Un set...de Rusalii (058)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Azi e mare sarbatoare crestineasca: Pogorarea Sfantului Duh sau "Cinzecimea" dar in acelas timp este si una dintre cele mai mari sarbatori populare romanesti: "Rusaliile" sau ziua ielelor iar acest set l-am realizat cu doua tipuri de cristale elevate, divine chiar, care intra in reverberatie cu spiritul specific acestor sarbatori atat de importante: Ametiste si Fluorite.
Trebuie sa intelegem doua aspecte legate de aceasta sarbatoarte populara:
- Legenda ielelor este veche intocmai ca istoria stramosilor nostri si nu are nicio legatura cu crestinismul. La fel, cateva cuvinte legate de aceasta sarbatoare sunt specifice doar poporului nostru: Drăgaica si Dragă. Drăgaica este o sărbătoare stramoseasca legata de ogor, de pământ dar și o plantă care ascunde adânci secrete: Drăgaica cu flori galben aurii, flori cărora li se mai spun si "Sânzâiene"
Asadar, inainte de a ne cucerii romanii, noi aveam o sarbatoare aproape ancestrala, numita "Ziua de Sânzâiene" (iele, dragele) sau "Drăgaica".
Drag, Dragoste sunt cuvinte aproape intraductibile in alte limbi si ar deriva din Drăgaică...
- Rusaliile, tot o sarbatoare populara, a aparut dupa colonizarea Daciei de catre romani iar numele sărbătorii de Rusalii vine de la "Rosalia", sărbătoarea romană a trandafirilor sau rozelor, peste care se suprapune sărbătoarea creștină, ce în vechime era închinată și strămoșilor.
Setul prezentat azi este unul cu totul si cu totul special, deoarece este realizat cu Ametiste si Fluorite selectionate special (majoritatea Fluorinelor au o tenta violacee si doar cateva care reflecta raze verzui -alese si ele special pentru aceasta configuratie)
Un set care poarta in el sacralitatea divina, iubirea neconditionata, altruismul si mintea superioara (Mentalul supraconstiet)


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii Silver filled, Ametiste 8mm, Ametiste banuti mici, Fluorine 8 msi 6mm, Fluorine discuri, Snur indigo

Dimensiuni: Colier: 48 cm/ 28 grame
Bratara: 19-20 mm/ 12 grame
Cerceii: 5 cm/ 3,5+3,5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023