Lapis Lazuli (cod 392)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Lapis Lazuli
VANDUT dare se poate executa la comanda
(Afganistan)
Piatra se numea în Persană Lazhuward cu referire la cer și mai exact la albastru lui nocturn stropit cu stele. De aici i se trage numele de Lazurit, mineralul baza.
Lapis Lazuli este o varietate de Lazurit în care pe langa albastrul profund, apar si pete de culoare albă (de la calcite) si superbe scantei (de pirită).
Piatra cu mari reverberații istorice, care ne duc undeva cu peste 7000 de ani în urmă!
Podoabe și obiecte din Lapis Lazuli s-au găsit in piramidele egiptene iar pe timpul faraonilor, marile preotese foloseau Lapis Lazuli ca fard de ochi. Piatra era considerată spiritul lui Isis, piatra înțelepciunii și adevarului, simbolul regalității și onoarei.
Precolumbienii o considerau Piatra cerului instelat, Piatra Zeilor
L-au folosit babilonienii iar chinezii au ridicat-o la rang de simbol al puterii. Grecii și romanii au excelat în realizarea de sculpturi și figurine, talismane, amulete și sigilii. Pâna în anul 1828 (când s-a obținut sintetizarea sa, Lapis Lazuli era materie primă pentru pigmentul folosit in picture, ultramarine. (Lapis Lazuli pisat și amestecat cu ceară și ulei de in fiert).
Celebrul Albastru de Voroneț aici își are secretul (Moldovenii au cumparat din Persia mari cantitati de Lazurit, care la vremea aceea costa mai mult decat aurul) iar Ecaterina cea Mare și-a decorat o întreagă cameră din palatul ei cu pereți,coloane, rame de oglinzi și uși din Lapis Lazuli.
Cuvintele cheie pentru Lapis Lazuli: adevar; putere de sine, control, stăpânire de sine; disciplină, rigoare si organizare.
Descrierea proprietăților subtile ale acestei pietre cu adevarat divine, va însoți coletul clientei care comandă acest set.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Pietre semipretioase

Dimensiuni: Colier pe lant: 88 cm / 177 grame
Cercei: 8 cm / 4 grame
Bratara: 18 cm / 6 cm diametru / 28 grame

Disponibilitate: la comanda (peste 2 saptamani)

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023