Forum: Orice altceva Five o'clock

• aigile
    aigile

”Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă de sub 1 mm diametru, ce arde în atmosfera Pamântului la frecarea cu aerul. Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care cade pe Pamant se numește meteorit.
    Perseidele sunt denumite după constelația din care par că vin. Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimeaza, și praful cosmic prins în nucleul înghețat este eliberat in spațiu.
    Pentru Perseide perioada de activitate este între 17 iulie și 24 august. În această perioadă se pot observa, pe lânga meteorii ce nu apartin unui curent (sporadici), și meteori ce par că vin din constelația Perseus.
    Cea mai buna perioada de observare este după miezul nopții - până dimineața. Orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelatia Cassiopeia (intre Cassiopeia și Perseu) este o "perseida".
    Maximul curentului Perseidelor va veni pe 12 august, între orele 18 si 23:45, ora României. În această perioadă se vor observa cei mai mulți meteori. Cum la noi atunci este zi, sau încă devreme, rămâne să observăm panta descendentă a maximului, după miezul nopții, înspre dimineață, în noaptea de 12 spre 13 august.
    Pentru a vedea meteori nu este nevoie de un instrument astronomic, trebuie doar să se stea culcat. ”
    Predictiile spun ca se vor vedea maxim 100 de meteori pe ora, în condiții ideale. În timpul maximului perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut. ”

12.08.2013, 11:08:14
  • aigile
    aigile

Bună dimineața!
    Ce bună e răcoarea după atâta pârjol!... Doar că, nu stiu cum se face, iar sunt nori în perioada de ”vârf” a ploii de stele - aveam dreptate să mă holbez la cer pe seninul de-cu-seară (pe la ora 3 deja se trăsese... cortina).
    Din copilărie abia așteptam să vină luna august, poate-poate văd și eu o steluță căzând - cu dorința ascunsă de-a o „deturna” spre inima mea... Făceam clasamente de dorinți ce se voiau împlinite, dar m-am ales doar cu serenadele greierilor! - ceea ce nu era puțin, pe lângă somnul dulce pe un pat de scânduri, sub bolta viței de vie din curtea bunicilor (căci niciodată nu prindeam ivirea zorilor!)
    De-atunci, mi-am educat voința ( adică am uitat de... dorințe, laolaltă cu cozile de stele căzătoare, cu tot!)... Și, ca întotdeauna când nu te aștepți, am primit și ”rația” mea de inefabil - două dâre săgetate, două fracțiuni de ”foc din cer”, care, dacă nu ar fi fost alăturate, cu siguranță le-aș fi luat drept năluciri!(după un timp de stat cu ochii-n... STELE, clipitul lor îți poate crea asemenea halucinații...)
    Pentru cei aflați la munte sunt cele mai mari șanse să trăiască pe viu un spectacol maiestuos, lipsa luminii de oraș favorizând... viziunea (eu mi-am ”dezafectat” lămpile solare de pe balcon, dar... au rămas ”reflectoarele” felinarelor de pe alei.)
    Mâine facem ”recensământul” celor ce vor prinde stele!

12.08.2013, 11:32:07
  • soso07
    soso07

Ligia, multumim pentru informatii. Acum nu ne ramane decat sa mergem intr-un loc deschis si sa privim cerul.
    O nedumerire am, daca vor fi aproape 100 de meteori pe ora, cate dorinte ne putem pune ? ;)

12.08.2013, 11:33:13
  • soso07
    soso07

Ne-am gandit la acelasi lucru :))) E firesc sa ai dorinte si sa le incredintezi stelelor. Desi ...

12.08.2013, 11:34:50
  • aigile
    aigile

Presupun că-ți poți pune atâtea dorințe câte stele apuci să numeri!... Eu am uitat să-mi doresc, așa de neașteptat a fost fiorul clipei! - tot strigam ”ai văzut?!tu ai văzut? sau... mi s-a părut?!”, și de uimire am uitat dorința. Dar poate că tocmai aceea a fost ÎMPLINIREA, să văd o stea căzătoare...
    (... acuma, să zicem ”Doamne, feri!”, că dacă un milimetru arde la... suflet, o stea căzând... arde apocaliptic! Ci-că stau astronomii cu chii pe-o ”pitică alba”, prin Andromeda, gata-gata să se prăbușească în ea - ceea ce n-ar fi doar... spectaculos!...)

12.08.2013, 11:54:46
  • soso07
    soso07

Mai bine nu ma uit, la cati nervisori am ... Sa nu cumva sa-i amplific, in loc sa-i rezolv :)
    Dar, poate imi trec pana diseara. Sa ne tratam cu niste glumite, zic :

1. O broasca fara carapace este fara locuinta sau dezbracata?...
    Explicatie:
    In primul rand e moarta. Pe urma... depinde de orientarea sexuala...

2. Care a fost primul barbat care a spus: "E nevoie de o femeie in casa!"?
    Explicatie:
    Mesterul Manole

3. Unde au femeile parul negru si cret?
    Explicatie:
    In Africa

4. Ce intra de 3 ori in Femeie?
    Explicatie:
    Litera E (f E m E i E)

5. O pisica alba se urca in pom. Cum se da jos?
    Explicatie:
    alba

6. Cum iese un cal alb, care intra in Marea Neagra?
    Explicatie:
    ud

7. Care este diferenta intre 1000 ursi albi si un urs alb?
    Explicatie:
    999 ursi albi

8. Ce se afla intre Soare si Pamant?
    Explicatie:
    si

9. Cum se cheama un barbat inteligent in America ?
    Explicatie:
    turist

10. Ce facea Mesterul Manole cand o zidea pe sotia lui, Ana?
    Explicatie:
    body building

11. Care este cel mai periculos loc din lume?
    Explicatie:
    patul
    aici mor 80% din oameni

12. Ce fac pestii cand sunt multi?
    Explicatie:
    bancuri

12. Ce fac pestii cand sunt multi?
    Explicatie:
    bancuri

13. Care e femininul la tren?
    Explicatie:
    tunel

14. Cum gaseste un cioban o oaie la munte?
    Explicatie:
    acceptabila

15. Cum se numesc dacii care gandesc?
    Explicatie:
    gandaci

16. cum se numesc rudele Papei?
    Explicatie:
    paparude

17. Cum se numesc nasii Papei?
    Explicatie:
    papanasi

18. Ce-i alba si are 30 cm?
    Explicatie:
    nimic
    toata lumea stie ca, daca are 30 cm, este neagra!

12.08.2013, 12:14:08
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

:)))

12.08.2013, 13:08:39
  • soso07
    soso07

Inca una :

Vine sotul noaptea tarziu acasa. Se dezbraca si se asaza in pat langa nevasta. Dragastos, incepe s-o mangaie.
    Sotia:
    - Te rog, sa o lasam pe altadata. Acum ma doare capul.
    - Mai sa fie! In seara aceasta, toate sunteti bolnave?

12.08.2013, 13:19:14
  • Kalimera
    Kalimera

ahahaha! ce tareeeee!! :)))))))))))))))

12.08.2013, 13:25:31
  • soso07
    soso07

Odi, daca ei isi fac "provizii", noi de ce nu ? Pana la urma din trei - patru, s-or gasi niste brate disponibile :))))))

12.08.2013, 13:27:49
  • Kalimera
    Kalimera

da, mai, soso.... dar noi tre sa facem casting ca lumea... nu vezi? eu habar n-aveam de chestia aia cu 30 de cm.. vezi? sunt lucruri care ne scapa si e pacat :))))))))))))))

12.08.2013, 13:31:02
  • Kalimera
    Kalimera

... ca brate se gasesc.. repede :))

12.08.2013, 13:32:01
  • soso07
    soso07

Odi, cand isi pun mintile impreuna doua femei ...

12.08.2013, 13:39:12
  • soso07
    soso07

Nu vreau sa ma gandesc ce iese :)))

12.08.2013, 13:39:35
  • Kalimera
    Kalimera

mai ales doo duamne.. :))))

12.08.2013, 13:42:40
  • soso07
    soso07

Cum zici tu :))))))))))

12.08.2013, 13:45:27
  • Kalimera
    Kalimera

m-am binedispus... ma cam secasera atatea cifre si bilanturi :)) ar merge si un ceai racoritor... ceva cu fructe si gheata :)

12.08.2013, 13:51:48
  • soso07
    soso07

Pregatesc imediat ;)

12.08.2013, 14:04:35
  • soso07
    soso07

Uite, daca vrei ceva "relaxant", cu fructe si gheata, ce zici de un ceai "Noapte de Vara" ?

Ingrediente : bucati de mere, bucati de ananas, coji de macese, bucati de pere, petale de floarea soarelui, mirt de lamaie, musetel roman.

12.08.2013, 14:09:34
  • Kalimera
    Kalimera

sounds super gooood!! :))

12.08.2013, 14:11:43
  • soso07
    soso07

Azi dimineata am cumparat :)) Firma "Solaris".

12.08.2013, 14:12:55
  • Kalimera
    Kalimera

eu mai am din cel de la tine, 1001.. abia astept sa ajung acasa sa-mi fac cu gheatza :)

12.08.2013, 14:18:54
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ma primiti si pe mine la un ceai? Chiar daca am lipsit nemotivat atata vreme?

12.08.2013, 17:48:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cu draga inima...

12.08.2013, 17:51:18
  • nicolebijou
    nicolebijou

Multumesc! O retela super racoritoare si tot o data si hranitoare: o banana, cateva linguri de afine congelate, o lingura de miere si o cana de lapte rece invartite 1 minut si blender si delicioasa bautura e gata.

12.08.2013, 17:57:56
  • soso07
    soso07

De-ar mai merge si blenderul meu ...

12.08.2013, 18:36:19
  • soso07
    soso07

Nicolebijou, da-mi voie sa te intampin cu un vals ... Valsul Rozelor :

http://www.youtube.com/watch?v=RHDLCp7lKBU

12.08.2013, 18:41:05
  • soso07
    soso07

Si inca ceva ce mi-as dori foarte mult sa ascultati, credeti-ma, merita !!!

http://www.youtube.com/watch?v=7IRIP-hSfJ0

12.08.2013, 18:52:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chiar ca merita...

12.08.2013, 21:19:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Soso, din 16 mergi in vacanta de vara?

12.08.2013, 22:20:57
  • soso07
    soso07

Da

12.08.2013, 23:24:03
  • soso07
    soso07

,,Luna tu stapana marii, pe a lumii bolta luneci;
    Si gandirilor dand viata, suferintele intuneci […]
    Peste cate mii de valuri stapanirea ta strabate,
    Cand plutesti pe miscatoarea marilor singuratate !"
    Mihai Eminescu

12.08.2013, 23:39:58
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

12.08.2013, 23:42:17
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla !

Cantecelul cu care va intampin in aceasta dimineata de marti :
    https://www.youtube.com/watch?v=tr6-stHVkko

13.08.2013, 07:10:45
  • soso07
    soso07

In timp ce pregatesc ceaiul de astazi, as dori sa urmariti un desen animat de EXCEPTIE ! O colaborare a celor doua genii : Salvador Dali si Walt Disney - "Destino".

http://www.youtube.com/watch?v=1GFkN4deuZU

13.08.2013, 10:25:43
  • soso07
    soso07

Astazi m-am oprit asupra acestui sortiment de ceai :
    Aztec GOLD - bucatele de mere, de ananas, de papaya, de pere, mango, afine, chipsuri de banana, granule de fructul pasiunii.

Sa-l savurati in tihna!!!

13.08.2013, 10:36:47
  • soso07
    soso07

Si, printre picaturi, puteti citi si urmatoarele randuri :

Cele 7 „porunci" ale lui Ovidiu Bojor - fitoterapeut - Presedinte Patronatul Planta Romanica, Membru al Academiei de Stiinte Medicale, Doctor în Stiinte Naturale

1. Nu fi invidios! Un filosof antic spunea ca invidia roade pe invidios, precum rugina roade fierul. Maxima aceasta spune tot despre efectul acestui sentiment.

2. Nu lupta neloial pentru existenta! În prezent, indivizii mai putin înzestrati intelectual îi rapun pe cei dotati superior sub aspect intelectual.

3. Nu fugi dupa bani! În caz contrar, vei ajunge sa ai un stil de viata alert, care antreneaza dupa sine o alimentatie improvizata si vei face exces de stimulente si de excitante.

4. Nu-ti schimba brusc, modul de viata! Se pot produce dereglari cu repercusiuni majore asupra organismului.

5. Nu te otravi! Nu fuma, nu consuma alcool si evita alimentele produse prin mijloace chimice.

6. Nu te îndeparta de natura! Nesocotirea conceptelor de baza ale celor zece porunci înseamna îndepartarea creatie de Creator.

7. Nu gresi sub aspect etic si religios! Aceste greseli se rasfrang asupra noastra si ne scurteaza viata.

Depinde de noi sa ne cultivam optimismul si încrederea în cei din jur. Imaginati-va viata ca o oglinda în care va reflectati: daca zambim, zambetul se întoarce asupra noastra, daca ne schimonosim, grimasa se întoarce tot asupra noastra. Cu alte cuvinte: daca avem ganduri pozitive si facem bine, la fel va fi si viata noastra si a celor din jur.

Starea de bine depinde de forul interior al fiecarei persoane. Vestea buna este ca acest for interior se poate autoeduca si schimba, daca exista bunavointa. Iar schimbarea forului interior este un lucru mare. Echilibrul interior înseamna stabilirea unei armonii între creier, sentiment si reproducere si alimentatie. Acest echilibru se asociaza cu dragostea celor din jur.

13.08.2013, 11:00:47
  • aigile
    aigile

Bună! Vreo stea, ceva?...

13.08.2013, 12:03:35
  • soso07
    soso07

Nu, Ligia ... doar Luna :)
    Am iesit cu copiii, dar nu am vazut nimic ... cred ca nu am meritat ...
    In schimb, Luna arata superb !!!

13.08.2013, 15:07:48
  • carmenn
    carmenn

buna! cica la noi s-au mai vazut cateva...eu n-am avut rabdare sa le caut pe cer....

13.08.2013, 15:43:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pe la noi, s-au vazut multe noptile trecute...

13.08.2013, 16:17:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu trebuie sa le cauti. Sa stai intr-o zona intunecata si privesti cerul, intr-un punct indepartat. Vei observa dârele lăsate, destul de usor.

13.08.2013, 16:19:36
  • soso07
    soso07

N-am putut merge prea departe. Dar am inteles ca fenomenul poate fi observat pana pe 20 si ceva august.
    Poate le voi vedea la munte. Acolo chiar as sta intinsa pe spate sa privesc stelele :)

13.08.2013, 16:21:42
  • soso07
    soso07

In oras e mai greu ...

13.08.2013, 16:52:23
  • aigile
    aigile

Da, întins pe spate e recomandabil! - eu mi-am distrus gâtul, cu capul dat pe spate... Aș fi putut să mă întind (pe balcon, dar îmi îngustam atât de mult câmpul vizual!)
    Nu mai pun la socoteală holbatul de seară! - dar, de la 1,15 la 2,30 am văzut:
    -5 avioane de linie (4 plecând, unul venind);
    -o strigă (fantastică nălucă alba pe cerul de smoală, cu un fâlfâit silențios, ca în ”relanti”) - a plecat la vânătoare, s-a întors după vreo jumătate de oră (trebuie că locuiește prin apropiere!);
    -last, but not least, 4 (FOUR) FALLING STARS!!!

13.08.2013, 17:45:39
  • aigile
    aigile

1. Ca să iasă statistica de 'jde meteori/oră, restul trebuie să fi căzut PE (la) VOI!...:)) unde erați?!?
    2.Ei, nah!, că le-am văzut, da' tot nu mi-a fost de folos: aseară mi-am rupt iar un deget de la picior ( am tras un... șut în ușă - cu dreptul, de data asta!!!, păi ce, să nu-ncapă doar stângu' în pantof?!), iar azi am avut una din cele mai nasoale zile (dacă să-ți cadă,,, cerul în cap se ”califică” la categoria nasoleli!...)
    BTW, regulile de mai sus (ca orice religie, crez, ideal)au vreun rost numai și numai dacă nu le ții de unul singur! E ca la grinzile cu zăbrele - mai multe chestii, nu cine știe cât de TARI, sprijinindu-se una pe cealaltă, într-o STRUCTURĂ cu o rezistență aproape imbatabilă. Altfel... niște bețe, acolo!...

13.08.2013, 18:02:26
  • soso07
    soso07

Recuperez si eu la munte si va spun la intoarcere cum stau cu stelele ... Deocamdata mi se invart in cap. Si deasupra, sa fie meniul complet.

13.08.2013, 18:18:05
  • aigile
    aigile

Cuțulache e al tău?...

13.08.2013, 18:19:23
  • soso07
    soso07

Nu, din pacate. Deja ne calcam pe picioare, cutu ar mai lipsi.
    Dar am la serviciu o catelusa pe care am gasit-o in fata blocului acum cativa ani. Asa arata cand era mica :) E catelusa mea si o cheama Cora. E cea mai harnica de acolo. Cand ceilalti dorm, ea patruleaza si da alarma daca e ceva suspect. E o luptatoare. Dar tare nabadaioasa a fost, de mica ...
    Alexandra, fata mea, o numise atunci Cora - Vulpisoara Dumitrescu :)))

13.08.2013, 18:37:25
  • aigile
    aigile

O privire care spune atâtea - și care nu ascunde nimic altceva în spatele mesajului!...

13.08.2013, 18:57:32