Forum: Orice altceva Abuz de sectiunea,,Oferte si promotii!"

• croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Am si eu o nemultumire si vreau sa v-o expun si voua sa va aflu parerea!
    Nu mi se pere a fii ok sa se posteze la ,,Oferte si promotii" de cate o persoana in mod repetat doar ca sa fie pe prima pagina mereu reducere la UN SINGUR PRODUS si o sa o dau exemplul pe MENA care la doua zile isi mai reduce cate un produs cu 3lei sau nici nu conteaza cu cat.
    Asa poate fiecare sa-si reduca zilnic cate un produs si ce ar mai iesi?
    Astept si parerile voastre.
    Oana

01.07.2010, 13:44:56
  • punctG
    punctG

Pai cred ca ar fi in regula sa facem toti asta si atunci am sta cu totii foarte putin pe prima pagina :))) dar am sta... cu totii... eu nu am o problema cu asta am o problema cu mine ca uit invariabil in fiecare zi sa fac o promotie.. parerea mea ca si cu listele... poate toata lumea sa faca de ce nu se fac? decat de cateva persoane? le numeri pe degete... n-am sa inteleg
    o seara minunata

01.07.2010, 20:05:24
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Eu fac liste foarte foarte rar ca-mi ia foarte mult timp si prefer sa crosetez ceva in timpul care si asa e scurt.
    Listele sunt facute de putine persoane si uneori se repeta obsesiv aceleasi produse!
    Aici chestia e subiectiva nu am nimic de comentat.Eu la galerii intru si chiar daca aproape niciodata nu am produse imi las comentariile pe acolo cand o lista e superba!
    Oana

01.07.2010, 20:37:32
  • punctG
    punctG

Despre repetarea obsesiva ziceam si eu aceeasi repetare obsesiva care este si in oferte si promotii din cauza noastra ca nu facem oferte si nu facem galerii. Ma gandesc ca este greseala noastra ca nu actionam nu a lor ca o fac, bineinteles parerea mea. Pupici

01.07.2010, 21:38:54
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Cred ca se lucreaza la un mic regulament si pentru asta.
    Aveti sugestii? Nici eu nu ma omor dupa stilul asta de azi reduc produsul X, maine produsul Y si tot asa, dar cum eu citesc foarte superficial sectiunea respectiva din forum si nu ma uit mai atent decat daca e vreo oferta de la un magazin care imi place, nu am remarcat.

01.07.2010, 21:55:55
  • dodo
    dodo

Cred ca pana la urma veti ingradi cu totul aceasta platforma si intotdeauna inainte de a face ceva iti vei pune 100000000000000 intrebari daca se poate, daca nu calc a x porunca, daca nu supar pe Y persoana s.a m.d
    In acest caz nu vad ce e cu supararea asta...
    daca isi permite sa-si reduca un produs zilnic cu 3 lei...pana la .... e problema personala.
    fiecare poate sa-si reduca marfa cat poate...daca vrea.
    in fond e pe banii proprii...
    deci optiune personala...
    inca o regula???????

02.07.2010, 07:47:15
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

Nu cred ca e nevoie de o regula si in nici intr-un caz sa ingradim pe cineva .Eu ma refer la faptul ca in sectiunea aceea sa se faca oferte cu adevarat nu asa ca sa ne bagam in seama.
    Nu e vorba de faptul ca plateste taxa si o face pe ,,banii ei" sau ca are asa marfa pe care permite sa si-o reduca zilnic.E chiar puerila chestia cu redusul zilnic un produs!
    Eu mi-am expus parerea restul nu-mi mai pasa.
    O zi buna!

02.07.2010, 07:53:57
  • punctG
    punctG

Da poate ca o reducere pe tot magazinul dar mi se pare complicat, mai ales pentru cei care vand handmade, mai bine ar aparea mai multe topicuri pe prima pagina momentan sunt doar 5, cred ca nu ar mai fi asa mare problema daca ar aparea ultimele 15 promotii pe prima pagina sau stiu si eu? cei care fac handmade nu isi pot permite sa faca reduceri masive ca cei care vand accesorii si atunci nu mi se pare firesc sa nu mai fie lasati doar ca promoveaza un singur produs. Mai ziceti si voi...

02.07.2010, 12:44:22
  • havin
    havin

:)))) pai daca se face un topic cu ultimele 15 promotii, nu cred ca mai ramane mult spatiu pt expunerea on line a noilor postari:)))))
    delicat, delicat subiectul, nu ma bag :)))

02.07.2010, 15:53:06
  • punctG
    punctG

Eu credeam ca se poate lungi in jos pagina de prezentare, dar in baza a cat ma pricep eu...

02.07.2010, 16:45:57
  • AllThePrettyLittleThings
    AllThePrettyLittleThings

Daca am si eu dreptul la o parere, apropo de spatiu: mie bannerul de sus, cu "Concurs / Breslog / Forum" mi se pare inutil. Concurs oficial n-avem de mult, spre Forum si Blog exista linkuri in meniu, si spre blog mai sunt 2 linkuri spre articole. Cred ca ocupa spatiu aiurea si incarca interfata degeaba. + Am mai avea loc de 2-3 oferte (fara sa se lungeasca in plus pagina) daca s-ar scoate ala si s-ar muta lista de produse mai sus.

02.07.2010, 17:22:01
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

La oferte sunt cateva magazine care pun obsesiv zilnic aceleasi promotii.Deja mi se pare exagerat,dar cum pe nimeni altcineva nu deranjeaza .....
    O sa ma gandesc si eu sa-mi reduc zilnic cate un produs cu 1-2lei ,doar asa ca sa ma aflu in treaba.

03.08.2010, 13:03:33
  • mariapas
    mariapas

dar acum exista un anunt 'noua colectie august 2010'....nu vad unde e promotia sau oferta speciala?! eu inteleg reduceri, bonusuri..nu sa-ti anunti colectia pur si simplu
    nu sinteti de aceeasi parere?

11.08.2010, 22:19:08
  • mariapas
    mariapas

revin cu o competare:
    acelasi magazin a mai postat un anunt in care specifica cand va face livrarile..deci unde e oferta speciala?!?!

11.08.2010, 22:20:58
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

asa este, rubrica dedicata promotiilor se transforma usor in rubrica de anunturi...am observat si magazinele care au promotii la 2 zile...cred ca o sa fac si eu cum zice croseta-fermecata...reduceri de 1-2 lei in fiecare zi..poate asa o sa stau si eu in primele randuri din rubrica mai mult de juma' de zi :)))

11.08.2010, 22:58:33
  • mariapas
    mariapas

da, dar eu semnalam ca nici macar nu e vorba de vreo promotie !!!

intr-un mesaj anunta noua colectie (ok...dar ce e promotional aici?! care e super oferta?!'
    iar in altul ne anunta ca pleaca in concediu...asta parca e si mai tare :)

11.08.2010, 23:09:12
  • croseta.fermecata
    croseta.fermecata

E ca in filmele cu prosti.

12.08.2010, 08:53:18
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

:))))

poate vroia sa ne invite si pe noi in concediu :)) de ce sunteti rele?! :)

12.08.2010, 16:58:33
  • goodchoice
    goodchoice

:)
    Subscriu si eu ca ar trebui stabilite cateva reguli. Lasand la o parte anunturile respective, care chiar nu au ce cauta acolo. Mi se pare ok o promotie pt intregul magazin, sau pt o categorie din magazin, sau promotiile temporare cu "free shipping". Dar sa reduci zilnic cativa lei la cate un singur produs, asta e clar doar cu intentia de a fi pe prima pagina si de a sari in ochi.
    Cred ca ar putea fi ok si o reducere considerabila pt o rochie sau un produs super scump, un 20-30%, ceva semnificativ. Chestia cu 2 lei e prea de tot! Si daca se si repeta.....

12.08.2010, 19:50:13
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Mda, un regulament nu ar fi rau, dar presimt ca va mai dura.

Daca va consoleaza cu ceva, eu lista de promotii o scanez dupa numele de magazine. Daca apare acolo un magazin care imi place, intru, daca nu, nu. Si cu atat mai putin nu intru pe mesaje care imi anunta reducerea unui singur produs.
    Mi-ar placea sa stiu statisticile de vizitatori pe postarile respective, dar sincer nu au cum sa fie prea mari. :)))

13.08.2010, 13:32:48
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

sunt suuuuper furioasa, pur si simplu la rubrica asta Ju-Bijoux ma dispera. Astazi s-a umplut paharul. Pe langa faptul ca o data la 2 zile RE-posteaza aceeasi oferta , a trebuit sa vina astazi cu cele 2 mesaje care nu puteau sta decat unul dupa altul. Si da, ma oftic tare, pentru ca pun si eu o data la 100 de ani o oferta si nu poate sta nici macar 24 de ore ptr ca tre' sa vina Ju-Bijoux cu ofertele ei minunate si interminabile.....offfffffffff, asta chiar este lipsa de bun simt si respect

08.09.2010, 17:33:49
  • tonycat
    tonycat

Sa i se taie capu'!

08.09.2010, 17:59:25
  • beadshop
    beadshop

Eu cred ca ar fi mai bine daca ar disparea acest topic de pe prima pagina...pur si simplu se abuzeaza de aceasta posibilitate de "afirmare". Am postat si eu o oferta ieri tocmai pt ca vedeam ca aceleasi persoane vin mereu cu oferte si majoritatea nu sunt considerabile, unele sunt la cate un produs de o valoare nesemnificativa...dar nu mi s-ar parea corect ca acum sa vin la anuntul respectiv si sa scriu "promotia continua" doar ca sa fie iar primul listat.

@cinnamon : nu cred ca ne consoleaza :))) Pentru ca pe prima pagina apar anunturi care trebuie sa atraga atentia celor care intra pe breslo, poate pentru prima data....si pe care am vrea sa-i mai vedem si a doua oara, si a treia oara....samd. Noi, cele de pe breslo de mai multa vreme avem deja o idee despre magazine si despre oferte....

Si vin si eu cu o propunere: nu s-ar putea face un buton la editarea produselor si sa selectam acolo promotie, iar produsele care au aceasta optiune bifata sa ruleze intr-o categorie numita PROMOTII si care sa apara pe prima pagina in locul topicului de promotii si anunturi?!? Dar probabil ca toate produsele de pe breslo ar fi in promotie :)))

08.09.2010, 18:07:22
  • magiccraft
    magiccraft

Dar de asta ... ce ziceti?!... :))))

Ju-Bijoux a scris
    Draga iubitoare de Ju-Bijoux,
    ne-am intors din vacanta si incepind cu 29 august, 2010 suntem disponibile pentru receptionarea comenzilor.

Creatively Yours,

Autorii Ju-Bijoux ;)

Oferta la ce?... promotie... care?!

Se abuzeaza de aceasta rubrica... dar se pare ca vigilenta administratorilor e mai laxa cu anumite persoane... :))))

08.09.2010, 18:54:46
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

@beadshop,ai fff mare dreptate,se abuzeaza,iar eu,personal,cu mult timpt inainte de a-mi deschide magazinul,asa am descoperit comunitatea Breslo,cautand un produs!!!!Am vazut promotiile,am facut comanda,sincer,am fost nitel dezamagita,dar m-am consolat cu faptul ca v-am descoperit!!!Daca ar exista bun-simt si masura,nu ar mai fi probleme!Asta ar fi solutia...utopica....

08.09.2010, 20:33:05
  • beadshop
    beadshop

As adauga ca azi erau oricum pe prima pagina cu articolul de pe breslog despre atelierul lor...adica pentru azi era ditamai reclama.
    Dar problema de fond este ca nu exista un regulament pentru sectiunea de promotii si reduceri si ca si daca ar exista, nu cred ca s-ar lua vreo masura daca cineva l-ar incalca. Imi pare rau, dar asta e impresia pe care o am acum, dupa 2 ani de breslo. :(

08.09.2010, 21:57:32
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

Oricum.. facand haz de necaz ar trebui facuta o regula sau un sistem prin care toti detinatorii de magazin pe breslo sa aiba sanse egale sa-si faca cunoscute promotiile.
    Ju-Bijoux, chiar te rugam sa citesti aceste mesaje si sa te gandesti si la noi, gluma negluma....hai sa ne acordam sanse egale si sa nu mai fim atat de "egoiste"..ok? Sunt sigura ca esti constienta ca ai cam exagerat. Eu sunt dispusa sa uit :) si de maine sa fie o alta... atmosfera :)...una mai buna si mai frumoasa pentru toti. Ok?

08.09.2010, 22:07:59
  • lanca
    lanca

cea mai buna solutie este cea oferita de beadshop: toate promotiile sa ruleze continuu pe prima pagina, dar cred ca este dificil de realizat. probabil ca ar fi posibila o rulare timp de 24 de ore a unor produse, apoi o actualizare a promotiilor noi aflate in asteptare, si tot asa. dar este greu de administrat :(
    pina la urma, fair-play-ul conteaza si trebuie respectat! parerea mea :P

08.09.2010, 23:23:10
  • magiccraft
    magiccraft

Poate ar fi buna infiintarea unei categorii noi: REDUCERI ... unde toate magazinele sa isi treaca produsele care se incadreaza acolo... by the way... exista si alte site-uri de handmade (nu doar ... ) de unde ne putem inspira in a organiza lucriurile eficient... :)

Cei care doresc astfel de oferte se pot uita in ea si alege ceea ce isi doresc...iar in felul acesta s-ar renunta la trasnaile care apar in actuala categorie de pe Forum.

Pentru ca daca iar beneficiem de afisarea fotografiilor pe prima pagina... se va intrece masura... cum se face si acum (se pare ca multi dintre noi nu prea au notiunea de autocenzura)... ne vom trezi cu postarea si repostarea... si re-repostarea... si tot asa...

Suntem taramul "abuzurilor"... de tot felul... este un sport national... si atat timp cat unii sunt avantajati si protejati... poate "gloata" sa sesizeze oricat, pentru ca nu se va dori readucerea lucrurilor in "normalitatea" aceea normala ( pe care cred ca de cand nu am mai exercitat-o... nici nu o mai cunoastem) logica si onesta... Parearea mea... (Hic!)... :))))))

09.09.2010, 09:04:08
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

:))) se pare ca mesajele noastre au fost in zadar - urmare a noului mesaj postat de Ju-Bijoux la aceeasi categorie prin care ne REaduce aminte de noua ei formula - . Pai fetito, sunt sigura ca situatia nu va ramane asa, sunt sigura ca pentru ingamfarea si ignoranta ta vei da socoteala. SA-TI FIE RUSINE!!!!!!!!!

09.09.2010, 09:31:21
  • beadshop
    beadshop

@joliesseDesign: cand am citit ieri mesajul tau m-am gandit ca doar tu ai fost diplomata si la obiect,impaciuitoare....si acum, cand am deschis breslo, nu mi-a venit sa cred cand am vazut iar, direct in ochi, formula minunata:)))))
    aDMINII, chiar nu se poate renunta la listarea pe prima pagina a anunturilor la promotii pentru a evita aceste abuzuri? Pana la urma, in lipsa unor reguli, nici nu cred ca a gresit cu ceva din pdv al regulamentului, doar profita de o posibilitate de a fi in fata.
    Eu zic sa facem aici un sondaj cu cine e de acord sa fie stearsa de pe prima pagina listarea acestei portiuni de forum, cu raspunsuri DA sau NU.
    DA!

09.09.2010, 10:12:51
  • kittenhood
    kittenhood

poate ar trebui ca fiecare magazin sa aiba posibilitatea de a posta o singura data pe luna, astfel incat "promotiile" sa nu se repete de la o zi la alta. varianta de a posta de 2 sau mai multe ori sa fie blocata :-??

09.09.2010, 10:33:43
  • JoliesseDesign
    JoliesseDesign

subscriu kittenhood

09.09.2010, 10:43:40
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

si eu subscriu. Oricum nu e singura care reaminteste promotiile, doar ca ea o face cel mai abuziv, probabil folosind un program de spamming... O regula si sanctiunile aferente incalcarii ei sunt mai mult decat necesare. Nu mai zic de aplicare :)
    din p.d.v al regulamentului - care e cam prea general - intr-adevar nu a gresit nimic, folosindu-se , evident, de lacunele site-ului. Ca de altfel, situatie mult prea raspandita in tot sistemul romanesc :)

09.09.2010, 11:05:12
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Am sters mesajul cu promotia Ju-bijoux de astazi; deja comentariile de acolo mergeau intr-o directie neplacuta.

Promit sa fiu mai atenta de acum si sa sterg mesajele care reamintesc obsesiv (a se citi zilnic sau odata la 2 zile) de aceeasi promotie. Din pacate sectiunea respectiva ma cam lasa rece, asa ca daca mai gasiti topicuri de genul scrieti va rog aici si o sa ma uit mai atenta peste ele.

Nu sunt foarte sigura ce sa facem cu cei care reduc zilnic cate un produs cu 2 lei. Eu propun sa limitam numarul de reduceri pe care le poate posta un magazin la 1 pe saptamana. ce ziceti?

09.09.2010, 12:15:12
  • beadshop
    beadshop

Daca sa se stearga de tot nu se poate, si eu subscriu sa se limiteze numarul de reduceri/magazin ...dar sa fie o setare automata care sa nu permita afisarea a mai mult de un anunt de magazin/saptamana de ex.

09.09.2010, 13:23:11
  • kittenhood
    kittenhood

exact. pentru ca numai cu o simpla regula nu cred ca merge

09.09.2010, 13:24:47
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Socrul meu are o vorba:"Suntem un popor care ar trebui condus cu biciul...":))Extrapoland,sunt de acord cu @beadshop,automat ar fi cel mai potrivit mod de a limita nr de postari ale aceluias magazin,implicit reducandu-se si abuzurile....Cam utopic,mentalitatea e cel mai greu de schimbat....pt asta,setarile sunt la purtator:)):))

09.09.2010, 13:54:09
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Automat e cam dificil pentru ca sectiunea respectiva face parte din Forum.
    Anyhows, pana vedem ce si cum si pana apare un regulament oficial, o sa sterg postarile mai dese de 1 data pe saptamana per magazin.

Daca mai observati abuzuri, scrieti aici. Merci :)

09.09.2010, 14:13:02
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

PS Nici eu nu inteleg de ce nu se poate respecta o regula (fie ea si de bun simt) daca nu e un sistem "automat" care sa te oblige sa o respecti...

09.09.2010, 14:14:56
  • Margelute
    Margelute

Daaaa si foarte greu o sa fie pentru cei care au cate 2-3 conturi sa isi aplaude singuri propriile promotii :)

Faceti un set de reguli, puneti-le undeva intr-un loc vizibil, si puneti-va serios pe moderat. Alta solutie nu exista.

09.09.2010, 14:18:03
  • Margelute
    Margelute

Mai este cineva in echipa breslo in afara de tine si Luigi, Cinnamon?

09.09.2010, 14:21:27
  • CinnamonCloves
    CinnamonCloves

Ruxi si Mad. Defapt eu sunt doar moderator pe Forum :)

09.09.2010, 14:23:29
  • Margelute
    Margelute

5 oameni, dintre care doar pe tine te-am vazut pe forum in calitate de moderator, la atata activitate e extrem de putin, de-asta e asa debandada. Nu ar fi rau daca ati discuta si despre asta. Pentru ca tehnic nu poti limita tot ce ar fi de limitat. Vor exista mereu portite, metode de ocolit sistemul, si nu, nu e ceva specific romanesc asta. Parerea mea este ca un forum fara moderatori e ca un oras fara politie. Cine are grija ca regulile sa fie respectate? Cine aplica sanctiuni conform regulamentului?

09.09.2010, 14:33:38
  • Margelute
    Margelute

:) 4 oameni

09.09.2010, 14:34:15
  • lanca
    lanca

:P daca recidivistii nu se potolesc pot fi anihilati prin boicot. reduceti in corpore, saptaminal, cu cite 0,5 lei produsele scumpe si reamintiti asta zilnic :P:))
    glumesc, dar unii sint de groaza!!

09.09.2010, 18:20:01
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Offf,Scortisoara,in loc sa-ti vezi de impaslit si creat frumuseti,sa stai sa stergi ce fac cativa oameni care au cauciuc in loc de obraz.....:(( Trist,dar ,perfect romaneste,cum altfel poate fi in tara absurdului?!

09.09.2010, 18:34:40
  • Margelute
    Margelute

Regulile se incalca peste tot, nu am inventat noi cauciucul in loc de obraz dar peste tot unde s-au facut reguli s-au creeat si conditiile pentru ca acestea sa fie respectate, si sanctiunile in caz ca nu sunt, si oamenii sau institutiile care sa aiba grija ca regulile sa fie respectate. Chiar nu are nici o legatura cu faptul ca suntem romani sau pakistanezi.

09.09.2010, 19:10:06
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

@Margelute ,cred ca am fost inteleasa gresit,nu faptul ca suntem romani sau pakistanezi ar fi problema,ci mentalitatea ca regulile sunt facute ca sa fie incalcate!!!Cinnamon e moderatoare,dar asta nu inseamna ca cineva trebuie sa-si bata joc de timpul ei si-asa pretios(ca pt fiecare dintre noi);daca fiecare s-ar gandi si la ceilalti,ar fi o alta atmosfera si nu ar fi nevoie de sanctiuni sau ca cineva sa stearga ce nu e in regula!In timpul pierdut pt a repara ce strica altii,Scortisoara ar putea crea o multime de lucruri frumoase,la asta m-am referit,nicidecum nu am jignit pe cineva dintre moderatori si nici dintre romanii simtiti!Da,nu am inventat noi cauciucul,dar l-am adus la rang de "arta"....

09.09.2010, 23:07:13
  • Margelute
    Margelute

Ma scuzati dar cred ca ratam ideea principala: orice forum are nevoie de moderare, cu atat mai mult un forum cu natura comerciala. Rugamintile cu sa ne purtam civilizat si sa ne gandim si la altii nu tin.

In rest, putem sa filozofam pe tema mentalitatii sau putem sa facem ceva :)

10.09.2010, 08:54:41