Set cu Granate (185)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Granatele au o istorie fabuloasa si multe Best Seller-e s-ar putea scrie pe seama lor deoarece de-a lungul miilor de ani au creat multe bucurii si pricini.
Multa vreme in urma, lumea nu cunostea cristalele si le aprecia doar dupa spectaculozitate si culoare. Asa se face ca toate pietrele rosii nu erau deosebite intre ele din care cauza li se spuneau "carbunculi" (de la taciuni aprinsi, carbuni aprinsi, jar) si aici intrau rubinele, granatii precum si toate pietrele care straluceau in rosu aprins.
In latina de exemplu, "rubens"si "ruber" inseamna "rosu" si asa s-a ajuns la un mioment dat sa li se spuna la toate pietrele rosii... "rubine"! Numai ca aceasta simplificare a numelor pietrelor incurcat lumea peste doua mileni si -de ce nu, mai persista si azi din pacate!
Era o problema mare cu vanzarea pietrelor pretioase deoarece nu era o metoda prin care comerciantii sa stabileasca o valoare a lor cat de cat corecta. Bine, bine, toate erau rosii dar unele erau mai mari, altele mai mici, unele sclipeau mai aprins, altele mai putin si apareau permanent certuri inte comercianti si cumparatori.
Un comerciant indian avea probleme cu niste "carbunculi" (care, dupa descriere, erau...granati rosii numiti azi almandini) si la un moment dat, curatand niste roscove, a observat ca boabele de roscove sunt la fel de mari si la fel de grele. A pus pe talerele balantei acelas numar de boabe si a vazut ca balanta ese echilibreaza. Cum in greaca veche la roscove li se spunea "Keration", iar in araba "Quirat"(carat) boaba de roscove a devenit ... carat! Cate boabe de roscove echiliobra piatra din stanga balantei, atatea "carate" avea piatra!
Mai tarziu s-a observat ca boabele de roscove nu erau tocmai egale intre ele ca greutate (o boaba avea cca 0,205 grame, adica nici un sfert de gram) si abia in anul 1907 Conventia Metrica Internationala a stabilit pentru un carat greutatea de 0,215 grame cat a ramas pana azi.
Pornind de la Granati si Rubine, iata cum s-a ajuns sa valoram azi pietrele pretioase dupa cate carate au (5 carate inseamna cca 1 gram)
Avand in vedere marea confuzie milenara intre pietrele rosii, asa s-a ajuns la incurcaturi inmcredibile in care pana si coranele imperiale au fost afectate (azi se stie exact ce inseamna sa ai pe cap o coroana batuta cu rubine sau cu Granati!
Fabuloase povestiri se invart in jurul Granatilor dar, un lucru a ramas clar de mii de ani: insangeratele pietre au pastrat si azi in ele simbolul iubirii si a unei puternice protectii vitale a vietii.
Textul va fi corectat in scurta vreme.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii inox aurii, Granati almandini de 6 si 4mm, Snur matase grena

Dimensiuni: Colier: 46 cm/ 34 grame
Bratara: 19-20cm/ 15 grame
Cerce: 5 cm/ 2,5+2,5 ngrame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023