Hematit REZERVAT (037)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Voi incepe descrierea setului cu Hematit magnetic spunand inainte de toate ca piatra naturala pe care noi o numim Magnet este Magnetitul care poseda un magnetism natural, permanent, dar, sa nu va imaginati ca veti cumpara vreodata niste bijuterii realizate cu Magnetite, deoarece tot ce gasiti pe site-urile comerciale sunt de fapt Hematite magnetice
(hematite magnetizate artificial).
In Romania, gasim Magnetit natural la Rosia Montana, Ocna de Fier, Macin si in Harghita.
Miezul lichid de fier din centru pamantului are un magnetism de 500 nT (nanoTesla) iar magnetismul unui aparat cu Rerzonanta Magnetica (R.M.N.) dezvolta cca 11 Tesla.
De ce va scriu toate acestea? Pentru ca multi designeri incearca sa vanda bijuterii terapeutice realizate cu materiale magnetice, conferindu-le acestora calitati terapeutice incredibile. Stiintific insa nu s-a stabilit care ar fi valoarea magnetismului (cati Tesla?) care ar putea actiona benefic asupra corpului uman si pentru ce boli.
Adica, cat de "magnetice" ar trebui sa fie margelele folosite pentru bijuterii terrapeutice, incat sa fie intr-adevar tamaduitoare. Eu personal, folosesc pentru masaje, trei seturi de pietre (cam de marimea unui ou de gasca): doua pietre naturale roca de rau; doua pietre din Jad natural si doua pietre din Hematit magnetic
(tehnica masajul cu pietre calde) dar le folosesc doar ca terapie prin masare, reflexoterapie sau presopunctura (insa fara "magnetoterapie" in cazul Hematitelor magnetice)
Am amintit toate acestea doar pentru corecta informare a clientelor, lasand deocamdata valoarea acestui set doar la stadiul de Bijuterie handmade.

Vizitatoarelor magazinului meu:
In China, proprietatile magnetice ale mineralului au fost cunoscute deja (atestat) in secolul XI i.e.n.(!) In Europa, prima atestare o face naturalistul grec Theophrastos (390-371 i.e.n.) iar ulterior este amintit de Plinius cel Batran ca "magnes"
Legenda spune ca un cioban care mana oile pe muntele Ida (azi in Turcia) se sprijinea de un toiag de fier. La un moment dat, de capatul de jos al toiagului, ciobanul avu surprinderea sa vada ca duce cu el o bucata de piatra care de cate ori o dadea la o parte, aceasta se lipea incapatanata inapoi de toiag. Asa s-ar fi descoperit magnetita. Ca o completare, Magnetita naturala o gasiti, sigur, sub forma unei pastilute mici pe varful oricarui ac de buslola...
Un mineral asemanator cu Magnetita (insa de culoatre alba si fara proprietati magnetice) este Magnezitul (Carbonatul de Magneziu) din care cauza, Piliniu cel Batran le considera pietre pereche: unele de gen masculin iar celelalte de gen feminin.
(si Magnezitul chiar este o piatra care rezoneaza cu planul Ying /feminin)...
Nota: textul urmeaza sa fie si corectat)


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii Inox, Sfere Hematit 4mm, Sfere Hematit 6 si 8mm, Sfere de Hematit 10mm, Snul multifir negru

Dimensiuni: Colier: 46 cm/ 75 grame
Cercei: 4 cm/ 2+2 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023