Setul de bijuterii din os (094)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


In cadrul colecției de bijuterii handmade Femei celebre vă prezint un set compus dintr-un colier de lungime medie, o brățară cu închizătoare și o pereche adecvată de cercei, set realizat cu mărgele din os.
Setul este însoțit de păpușa Prințesa Inca (păpușa face parte din colecția personală și nu este de vânzare) deoarece reprezinta un elogiu adus nu unui singur personaj feminin ci, simbolic, un omagiu adus Mamei Inca, prințeselor soarelui și în general femeii incașe (prințesă, bunică, mamă sau fiică) a cărei rol în vechea cultură Inca a fost unul suprem, incontestabil. Informațiile despre familie și societatea inca în general, ne-au fost transmise de incontestabila lucrare (poate chiar capodoperă literară și istorică) Regeștile cronici ale incașilor scrisă de Gracilaso de la Vega, autointitulat El Inca (Incașul, 1503-1536)
Indiencele își țeseau propriile veșminte, încălțări și accesorii vestimentare sau gospodărești și purtau aproape obligatoriu bijuterii care aveau nu numai rol de înfrumusețare ci mai ales rol de protecție.
Prințesele inca purtau bijuterii din Smarald și Perle (din Peru se exploata Smarald fără restricții (doar când au venit spaniolii, toate minele de Smarald au fost astupate și păstrate în secret)
Deoarece Perlele nu puteau fi prelucrate (decât găurite) și datorită faptului că Perlele se obțineau prin sacrificarea unei vietăți, nu prea se mai accepta purtarea de podoabe din Perle (decât doar în anumite condiții și doar unor Prințese Inca), acestea fiind în general înlocuite cu mărgele din os, care puteau fi ușor obținute și prelucrate.
La loc de cinste pentru Prințesele Inca erau și Turcoazele iar pentru femeia Inca de rând, Agatele erau cel mai des folosite (mai ales ca amultete de protecție)
Păpușa indiancă prezentată doar ca exemplificare, poartă șiraguri din Agate Indiene colorate, corespunzător cromaticii țesăturii folosite la îmbrăcăminte.
Așadar, iată expus un superb set realizat cu mărgele din os, set intitulat Prințesa Inca


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii din aliaj chirurgica, Margele din os, Snur textil crem

Dimensiuni: Colier: 52+5cm/ 48 grame
Bratara: 20cm/ 16 grame
Cerceii: 4 cm / 3+3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023