Un set Vintage (099)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


La Mulți Ani cu Sănătate și bine ați revenit în magazinul meu.
Acest set prezentat acum, deschide în premiera o nouă colecție de bijuterii Handmade intitulată "Bijuterii Vintage" care va cuprinde bijuterii noi realizate cu materiale (în special mărgele) vechi, originale, care provin de la bijuterii foarte vechi, la care voi încerca să păstrez forma și designul original, în măsura în care se poate:
- este vorba despre restructurări sau reparații capitale ale unor bijuterii foarte vechi, descompletate sau deteriorate în timp, la care se folosesc doar mărgelele originale nedeteriorate, (în general din materiale plastice sau de sinteză) iar toate accesoriile textile sau metalice înlocuite cu unele noi).
În acest caz, prețul seturilor de bijuterii este mai scăzut.
- sau, în cazul bijuteriilor mai importante, care merită efortul redescoperii lor, este vorba despre o restaurare (în acest caz, toate componentele trebuie să provină din gama și timpul când ele au fost purtate mai de mult) dar seturile restaurate vor avea un preț mult mai ridicat decât celelalte (din aceasta categorie fac parte bijuteriile vechi care au folosit pietre fine (semiprețioase)
Acum va prezint un set care -din sursa de la care am achiziționat bijuteriile) conține margele și componente din bachelita mai vechi de 50 de ani (doamna de la care am luat bijuteriile descompletate și stricate pentru acest set, spune ca provin din perioada interbelica, dar, nu exista vreun document în acest sens.)
Pentru vizitatoarele magazinului meu:
Primul material de sinteza a fost inventat la New York in anul 1907 de catre Leo Baekeland (de aici ii vine numele de bachelita) si care a folosit termenul de mase "plastice"
In 1908 se descopera celofanul iar in anul 1913, prin polimerizare, se obtine policlorura de Vinil , celebrul si cunoscutul PVC.
Dupa anul 1910, cu o viteza incredibila, se dezvolta manufacturarea de bijuterii realizate cu asemenea materiale iar apogeul lor a atins cote incredibile in perioada interbelica.
Pe plaiurile noastre, personaje ca "Coana Chirita in provincie" au popularizat cu infinit scucces purtarea unor astfel de bijuterii.
Dar, sa ne imaginam cucoanele de la Capsa sau de prin alte grădini de vară celebre din Bucurestii anilor '30, purtand palarii, cu umbrele rotitoare deasupra capului si rochii lungi, vaporoase, la care abia lasa sa se vada " un picior, foarte usor si o botina din cea mai fina fina" care purtau asemenea bijuterii, cu coliere lungi si imitatii din pietre sau perle nefiresc de mari si cercei atarnatori la urechi. O, Tempora, O mores ... vremea tulburatoare a Zarazei...
Dragi vizitatore, va dedic cu drag celebra melodie a lui Cristian Vasile: Zaraza ( care purta astfel de bijuterii) Calatoriti in timp si ascultati-l pe
Cristian Vasile - Melodii din Bucurestiul de odinioara sau, direct Cristian Vasile - Zaraza


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii alama, Bratara semifabricata restaura, Margele bachelita si PVC mari, Snur negru cerat 1mm

Dimensiuni: Colier: 52- 60cm/ 66 grame
Bratara(1) 18-19cm/ 15 grame
Bratara inelara: 89 (65)x 35/21 grame
Cerceii"5 cm/ 4+4 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023