Perle REZ Doina (031)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


In anul 1890, o companie spaniolă înregistrează înființarea unei companii ( Majorca, SA pe insula Majorca din Marea Mediterană cu scopul declarat de a produce Perle artificiale. Studiile și cercetările anterioare, au făcut ca echipa de specialiști să stabilească un proces tehnologic laborios, care să permită realizarea unor perle care să semene cât mai mult cu perlele naturale.
Este vorba de un nucleu din sticlă sub formă de bilă, pe care se aplică succesiv (după o anumită tehnologie) straturi dintr-un lichid perlat (ulei, solzi de pește și cochilii măcinate de moluște) Fiecare acoperire trebuie să se usuce, apoi se șlefuiește manual, după care vine celălalt strat. Practic, se realizează cca 30 de acoperiri succesive. Pare un procedeu greoi, lung și multă muncă manuală...
Dar: o perlă naturala se culege după o formare în 3-5 ani iar o perlă de Majorca se realizează în câteva săptămâni. (producția este totuși mare deoarece se lucrează pe loturi de mii de bucăți odată)

In anul 1895, Daniel Swarovski înființează în Austria (in Tyrol, la Wattens) o afacere de familie prin care produceau sticlă specială inclusiv mărgele din sticlă.
Acum, compania este împărțită în trei sectoare: bijuterii și accesorii din sticla cu plumb; instrumente optice (obiective, telescoape, lunete, binocluri) și Tyrolit o celebră fabrică de produs scule și mașini unelte, consumabile pentru tăierea, prelucrarea, șlefuirea sticlei și pietrelor.
Si firma austriacă Swarovki s-a lansat în producerea de perle artificiale iar după o muncă asiduă, (in 2012) au găsit o rețetă miraculoasă prin care produce sticlă cristal (mărgele cristal) fără adaos de Plumb!
Acum, firma Swarovski este la a cincea generație: au 3000 de magazine în 170 de țări, au aproape 30.000 de angajați și înregisrează un venit anual de 2,7 miliarde euro !!! (cifere ale anului 2018)
Toate cele trei tipuri de Perle descrise până acum, sunt de o calitate ireproșabilă și de multe ori arată mai frumos ca o perlă naturală.

Perlele cu care am realizat eu acest șirag sunt ieftine deoarce sunt ... imitații de Perle de Majorca. (cine altcineva putea face asa imitații perfecte dacă nu China?!) Cat despre perlele din plastic nu cred că trebuie să mai amintim nimic...


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii placate cu argint, Perle lacrima 20x14mm cerce, Perle Majorca 14mm, Snur textil alb

Dimensiuni: Colier: 46-50cm/74 grame
Brățara: 18-21cm/ 28 grame
Cerceii: 4cm/ 3+3 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023