Forum: Orice altceva Five o'clock

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Nici nu ne mai baga in seama....

15.08.2013, 22:44:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

La ce mai lucrezi Octavia?
    Nu cred ca mintea ta ascutita te lasa un pace!

15.08.2013, 22:45:16
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Ai dreptate Gheorghitza. Cum as putea sta eu asa fara sa fac nimic. Pai ia sa vedem cu ce incepem:
    trebuie sa termin lucrarea vestimentara pentru sectiunea Moda. Sper sa reusesc sa termin in termen daca nu asta este. Eu am deja o lucrare inscrisa.
    Si in rest sarmuiesc.

16.08.2013, 07:30:39
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!!! Sa aveti o zi cat mai frumoasa!!!!

16.08.2013, 10:15:37
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Bune sa va fie inimile,breslasi dragi!
    Eu am sosit cu un ceai deosebit.GYOKURO TOKIWA ORGANIC!
    Un ceai exceptional, prelucrat in mod traditional japonez. Copacii de ceai sunt crescuti in umbra altor arbusti si sunt acoperiti cu bambus timp de doua saptamani inainte de recoltare. Acest proces reduce acidul tanic, dar creste continutul de cofeina, cu efect stimulant vizibil. Frunze fine, usor lucioase, de un verde intens, „acele de brad” ofera o aroma puternica cu gust dulceag.
    Savurati-l si bucurati-va sufletele cu o pauza binemeritata ,este un ceai bun, gustos, cu aroma, miros si gust intense.

16.08.2013, 11:57:15
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Un inceput de saptamana nostalgic...
    Vi-l amintiti?Eu,una,il ador de muuulti ani....
    http://www.youtube.com/watch?v=z7-12iJ8xTM

16.08.2013, 12:05:53
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

In mod sigur,nu am talentul de ceainareasa al Sorinei,chiar am facut o pauza de ceai si am impartasit-o cu voi!Sorina ne aduce niste ceaiuri de te lasa plin de uimire!

16.08.2013, 12:49:20
  • Ethno.Bead
    Ethno.Bead

Imi pare rau ca n-am intrat ieri pe aici ca sa vad pe unde merge Soso in vacanta. Eu am fost anul trecut exact in acele locuri. E o zona deosebit de frumoasa ce merita vizitata. Mi-ar fi placut sa-i spun sa nu rateze sub nici o forma Groapa Ruginoasa. Chiar daca se ajunge mai greu la ea (o ora de urcus de la sosea intre Arieseni si Vartop), e cel mai spectaculos loc din Apuseni dupa parerea mea. Daca ajungeti cumva prin zona sa n-o ratati :)

16.08.2013, 18:48:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Etno-Bead, bun venit în ceainăria noastră.
    Soso (si o spun cu vădită invidie) doarme noaptea aceasta apropae de gura pesterii Scărişoara!!!!

16.08.2013, 21:17:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar si ceaiul tau Jewe nu este de colo...
    Multumim ca ne-ai sarit in ajutor si pentru dedicatie!

16.08.2013, 21:19:11
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Ma bucur nespus pt Sorina ca va vizita locuri atat de frumoase!
    Iar tie,George,iti multumesc mult pt incurajari!Desi beau ceaiuri zilnic,beau mai mult ceaiuri autohtone:)),din plante stranse de mine.Mai fac si eu experimente,dar simple,nimic extraordinar.

16.08.2013, 22:10:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ceea ce faci este grozav. Si eu, imi adun singur cele mai importante plante medicinale care n-ar trebui sa lipseasca din casa nimanui...

17.08.2013, 00:02:26
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ceaiul, dincolo de proprietatile terapeutice, se poate transforma intr-o adevarata pasiune. Diferite arome, feluri, specii, toate aduc beneficii sanatatii noastre. Atunci cand primesti musafiri, poti sa-i tratezi cu un ceai din colectia ta de ceaiuri. Iata un top al celor mai importante zece ceaiuri care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie, potrivit celor de la offthegrindnews.com:

10. Ceai de lamaie
    Ceaiul de lamaie este unul dintre acele sortimente pe care este bine sa le ai tot timpul in casa ta. Nu doar gustul sau este minunat, dar acest ceai elimina stresul, scade tensiunea arteriala si lupta impotriva racelilor. Deasemenea poate reduce febra si ajuta impotriva constipatiei.

9. Ceai de menta
    Acesta este un ceai care ajuta in problemele digestive, ne ajuta in perioadele in care suntem raciti, in special atunci cand tusim si dorim sa expectoram. Pastele de dinti contin menta nu doar pentru mirosul placut, dar si pentru proprietatea de a distruge bacteriile orale.

8. Ceai de ghimbir
    Ceaiul de ghimbir ajuta la durerile de stomac, intareste imunitatea si are un gust deosebit si picant. Daca consumi acest ceai dimineata, in cazul in care ai probleme cu stomacul, vei fi uimit de beneficiile pe care acesta ti le aduce. Deasemenea, acest ceai este foarte bun pentru diabetici si pentru persoanele care sufera de migrene.

7. Ceai de frunze de zmeura
    Acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru problemele feminine precum crampele menstruale. Deasemenea, acest ceai poate fi consumat de femeile insarcinate pentru a usura anumite probleme ce apar in aceasta situatie.

6. Ceai de echinaceea
    Echinaceea este foarte cunoscuta pentru proprietatile acesteia de a intari sistemul imunitar, de a ne ajuta in perioade de convalescenta si de ne ajuta sa ne punem pe picioare atunci cand suntem raciti. Atunci cand suntem raciti nu doar ceaiul ne face bine, ci si aburul care iese din cana fierbinte pe care-l putem inspira.

5. Ceai alb
    Studiile au demonstrat ca acest sortiment de ceai are cele mai puternice proprietati anti-cancerigene dintre toate tipurile de ceai. Intareste imunitatea si ajuta impotriva efecetelor nocive ale razelor solare asupra pielii. Ceaiul alb are o aroma mai deosebita decat ceaiul negru si cel verde.

4. Ceai din scoarta de ulm
    Atunci cand te doare foarte rau in gat sau esti ragusit, nimic nu o sa fie atat de eficient precum ceaiul din scoarta de ulm. O sa te ajute sa te simti mai bine si o sa-ti refaca gatul, tusea o sa dispara, iar tu te vei putea odihni si simti mai bine.

3. Musetel
    Daca preferi o cana de geai prin care sa-ti regasesti linistea, spre deosebire de ceaiul negru si verde, musetelul este alegerea perfecta. Musetelul este foarte cunoscut pentru efectul relaxant pe care-l induce, lupta impotriva insomniilor, intareste sistemul imunitar si este eficient ca remediu impotriva crampelor musculare. Pentru un efect mai relaxant incercati ceai de musetel cu radacina de valeriana.

2. Ceai negru
    Un alt ceai extraordinar de bogat in antioxidanti, ceaiul negru este foarte cunoscut pentru aroma sa intensa. Acesta poate inlocui cu succes cana de cafea pe care o consumi dimineata, plus de asta ca este mai sanatos decat o cana de cafea, iar beneficiile acestuia sunt mai multe.

1. Ceai verde
    Ceaiul verde este unul dintre cele mai consumate ceaiuri in toata lumea. Acesta este foarte bogat in antioxidanti si este o arma eficienta impotriva celor mai nedorite boli, precum cancerul si bolile de inima. Acesta contine cafeine, ceea ce ofera consumatorilor o doza de energie. De asemenea acesta poate fi racit si consumat cu gheata.

17.08.2013, 12:38:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multumim pentru informatii, Nicolebijoux !

17.08.2013, 16:00:55
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Si un banc cu ceai de musetel....
    "O blonda este consultata de doctor. La sfarsitul controlului medical doctorul ii spune:
    - Domnisoara daca mai aveti probleme de genul acesta spalati-va in prealabil cu ceai de musetel...
    La care blonda,incurcata ,ntreaba:
    - Domnule doctor,daca nu am prealabil pot sa ma spal in lighean?"

17.08.2013, 17:00:18
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Duminica placuta tuturor!
    Savurati o cana cu ceai si zambiti...
    "Scrisoare de intentie
    Ma numesc XXXXXXXXX, am 34 ani, trebuia sa am 39, dar nevasta-mea mi-a mancat 5 ani din viata. Intelectual de rasa, am liceul inceput si facultatea terminata si un fizic deosebit de atragator; obiecte ca : farfurii, linguri, carti efectiv se lipesc de mine, este adevarat, asta si pentru ca ma spal destul de rar.
    Nu-mi este frica de munca, dorm langa ea si sunt o persoana foarte comunicativa, cand vorbesc de la telefonul firmei.
    Am o experienta semnificativa in vanzari, de mic copil obisnuiam sa vand lucrurile parintilor din casa, sunt o fire foarte dinamica, dar dupa orele de program; pana acum nu am avut antecedente penale si sper ca pana ma voi angaja la firma d-vs nici sa nu am.
    Autodidact in marketing, sunt un fin observator al oricarei investitii, eliminand din start orice fel de cheltuieli colaterale sau fara rezultate.
    Spre exemplu, eu am ami trimis o scrisoare de intentie + CV si firmei XYZ din Constanta. Daca raspunsul dvs este pozitiv si ma angajati, inseamna ca automat banii pe care i-am investit pentru a trimite faxul la Constanta i-am pierdut si asta se intampla acum doi ani, cand leul era mai puternic. Nu mai vorbesc de faptul ca iata, eu am terminat scrisoarea, iar dvs. nu m-ati chemat pentru interviu. Mie aceste lucruri imi dau de gandit si nu pot sa nu sesizez anumite tertipuri la care dvs. apelati; va folositi de massmedia ( dati anunturi prin ziare ), este clar un atac la adresa mea.
    In primul rand nici nu ma cunoasteti si in al doilea rand nici nu sunt obligat sa ma angajez la firma dvs. in speranta ca v-am facut sa zambiti putin ( lucru care in procesul de vanzare reprezinta un atuu important), daca vreti sa va las fara clienti, n-aveti decat sa ma angajati!

Ma puteti suna la.....

PS. M-ar interesa daca se poate sa imi dati concediul de odihna la inceput."

18.08.2013, 10:10:52
  • Kalimera
    Kalimera

ahaha, ce tareee e bancul cu blonda :))) ma gandeam acum ca am ramas fara ligheanul de rufe, ca mi s-a crapat pe neasteptate cand l-am scapat din mana, si ca am sa duc rufele la intins tot in 'prealabil' :))))

18.08.2013, 12:27:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sosolica noastra nu mai are jucarie!
    Nu tu NET, Nu prea are semnal... Ha, ha, ha
    Nu-i mai bine asa cand intri in NATURA???
    Cred ca o mananca buricul degetelor: cum ar tasta ea la calculator...

18.08.2013, 12:57:25
  • Kalimera
    Kalimera

nu stiu daca pe soso o mananca deshtele, gheorghitza.. din cate stiu, era atat de obosita, incat asta si-a dorit pentru concediu: sa se retraga in munti si sa se detaseze de tot si toate .. :) macar cateva zile :)

18.08.2013, 13:06:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Glumeam doar.
    Asta imi doresc si eu. Viata de zi cu zi ne-a transformat incet-incet in niste roboti.

18.08.2013, 13:16:18
  • Kalimera
    Kalimera

asa este, gheorghitza... suntem angrenati cu voie si fara voie intr-un mare iures.. e minunat sa poti, macar din cand in cand, sa faci un pas inapoi, sa te retragi si sa te aduni.. si tot in acest rastimp, sa te bucuri de tot ce-ti ofera natura si viata.

18.08.2013, 13:29:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cadem prada TIMPULUI dramuit prost chiar de noi insine...

18.08.2013, 17:43:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ce mai lucrezi kalimero?

18.08.2013, 18:05:10
  • carmenn
    carmenn

buna! pe caldura asta parca nu mai ai chef de margeleala sau cusut...eu una am tras chiulul vara asta...spre toamna poate mai mesteresc ceva...am o comanda de globuri impaslite si mici decoratiuni din lana...:) acum vine iarna...

18.08.2013, 18:36:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand? La noi, a tinut caldura asta mai mult ca niciodata! Zici ca au uitat sa inchida usile la cazane! Au mai fost calduri si anii trecuti dar nu in August, cand dupa traditia stramoseasca, dupa Sfanta Maria Vara s-ar cam fi incheiat. O tine mai frate... A fost o saptamana cu 39-40 grade la umbra!!!! Acum, o ntine fix pe 35 grade la umbra si daca sunt norisori si daca nu sunt iar aerul, abea-abea daca este respirabil. Vorba lui Nenea Iancu:
    Caldura mare, mai frate! CALDURA MARE!

18.08.2013, 20:14:51
  • forHOPE
    forHOPE

Buna seara dragilor, ce faceti? Eu am avut azi o zi plina...insa sunt multumita caci, pot spune la propriu, ca pentru prima oara in viata mea, mi-am bagat azi nasul in interiorul unei limuzine albe...pura curiozitate...:)

18.08.2013, 21:52:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

fotHOPE,
    Bine ai venit pe la noi...

18.08.2013, 22:06:43
  • forHOPE
    forHOPE

Bine v-am gasit! :)

18.08.2013, 22:41:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sau, acum, cand ai coborat din limuzina aia fenomenala, nu prea cobori la nivelul nostru rudimentar dfe tip Dacia...

18.08.2013, 22:43:03
  • Kalimera
    Kalimera

gheorghitza, de lucrat nu prea mai imi arde pe caldurile astea.. si am avut si inchiderea semestriala, asa ca am migalit la hartii si cifre pana mi s-a acrit.. acum, ca am scapat de termene, ma mai pot gandi si la lucru... am atatea in minte, numai timp nu prea am.. vorba ta, cred ca-l dramuiesc prost, sau poate ca ziua ar trebui sa aiba 48 de ore, sa apuc sa fac tot ce-mi propun..

19.08.2013, 00:13:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fetelor, va recomand pentru ceaiul de maine o traditionala placinta cu mere si scortisoara. Taiata rombulente, pe langa un ceai aromant, veti avea parte de o adevarata delicatete.

19.08.2013, 12:24:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Buna dimineata, fetelor. V-au rapus caldurile?

20.08.2013, 11:32:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chiar ati disparut de tot...
    Hi, hi, hi v-ati retras la umbra....

20.08.2013, 12:33:34
  • Kalimera
    Kalimera

caldura, pregatirile de concediu.. ehe, gheorghitza, nu e asa simplu cum cred unii :))) buna dimineata si tie! astazi ce minunatie de ceai primim? :)

20.08.2013, 12:36:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Azi, va recomand un ceai foarte interesant.
    Un gust aducand la aromele ceaiului verde dar si al florii de Lotus.
    Este un ceai pe care il gasiti in mai toate magazinele naturiste:
    In cadrul produselor "Dainty &Beauty" (de la farmaciile TIANRAN) gasiti un ceai denumit "Sanye atiadipose Tea"
    Recomandat pentru reducerea tesuturilor adipoase, reduce nivelul colesterolului si al glicemiei (pe care o normalizeaza); recomandat in probleme ale metabolismului, constipatii cronice si tranzit intestinal incetinit. Datorita calitatilor sale, scade considerabil grasimile din corp, putandu-se ajunge chiar la o scadere a greutatii corporale (poate sa ajute la slabirea cu 3-4 Kg pe luna)

Are un gust si aroma deosebita. Nu are reactii adverese iar rezultatele sunt certificate de toti cei ce l-au luat. (Inclusiv eu, beau cate un ceai din acesta in fiecare dimineata.
    Scaderea in greutate este o caracteristica auxiliara a acestui excelent ceai. Importante sunt insa reducerea grasimilor, colesterolului, glicemiei si activarea pe cale naturala a tranzitului intestinal.

20.08.2013, 15:09:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Voi, cereti doar atat:
    "Vreau ceaiul acela chinezesc, verde, antiadipos"
    O cutie patratosa, verde, contine 30 pliculeste de amestec de plante.

20.08.2013, 15:13:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In viata cotidiana a englezilor, sunt doua momente cheie in fiecare zi:
    Breakfast-ul si ceaiul de la ora cinci (celebrul Five O'Clock)
    Aceste doua evenimente zilnice nu au putut fi atinse nici pe vremuri de razboi. Mai repede s-a adaptat economia englezeasca dupa aceste doua obiceiuri decat invers (cum s-a intamplat in restul lumii) Din aceasta cauza, cam tot ce misca in economie, se intampla mintre orele 9 si 17. La fel se intampla si in plan educational, nici o unitate de invatamant, nu incepe inainte de orele 09, in asa fel, incat copii sa beneficieze si ei de celebrul BREAKFAST.

20.08.2013, 15:23:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Breakfast-ul inseamna un adevarat ritual (de altfel ca si in cazul ceaiului de la ora cinci). Dupa igiena corporala OBLIGATORIE de dimineata, toata familia coboara la BREKFAST. Se mananca foarte consistent si mai ales sanatos.
    Iata exemplul unui meniu de BREASKFAST:
    - 3-4 felii de Bacon usor prajit, (eventual si doua ochiuri moi)
    - cateva linguri bune de mancare de fasole alba,
    - legume in amestec preparate in baie de abur,
    - doua felioare de paine neagra prajita si
    - nelipsitul ceai
    - cu cateva bucatele de prajiturele facute in casa.

Dupa cum vedeti, un adevarat festin! Dar sa stiti ca pana la ora cinci, in afara de unul sau doua sendwich-uri, nu mai mananca decat eventual niste fructe.

20.08.2013, 15:30:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata un ceai celebru in Anglia, folosit numai la masa de BREAKFAST:

"English Breakfast Tea" de la celebra fabrica de ceaiuri: AHMAD TEA London
    Cutiuta dreptunghiulara de carton (care are un design tipic englezesc) contine 25 de pliculete cu un ceai incredibil de aromat.

Il gasiti si in Romania si merita sa-l cautati!

20.08.2013, 15:33:59
  • aigile
    aigile

Salutare, frați întru fierbințeală!... - încă un bob zăbavă!(o privire pe prognoza săptămânii viitoare aduce minime de 2-3 grade - cel puțin la ”muntele” unde-i trimit pe-ai mei!!!)

20.08.2013, 15:52:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Unde ii trimiti??? Sa nu-mi spui ca nu iti place muntele...
    Da' cine o fi fericita tipa "libera"????

20.08.2013, 16:13:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Micul dejun, ar trebui sa fie si la noi, un prilej de bucurie, de optimism si in general, ar trebui sa ne imprime o styare de spirit mai speciala, fiind inceputul unei noi zile, a unor noi sperante. Din aceasta cauza, prepararea micului dejun ar trebui insotit de aceeasi satre sufleteasca benefica. Pentru un mic dejun special, mai ales cand aveti musafiri, vi-as face urmatoarele recomandari:
    1) Pe masa, sa fie un aranjament floral din flori galbene si portocalii.
    2) Intr-un bol de sticla, pus la loc potrivit pe masa, puneti putin nisip, cateva pietricele de rau galbui si deasupra niste Agate galbene de diferite dimensiuni.
    3) Ibricul din portelan pentru ceai, va contine un ceai pe care vi-l descriu mai tarziu.
    4) Pe farfurioare de portelan, asezati niste pahare din sticla transparenta, termorezistenta, pregatite astfel: puneti intr-o farfurie niste zahar tos. Udati buza paharelor si intoarceile peste zaharul din farfurie. Marginea paharului va retine doar zaharul care s-a lipit datorita umezirii paharului. Intoarceti-l si asezati pe marginea paharului o jumatate de lamaie despicata cat sa poata sta frumos in buza paharului. Asa se aseaza paharul pe farfurioara, in asteptarea ceaiului.

20.08.2013, 17:18:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ceaiul pe care vi-l recomand se numeste "Simfonie in Galben" si asta, deoarece, ceaiul in pahar va avea o culoare galben-portocaliu intens.
    Masa astfel aranjata, va arata superb. mai ales daca la micul dejun, veti servi si ochiuri de oua cu carnati putin prajiti. (IN uleiul in care prajiti carnatii, daca puneti cateva firicele de sofran, uleiul va primii o nota galben intens0. Cu cest ulei, puteti sa ornati farfuria in care ati asezat ochiurile, carnatII si cateva frunze de patrunjel cu menta.

20.08.2013, 17:23:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si acum, despre ceai:
    Este produs in Germania, se numeste DAS gesunde PLUS, (aromatisierter fruchtetee) si contine fructe (pulpa) mango, caise, piersici si nuca de cosos.
    Prin felul in care a fost obtinut, ceaiul dupa infuzare devine intens galben-stralucitor. Este de co frumusete nemaipomenita si un gust pe masura.
    Culoarea galben, activeaza Chakra Manipura si implicit, va induce armonie, stare de optimism, bucuria de3 a trai si dragoste fata de o noua zi ce incepe.

Ce mai, o SIMFONIE in GALBEN dupa cum este si numele ceaiului...

20.08.2013, 17:28:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ceaiul (precum si alte tipuri de ceai de calitatate) se produce intr-o unitate din Germania si se poate gasi pe site-ul:
    www.dm-drogheriemarkt.at

20.08.2013, 17:34:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sorry:
    www.dm-drogeriemarkt.at

20.08.2013, 17:35:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acest ceai, se gaseste si in magazinele romanesti de specialitate (care vand ceaiuri din mai toate colturile lumii)

20.08.2013, 17:39:10
  • carmenn
    carmenn

buna! si eu sunt bautoare de ceai...dar imi place mai mult din ierburile noastre....

20.08.2013, 19:55:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Probabil voi extrage cateva date si despre ierburile noastre. Oricum, in Rom,ania cresc 5 (cinci) feluri de plante medicinale care fac parte din grupa celor mai importante plante medicinale din lume.

20.08.2013, 20:29:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar, ca si in cazul cristalelor, lumea este impartita: unii cred -altii nu, ca s-ar putea vindeca boli (chiar grave) doar prin tratamentul cu plante. Fiecare crede si face ce vrea. Doar suntem calauziti de liberul arbitru...

20.08.2013, 20:31:16