Forum: Orice altceva Five o'clock
GheorghitzaLa noi e prapad...
08.08.2013, 16:38:36
Vorba lui nea Iancu: "Caldura Mare!"
carmennda....sunt bune...toate produsele de patiserie si cofetarie turcesti sunt delicioase...dar ingrasa :(...o sa ma gandesc la voi daca o sa ma delectez cu ceva ,,dulcegarii turcesti" :)
08.08.2013, 17:04:10
soso07Carmen, merge asa ... de pofta ;)
08.08.2013, 17:45:08
Cat despre caldura, la noi e jale ... inca n-am ajuns la prapad. Erau 39 de grade la soare.
GheorghitzaLa noi, 39 grade la UMBRA!!!!
08.08.2013, 21:29:15
soso07La noi, 32 de grade in casa la ora aceasta ...
08.08.2013, 21:31:49
Kalimerae groaznic de cald.. nu se mai termina?...
08.08.2013, 21:55:35
soso07Pe programul Antena 3 este ceva extrem de interesant !!!
08.08.2013, 21:57:05
Interviu cu Radu Beligan, in direct. Urmariti aceasta emisiune.
soso07Eu va spun noapte buna !
08.08.2013, 23:45:28
A fost o emisiune EXCEPTIONALA, cu un OM de mare valoare ...
soso07https://www.youtube.com/watch?v=r3ofuw1gGQs
08.08.2013, 23:47:19
GheorghitzaNoapte buna!
09.08.2013, 00:36:57
soso07Buna dimineata breslasi, oriunde v-ati afla !
09.08.2013, 07:31:24
Astazi incepem ziua cu Whitney Houston (n. 9.08.1963 - d. 11.02.2012), cantareata, manechin, actrita si producătoare americanca.
Va invit sa urmariti un duet : Whitney Houston si Mariah Carey - When you believe
http://www.youtube.com/watch?v=eAM2-hg7xJs
carmennneatza!
09.08.2013, 08:30:23
soso07Va spuneam aseara despre interviul cu maestrul Radu Beligan. Un Actor cu "A" mare si un Om cu "O" mare ! Un OM cat o istorie !!!
09.08.2013, 11:42:25
M-a impresionat tot ce a povestit despre viata pe care a trait-o, greutatile pe care le-a avut, dar si sansele care i s-au dat, cunoscand niste oameni care au fost acolo ... la momentul potrivit !
As vrea sa va aduc in atentie ceva de care nu stiam si care mi s-a parut fantastic !!!
Radu Beligan :
Am o boala, sunt legat ombilical de Romania! Si-am sa-ti spun de ce. Nu pentru ca am simtit asta – sigur ca am simtit – dar mi-a explicat in tineretea mea un om pe care l-am adorat si care mi-a dat atentie, m-a luat ca pe un elev langa el – este vorba de Anton Dimitriu, maestru filosof.
Nu pot sa uit socul si revelatia pe care le-am avut cand Anton Dimitriu mi-a spus: "Hai sa-ti spun ceva ce nu stie multa lume! Ai auzit tu de muntele Kogaion?". ...Nu...
"Kogaionul este un centru geometric al lumii hiperboree. Daca din varful lui se duc raze care se sprijina tangent la toate formele de relief dimprejur, atunci varfurile lor vor intepa planul terestru dupa un contur, care este o harta. Aceasta harta este tocmai harta Romaniei Mari, aceasta este adevarata si de putini stiuta «TERRA MIRABILIS», un pamant binecuvantat de Dumnezeu."
Mi-a ramas asta... stii cum ? Mi-am lipit-o, asa, aici, de frunte !...
soso07Kogaionon este numele muntelui sfAnt al getilor in pestera caruia s-a retras Zalmoxis, potrivit "Geografiei" (Rerum Geographicarum) lui Strabon:
09.08.2013, 12:00:11
„...si muntele a fost luat drept sfant, si ei il si numesc astfel; iar numele lui este Kogaionon, la fel cu cel al raului care curge pe alaturi.”
soso07Insuficienta reperelor, dar si analiza lor, uneori superficiala, a determinat formularea mai multor ipoteze referitoare la identificarea muntelui sfint al dacilor cu diferite masive din lantul carpatic.
09.08.2013, 12:05:53
Tinind seama de numarul celor care si-au exprimat opinia in legatura cu amplasarea muntelui sfant al daco-getilor se selecteaza trei masive muntoase: Ceahlaul, Gradistea Muncelului si Bucegii.
soso07M-am luat cu vorba si n-am servit ceaiul :)
09.08.2013, 13:50:55
FRESH BREEZE - Fructe de soc, fenicul, iarba lamaioasa, menta, flori de cactus, flori de lumanarica.
GheorghitzaExista in Romania cativa centri energetici foarte activi (a caror energie activa poate fi masurata!) . Zona vechilor munti ai Dobrogei, zona Ceahlau- Rarau, Muntii Apuseni, Varful Omul- Bucegi, Zona Herculane, Semenit, tara Hategului, la care se aduga doua zone de inalta spiritualitate: Durau (Moldova) si Stana de Vale in Apuseni. De asemenea. mai exista o mare anomalie a magnetismului terestru, in zona Buzaului...
09.08.2013, 14:04:30
GheorghitzaSemenic (acolo exista un triunghi sacru, care cuprinde printre altele inclusiv zona Orastiei unde si-au construit geto-dacii Sanctuarul de la Sarmisegetusa dar si niste lacuri numite "Ochii Cerului")
09.08.2013, 14:07:42
soso07In cazul Kogaionon-ului, balanta se inclina catre Ceahlau, asa am citit.
09.08.2013, 14:08:09
GheorghitzaFetelor care sunt interesate sa confectioneze bijuterii cu caracter Etnic (Geto-dacic) le recomand cu caldura cartea lui
09.08.2013, 14:09:55
Ioan RODEAN
"Enigmele pietrtelor de la Sarmisegetusa"
GheorghitzaIar celor interesate de Muntele Kogaion. (si nu numai... cartea lui
09.08.2013, 14:11:06
Adrian BUCURESCU
"Dacia Secreta"
GheorghitzaAcum 6000 de ani, configuratia geografica, nu corespundea intrutotul cu cea de azi si din cauza asta apar atatea supozitii. Daca s-ar reface pe calculator, relieful de atunci, am lamuri problema.
09.08.2013, 14:21:15
soso07Ar fi interesant ...
09.08.2013, 14:22:36
soso07Mai strecor o melodie foarte frumoasa :
09.08.2013, 15:14:39
Whitney Houston - One Moment In Time
http://www.youtube.com/watch?v=mIiuPGeI3X0
GheorghitzaSuperba cantareata!
09.08.2013, 15:48:26
"Da-mi o clipa
Cand ma-ntrec cu destinul.
Atunci, in acea clipa,
Voi simti, clipa de eternitate!"
...si superbe versuri!
soso07Da ... incerc sa aduc aici melodii care transmit mesaje cat mai frumoase :)
09.08.2013, 16:10:06
soso07Tot din emisiunea urmarita aseara :
09.08.2013, 17:06:08
Radu Beligan - o interpretare de exceptie - Balada chiriasului grabit
https://www.youtube.com/watch?v=lfp9LlPZu7Y
GheorghitzaSoso,
09.08.2013, 18:45:30
Iata ce scrie Strabon in "Geografia lui (VII,3,5):
""...acest munte a fost recunoscut ca sacru si astfel il num,eau getii; numele lui, Kogaion, era la fel cu raul ce curgea alaturi"
KOG-A-ION insemnand "Capul magnificului", fiind si denumirea getica a BUCEGILOR, unde se afla marele cap sculptat, acvoperit cu tiara sacra, cunoscut sub numele de SFINXUL romanesc...
Raul care curgea pe aproape era Ialomita, careia getii ii spuneau NAPARIS si insemna "Ceresc" "Divin" (si se referea la Pestera Ialomicioarei)
GheorghitzaSingura marturie existenta despre Kogaion, a fost gasita pe pe o caramida descoperita in Judetul Olt, la Romula (Resca-Dobrosloveni.
09.08.2013, 18:48:43
Este un text, in versuri, pe care il voi cita:
Gheorghitza" HAR TIOS
09.08.2013, 18:54:36
TINTONINOS
INSUS TIKO IS DAKON
KAND SIA TIL KOGAION
ILMATON HLIOYLO
PLEISTE NAKTOILO"
iATA TRADUCEREA:
"Mare e Dumnezeu,
Intotdeauna (si pretutindeni)/
Asa sa spuna cei curati, cand privesc Kogaionul.
Ucenicii sa cante:
Sfant, Sfant este Domnul (noptii)/"
soso07Ceahlaul a atras atentia oamenilor din cele mai vechi timpuri prin aspectul sau inconfundabil, de zigurat gigantic incununat de virful piramidal Toaca, alaturi de care strajuieste stinca Panaghiei, dar si prin contrastul frapand de altitudine fata de muntii ce il inconjoara, fapt ce il face vizibil de foarte mari departari.
09.08.2013, 19:21:39
Ceahlaul este absolut unic prin fenomenele optice ce se petrec pe varful sau la rasaritul Soarelui, in prima decada a lunii august, cand se formeaza imaginea holografica a Caii Cerului ce precede Umbra Piramida. Aceste fenomene au fost remarcate inca de la sfarsitul paleoliticului, cand pe platoul muntelui existau locuiri swideriene, cu 12.000-10.000 de ani in urma. Ulterior, probabil in neolitic, muntele a fost sacralizat, simbolul piramidei patrate de la varf aparand pe ceramica cucuteniana de la Tirpesti, localitate din apropiere. Probabil tot de atunci dateaza si Sarbatoarea Muntelui, aparitia ei fiind legata direct de fenomenele optice amintite.
soso07Muntele sfant al dacilor, Kogaiononul, este apropiat sonor de denumirea varfului central al muntelui, Bitca Ghedeonului, din a carui parte estica izvoraste paraul cu acelasi nume Ghedeonul, pe care este posibil sa il fi avut in vechime si Bistrita, afluent drept al Siretului, Hierasos-ul (Sfantul) anticilor, al carui nume il justifica in acest mod. Pe baza interpretarii legendei biblice a lui Ghedeon, sub acest nume a fost disimulat vechiul nume al muntelui sfant. Toponimele Ceahlaului, o interesanta si incitanta imbinare intre dacic si crestin, pledeaza in acelasi sens.
09.08.2013, 19:23:33
soso07Dupa Muntele Athos, Ceahlaul este al doilea munte sfant al crestinatatii ortodoxe, fapt dovedit de sustinuta activitate monahala desfasurata pe acest munte cu cea mai bogata toponimie crestin ortodoxa din Romania. Toate acestea arata ca aici a avut loc un transfer de sacralitate de la dacii zamolxieni la cei crestini ortodocsi, ceea ce impune celor ce il viziteaza un respect cuvenit atator milenii de sacralitate.
09.08.2013, 19:25:17
GheorghitzaSoso, voi incerca sa gasesc ceva concret cu Ceahlaul, a carui importanta este mult mai mare decat am putea crede noi. Se pare ca istoria lui incepe cu mult timp inaintea dacilor. Sper sa gasesc ceea ce imi trebuie.
09.08.2013, 19:27:10
soso07Bine :)
09.08.2013, 19:28:47
carmennasteptam ...:)
09.08.2013, 20:13:09
soso07Noapte buna !
10.08.2013, 00:32:23
https://www.youtube.com/watch?v=GdZ2JXCCSOI
soso07Buna dimineata breslasi oriunde v-ati afla :)
10.08.2013, 08:38:18
Deschidem ceainaria astazi cu Antonio Banderas (n. 10 august 1960), actor de film si cantaret spaniol.
Un cantec pe care eu il indragesc foarte mult - duet cu Sarah Brightman
https://www.youtube.com/watch?v=S88rkpPu8_g
soso07Am gasit TESTUL de care va spuneam acum ceva timp.
10.08.2013, 09:20:43
Este foarte INTERESANT !!!!
Nu va dau acum rezultatele ... mai pe seara ;)
Si acum TESTUL :
Imagineaza-ti ca esti intr-un desert. In desert de afla un cub.
Cat de mare este cubul ?
Ce culoare are ?
Din ce e facut ?
Unde este plasat in desertul pe care ti l-ai imaginat ?
Este opac sau transparent ?
Ce dimensiuni are cubul ?
Imagineaza-ti apoi o scara in acel desert.
Unde se afla scara comparativ cu cubul ? E aproape, e departe ?
Ce culoare are scara ? Din ce e facuta ?
Ce stare iti da scara ? E solida, poate sustine mai multe persoane ?
Apare in desert un cal.
Ce distanta este intre cub si cal ?
Ce culoare are calul ?
Este liber, are sa ? Descrie-l cat mai detaliat.
Imagineaza-ti o floare in acel desert.
Este o singura floare sau sunt mai multe ?
Ce culoare are ?
Unde se afla floarea comparativ cu cubul ?
Vine o furtuna in desert.
Ce distanta este intre furtuna si cub ?
Este o furtuna mare sau mica ?
Este in trecere sau va dura mult ?
Ce ramane in urma furtunii ? Alege doar doua elemente din cele de mai sus.
soso07Omar Akram - Secret Journey
10.08.2013, 09:28:33
http://www.youtube.com/watch?v=msqPvO_i3Sw
Si ceaiul de astazi :
Lady Jasmine - ceai verde Oolong (pe jumatate fermentat), petale de flori de iasomie, lujeri de magnolie
soso07Am citit astazi o poezie foarte frumoasa pe care as dori sa v-o prezint si voua :
10.08.2013, 11:53:22
Fereste-te sa ai dreptate
Cand esti indragostit!
Mai bine sa ai umbra,
mai bine sa ai raza,
mai bine sa ai lacrima,
mai bine sa ai orice altceva!
Un om indragostit cand are dreptate
E un om singur,
Numai tristetea are dreptate.
Tu, mai bine sa ai bolovani,
mai bine sa ai vulturi,
mai bine sa ai albul zapezii!
Nichita Stanescu - Acelasi Gand
soso07Si mesajul unui om care a supravietuit miraculos unui accident (care ii putea curma viata) : “Nu incerc sa am dreptate, aleg sa fiu fericit !”
10.08.2013, 11:55:53
carmennbuna! va invit la ,,Portrete 2" sa ne aduceti fiecare cate ceva, despre oamenii de seama ai tarii si nu numai...:)
10.08.2013, 15:25:43
soso07A facut cineva testul de mai sus ? Este foarte interesant, dar nu as vrea sa va prezint concluziile prea devreme ... Poate mai doreste cineva si apoi sa aflam cum stam :)
10.08.2013, 18:58:35
GheorghitzaAm facut testul. Trebuie sa scriu rezultatul?
10.08.2013, 19:22:53
GheorghitzaCubul este foarte mare
10.08.2013, 19:29:57
Pare din sticla, deci, este transparent
Pluteste deasupra nisipului
Scara este inalta, albastra , rezistenta, solida. Inspira certitudine, curaj.
Calul, alb, cu coama, este liber, fara sa si intra in cub.
Floarea, tot in cub, in partea de jos, de culoarea macului rosu aprins.
Furtuna cu nori intunecati, violenta cu descarcari incredibile, ocoleste cubul.
Eu sunt in cub...
soso07Rezultatul ti-l dau eu :)
10.08.2013, 20:10:39
soso07Ar mai fi ceva : sa spui unde este scara fata de cub.
10.08.2013, 20:17:27
soso07Pana sa dau rezultatul, sa spun si eu ce mi-am imaginat atunci :
10.08.2013, 20:23:21
- Cubul cu latura de un metru de culoare bleu, din larimar. Sta pe nisip.
- Scara din lemn, normala, dubla, la un metru de cub
- Calul negru, frumos - armasar - la vreo cinci metri de cub, liber, fara sa, cu coama bogata.
- O gradinuta cu flori multicolore, la vreo doi - trei metri de cub
- Furtuna este mica si este departe, trece repede.
soso07Rezultatul testului :
10.08.2013, 20:26:54
CUBUL:
Cubul reprezinti tu. Ce crezi despre cub reprezinta opinia ta despre tine. Adica daca are o culoare calda de exemplu inseamna ca te consideri o persoana deschisa, calda si puternica. Daca cubul e transparent inseamna ca lasi oamenii sa te vada asa cum esti. Oamenii te pot citi usor si nu ai lucruri de ascuns. Marimea cubului arata cat de mare iti este ego-ul. Daca cubul este mic, inseamna ca te consideri doar o mica particica din aceasta lume si ca esti constient ca sunt lucruri mai mari ca tine.
SCARA:
Scara e reprezentata de prieteni. Daca in imaginea ta mentala, scara se sprijina de cub inseamna ca prietenii tai depind de tine. Daca scara sprijina cubul, tu depinzi de prieteni. Distanta dintre cub si scara este de fapt sentimentul de apropiere fata de prieteni. Ceea ce simti tu fata de scara este ceea ce simti fata de prieteni. Material, culoare, samd.
CALUL este persoana iubita. Distanta dintre cal si cub este cat de apropiat esti de persoana iubita. Cu cat culoarea este mai inchisa, cu atat persoana respectiva este mai prezenta si mai reala in viata ta. Practic stii deja ce vrei de la persoana iubita, ce loc ocupa ea in spatiul tau samd. Daca el este legat sau are sa, inseamna ca iti place sa detii controlul asupra partenerelui.
FLOAREA reprezinta copiii, dorinta de a avea copii sau parerea ta despre relatia cu cei actuali. Apropierea florii de cub inseamna cat de apropiat esti de copii.
FURTUNA: sunt obstacole pe care le ai in viata. Daca furtuna este langa cub, inseamna ca ai parte de dificultati in viata. Daca furtuna este mica, inseamna ca acele obstacole sunt usor de depasit. Elementele care raman dupa furtuna sunt cele pe care te bazezi cand ai dificultati, pilonii de sustinere.