Set cu Murano (200)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Vă prezint acum un superb set de bijuterii realizt cu mărgele din sticlă de Murano cu pulberi de Aur (mărgele achiziționate direct din Italia) . Setul este compus dintr-un colier de 48cm, o brățară cu inchizătoare și lănțic reglabil între 18 și 22 cm iar o pereche adecvată de cercei completează setul.
Vizitatoarelor magaziului meu:
Veneția a apărut ca un centru proeminent de producție de sticlă încă din secolul la VIII-lea. Unul dintre cele mai vechi cuptoare pentru sticlă de pe o insula venețiană, datând din secolul al VIII-lea, a fost descoperit de arheologi în 1960.
Până la sfârșitul anilor 1200, producția de obiecte din sticlă de cea mai bună calitate a fost industria majoră a orașului, așa cum a confirmat înființarea Breaslei Sticlarilor, care a stabilit regulile și reglementările pentru meșteri. Scopul breslei era să salveze secretele comerțului și să asigure profitabilitatea industriei. În conformitate cu aceste obiective, o lege din 1271 a interzis importul de sticlă străină sau angajarea lucrătorilor din sticlă străină.
O lege și mai radicală a fost adoptată în 1291, care a pus bazele înființării Murano-ului ca centru de producție de sticlă de prim rang. Aceasta lege ca toate cuptoarele care se impun pentru fabricarea sticlelor fie mutate de la Veneția la Murano pentru a evita riscul de incendiu al cuptoarelor care se răspândesc pe structura în mare parte din lemn ale Veneției suprapopulate. Mulți istorici sunt de acord că adevăratul motiv al acestei legi a fost izolare meșterilor sticlei într-o locație în care nu ar putea dezvălui secrete comerciale. O lege ulterioară adoptată în 1295 care interzicea sticlarilor să părăsească orașul confirmă această teorie.
(Bibl. "Glassofvenice/murano glass history" și vă recomand să cititi tot articolul deoarece este foarte bine documentat)


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: Accesorii Gold Filled, Murano 10 8 6 si 4mm, Snur matase neagra

Dimensiuni: Colier: 48cm/50 gr.
Bratara: 18-22cm/14 gr.
Cerceii: 5 cm/4+4 gr.

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023