Set cu Piatra Lunii (082)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


In anul 1847, în Anglia, apar trei romane care aveau să devină adevărate best-seller-uri, trei romane scrise de trei surori: Emily, Anne și Charlotte Bronte:
La răscruce de vânturi; Agnes Grey si, respectiv, Jane Eyre
Intr-o societate care limita foarte mult acțiunile și drepturile femeii, Jane Eyre apare ca un amestec plin de mister și romantism, ca un adevărat personaj apărător al dreptului femeii la fericire dar și dreptul de a avea o sexualitate completă, fără a depăși însă anumite limite comportamentale.
Jane Eyre, devenea vocea, strigătul lăuntric al dorinței ca și femeile trebuie să aibă dreptul de a se simții împlinite (satisfăcute, inclusiv sexual) Era femeia care accepta căsătoria, știind de la bun început că aceasta nu este și nu trebuie să fie obiectivul suprem al unei femei.
Jane Eyre este dacă putem spune așa, un roman protest împotriva căsătoriilor de conveniență care au distrus viața și visele multor tinere femei...
Suntem în epoca victoriană în care începuse un larg proces de emancipare al femeii nu numai ca rol avut în societate dar și ca mod în care ea să se prezinte în această societate: elegant dar nu extravagant, decență și pudoare în vestimentație.
Toate acestea se regăseau în calitățile materialelor și cromatica discret aleasă, în bogăția de dantele, brocart, pasmanterie, joc de volane, crinolina în formă de fundă, detalii din bijuterii care să se lase a fi văzute văzute discret, datorita unei jachete cu guler plisat și decolteu pronunțat care lăsa vederii și o parte din corsajul dantelat filigran.
In epoca victoriană se lansase un adevărat curent de modă:
Nu există femeie urâta ci doar ne îngrijită
Jane Eyre nu era o zână și nici nu avea un corp model de genul 90/60/90 dar prin îmbrăcămintea rafinat aleasă și bijuteriile discrete care o însoțeau, (purta sigur un colier superb -dar simplu, de Perle) făceau din Jane Eyre o altă femeie, cu o altă valoare și importanță, întrecând multe femei din acea vreme care, poate, erau mult mai frumoase, mai senzuale și aveau un statut social mult mai înalt.
Priviți cu atenție la detaliile vestimentației reale a lui Jane Eyre, pe care le puteți vedea ca material exemplificativ in cele două poze, sub forma de Păpușă Jane Eyre (păpușa face parte din colecția personală și nu este de vânzare).
Dacă vă reamintiți povestea vieții ei, veți înțelege de ce nu am optat ca setul de bijuterii să fie realizat din Perle...
Am cugetat mult și am ajuns la concluzia că personalitatea și misterul din jurul lui Jane Eyre nu puteau fi evidențiate mai bine decât cu niște mărgeluțe fine, naturale, din Piatra Lunii, piatră care ascunde în vibrațiile ei, cel mai bine, fascinația și misterul feminin.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Argint 925, Margele Piatra Lunii, Snur matase alba

Dimensiuni: Colier: 52 cm / 22 grame
Cerceii: 3 cm / 2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023