Forum: Concursuri Concurs Breslo: "Tendinte interculturale si povesti de calatorie!"

  • mihaalex
    mihaalex

    Ne cerem scuze tutror celor care au asteptat saptamana aceasta o noua editie a concursului dar promitem ca maine sa lansam concursul. Cum nici eu nici Alina nu putem urmari Breslo de la servici, si cum vrem totusi sa pastram traditia de gazde bune, primitoare care sa fie mereu alaturi de voi pe perioada concursului fac apel si ii rog tare tare mult pe castigatorii locului doi si trei sa ne ajute in a organiza si intretine atmosfera calda si primitoare pentru aceasta editie.

    Ca sa nu ne mai intindem :) ...si pentru ca seful imi arunca priviri peste birou ...va anunt acum tema ca sa punem rotitele imaginatie in miscare si pana maine vom initia si un nou tag pe forum cu regulament si premii.

    Pentru ca editia din urma a fost asa de calda si bogata in sentimente, pentru ca si eu si Alina suntem indragostite de povesti si de calatorii va propunem sa mergem in acelasi ritm cu urmatoarea tema:


    Tendinte interculturale si povesti de calatorie!

    ....cu alte cuvinte dragii si dragele mele va invit sa ne impartasiti din experientele voastre de calatorie pe alte meleaguri...prin alte civilizatii...facute fie cu pasul...fie cu gandul ...si sa ne aratati cum v-au influentat aceste culturi creatiile voastre....

    Regulamentul si premiile vor fi

    PS: eu am fost in Egipt si cand mi-a zis Alina ca vom organiza urmatoarea editie ...ma plimbam printr-un bazar ...asa ca am ce sa va povestesc mai ales ca influentele culturii orientale sunt peste tot in lucrarile mele :)

    Va asteptam cu drag creatiile si povestile!!!
    HMG Team

    21.01.2011, 11:19:33
  • mihaalex
    mihaalex

    ...regulamentul si premiile vor fi anuntate in we...

    21.01.2011, 11:39:17
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

    Grozava tema!!!!!Si cate posibilitati de exprimare!!!!!!Felicitari!!!!

    21.01.2011, 11:45:26
  • kiti
    kiti

    Mihaalex, multumesc pt aceasta tema asa draga mie si materializata in magazinul meu prin sectiunea ETNICE.Cred ca voi avea ce povesti pt ca am calatorit mult.Asteptam precizari.

    21.01.2011, 14:34:44
  • havin
    havin

    foarte frumoasa tema, aproape inexistenta limitarea. felicitari si succes!

    21.01.2011, 16:25:09
  • magiccraft
    magiccraft

    o tema excelenta, felicitari pentru alegere, de abia astept sa vedem creatiile :)

    22.01.2011, 09:24:36
  • mihaalex
    mihaalex

    Asa cum am promis revin cu regulamentul si o parte din premii.

    Cum editiile anterioare s-au desfasurat asa de frumos si au fost asa de bine organizate, nu vrem sa stricam armonia si vom pastra regulamentul ca si pana acum cu cateva mici adaugiri:

    -> Durata de desfasurare a concursului : 23 ian -6 feb 2011
    -> Inscrierea produselor in concurs se va face in intervalul : 23 ian – 30 ian ora 24:00.
    -> Produsele trebuie sa fie create special pentru acest concurs, deci postate incepand din 23 ian.
    -> Votarea creatiilor preferate: 31 ian -5 feb 2011 ora 22,00.
    -> Nominalizarea castigatorilor: 6 Feb sau cel mai tarziu 7 feb 2011.
    -> Numar maxim de creatii votate: 3, cu specificarea in cadrul votului a calitatii de client ( unde este cazul )
    -> Fiecare creator inscrie in concurs cate piese doreste.
    -> Participa la concurs in calitate de concurent sau votant orice cont existent, indiferent de data inscrierii pe Breslo.

    Sectiunea Premii:
    -> In categoriile magazinului MIHAALEX veti gasi si categoria: Premii concurs unde am postat o parte din premiile pe care le oferim
    -> Am zis "o parte din premii" deoarece ne-am propus sa oferim si cateva premii surpriza in spiritul "INTERCULTURAL" care ne este tare tare drag dupa cum se poate vedea din lucrarile noastre, care vor fi postate dupa momentul "stop vot" si care vor fi pentru urmatoarele categorii:

    " Cel mai frumos produs inscris in concurs in viziunea MIHAALEX" (daca eu si Alina vom avea opinii diferite atunci sunt sanse sa fie 2 sau mai multe premii aici)
    "Cea mai impresionanta/palpitanta poveste de calatorie in viziunea MIHAALEX" (aici vom premia acea poveste care ne va starni cel mai mult curiozitatea sa vizitam locul despre care se povesteste si care ne va tine in suspans pana la final)
    "Premiu de popularitate si implicare" pentru cea mai activa prezenta intopicul Concursului nostru :)
    -> Acordarea premiilor se va face in felul urmator:
    Premiul I
    Premiul II
    Premiul III
    1 Mentiune
    ...acordate pe baza voturilor voastre, fiecare isi va alege pe rand in ordinea premiilor cate un produs din categoria de Premii din magazinul MIHAALEX

    -> 2 premii pentru "clienti" acordate prin tragere la sorti. Asa cum bine stiti "Clienti" sunt aceia dintre dumneavoastra care nu au pe perioada concursului si un magazin atasat contului (activ sau nu). Mi-as dori ca cei care au mai multe conturi printre care si magazin/e sa voteze corect pentru a nu mai avea discutiile neplacute din editiile anterioare, pe aceasta tema, dar lasa la latitudinea si corectitudinea fiecaruia.

    Pentru cei care doresc sa sponsorizeze concursul nostru cu premii suplimentare ...va asteptam cu drag ofertele...cu cat avem mai multe premii de oferit cu atat provocarea este mai incitanta si satisfactia la final mai mare :)

    Asa cum ziceam si la inceputul concursului ne cerem scuze pentru intarzierea acestei editii si pentru faptul ca in saptamanile ce urmeaza nu vom putea fi tot timpul alaturi de voi pe parcusrul zilei...ci mai mult seara cand venim de la servici dar vom citi din scoarta in scoarta fiecare poveste pe care ne-o veti impartasi. De aceea facem apel la castigatorii locurilor II si III ai editiei "Povesti la gura sobei" sa ne fie alaturi in organizarea acestui concurs si sa ne ajute sa fim gazde bune si mereu alaturi de cei care ne vor calca pragul "sezatoarei" :).

    22.01.2011, 23:26:51
  • mihaalex
    mihaalex

    Privind la vremea furioasa de afara imi dau seama ca nimic nu poate fi mai potrivit sa ne ridice moralul si sa ne incalzeasca sufletele decat povesti despre locuri minunate ....poate calde...poate reci...dar locuri in care am evadat cu pasul sau cu gandul...meleguri care si-au pus amprenta pentru totdeauna pe sufletele noastre si unde speram sa revenim candva. Haideti sa uitam de frig si de viscol si sa "ne luam vacanta" ...noi vom calatori cu fiecare dintre voi...si cred iarna si zilele interminabile de servici vor trece mult mai usor.

    Acestea fiind zise dragii mei...Sa inceapa CONCURSUL lasati-va imaginatia sa zburde prin culturi si meleaguri indepartate noi va asteptam cu nerabdare CREATIILE!!!

    22.01.2011, 23:36:39
  • mihaalex
    mihaalex

    Vrem sa deschidem acest concurs cu o POVESTE impresionanta de CALATORIE PRIN VIATA...este povestea uneia dintre colegele noastre de "breasla" DIANA care m-a impresionat extraordinar de mult si pe care imi doresc din tot sufletul si fac un APEL si la voi: sa o ajutam sa aiba clipe minunate si linistite fara medicamente...fara doctori...fara lacrimi...fara durere .

    Povestea intreaga o gasiti aici:
    http://www.clicksanatate.ro/Suplimensanatate_din-viata/un-viitor-medic-are-nevoie-de-un-transplant

    Povestea pe scurt ar fi aceasta...spusa chiar de Diana:

    "Mă numesc Diana Borboly, o tânără în vârstă de 22 de ani, obligată de o boală cruntă să-mi întrerup studiile. Sunt din nou internată; Anul Nou 2010 l-am petrecut în spital. În anul 2005, după ani de suferinţă şi investigaţii medicale, am fost diagnosticată cu boala Crohn - o afecţiune inflamatorie intestinală, care determină inflamaţia şi ulceraţia tractului digestiv. Am urmat nenumărate tratamente, la Institutul Clinic Fundeni, după fiecare apărând unele semne de ameliorare. Din păcate, acum, medicaţia a devenit ineficientă, iar afecţiunea nu se poate trata decât chirurgical. Boala Crohn este o boală perfidă, care recidivează postoperator în regiunile intestinale anterior sănătoase, fiind necesare noi intervenţii chirurgicale. Singura mea şansă de vindecare este transplantul de celule stem (am ales să merg la o clinică din Israel), o operaţie costisitoare, peste 100.000 de euro, neincluzând tratamentul pre-operator sau cel post-operator. Pentru a putea strânge această sumă, sufletele bune care vor să îmi dea o mână de ajutor, oricât de mic, o pot face telefonându-mi la 0740.810.280 (adresa de mail: [email protected]), sau depunând bani în cele două conturi deschise, în lei şi în euro, pe numele meu, Diana Borboly:
    RON: RO 45 RNCB 008 100 96 86 13 00 01;
    EURO: RO 92 RNCB 02 93 00 96 86 13 00 01
    Sucursala BCR Covasna, Strada Libertăţii 18, Bl. 7, Sc. A-B.
    Cu deosebită gratitudine,
    Diana Borboly, Sfântu-Gheorghe "

    22.01.2011, 23:46:08
  • mihaalex
    mihaalex

    Promitem sa revenim cu povesti din Egipt ...India...Franta...Spania :) pe parcursul concursului nostru. Si va incurajam sa va insotiti povestile si cu poze daca le aveti postate on-line si le puteti "share"-ui cu noi...caci se stie ca o poza face cat 1000 de cuvinte :)

    Va las acum ...caci mi se inchid ochii...si gandurile nu imi mai sunt chiar asa de clare....

    Noapte Buna Dragi Breslasi!
    Cu drag si multa bucurie ca avem onoarea de a organiza acest concurs: HMG TEAM

    22.01.2011, 23:50:49
  • mihaalex
    mihaalex

    ...era sa uit...pentru cei mai noi dintre vizitatori care nu o stiu pe Diana...acesta este magazinul ei de unde cumparand produse realizate chiar de ea...o puteti ajuta sa fie cu un pas mai aproape de "Visul vietii" ei:

    www.breslo.ro/Shop/forHOPE

    22.01.2011, 23:55:11
  • forHOPE
    forHOPE

    Vreau sa va spun ca ne-ati facut sa plangem(pe mine si pe mami) prin gestul dvs deosebit...nu ne asteptam...ne-ati lasat fara cuvinte...pur si simplu nu imi mai gasesc cuvintele in asemenea clipe...m-am pierdut...
    Tot ce mai pot spune sunt cuvinte de profunda multumire si gratitudine. Dumnezeu sa va binecuvanteze!

    si....spor la creat! ;)

    23.01.2011, 10:28:10
  • blanitza
    blanitza

    Bine v-am gasit, dragii si dragele mele, la acest frumos concurs!!!
    Sparg eu gheata, si vin cu o piesa realizata special pentru concurs, bijuterie prin care as vrea sa va conduc pe drumul amintirii - calatoriile lui Jules Verne, paradisul african, muzica si culoare - Colierul "African Dream".
    www.breslo.ro/Product/Colier-African-Dream---Concurs-Breslo_283813

    23.01.2011, 12:18:46
  • forHOPE
    forHOPE

    Vin si eu cu o prima amintire: este vorba despre zborul cu parapanta, din 2007. Iar bijuteriile create imi amintesc de acest zbor in cadrul caruia m-am simtit libera ca o pasare:

    www.breslo.ro/Product/Rezervat-Concurs-Tendinte-interculturale-si-povesti-de-calatorie---I_283979

    poze gasiti aici:

    http://dianaborboly.blogspot.com/2011/01/concurs-tendinte-interculturale-si.html

    iar povestea este urmatoarea:

    "Cu parapanta am ajuns să zbor în urma unei glume. Era în dimineaţa zilei de 8 septembrie 2007, când lui Hanan i-a venit ideea să mă întrebe dacă vreau să zbor cu parapanta. Eu am luat-o ca pe o glumă şi tot în glumă i-am răspuns: „Eu? Să zbor?? Cum să nu?“. El însă nu a luat-o ca pe o glumă aşa că în jurul orei 14 eram la locul stabilit. Zona era superbă! În stânga se vedea Marea Mediterană, în dreapta parcuri, palmieri, flori, blocuri. Superb! Marea arăta atât de spectaculos...avea o culoare care oscila între albastru şi verde. Era ceva de nedescris! La locul “întâlnirii” erau numeroase persoane iar în aer puteai vedea un spectaculos joc de culori oferit de parapante. Un zbor dura în mod oficial 20 de minute. Într-un târziu mi-a venit şi mie rândul... bătea un vânt destul de puternic iar mami aprope că nu îmi mai dădea voie să zbor. Emoţiile au apărut în clipa în care am fost legată cu tot feluri de centuri. Intensitatea a atins cote maxime în momentul în care ne-am ridicat de la sol, apoi totul a devenit limpede şi liniştitor, ca şi cum s-ar fi liniştit apele în urma unei furtuni. Se vedea atât de spectaculos peisajul văzut de la înălţime... marea, oamenii (care se făceau din ce în ce tot mai micuţi)... Nu m-am gândit nici o clipă la faptul că în acele momente, practic, viaţa mea era în mâinile lui Dumnezeu şi ale instructorului. La început mi-a fost dificil deoarece m-am trezit deodată sus, în aer, în compania unei persoane total necunoscute care nici măcar nu vorbea limba mea. Însă nu am avut probleme căci ne-am înţeles când în engleză, când în franceză, când în ebraică. După cum v-am spus, în mod normal, un zbor dura 20 de minute însă eu am zburat 35 de minute. Iar zborul prin vazduh nu a fost unul obişnuit şi liniştit, ci unul plin de “jonglerii”. Mă refer la faptul că, deasupra Mediteranei, am făcut multiple spirale cu parapanta astfel încât la un moment dat era ca şi cum lumea s-ar fi întors cu susul în jos şi invers. Marea era în locul cerului iar cerul în locul mării... Dacă aş fi ştiut, m-aş fi “pregătit” cum se cuvine. Vă daţi seama că la asemenea manevre aeriene, stomacul meu a fost cam sensibil şi... nu prea a rezistat. Poate că am mai fi stat în aer însă aterizarea în asemenea condiţii, a fost obligatorie. Toată ziua aceea nu am mâncat nimic, am băut doar limonade. Nu voi uita niciodată această zi plină de adrenalină, chiar dacă finalul nu a fost unul “la înălţime”.

    23.01.2011, 15:10:23
  • forHOPE
    forHOPE

    http://dianaborboly.blogspot.com/2011/01/concurs-tendinte-interculturale-si.html

    23.01.2011, 15:11:15
  • forHOPE
    forHOPE

    Vin si cu a doua amintire, legata tot de Israel.
    Culorile care m-au inspirat au fost cele ale Marii Moarte si ale Marii Mediterane:

    www.breslo.ro/Product/Rezervat-Concurs-Tendinte-interculturale-si-povesti-de-calatorie---II_283999

    si poze din calatorie:

    http://dianaborboly.blogspot.com/2011/01/tendinte-interculturale-si-povesti-de.html


    "Marea Moartă este punctul cel mai coborât de pe glob, situat la aproximativ 400 m sub nivelul mării. Se află la extremitatea sudică a Văii Iordanului. Apele sale, cu cel mai ridicat nivel de salinitate şi densitate din lume, conţin potasiu, magneziu şi brom, diverse săruri de masă şi săruri industriale. Proprietăţile curative ale Mării Moarte şi ale cascadelor din apropiere, sunt cunoscute de milenii. Apele lacului ameliorează afecţiuni precum artrita, boli de piele şi respiratorii iar nămolul negru de aici regenerează epiderma. Suprafaţa Mării este străpunsă ici-colo de coloane de sare. Pe alocuri, bucăţi mari de sare plutesc asemenea unor ice-berg-uri ce se fărâmiţează. În plus, puteţi pluti fără să înotaţi în apă, căci aceasta vă ţine la suprafaţă. De asemenea puteţi sta în piscine cu apă sulfuroasă, să vă ungeţi cu nămol negru natural bogat în minerale şi să exploraţi oazele, cascadele, grotele şi locurile istorice pe care le oferă regiunea. Plantele şi animalele sunt rare aici. Doar câteva organisme unicelulare supravieţuiesc în apa mării. Evaporarea constantă creează o ceaţă deasupra mării. "

    23.01.2011, 15:25:21
  • forHOPE
    forHOPE

    Imi cer scuze ca am dat navala cu povestile si produsele insa saptamana aceasta plec la spital si nu stiu cat stau...sper sa nu raman inzapezita si pe drum...
    Voi reveni cu un ultim produs inainte de a pleca. Bafta tuturor si astept sa ma reintorc sa vad pe unde ati calatorit si ce ati vazut :D

    www.breslo.ro/Product/Rezervat-Concurs-Tendinte-interculturale-si-povesti-de-calatorie---III_284019

    produsul a fost inspirat de panorama nocturna a Israelului:

    http://dianaborboly.blogspot.com/2011/01/duminica-23-ianuarie-2011-tendinte.html

    23.01.2011, 15:46:04
  • BohemianSin
    BohemianSin

    Mie mi-au placut teribil plimbarile relaxante pe malul Mediteranei, cafelele pe Riviera Franceza...din acest motiv propun un jurnal de calatorie cu aer romantic si chic:
    www.breslo.ro/Product/Jurnal-Memories_283919
    Asa, momentele frumoase pot fi pastrate pentru totdeauna!

    23.01.2011, 16:53:48
  • kiti
    kiti

    www.breslo.ro/Product/AMINTIRI-BERBERE--pt-concursul-Tendinte-interculturale-si-povesti-de-calatorie_284258

    Asa cum v-am mai spus am calatorit mult si am vazut lucruri minunate. Prima iesire din tara a fost in 1973 pe cand aveam 17 ani iar tatal meu lucra ca medic al coloniei de romani din Reghaia la cativa km de Alger.Nu va mai povestesc nimic despre peripetiile calatoriei pana in Algeria,cert este ca am ajuns intr-un aeroport mic si exotic unde vedeam palmieri pt prima oara si unde lumea era altfel decat o cunosteam eu.Cautam cu privirea pe cineva cunoscut si negasind mi-am dat seama ca nu eram asteptata si ca sosirea mea nu fusese anuntata. Deci, aveam 17 ani, un geamantan de doua ori mai mare ca mine, ma aflam intr-o tara araba singura si fara nici un ajutorsi cu doua sticle de palinca in bagaje intr-o tara unde alcoolul era prohibit.La un moment dat aud ca ma striga cineva, ma uit in jur dar nu vad nici o figura cunoscuta ci doar un arab de cca 20-23 ani care se indreapta spre mine cu mainile intinse si-mi spune in franceza ca-este Djill. Cu el corespondasem inca din clasa a7a, stia de la tatal meu ca urma sa vin si se interesase la ambasada romana in ce zi sosesc, iar acum ma recunoscuse dupa poze.Tot el mi-a spus ca i-a anuntat si pe parintii mei si urmeaza sa soseasca si ei in scurt timp.
    Am stat toata vacanta de vara in Algeria (3 luni )timp in care am facut excursii in importantele locuri turistice ale Algeriei, am facut cunostinta cu Sirocco, un vânt fierbinte aducător de praf și nisip, comun în special vara si care atunci cand batea, pt a te proteja de nisipul care-ti intra in gura si-n ochi si ca sa nu simti ca iei foc, trebuia sa te acoperi cu cearceafuri ude.Am facut cunostinta cu oamenii locului gratie tatalui meu care era un om deosebit si care la nevoie oferea asistenta medicala oricui avea nevoie , motiv pt care si-a facut multi prieteni printre algerieni.In Algeria anilor respectivi barbatii erau poligami iar o gospodarie se compunea dintr-o curte centrala iar de jur imprejur erau casele nevestelor unde fiecare nevasta traia alaturi de copii sai. Masa era insa comuna si era servita la o masuta joasa trepied ( la care te asezai pe jos pe o pernuta), in mijlocul careia se punea bolul cu mancare din care fiecare lua cu mana.Cand am fost invitati la masa au pregatit cus cus si carne de berbec.Aceeasi regula la masa ni s-a aplicat si noua dar n-am putut refuza sa nu jignim gazdele si in final nu mi-a parut rau.Am luat parte la nunti traditionale, la asa zisele botezuri care ca si la evrei constau in circumscizia baietilor de 7 ani deoarece la ei petrecerile barbatilor erau publice in strada iar femeile se adunau si petreceau in casa. Am vizitat Algerul cu strazile sale inguste in terase si casele albe din Cazbah,si o serie de mici targuri si castele maure din imprejurimi. Catre sfarsitul vacantei am plecat intr-o noapte din Alger intr-o excursie mai lunga cu un autocar modern in care canta in surdina un cantec arab iar oamenii priviti prin geam semanau cu niste extraterestrii avand fetele verzi datorita geamului si nocturnelor galbene. Am vizitat Constantine cu podul sau faimos M’Sidi peste canionul...la 700 m inaltime, Anaba un oras modern la granita dintre mare si munte, unde am mancat la un restaurant construit deasupra Mediteranei pe piloni , cu podeaua de sticla prin care vedeai pestii.Tot din Anaba mergand pe serpentine spre varful muntelui, in cel mai inalt punct era un hotel alb in trepte Csar de la Rochell ( daca-mi mai aduc bine aminte)la care cel mai mult m-a impresionat piscina construita pe marginea haului cu bazinul transparent. Din pacate nu am nici o poza cu aceasta piscina..si nici pe internet n-am gasit. Apoi au fost oraseleTimgad si Djemila cu ruinele romane, Batna, Biskra, El Oued poarta Saharei sau orasul cu 1000 de cupole unde dupa ora 8 dimineata temperaturile urcau peste 50 de grade si unde am cunoscut tuaregii, o populatie specifica Saharei. De aici am luat-o spre Ghardaia, Oran, Tippaza si din nou Alger.Ar fi atat de multe de povestit..
    Este o alta lume, o lume enigmatica, prietenoasa , colorata, care te trimite catre povestile din 1001 de nopti. Atunci, la 17 ani, m-am indragostit de arta lor, obiectele lor traditionale din piele lucrate cu o maiestrie numai de ei stiuta, de tesaturile lor brute, de vasele lor din arama pe care le gaseai in micile magazine din Cazbah situate de o parte si de alta a stradutelor inguste in trepte din inima Algerului, alaturi de bijuterii confectionate manual din metal (argint, aur, alama, arama)uneori cu motive emailate si pietre semipretioase naturale turcoaz, lapis lazuli, si coral brut.Acestea sunt bijuteriile care mi-au marcat adolescenta, care-mi plac si acum si care imi aduc aminte de acele zile de basm, care cateodata imi provoaca o nostalgie dureroasa pana la lacrimi.Mi-e dor de acele locuri pe care nu le voi mai revedea niciodata pt ca s-au pierdut in negurile vremii si atunci le caut si le regasesc in albume, pe internet, si in creatiile mele. Ar fi inca multe de spus dar m-am intins cam mult motiv pentru care va cer scuze.

    23.01.2011, 22:36:17
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    Doamne, cat de frumos povestiti! Dincolo de cuvinte se simt sentimentele care v-au marcat in acele momente si de-a lungul vietii, ceea ce este minunat!
    Voi citi cu sufletul la gura fiecare poveste din calatoriile voastre, mai ales ca eu n-am calatorit nicaieri, desi mi-ar placea enorm de mult!

    De asemeni, voi sustine si eu concursul a carui tema imi place mult (felicitari MIhaalex!) cu cateva premii impartite astfel : cate 4 premii pentru 3 categorii, 3 si 4 fiind numerele norocoase ale zodiei mele (gemeni)

    * categoria CLIENTI : premii constand in produse la alegerea clientului din magazinul meu, fiecare premiu in valoare de 30 de lei . Modalitatea de selectare este urmatoarea: in functie de numarul de clienti votanti vor fi premiati clientii cu numerele de ordine (in ordinea acordarii votului) 1, 4, 7 si 10 sau, daca lista este mai lunga, 1, 5, 9 si 13. Daca lista este mai scurta (eu sper totusi sa nu) voi decide la momentul respetiv!

    *categoria VOTUL PUBLIC: voi premia, incepand cu locul imediat urmator mentiunii (deci probabil locul 5) primii doi si ultimii doi creatori distincti clasati in urma voturilor primite, cu observatia ca chiar daca acelasi creator are mai multe produse pe aceste locuri, va primi un singur premiu.

    * categoria IMPRESII PERSONALE: voi premia 4 produse si/sau povesti ce m-au impresionat in mod deosebit!

    Premiile pentru ultimele doua categorii vor consta fie in produse realizate de catre mine, fie in materiale pentru bricolaj. Acestea vor fi alese si selectate in functie si de persoanele din spatele produselor/povestilor si vor fi vizibile in momentul in care voi anunta castigatorii.

    Desi premiile oferite nu au poate valoare mare, ele sunt facute din inima si sper sa contrabalansez cu aceasta!

    Mai sper si sa reusesc sa fiu suficient de activa in concurs, timpul foarte limitat si stresat de care am dispus in ultima perioada inca nu s-a relaxat. Oricum, eu va sustin cu sufletul si am incredere ca veti crea lucruri deosebite iar povestile vor fi pe masura!


    Spor, creativitate si un ocean de zambete va doresc!

    Cu drag,

    Andra

    24.01.2011, 15:15:17
  • forHOPE
    forHOPE

    Am venit si cu ultimul produs, asa ca de punct de plecare...

    www.breslo.ro/Product/Rezervat-Concurs-Tendinte-interculturale-si-povesti-de-calatorie-IV_284735

    Am vrut sa transmit prin intermediul lui variatiunile cromatice din Israel, diversitatea formelor de relief, amestecul de cultura si religie si minunatele culori ale naturii.

    Cateva poze gasiti aici:

    http://dianaborboly.blogspot.com/2011/01/tendinte-interculturale-si-povesti-de_24.html

    24.01.2011, 17:20:22
  • mihaalex
    mihaalex

    Acum am reusit si eu sa citesc tot ce ati scri pe aici...Diana sunt impresionata si nu ma mai satur sa privesc pozele si sa citesc povestile minunate pe care ni le impartasesti. Cred ca am retrait emotiile tale cand ai zburat cu parapanta si am evadat complet din ziua asta friguroasa si inzapezita de iarna in pozele insorite si cu ape albastre...cu cladiri inalte pe care ni le-ai trimis. Ai un talent innascut ...de povestitor...multumim din suflet pentru povesti dar mai ales pentru trairile pe care ni le-ai transmis.

    Amintirile tale au fost foarte frurmos imbinate cu produsele...sunt exotice si misterioase...mult succes si te asteptam cu drag sa te intorci de la spital si sa povestim mai departe!

    pupici si curaj...sunt sigura ca soarele, culori si apele linistite vor reveni in viata ta in curand!

    24.01.2011, 18:32:02
  • mihaalex
    mihaalex

    Draga BohemianSin :) sunt o mare admiratoare a creatiilor tale...nu stiu de unde iti vin ideile..nu stiu de unde gasesti timpul necesar sa migalesti fiecare piesa in parte...dar stiu ca tot fiecare bijuterie sau lucrusor care iese din mainile tale este o adevarata incantare pentru ochi si pentru suflet...

    Jurnalul de calatorie e o piesa inedita a concursului nostru...mie una mi-ar fri mila sa scriu pe asa o minunatie...l-as pastra mai mult ca o bijuterie ...mult succes in concursul nostru si mai asteptam piese si povesti de la tine :)!

    24.01.2011, 18:52:34
  • kiti
    kiti

    Bohemian, la asa minunatie de jurnal nu ne spui si noua o poveste de calatorie ? Vrem sa vedem si poze . Te rugaaaam.

    24.01.2011, 20:06:19
  • monicasandica
    monicasandica

    Vad ca orientul domina topul preferintelor noastre.Dupa revolutie am avut sansa sa traiesc 7 ani de zile in 4 tari diferite,dar cea care mi-a ramas in suflet este Libanul.Am fost profund impresionata de cultura,muzica,caracterul,frumusetea si farmecul libanezilor.Nu am stiut nimic despre aceasta tara...cand am ajuns in aeroportul din beirut (1994) am ramas socata ,ma trezisem in mijlocul confruntarilor...a razboiului.La inceput m-am speriat de peisajul care mi s-a oferit:Beirutul bombardat,soldati pe strazi cu mitraliere...infricosator..APOIII...am cunoscut adevarata fata a Libanului ...oameni deosebiti, primitori,frumosi,cultura fermecatoare..etc.Am mai stat in cateva tari europene dar nici una nu mi s-a parut asa de frumoasa si misterioasa...dar sa revenim in Liban va povestesc o mica intamplare...ma plimbam in Beirut cu o prietena si am fost oprita de o patrula de politie pt.un control de rutina...orice cetatean strain,turist .. trebuia sa tina in permanenta pasaportul la el (asa era atunci),eu il uitasem la hotel....atunci politistul mi-a spus ca ma v-a rade in cap..bineinteles m-a bufnit rasul...eu fiind foarte libertina am crezut ca glumeste....dar de unde?....am foat la un pas sa ma tunda zero....m-au iertat; dar atunci fiind razboi... "toti eram suspecti",alta faza am vrut sa ma fotografiez cu femei musulmane.imbracate in hainele lor traditionale.....barbatii lor nu m-au lasat ,mi-au spus ca pot sa ma fotografiez doar cu ei...,altadata ..am fost invitata la un restaurat de 5*si chiar ma gandeam ce meniu de lux o sa am....si mi-au adus printre altele carne de miel si de vita tocata CRUDA...cica DELICATESE...m-am spart de ras.....dar cu toate astea am avut niste amintiri superbe.Nu va pot spune ce bijuteri fac numai din aur de 18,22 si 24K...ce modele...o finete...unicate.SI la capitolul haine stau foarte bine,numai haine de calitate ...chiar am ramas mirata ca toate hainele cumparate din Liban au rezistat 10-15 ani,,,si cele de firma "sufetului xxx"europene de r---t,s-au desirat ,lasat..etc.De aceea Doamnelor si Domnisoarelor am creat un set SPECIAL FOR LEBANON...ador tara aste si imi este tare dor...de tineretea mea...bye..bye

    24.01.2011, 20:29:39
  • monicasandica
    monicasandica

    www.breslo.ro/Product/set-extravagant-orient_284833

    24.01.2011, 20:34:42
  • kiti
    kiti

    Monicasi sandica, esti pe sufletul meu.Lumea araba este o lume deosebita care lasa amprente adanci.Poate ca noi fiind europeni sa-i percepem astfel, fiind "altceva" decat traim noi zi de zi si totusi amprentele raman si la un anumit moment se lasa cu nostalgii.

    24.01.2011, 20:42:16
  • monicasandica
    monicasandica

    TE PUP KITTY...in general romanii au pareri diferite despre lumea araba...dar pana nu-i cunosti si nu traiesti printre ei ..nu are rost sa-si dea cu parerea...in Liban erau 7 religii,dar predominau 2-ortodoxa si musulmana....erau femei libaneze cu val dar si femei blonde cu fusta scurta....cine dorea sa respecte traditia de bine cine nu...nu

    24.01.2011, 21:03:29
  • kiti
    kiti

    Asa e .Si in Algeria inca din '73 existau femei emancipate dar si femei care pastrau traditia.Cred ca tine mai putin de dorinta femeilor cat de cea a barbatilor din preajma (tata, sot)care-si impun si cu forta punctul de vedere privind traditia chiar si in anul de gratie 2011.

    24.01.2011, 21:12:58
  • monicasandica
    monicasandica

    Mi-a placut f.mult povestea ta kitti....parca retraiam ...amintirile de acolo...dar m-a surprins ce memorie ai ;aveai doar 17 ani si retii toate numele si detaliile...bravo....am revazut Libanul pe internet acum..ESTE TOTAL SCHIMBAT RECONSTRUIT..frumos...pe vremuri i se spunea micul Paris..Beirutului asa de frumos era inainte de razboi...acum ma bucur ca a renascut si sper sa nu mai existe conflicte..ca acum 2 ani cand o luasera iarasi razna cu israelienii

    24.01.2011, 21:29:30
  • lauraflore
    lauraflore

    deoarece inca mai sunt regine si printese in Anglia,Suedia,Danemarca si chiar Romania, de ce n-am putea fi si noi ca o printesa....de aceea va propun urmatoarea bluza: www.breslo.ro/Product/bluza-VICTORIAN-STYLE-unicat_284913

    24.01.2011, 21:59:07
  • kiti
    kiti

    Stii ca memoria recenta o pierzi mai usor de la o anumita varsta dar lucrurile care s-au fixat adanc in tinerete se uita mai greu.Daca ma intrebi ce am facut cu trei zile in urma nu stiu sa-ti raspund dar pot inchide ochii si-ti descriu momente din acea calatorie, sau din copilarie, lucruri care m-au marcat din anumite motive la varste mici.Cat priveste memoria numelor, niciodata n-am stat bine la acest capitol dar ma uit destul de des prin albume, mi-am facut un pps in care am adunat poze din locurile vizitate si memoria s-a reactivat.

    24.01.2011, 22:02:53
  • BohemianSin
    BohemianSin

    Kiti ca m-ai intrebat, nici macar nu imi aduc aminte vreo intamplare foarteeeeeee hazlie. Eu am fost Erasmus in Nice (i know, lucky me) si a fost o perioada superba a vietii mele. Imi amintesc cu placere cum mergeam cate 6 km pe jos pt a ajunge la club (Bus de nuit -autobuzul de noapte circula doar pana la ora 12. Mda-nu stiu de unde vine numele). S mai dureros de dulce era intoarcerea pe faleza :))). Adevarul e ca mergeam de placere pe malul marii ca nici eu nu sunt genul care sa fac lucruri fara sa ma atraga. Aveam optiunea unui taxi oricand. Multi ne intrebau daca venim de la job- stiti voi care, dupa unul dintre ei am alergat cu sandalele,asa de tare ma enervasem.
    Sau cum am venit noi fetele de la tara, si voind sa mergem la Monaco nu ne-am dat seama ca in TGV nu exista nas, dhăăăăăh, ci se composteaza bletul inainte de a urca in tren. Si cum am ratat noi Monaco si am ajuns tocmai in Italia. Si nu pricepeam de ce lumea a incetat sa mai vorbeasca franceza , ne gandeam ca or fi multi turisti italieni.
    Si cate ar mai fi, dar nu mi le amintesc pe toate acum....

    25.01.2011, 00:55:22
  • BohemianSin
    BohemianSin

    Su poate nu v-am povestit cum am dat eu cu capul de geamul mareeeeeeeeeeeeeee si transparent dintr-o gara uitandu-ma la un pui de englez dragalas din cale afara :))).Ca in reclamele cu prosti.M-am prelins ca o musca lesinata pana la podea :9)

    25.01.2011, 00:57:19
  • carmentobias
    carmentobias

    Superbe povestiri,fetelor!

    BohemianSin-faza cu musca lesinata a fost o portie buuuuna de ras,asa...inainte de Mos Ene...:):)

    25.01.2011, 01:04:30
  • kiti
    kiti

    Vezi Eugenia ca ai gasit ceva de povestit? La Nisa merita plimbarea pe malul marii sa-i auzi cantecul noaptea in timpul fluxului, cand apa se loveste si se strecoara printre pietrele plajei.E magic. Faza cu geamul am patit-o si eu saptamana trecuta la Ikea , ca au si astia circulara aia de sticla asa mare ca stii unde incepe dar nu si unde se termina. Dar de poze nu spui nimic?

    25.01.2011, 01:44:05
  • dodo
    dodo

    Nu puteam lipsi dintr-un concurs foarte frumos.
    Asadar imi inscriu si eu produsul:
    www.breslo.ro/Product/Nuante-de-concediu_285448

    25.01.2011, 15:14:12
  • kiti
    kiti

    Dodo bine-ai venit! Chiar ma intrebam pe unde esti. F frumos si reprezentativ setul tau. Observ ca toti care au trecut mai recent sau mai demult, pt mai mult sau mai putin timp prin tarile arabe, au ramas cu impresii placute si cu nostalgia acelor perioade si m-am intrebat de ce ? Poate modul de viata mai simplu dar mai sanatos, sau apropierea mai mare de natura, sau poate culorile mai vii (tot naturale)ale hainelor si podoabelor, gustul alimentelor traditionale sau pur si simplu faptul ca "este altceva"? Ne atrag, ne plac dar am schimba modul nostru de viata cu al lor ?

    25.01.2011, 16:05:41
  • dodo
    dodo

    Bine v-am gasit si multumesc Kiti. Sa-ti raspund la intrebare, nu, nu as schimba nici o secunda viata mea cu a altei femei de acolo.

    25.01.2011, 17:40:40
  • kiti
    kiti

    Nici eu

    25.01.2011, 19:04:09
  • bijouxdemonange
    bijouxdemonange

    @ Diana: superb globul, parca e desprins chiar din primele imagini de pe blog! Felicitari!

    @ monicasandica: distins colierul creat de tine iar intamplarile de nota 10, imi place ca luai totul atat de usor, asta probabil ca te-a si ajutat in viata!


    @ lauraflor: chiar superba bluza ta!! Nu sunt fan haine din dantele dar de data asta chiar e ceva ce as purta! Intr-adevar e o piesa pentru o regina!

    @ BohemianSin: ce peripetii frumose! iar cu musca lesinata m-ai facut sa rad copios si sa-mi amintesc cum ma mai uitam si eu dupa cate un simpatic din cale-afara si ma-mpiedicam pe scari sau cum am cazut de pe role fix in spatele lui :))))) de i-am atras atentia (nedorita in felul asta totusi!) :))))

    @dodo: de vis setul tau, imi place la nebunie cum ai imbinat culorile!

    Tarile orientale sunt intr-adevar deosebite, de neuitat, inspirationale. Eu nu am fost in nici una, dar tot ce-am citit, am vazut in poze, in filme sau in reportaje mi-au ramas in suflet! De mica am visat sa vizitez aceste tari, sunt locuri ce ma indeamna la visare, la caldura, la simtaminte bogate!
    Sper sa reusesc sa revin si eu cu un vis, sau chiar mai multe, legat de aceasta parte a lumii!

    Va pup si multa inspiratie va doresc!

    25.01.2011, 21:46:07
  • kiti
    kiti

    www.breslo.ro/Product/set-VIS-IMPLINIT---pt-concursul-Tendinte-interculturale-si-povesti-de-calatorie_285798
    Mai vin cu un proiect care a asteptat cam mult pana sa-l finalizez dar acum este gata.Si cum v-am plictisit destul cu prima poveste iar despre Israel s-a mai povestit voi pastra amintirile doar pt mine .

    25.01.2011, 23:31:05
  • mihaalex
    mihaalex

    Buna Dimineata la toata lumea...am lipsit de pe aici zilele trecute deoarece piticul meu e bolnavior...si sta lipit ca timbrul de scrisoare de mine...nu ma lasa nici noaptea sa dorm..vrea numai la mine in brate :(...acum am reusit sa scap putin si sa evadez in minunatele voastre povesti :) o doamne ce frumuseti de intamplari...imi lasa "gura apa" ...ce-as mai pleca si eu in toate zarile indepartate...mai ales ca stau aproape de aeroport si vad din ora in ora avioanele cum vin si pleaca spre destinatii de vis :).

    @ Draga Andra iti multumim din suflet ca ni te-ai alaturat si ca adauci un plus de farmec si caldura acestui concurs, iar premiile tale sunt superbe si cred ca ai reusit sa starnesti interesul multor breslasi si breslase cu ele. Pupici si bine ai venit la bord :*

    @KITI si MonicaSandica...sunt fara cuvinte....am citit si recitit povestile voastre...sunteti tare norocoase cu asa experiente de viata...ati putea sa realizati un film sau sa scrieti o carte dupa aceste povestiri...eu sunt fermecataq la fel ca si voi de lumea si cultura orientala ...mi se par cele mai bogate si mai misterioase culturi. N-am avut parte de asa experiente si de asa interactiuni profunde cu lumea araba dar mi-ar placea.

    Dupa cum va spuneam am inceput anul acesta cu o calatorie in Egypt / Cairo si am ramas profund fermecata de oamenii de aici care inca mesteresc si fac "de mana" foarte multe lucruri". De la tesaturi ...pana la bijuterii...cam tot ce vezi intr-un bazar se realizeaza manual cu muuuultaaa multaaa migala si indemanare...la noi ca si in alte parti mai "civilizate" tehnologia a castigat teren...dar in lumile arabe...oamenii inca isi pun bucatele de suflet si amprenta mainilor muncite pe lucrurile care ii inconjoara.

    Bijuteriile pe care voi le-ati dedicat acestei lumi arabe sunt incredibil de frumoase si caracterizeaza perfect traditiile acestor tari: migala, grandoare, extravaganta...Felicitari dragele mele ..."vorbele" si "faptele" voastre mi-au mers la suflet si mi-au inseninat ziua ...alaturi de cafeluta mea aburinda :).

    @Dodo esti la inaltime ca de obicei...ti-am zis ca pe sufletul meu sunt pietrele naturale ...si combinatiile mov cu verde :P ...foarte frumos setul...care ramane in aceeasi gama cu premiul meu de care ma bucur in fiecare zi :).

    26.01.2011, 10:05:13
  • amelycollection
    amelycollection

    M-am hotarat si eu sa particip la concurs cu un set instil victorian pentru ca am ramas profund impresionata de calatoria mea la Londra. Nu a fost o calatorie oarecare ci una plina de emotii si amintiri, asta pentru ca ne-am vazut vechii prieteni, colegi de facultate si de apartament( si sotul meu a fost la aceeasi facultate). Dupa ceva ani in care le-am dus dorul ne-am revazut si chiar am fost la nunta la unul dintre colegi.Pe langa nunta cu mult fast am vazut cam tot ce se putea vedea in Londra ca obiective turistice.Singurul regret a fost ca nu mi-am putut lua fetita cu mine pentru ca era prea mica.Dar anul acesta ma revansez fata de ea ca intentionam sa mergem toti trei la Londra numai ca de data asta la botezul fetitei aceluiasi coleg la care am fost la nunta.
    www.breslo.ro/Product/Set_286376

    26.01.2011, 17:08:02
  • kiti
    kiti

    Amely frumos set dar copilul le intrece pe toate.Cea mica este adorabila.Sa va traiasca si sa va bucurati de ea.

    26.01.2011, 18:15:45
  • blanitza
    blanitza

    Am si eu o poveste scurta despre un spatiu ce m-a impresionat profund - Belgia si Antwerp - si ca sa nu uit cumva, am surprins-o intr-un inel
    www.breslo.ro/Product/Antwerp-Story-Silver-Antique-Ring_286460

    26.01.2011, 18:15:51
  • kiti
    kiti

    Gabita,frumos inel, frumoase poze, superb locul. Multumesc f. mult pt informatie pt ca sunt locuri ce trebuie vizitate. Conservarea zonelor istorice nu sunt specifice numai vest europenilor.Croatia fost teritoriu socialist este o imbinare armonioasa de vechi si nou cum am mai vazut doar la vecinii lor italieni.

    26.01.2011, 19:12:01
  • amelycollection
    amelycollection

    Multumesc Kiti! Imi esti foarte draga pentru ca la inceputul perioadei mele pe Breslo am deschis un topic despre cum sa imi vand produsele si tu m-ai incurajat foarte mult, nu stiu daca iti mai amintesti dar inca o data multumesc!

    26.01.2011, 19:18:40
  • forHOPE
    forHOPE

    Multumesc mult scumpa mea Andra pentru frumoasele cuvinte pe care mi le-ai adresat! ;) Cred ca si acesta va fi un concurs pe masura, avand in vedere minunatiile pe care le creeaza concurentii, cat si minunatele locuri pe care le "vedem" prin intermediul povestilor si amintirilor din calatorii!!

    26.01.2011, 19:24:02
  • blanitza
    blanitza

    Am adunat intr-un album impresiile voastre de calatorie, amintirile si bijuteriile ce devin astfel un obstacol in calea uitarii...
    www.breslo.ro/Treasury

    26.01.2011, 20:53:35