Set cu Jad (173)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Postez azi, 24 iunie 2024 setul cu Jad verde ca o dedicatie a amrii sarbatori populare romanesti, "Sanzaienele" sau ziua 'Ielelor", una dintre cele mai mari sarbatori din traditia populara romaneasca.
Voi insoti acest set doar cateva informatii despre Iele, care nu prea au circulat frecvent in domeniu public.
Putina lume stie ca ele ar fi cele mai importante protectoare ale fetelor si femeilor, mai ales a fetelor vor sa se casatoreasca. Cunoscand calvarul prin care poate trece o femeie casatorita, ele de regula descurajeaza casatoriile carora li se par nepotrivite si cauta sa saboteze cat mai mult oficierea acestora (de exemplu, ele sunt cele care trimit vremea cat se paote de rea in ziua nuntii)
La fel, nu se prea cunoaste legenda romaneasca a plantelor medicinale. Dumnezeu le-a atribuit ielelor Harul de a da puteri magice vindecatoare plantelor. Din aceasta cauza, stiind ce cadou lasa oameniolor, desi sunt zane bune, cand oamenii nersocotesc Legea sau le aduc ofense sub diferite forme, Ielele devin razbunatoare si deosebit de rele.
Citez:
"De asemenea, ziua Sânzienelor marchează și apropierea de mijlocul verii. Atunci când muncile agricole se află la final, iar oamenii se pregătesc pentru recoltarea roadelor muncii depuse. Conform tradiției, în noaptea de Sânziene cerurile se deschid, iar Sânzienele ies și joacă dansul ielelor. Aceste dansuri se țin în locuri unde să nu fie văzute de oameni.
Foarte multe tradiții de Sânziene sunt legate de împletirea coronițelor de flori. Acest lucru se datorează puterilor mistice pe care Sânzinele le au. Acestea conferă plantelor puteri tămăduitoare, aduc roade câmpurilor semănate, ajută la îmbăgățirea florei și ursesc fetele pregătite pentru măritat."

Deci, coronitele de flori oferite elevilor silitori la scoala primara, de aici isi are originea.
Sper din tot sufletul ca politicieni vremelnici sa nu strice aceasta frumoasa traditie.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii argintate, Jad butiase 10x608mm, Jad de 8 6 si 4mm, Snur matase verde

Dimensiuni: Colier: 48cm/ 34 grame
Bratara: 18-19 cm/ 10 grame
Cabochon pandantiv: 18x13

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023