Set cu Ametiste (159)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Un set realizat cu niște mărgele din Ametiste fațetate (Brazilia), 10x6mm, cu intercalări grupate din Ametiste fațetate de 4mm, set compus dintr-un colier cu pandantiv si o pereche de cercei cu cabochoane din Amestite naturale de 12mm, montate pe baze cercei tip leverback din inox.
Probabil voi reface pozele deoarece aceste Ametiste sunt de foarte buna calitate
Despre Ametiste se gasesesc o sumedenie de surse de informare, din care cauza voi cauta sa aduc informatii mai putin vehiculate pe net si, cred eu, destulde interesante.
Pornind de la nume, putem spune ca provine din greaca (a-methystos) si ar insemna, piatra impotriva betiei (impotriva ametelii cu alcool). De asemenea, lasam la o parte si legenda bahica a frumoasei Amethyste de unde i se trage de fapt numele.
S-am incetatenit in popor sa se spuna despre barbatii care zboara din floare in floare ca albinele ca sunt afemeiati or, literar daca am intelege corect cuvantul "afemeiat" ar insemna ca vorbim despre despre barbati care n-au femei, (fara femei) ceva similar cu grecescul A-methystos ( popular si aici, fara betie, fara ameteala din cauza alcoolului)
Numai ca barbatii care n-au femei... umbla dupa ele (!)
In perioada alchimiei medievale, Ametistul era considerata "Piatra Filosofala" iar studiile lor regasite mai ales in texte, erau redactate hermetic, pentru a se proteja de Inchizitie si, mai mult, pentru a feri textele de persoanew neavizate.
Asa se face ca Ametistul, avea termenul de "lipsa a ametelii" dar cu referire la capul "ametit" de ignoranta. Nimic nu poate fi mai de neacceptat decat un un om treaz care se comporta ca unul beat (ametit) sau ca un treaz care umbla orbeste prin viata cu ochii larg deschisi (orbul cu ochi deschisi) datorita Ignorantei.
Asadar, Ametistul nostru este piatra care actioneaza asupra mentalului constient, ajutandu-ne sa vedem realitatea spre a nu ne comporta in viata ca niste "ametiti" de ignoranta. (piatra impotriva betiei intelectuale -subtil vorbind)
Dupa niste legende tibetane, se spune ca anumiti calugari budisti, au urcat pe inaltimile Himalaya, pentru a culege cu mainile lor Ametiste, deoarece erau considerate "Ochiul lui Dumnezeu" singura piatra spirituala care tine lergatura de pe Pamant cu divinitatea.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Ametiste 4mm fatetate, Ametste 10x8mm, Baza placata cu Argint, Snur multifir matase violet

Dimensiuni: Colier: 46-47cm/ 44 grame
Pandantiv cu baza pentru caboshon 18x13/ 9grame
Cercei cu cabochon 12mm/4+4grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023