Charoite Rezervat NINA(cod 1230)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


La prima vedere Charoitul, in natura este o piatra pe care nu dai doi bani. Poate acesta este si motivul pentru care aceasta piatra miraculoasa n-a intrat in atentia omenirii decat cu ocazia unor evenimente dureroase (care n-ar trebui uitate nicodata) cand piatra "s-a aratat" unor oameni (si si-a aratat adevaratele potente energetice)
Intr-o cariera de piatra din Muntii Murunskii (de langa raul Chara din Siberia) in anul 1940 lucrau niste detinuti politici si evrei, condamnati la munca silnica pe viata. Unul dintre muncitori, cand a spart o piatra, i s-a aratat ceva nemaivazut : piatra avea o sclipire si o culoare nepamanteasca parca.
Povestea este lunga dar conchid cu finalul: toti detinutii care au ascuns asupra lor cate bucatica din aceasta piatra au ajuns sa fie eliberati din lagarele de munca fortata din Siberia (celebrele Gulaguri)
Descrierea acestui cristal, a venit mult mai tarziu dupa ani de studiu si cercetare, abia in anul 1978 (!)
Charoitul este de fapt un fel de silicat mai complex avand incorporate cateva elemente chimice importante (care ii si stabilesc cromatica): Siliciu + Kaliu, Natriu, Calciu, Flor, molecule de apa, grupul hidroxil
Avand aspect neobisnuit: luciu perlat, fibros (uneori sub forma de vartejuri) Charoitul de calitate are un o culoare violet, liliachie, cu maro (dar si nuante de verzui) si poate prezenta in plus si Chatoianta.
Dupa mine, este un cristal "imperial" iar calitatile superioare de Charoit sunt destul de scumpe. Acesta a fost motivul pentru care am folosit pentru acest set un charoit de calitate inferioara, tocmai pentru a veni in intampinarea clientelor care cunosc Charoitul, ar dori sa il poarte dar nu isi permit sa plateasca prea mult pentru un set de bijuterii.
(un cabohon relativ mic costa intre 25 si 50 Euro iar un colier cu pandantiv micut, poate ajunge la 350-400 euro !!!)
Da, Charoitele folosite la setul prezentat nu au stralucerea imperiala a Charoitului de calitate dar... este totusi un Charoit natural!


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii Gold Filled, Margele de forme diverse din C, Tortite cercei din aliaj chrur

Dimensiuni: Colier pe lant: 88 cm / 80 grame
Cerceii clasici: 5 cm / 5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023