Setul bijuterii "Carmen" (088)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


O nuvelă deosebită, Carmen, scrisă de Prosper Mérimée nu avea să fie atât de cunoscută lumii dacă doi libretiști nu adaptau nuvela sub forma unui libret de operă, pe care marele compozitor Georges Bizet să îl transpună într-o operă, care avea să cucerească lumea muzicală încă din anul 1875, când a avut loc la Paris premiera. Deja de atunci, lumea se plimba pe străzi și cânta sau fredona selecțiuni muzicale din această frumoasă operă muzicală.
O simplă muncitoare de la o fabrică de tutun, de o frumusețe izbitoare avea să sucească mințile multor bărbați din Sevillia, oameni simpli, ofițeri, politicieni, toreadori, sau oameni grei cu rang în înalta societate.
Absolut toți și-o doreau ca și cum, în mintea lor, credeau că li se cuvine totul. Carmen însă, spre deosebire de marile figuri feminine ale vremii, nu se lupta nici pentru apărarea drepturilor femeilor, nu se lupta nici cu sistemul dur și încorsetat.
Ea nu se lupta cu nimeni și asemenea unei ape curgătoare, își trăia viața după propriile principii și libertăți (chiar dacă în final a costat-o viața).
Ea nu se făcea frumoasa pentru nimeni și nu voia să fie placută de cineva anume. Ea căuta să se îmbrace așa cum să se simta bine în hainele ei vaporoase (nu făcute la nu știm ce case de modă pariziene) să poarte bijuterii strălucitoare (hai să le spunem zorzoane) care să o facă să se simtă ea bine și frumoasa, plăcută și agreată de ea însăși.
Pur și simplu, lumea ei, aerul ei, era voia bună și dansul. Niciun bărbat n-a putut înțelege acest tip de personalitate: o femeie care nu-i păsa de nimic și de nimeni iar cei care și-o doreau, o voiau si cuminte și devreme acasă or, acest lucru nu se putea întâmpla în niciun caz. De multe ori (mai ales în marea piață a Sevillei) își arunca încălțările, bijuteriile care o deranjau și dansa fără epuizare. Pe ea dansul o ducea într-o transă de beatitudine similară cu Nirvana.
Unul dintre bărbații care o iubeau, își zicea sieși la un moment dat, tare necăjit:
Femeia-i ca un fulg în vânt:
Își schimbă gândul,
Sufletul și-l schimbă
Sigur, sigur, Carmen n-a auzit de Eminescu al nostru dar și-a trăit scurta viață după esența versurilor lui:
Nu e păcat
Să se lepede
Clipa cea repede
Ce ni s-a dat?

Acest set, prezentat acum în colecția de bijuterii handmade Femei celebre, a fost proiectat și manufacturat în spiritul caracterului inegalabil al celebrului personaj feminin Carmen.
Păpușa (reproducere excelentă personajului spaniol) este doar element decorativ, face parte din colecția proprie și nu este de vânzare.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Baze din alama, Cristale Swarovski, Lantic si accesorii din alama

Dimensiuni: Colier pe lant triplu: 77 cm/ 55 grame
Pandantiv: 30x25x8mm
Bratara cu inchizatoare: 20cm/ 12 grame
Cerceii cu candeller: 6cm / 4+4 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023