Forum: Orice altceva Aigile
soso07Si as mai adauga ceva la aceasta concluzie. Cand linistesti mintea, linistesti si sufletul...
13.10.2014, 23:42:40
O noapte linistita sa aveti!
GheorghitzaMIRACOLUL este in noi!
13.10.2014, 23:51:48
Nu trebuiesc cautate nici mantre nici vraji...
Un frumos text spune:
" Trupul este templul in care inima gazduieste TRONUL PE CARE STA DUMNEZEU"
Dumnezeu este peste tot. Deci este si in NOI INSINE.
Nu trebuie cautat nicaieri. "Minunea" santem noi!
Aceasta este adevarata ARTA a sufletului: Arta OBSERVATIEI. Arta ATENTIEI.
Sa fim proprii nostri observatori.
GheorghitzaUna dintre cele mai frumoase afirmatii ale sfintei teresa de Avila spune:
14.10.2014, 00:19:16
" TOT CE TREBUIE SA FACI ESTE SA PRIVESTI"Fiecare dintre noi are capacitatea de a privi, de a auzi si de a atinge. daca ne lasa gandurile in pace, daca le domolim si le stapanim, vom vedea CORECT, vom auzi CORECT si vom simti CORECT.
Priveste -si il vei vedea pe Dumnezeu. Asculta -si vei auzi muzica DIVINULUI. Atinge- si vei trai EXISTENTA. Atunci, fiecare piatra si fir de nisip este Dumnezeu.
Adica cel OMNIPREZENT.
Fara o minte limpede si stabila, toate acestea se vor transforma in iluzii.
GheorghitzaAltminteri, nimic nu ne va deosebi de maimutele din povestea spusa in seara aceasta.
14.10.2014, 00:20:58
Noapte buna!
soso07Buna dimineata!
14.10.2014, 08:51:09
"Viața, așa cum se spune, vine fără manual de utilizare.
Astăzi m-am trezit zâmbind. Demult nu m-am mai simțit așa. Parcă toate lumile s-au așezat cumva la locul lor, iar eu am avut timp să mă destind în mijlocul propriei vieți și propriilor gânduri.
Am greșit de foarte multe ori în viață deoarece, e… viață, iar viața, așa cum se spune, vine fără manual de utilizare. O înveți treptat și, uneori, la pachete mai mari. Mai multe lecții dintr-o dată. O înveți din: greșeli, căderi, singurătăți, alegeri, decizii, iubiri, trădări, nașterea unui copil etc. Și cel mai bine o înveți când ești la ananghie. Atunci înveți mai multe. Despre viață, despre tine, despre oamenii de lângă tine. Despre cei ce te iubesc.
Și mai înveți ceva în viață. Una dintre cele mai importante lecții. Că unii oameni te iau exact așa cum ești. Nu te vor altfel. Și te respectă, admiră, prețuiesc și iubesc pentru tot ce ești tu ca om, suflet, femeie/bărbat, prietenă/prieten. Că așa cum vei trata oamenii și sufletele acestora, așa vei fi tratat. Că totul depinde de constanța ta. De liniaritate în tot ceea ce faci, spui și dăruiești. În viața ta și a lor.
Vei avea surprinderea ca, la un moment dat, să greșești față de cineva, grav (ai spune tu, aproape iremediabil) și să ai fericirea de a fi nu doar înțeles ci și protejat de cei care se vor năpusti asupra reputației tale, sufletului tău și a tot ce ești. Vei înțelege atunci puterea prieteniei și a iubirii. Și atunci vei afla de fapt că, la baza acestei manifestări de loialitate față de tine, stau de fapt acțiunile, cuvintele, sentimentele, susținerea și sinceritatea ta față de oamenii din jurul tău. Dăruirea ta. Prietenia ta. Necondiționarea ta. Felul în care iubești.
Și vei ști. Vei ști că o mare parte din tine este în regulă în mâinile, sufletul și gândurile altora. Că nimeni și nimic nu le va putea denatura, atinge și distruge. Că sunt păzite de omul care ai fost / ești și de oamenii în care ai crezut și cărora le-ai lăsat bucățile cele mai importante din tine. Atunci de fapt afli adevărata ta valoare ca prieten, om sau iubit/ă. Și știi că niciodată nu vei fi singur și ai pe cine te baza. Alții decât tu însuți. Iar asta dragii mei, asta, este o mare realizare!
De asta m-am trezit eu astăzi zâmbind. Mi-am reamintit cât de loiali și frumoși pot fi oamenii. Să fii iubit și protejat chiar și atunci când dai cu bâta în baltă este o lecție de viață. Și o mare fericire.
Lăsați strălucire, liniște și bucurie oriunde vă veți afla și oriunde veți merge. În sufletul tuturor celor pe care îi atingeți. Veți avea fericirea și surprinderea să asistați la nașterea unui nou soare. Cel al propriei vieți."
- Ramona Sandrina - webcultura.ro/tu-raza-mea-de-soare/
zoriGheorghita si Sorina, apropo de nelinistea voastra ca sunteti singurii care intra pe topic (pe acesta mai ales) vreau sa va spun ca de multe ori incep sa scriu ceva care apoi imi dau seama ca ar intuneca ce ati spus si atunci renunt sa mai scriu. Cred ca sunt si altii ca mine. Intra, citesc, mormaie ceva si tac. Poate incearca sa-si stapaneasca maimuta. O fi bine?
14.10.2014, 09:47:55
Va doresc o zi cu soare in ganduri!
FIMARCMutumesc ''Gheorghitza'' - m-ai facut sa zambesc.
14.10.2014, 18:10:46
soso07Si eu am zambit cand am citit ce a scris Zori despre stapanit maimuta :)
14.10.2014, 18:40:03
De raspuns la intrebare - daca e bine sau nu - ce sa spun... Astazi chiar asta ma intrebam si eu. Oare nu m-am bagat in discutii mai mult decat era cazul? Gandul meu "vorbitor" era putin pe dos :)
GheorghitzaSoso, nu da mai mult sens frazelor, decat atat cat trebuie. Am mai patit cand doar noi doi ne pomeneam postand ca niste caraghiosi. Este important sa sti daca un anume subiect este interesant sau nu. In cazul in care nu intereseaza pe nimeni, n-o sa tinem subiectul deschis fara rost. Pana la urma, breslasii sant cei care accepta -sau nu, un subiect.
14.10.2014, 20:09:19
GheorghitzaFIMARC,
14.10.2014, 20:13:26
mai trebuie sa si zambim. Doar n-o sa stam tot incruntati, cautand motive de galceava...
Referitor la subiectul de aseara, va mai puteam da cateva intamplari hazlii dar sti cum e, pentru a da coloratura potrivita, ar trebui lasate si cuvintele sa zburde. Iar cand sant prea zburdalnice, cuvintele pot supara pe unii.
Asa ca m-am abtinut de la mai mult.
Gheorghitzazori,
14.10.2014, 20:16:27
ti-as spune ca una dintre dintre cele mai frumoase virtuti, este NATURALETEA.
Nu te sfii sa scri. Si eu am dat-o de multe ori in bara dar nu m-am ferit sa spun ce gandesc. Este mai important sa ramanem noi insine (asa cum santem: buni sau rai dar neprefacuti)
GheorghitzaAm gasit o anecdota interesanta. Se refera la Hobby.
14.10.2014, 20:38:04
Noi, am ami vorbit despre creatiile noastre. Ele pot intra in Arta creatiei, in arta Comertului sau, pur si simplu practicam handmade ca hobby.
Pentru a crea lucrari care sa intre in domeniul artei, trebuie sa ai din ce trai (o sursa sigura de venit, pentru a nu fi obligat sa transformi arta in comert cu ridicata pentru a te putea intretine)
Daca doresti sa faci bani din aceste lucrari, trebuie sa faci compromisuri mari. Gusturile sant diferite iar noi, trebuie sa cream lucrari care sa se vanda, nu sa fie doar laudate.
daca ai alte activitati, ai bani si mai ai si timp liber, poti face creatii handmade ca hobby. Atunci, nici nu te intereseaza parerea altora deoarece tot ce faci, este sa iti satifaci propriile placeri si dorinte.
Iata anecdota:
Doi batrani, stateau pe o banca in parc.
- Tot am vrut sa te intreb, nu te-am mai vazut prin parc asa cum o faceai altadata. Spuse unul dintre ei.
- Pai ce sa-tri spun, m-am lipit de un hobby: porumbeii.
-Hai lasa-ma... Doar nu ai porumbei!? Mai ales, ca din cate stiu eu, locuiesti intr-o garsoniera si n-ai curte. Unde tii porumbeii?
- O, nicio problema. ii tin in sifonier!
- In sifonier? Raman perplex cand te aud ce-mi apui! Si nu iti murdaresc hainele?
- Cum sa le murdareasca??? Ii tin intr-o cutie.
- Nu se poate! Cum stau ei acolo in cutie? Cum respira?
- ha,ha,ha... Sa respire? Pai nu respira deoarece sant morti!
- Morti? Tii in sifonier porumbei morti?
- Pai da! Ce te miri? Nu ti-am spus ca este doar un hobby?
GheorghitzaAm gasit undeva un interesant comentariu care facea referire la teoria scaunului gol.
14.10.2014, 20:55:03
Doi studenti de facultatea de arte plastice urmareau o expunere.
- Ce pacat ca scaunul este gol, spune unul dintre studenti.
Celalalt, se uita la colegul lui ca la un extraterestru:
- Cum adica "scaunul este gol"?
- Pai nu vezi? Nu e nimeni acolo.
Colegul sau se impacienta:
- Pisca-ma sa vad ca-s viu! Eu nu nhumai ca VAD pe scaun stand asistentul nostru, care are barba, poarta ochelari si are si o bagheta in mana...
- Nu te contrazic. Assistentul nostru cred ca are barba, ochelari si tine o bagheta in mana. Dar pe scaun, nu sta nimeni. E gol.
- N-am chef de tampeniile tale. Asistentul nostru, tocmai face o expunere la cursul "Istoria Artei"
- Nu zic nu. Dar nu spune nimic. Si nu spune nimic, deoarece este un om gol. N-are nimic in el. Or, un om gol pe dinauntru, care nu spune nimic, nu poate ocupa un loc. Ca atare, acel loc, este gol.
Observati scena politica? Vedeti cate scaune sant goale?.
Mi-a placut remarca acra a unui politician, dupa ce a fost intrebat "De ce esti obosit maestre, doar n-ai vorbit de la tribuna mai mult de 30 minute?"
- Cum sa nu fiu obosit? Sant chiar extenuat! Sti tu ce inseamna sa vorbesti 30 de minute fara sa spui ceva?
In concluzie, as extrapola putin expresia "Omul sfinteste locul"
Sa avem grije sa nu stam pe langa niste scaune goale. Si mai important, sa avem grije ca noi insine sa nu ocupam un loc care sa para gol.
GheorghitzaUn alt subiect pe care eu l-am gasit incitant, se refera la aplauze.
14.10.2014, 21:01:09
Aplauzele pe care le primesc cei merituosi.
Sant oameni, in fata carora trebuie sa te apleci respectuos.
In fata altora, asa cum se spune in popor, merita sa scoti palaria iar daca este o lady, merita sa-i saruti mana!
Multi artisti si importanti oameni, merita aplauzele noastre.
Numai ca odata, am auzit o expresie nemaiauzita de mine dar care m-a lasat contrariat iar in urma acestui subiect, mult timp am meditat pana m-am dumirit ce vrea sa insemne... Se referea la niste aplauze mai deosebite...
Aplauzelele cu o singura mână!
Cum vi se pare?
GheorghitzaFiecare dintre noi, vom gasi raspunsuri si explicatii. Numai ca doua raspunsuri nu cred ca vor fi la fel. Vorba lui Sophie81 : "avem orizonturi diferite" Fiecare dintre noi, va da cate o explicatie specifica orizontului sau. Uneori, putem avea chiar pareri radical opuse.
14.10.2014, 21:13:51
Va mai spun o anectdota, care se incadreaza in subiectul de mai sus:
In camera unei prostituate, intra un client. isi da jos palaria, pardesiul dar, involuntar, ochii lui scurtau camera, peretii si constata ceva surprinzator:
- Vai, draga, ce-s cu diplomele astea pe pereti?
- Oh, da... Am obtinut masteratul in arte frumoase din Columbia, la universitatea din Oxford am absolvit litaeratura clasica iar la Oxford am obtinut masteratul in filosofie...
- Nu se poate... Atunci cum ai ajuns sa practici o asemenea "profesie"?
- Nu stiu -raspunse sfioasa fata. Cred ca am avut parte si de putin noroc..."
Asadar, fiecare dintre noi are o intelegere diferita, modalitati diferite de a privi lucrurile, interpretari diferite. Mai ales ca toti avem libertatea de exprimare si acest lucru nu trebuie interzis.
GheorghitzaAsa ca si aplauzele cu o mana pot avea multiple raspunsuri si pareri.
14.10.2014, 21:20:59
la fel cum ideea scaunului gol poate fi explicata diferentiat.
Scaunul gol, mai poate semnifica LINISTEA. Un om care este prezent pe un scaun, care are mintea si gandurile domolite, poate induce liniste si pace launtrica, fara multa vorbarie... Unii spun ca TACEREA este spatiul in care de fapt... te trezesti iar mintea zgomotoasa este spatiul in care sufletul este adormit. El n-are loc de zbuciumul gandurilor. Tacerea, poate fi asociata cu un scaun gol sau... de ce nu... cu aplauzelele unei singuri maini, despre care cred ca am mai putea spune cateva lucruri.
GheorghitzaCine a urmarit un concert simfonic, isi aminteste desigur cum ia sfarsit un concert. Aplauze. Aplauze frenetice uneori care inseamna de fapt si dorinta de a repeta o piesa sau o bucata muzicala placuta.
14.10.2014, 21:27:09
Dar, daca ati fost atenti, ati obserrvat ca si instrumentistii fac ceva. De exemplu, violonistii SE FAC ca aplauda cu arcusul, lovind aproape neataingand instrumentul.
(cu o singura mana, mana in care tin arcusul) Ei doar SUGEREAZA ca aplauda! Dar aplauzelele lor nu sant zgomotoase. dar nici nu sant mai putin importante ca cele care se realizeaza frenetic cu doua palme... Fiind aplauzele chiar ale muzicantilor, solistul aplaudat, va intelege importanta acestor aplauze cu o mana si le va da adevarata valoare!
sofia81Sunt foarte bucuroasa si recunascoatere de ce primesc aici
14.10.2014, 21:34:13
Multumesc Gheorghita multumesc tuturor !!
Bine v-am gasit si "regasit "
GheorghitzaPrivind multe dintre creatiile voastre, in ce ma priveste, le-am admirat si unele au primit din partea mea acele aplauze cu o mana. Am vazut lucrari atat de frumos mestesugite si pline de originalitate, incat laudele si cuvintele impopotonate nu-si gaseau locul. Asa ca gandul meu a plecat spre ele si le-am aplaudat cu o mana, chiar daca nu m-am facut auzit.
14.10.2014, 21:41:55
GheorghitzaBine ai revenit printre noi!
14.10.2014, 21:42:47
sofia81Intodeauna dorim :)
14.10.2014, 21:43:17
Dorim lucruri , dorim ca cineva sau ceva sa ne apartina
Dar nu reflectam asupra unui singur lucru -daca noi ne "apartinem"
Am citit tot ce a fost scris pe acest forum , cu o "sete"extraordinara
Cu o bucurie de copil
Ar trebui sa regasim "copilul "din noi
Ia uite Gheorghita ?! Ce zici de curajul meu ??:)
Am fost .... Naturala :)
sofia81Bine v-am regasit!!!! :)
14.10.2014, 21:45:08
GheorghitzaPentru a ne mai destinde putin, va spun o intamplare hazlie, legata de subiectul TACEREA.
14.10.2014, 21:58:44
Doi soti certareti (se ciorovaiau din orice, chiar daca seara in pat, toate erau uitate) aveau o problema: usa de la intrare se deschidea singura la cea mica adiere a vantului sau cand se deschidea vreo feresatra...
Galceava lor s-a amplificat intr-o zi din cauza ca nici unul nu voia sa mearga sa inchida usa. barbatul, mai hotarat, ii propuse sotiei:
- Uite: cine va vorbi primul, acela va merge de fiecare data sa inchida usa.
-mie imi convine, zise femeia.
- Dar ce sa zic eu, continua barbatul. Toata ziua imi sporovaiesti prin casa de nu eu nu mai pot scoate o vorba.
Odata ajunsi la un consens, amandoi respectara conventia.
un vant mai intetit, deschise usa la intrare. Liniste.
Nici unul dintre soti nu scoase o vorba.
pana seara, usa aia s-a izbit singura de zeci de ori din cauza vantului dar ambii soti pastrau malc TACEREA.
Seara, doi hoti, vazand usa deschisa, intrara in casa. mare le-a fost mirarea cand vazu pe masa plin de bunbatati. S-au pus sa manance, cand observara ca in pat, stateau imperturbabili un barbat si o femeie.
- Daca tot am inbtrat aici, hai sa vedem daca gasim ceva obiecte pretioase.
- Ok, pana cauti tu prin sertare, eu ma voi "ocupa" de doamna care vad ca e tare sexy. Si tipul, nederanjat, facu sex cu doamna care in tot acest timp, nu scosese o vorba.
- Celalalt, dupa ce 'verifica" toate seratarele, ii spuse celuilalt:
- Pana termini tu treaba, eu cred ca ma voi ocupa de domnul...
La auzul acestor cuvinte, barbatul sari ca ars si cu mare incrancenare zise:
- Fir-ar a dracului de treaba! Bine, ma duc eu sa inchid usa!
Noi, am tot vorbit de tacere.
Sigura ca da. Este importanta tacerea dar atunci cand comunicarea isi are rolul ei, sa nu cadem in extrema cealalta!
GheorghitzaPai, vezi ce simplu a fost, Sofia?
14.10.2014, 22:01:36
Toti santem pana la urma egali in fata celui de Sus!
un bun prieten puncta asa:
- "Ploaia ne cerne uniform. Nu ne cunoaste si nu ne alege"
GheorghitzaAm repetat de cateva ori un citat dintr-un frumos poem.
14.10.2014, 22:05:23
Il repet si acum, deoarece chiar mi se pare deosebit:
"Frumoase flori şi mândre gânduri
Din slava cerului coboară
dar le sluţim nepricepuţi
cu gândul slab
şi mâini stângace"
De multe ori, am avut şi eu gândul slab şi mâini stângace...
Gheorghitza" Muzica trebuie sa fie in inima ta, bataile inimii tale se efectueaza intr-o armonie perfecta. Muzica poate reprezenta trecerea de la haos la cosmos. Omul poate exista si in dezordine mentala, ca un zgomot, insa poate exista si ca un templu, ca O TACERE SACRA, unde muzica celesta, muzica necreata este auzita de la sine. Maestrii ZEN denumesc aceasta tacere drept "sunetul unei singure maini care aplauda" Multa vreme, acestei stari i se mai spunea si "sunetul fara de sunet" El se afla in fiinta ta si nu trebuie sa mergi nicaieri pentru a-l auzi. Este acea muzica, deopotriva antica si moderna. Este vibratia existentei tale. Daca nu o poti auzi, inseamna ca esti surd." (Osho Rajnesh)
14.10.2014, 23:20:34
Poate ati auzit de muzica sferelor, sau muzica celesta. despre aceasta muzica este vorba. Este muzica si vibratia viului UNIVERS infinit din care facem si noi parte.
Cand se deschide pagina, selectati primul titlu:
Ludwig van Beethoven - Missa Solemnis 'Sanctus Benedictus' (Semperoper & Staatskapelle Dresden)
Gheorghitzava invit la cateva minute de meditatie:
14.10.2014, 23:37:28
www.youtube.com/watch?v=fhGyOvNvJoc
sofia81Nu conditia noastra ci calitatea sufletului ne face sa fim fericiti !!!"
14.10.2014, 23:41:00
sofia81Scuze
14.10.2014, 23:46:32
Nu CONDITIA noastra ci CALITATEA sufletului nostru ne face sa fim fericiti "
GheorghitzaSofia, nu intamplator s-a spus:
15.10.2014, 00:04:16
"Mai repede trece un elefant prin urechile acului decat un bogat in imparatia cerurilor"
Asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim bogati ci ca trebuie sa stim ce sa facem cu aceasta bogatie daca Dumnezeu ne-a harazit sa fim bogati.
Iar daca noi nu descoprim propria noastra bogatie sufleteasca, cum o vor descoperi altii?
GheorghitzaDaca noi nu patrundem in sufletul nostru sa invatam a ne respecta si iubi, cum sa asteptam sa ne respecte sau sa ne iubeasca altii?
15.10.2014, 00:06:06
GheorghitzaAproape toti am auzit de cele zece porunci...
15.10.2014, 00:11:54
"Sa nu ucizi"...
Textul este clar. Concis. Nu da loc la interpretari.
Unora le scapa esenta acestei porunci: n-am omorat niciodata pe nimeni - zice un crestin, duhovnicului sau.
- Da. poate ca ai dreptate dar eu simt ca ti-ai ucis propriul suflet. De ce crezi ca nu te faci vinovat de incalcarea acestei porunci?
De dragul copiilor, de dragul cunoscutilor, din pricina unor dogme impuse sau a unor constrangeri sociale, multi oameni isi sacrifica sufletul. Dar ei jura ca respecta cele zece porunci.
GheorghitzaCalitatea sufletului este data de Dragoste.
15.10.2014, 00:16:49
"Unde nu este dragoste, nimic nu este"
Deci nici suflet. Si atunci, CONDITIA umana, chiar nu mai conteaza.
Este ca acel scaun gol despre care am vorbit.
GheorghitzaAm discutat tare mult cu colega noastra Soso07 despre acest subiect.
15.10.2014, 00:22:37
Zambeam cand imi spunea ca nu o atrage culoarea ROZ, mai ales cand vorbeam despre cristale (cu dedicatie despre Cuartul Roz)
N-am s-o intreb daca a revenit cu sentimente mai bune asupra acestui frumos cristal (si in general asupra vibratiei culorii ROZ) deoarece doar ea stie ce este in sufletul ei.
Asa cum soarele aduce lumina zilei, si dragostea va aduce culoarea ROZ in inimile noastre.
GheorghitzaUrmariti cu atentie versurile cantecului cu care incepe frumoasa poveste
15.10.2014, 00:59:56
"Gâsca cu pene de aur"
Gasca cu pene de aur - desene animate in romana
GheorghitzaSofia,
15.10.2014, 01:18:53
iata o poveste strans legata de ceea ce ne-ai spus:
"Nu conditia noastra, ci calitatea sufletului ne face sa fim fericiti"
FETITA CU CHIBRITURI - (TRADUS IN ROMANA)
zori... de cate ori am ucis o parte din celalalt ca sa-mi fac pe plac mie, de cate ori am ucis o parte din mine ca sa-i fac pe plac celuilalt! (cu toate ca n-am reusit nici asta)
15.10.2014, 11:08:14
Nici nu stiu cand m-am simtit mai rau, cand am pierdut mai mult din suflet. Stiu sigur ca am pierdut "ceva" in ambele cazuri.
Unii nu stiu ca ranind pe altii te ranesti pe tine. Multi stiu si totusi continua.
Asta e alegerea lor. Insa a fi sau nu in postura de victima e de multe ori alegerea noastra.
soso07Cine nu a facut asa ...? Important este sa ne dam seama si sa schimbam in noi, sa reparam si sa nu mai repetam greselile.
15.10.2014, 13:07:49
Lectii si iar lectii...
Sa nu uiti niciodata...
https://www.youtube.com/watch?v=lobK-4nweBs
soso07Batea la poarta cerului o raza,
15.10.2014, 20:28:54
Batea sfios si-ncet ca o straina
Tarziu, un inger a deschis sa vaza
Si-a stat, uimit de palida lumina.
Era o biata raza scaparata
Dintr-un adanc de minte omeneasca,
Ce strabatuse calea-nfricosata
De la pamant la granita cereasca
Parea atat de trista si umila,
Dar totusi credincioasa si curata,
Ca ingerul a tresarit de mila
Si-a prins-o bland de mana tremurata.
Apoi, grabit a luat-o-n cer la dansul
Si-a dus-o-n sfanta ingerilor hora;
I-a podidit pe toti, privind-o, plansul
Si-au strans-o-n brate toti ca pe o sora!
Ea le-a zambit, stergandu-le plansoarea
Si s-a rugat apoi de ei fierbinte
S-o-nfatiseze bunului Parinte
Ca sa primeasca binecuvantarea;
“Stapane vesnic, datator de viata,
Din ce-ntunerec ma-naltai la Tine.
Din ce prapastii crancene de gheata,
Din ce vartej de patimi si ruine!
Cat am luptat cu oarba ratacire,
Cu nebunia surda si pacatul
Dar n-am putut sa saman o sclipire
In largul noptii stapanind de-a latul.
Si-n van am ars un creier, neindurata,
Ca pe-o festila, fara de crutare,
Invinsa, goala, stinsa, spulberata
Doar in surghiun gasesc acum scapare.
Sa pot s-ajung la cerurile albastre,
Ca dintr-o grea catusa ce ma strange
Am strabatut prin veacuri de dezastre
Si-apoi trecui oceane-ntregi de sange!”
Cum sta smerita in fata stralucirii,
Silita ochii sarbezi sa si-i plece
Sarmana raza – far al omenirii,
Parea o umbra lanceda si rece.
“Tu vii aicea singura si-nvinsa?
Grai cel vesnic nevazutul Tata
Tu fugi de teama de a nu fii stinsa?
Dar cand s-a stins lumin-adevarata?!
De te-am trimis in lumile-nvrajbite
Nu te-am chemat cu pumnii stransi si goi:
Ca pe-un manunchi de raze impletite
Eu te-asteptam s-aduci pe toti la noi!
Dintr-un biet sambur nabusit in fasa,
Din scapararea unei minti senine
Sa fii crescut o mare uriasa,
Sa porti pamantul insusi pan' la Mine!
Plangand stinghera si tremuratoare,
C-ai fost infranta vii sa-mi dai de stire?
Nu te primesc saraca si datoare!
Cui ai lasat bogata mostenire?!”
Mergand apoi spre raza-mbarbatata
I-a sarutat obrajii amandoi:
“Copila mea, fii binecuvantata,
Ia-ti deci puteri si-ntoarce-te-napoi!
Si chiar de-ar fi ca sterpul bulz de tina
Sa-l paraseasca ostile ceresti,
Tu sa ramai, ca TU esti doar LUMINA
Si nu traiesti decat cand stralucesti!”
poezie de Vasile VOICULESCU
soso07Bătea la Poarta Cerului O Rază
15.10.2014, 20:29:20
https://www.youtube.com/watch?v=5wc_9xTxpHo
GheorghitzaDin pacate pentru aceasta poveste nu am gasit un film subtitrat in romana si ca atare va recomand sa ascultati varianta audio, dupa o intregistrare Electrecord.
15.10.2014, 20:30:13
Merita sa o ascultati. Dureaza cca 30 minute:
www.youtube.com/watch?v=Ylzf19groYA
soso07Mester faur...
15.10.2014, 20:39:38
Imi dai pai, eu iti dau aur :)
soso07Vartelnita te roteste,
15.10.2014, 20:39:56
Fir de pai te invarteste
Fir de aur rasuceste
Fir de aur auriu
Fir de aur straveziu.
GheorghitzaDaca ne intra ceva in cap, apoi ne intra!
15.10.2014, 21:54:29
Nici o armata experimentata nu ne mai poate scoate din cap acel lucru.
Un pacient, ii spune psihiatrului sau:
- Domnule Doctor, am o mare, mare problema!
- Despre ce este vorba?
- De o vreme incoace, mintea mea viseaza doar mancare! Permanent, vad mancare in fata mea. Mese intinse, pline cu mancaruri alese iar eu, infometat permanent, infulec, infulec de parca nu ma pot opri. Si noapte de noapte visez doar mancare!
- Foarte interesant! Dar spune-mi, altceva nu mai visezi? De exemplu, vise erotice nu ai? Nu visezi cu femei?
- Domnule Doctor, zise pacientul usor rusinat, cum sa nu visez... doar sant om si eu! Plin de femei frumoase, goale si sexy, imi gatesc... mancare!
GheorghitzaO doamna irascibila, facu ce facu si isi puse in cap vecinii:
15.10.2014, 22:08:36
- Vecina, nu te supara dar trebuie sa reclam ceva: fiul vostru, ma innebuneste toata noaptea! Canta si dupa ora de liniste. De exemplu, chiar acum, bate in podea... bate tactul cu piciorul!
- Serios? spune vecina mirata.
- Da. ce te miri asa? De aceea am venit sa-ti bat la use!
- Draga, vino putin inauntru. Uite: aici camera copilului. De o saptamana este plecat la bunici...
In alta zi, aceasta doamna suna la vecinii de dedesuptul lor:
- Vai, vecina, ce libidou ai... insa te rog stapaneste-te cand faci sex. Nu mai geme atata ca o isterica, deoarece tulburi linistea publica! Azi noapte de exemplu, nu te mai puteai opri.
- Mda, o fi cum spui dumneata! Insa ce pot sa spun, mai inainte am descarcat bagajele deoarece am fost in concediu. Nu stiu ce ai auzit dumneata!
Par glume... dar, cand in minte se cuibareste ceva, poate crea aberatii.
GheorghitzaVa spun un banc:
15.10.2014, 22:12:43
- Vecine, sa tot fi trecut 10 ani de cant te-ai pensionat!
- Da, da... Chiar 12. Cum trece vremea?!
- Ia spune-mi, in rest, sanatos, toate bunje?
- Bune, sa nu supar pe Dumnezeu...
- Ieri cand coboram scarile, am auzit cum gemea doamna... Se paote sa mai fi asa viril???
- Pe dracu! O durea şalele şi ii faceam masaj! Ha, ha, ha... gemea de durere!
soso07Da... ce sa mai zic... Dureri de sale, masaj de cred ca am speriat vecinii aseara :))) I-am si zis sotului meu : Parca faci dinadins ca sa nu-ti mai cer alta data :)
15.10.2014, 22:37:27
Gheorghitzaaha...
15.10.2014, 22:50:13
Si nu stiai de ce vecinele se uita cu admiratie la sotul tau...
soso07N-am observat :) Nu ma uit la vecine...
15.10.2014, 22:55:16
soso07Noapte buna si somnul lin!
16.10.2014, 00:26:21
https://www.youtube.com/watch?v=uuDM7lotsm4