Setul Inanna (307)

Produs momentan indisponibil

Vrei sa primesti notificare cand produsul redevine disponibil?


Vă prezint acum un set realizat cu mărgele din Lapis Lazuli, compus dintr-un colier cu pandantiv și o pereche de cercei realizat cu niște baze pentru caboshoane de 18x13mm din Lapis Lazuli.
Vizitatoarelor magazinului meu:
Eu nu am aici posibilitatea de a va prezenta si descrie amploarea personalitatii zeitei sumeriene Inanna, zeita iubirii, a razboiului si mare protectoare a cetatii legendare Uruk dar va indemn, cand aveti timp, sa intrati pe net si cautati legendele legate de aceasta mitica zeitate a mileniului IV i. Hr. (!!!) care purta un colier cu Lapis Lazuli si o bagheta in loc de pandantiv. De atunci se spune ca Lapis Lazuli poarta in ea dragostea si iubirea Divina, sufletele marilor regi si regine care vor proteja purtatorul de Lapis Lapis (spunandu-se despre ea ca este incarcata cu o Mare protectie Divina)
Ca o paranteza, va scriu aici totusi o insemnare ramasa pentru istorie:
Inanna, (uneori asimilata cu zeita Ishtar) fiind zeita iubirii si mai ales a cetatii Uruk, avea puterea de a proteja orasul si locuitorii acestuia, indiferent de obarsia sociala sau sex.
Asa se face ca odata, s-a luat de regele Uruk-ului deoarece acesta nu tratata cu respect, citez din text:
"prostituatele, curtezanele și prostituatele cu suficientă bunătate [...] față de băieții veseli care și-au schimbat masculinitatea pentru feminitatea , precum și purtătoarele de pumnal, cuțite, lame și silex" (...)
Ea, ca zeita a iubirii sustinea ca iubirea pe care o protejeaza este a tuturor, nu e proprietatea cuiva, sau a unui gen anume... (bineinteles cu referire mai ales la bisexuati si/sau homosexuali care si ei au drepturi egale in iubire ca ceilalti)
Si astea se intamplau acum mai bine 6-7 mii de ani!
Deci cum sa nu iubim atunci aceasta miraculoasa piatra Lapis-Lazului incarcata -poate, cu cea mai veche istorie dintre toate pietrele.


Tip produs: Lucrat manual

Materiale: 2 Baze cercei, 2x Caboshon Lapis 18x13x6mm, Accesorii placate cu argint, Baza pandantiv, Caboshon Lapis 25x18x10mm, Lapis Lazului 10 8 si 6mm, Snur multifir indigo, Zamac placat cu argint

Dimensiuni: Colier: 47 cm/ 62 grame
Pandantiv: 25x18x12/ 12 grame
Cercei: 18x13x6mm/ 5 +5 grame

Disponibilitate: imediat

Intrebari? Contacteaza magazinul

Livrare si plata

Ca sa te bucuri cat mai repede de produsele comandate ti le putem livra in cel mai scurt timp prin:
Posta Romana: 18 LEI
Curier rapid: 25 LEI

Iar pentru plata poti alege metoda care ti se potriveste:
Plata la livrare

Opiniile clientilor

  • Nu am suficiente cuvinte pentru a descrie cât de mult preț este pentru mine acest set de bijuterii frumos alcătuit și cu grijă! Mulțumesc frumos! Piesa centrală, crucifixul, este de necuprins, nepatruns, înălțător!!!...

    Anonim | 05.03.2024

  • Armonia culorilor , unicitatea jadului, duc la a purta acest set cu multă plăcere! Este foarte frumos și elegant! Multe aprecieri domnului "Gheorghitză"!

    Anonim | 28.01.2024

  • Un set superb, foarte bine realizat cu accesorii de calitate, culoarea pietrelor deosebita un vișiniu _ cireașa nemaipomenit ! Comunicare și expedierea ireproșabile, mulțumesc muulltt !!!!

    Anonim | 12.01.2024

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023

  • O colaborare excelenta si bijuterii minunate pe care le voi purta cu multă placere! Mulțumesc frumos! Recomand cu mare drag!

    04.03.2023