Forum: Orice altceva Five o'clock

• soso07
    soso07

Daca e s-o luam asa, parca joia e mai potrivita sa ne simtim bine, ca se apropie weekend-ul. Desi la mine se prefigureaza un weekend prelungit (de vreo luna, doua) ... in care va trebui sa fac multe schimbari. Sper sa am mintea limpede si sa nu ma panichez.

21.10.2013, 19:29:29
  • Live
    Live

Poate că ăsta e momentul care trebuia să fie, zic...:)

21.10.2013, 20:25:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso, te muti?

21.10.2013, 20:59:57
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

Sorina, suntem alaturi de tine, macar cu un sfat daca altfel nu putem... Nu te panica... Desi este foarte greu in ziua de astazi sa ramai calm si sa nu te afecteze nimic.

21.10.2013, 21:04:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"In urma cu douazeci si ceva de ani -povesteste un amic, din neatentie am dezbracat o femeie. Ce inseamna sa fi neatent! De atunci o tot imbrac!"

21.10.2013, 21:12:01
  • soso07
    soso07

George, fetelor ... da, ma voi muta ... cu serviciul :) Numai ca nu doar eu asa cum preconizasem, ci si al meu sot, pentru ca nu rezista acolo fara mine. Asa ca sa va ganditi la mine ...

Cat despre ce a spus prietenul tau, George, sunt femei si femei ...

"Femeia e ca o punguta de ceai: nu stii niciodata cat de tare este pana nu o vezi cum fierbe."
    Citat de Eleanor Roosevelt

21.10.2013, 22:35:56
  • soso07
    soso07

Noapte buna ! Sa aveti un somn linistit :)

22.10.2013, 00:34:13
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, breslasi, oriunde v-ati afla :)

Yiruma - It's your day
    https://www.youtube.com/watch?v=whbjmTqR_GQ

22.10.2013, 07:46:48
  • soso07
    soso07

"Când doarme plugul pe rotile,
    În pacea serilor de toamnă,
    La voi coboară Cosânzeana,
    A visurilor noastre doamnă.
    Vin crai cu argintate coifuri...
    Şi-n aur zânele bălaie:
    Atâta strălucire-ncape
    În bietul bordeiaş de paie."
    - Octavian Goga

22.10.2013, 13:15:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

V-a fermecat Cosanzeana?

22.10.2013, 16:57:03
  • carmenn
    carmenn

frumi versuri...nu ne-a fermecat nici macar printul...:))) eu am treaba pe afara ca este frumos inca...:(

22.10.2013, 17:52:51
  • Live
    Live

M-a tot fermecat patul. Nu m-am dus către el, dar am așa, o dormire pe mine mă îmi.
    Mi-a venit o idee. Mă duc să văd dacă o pot pune în practică.:))

22.10.2013, 18:19:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

poate ne-o spui si noua (daca nu-i vreun secret)
    Patul... si pe mine ma atrage. Ma ghemuiesc. Ma intind. Ba-i lung, ba-i scurt
    ...Parca ar fi Patul lui Procust

22.10.2013, 18:41:10
  • soso07
    soso07

Nu va spun ce somn imi e mie ... am dormit doar patru ore azi-noapte. De la doua la sase. Asa e cand las treburile pe ultimul moment. Parca si eu m-as ghemui, dar n-am soba :))

22.10.2013, 19:32:18
  • soso07
    soso07

Ce mai spun astrele :
    Soarele se pregateste sa intre in Scorpion. De maine dimineata, traim mai putin la suprafata si mai mult in profunzime. Trecem dincolo de aparente, pentru a simti, afla, intelege si transforma tot ce e necesar.

22.10.2013, 21:14:55
  • carmenn
    carmenn

off ,viata! parca as bea parfum....:((( nu-mi plac ceaiurile astea...cu nume pompoase si culori zapacite...cu mirosuri prea artificiale parca...nuuu...ma chinui sa beau dar mirosul ma face sa cred ca sunt si astea ,,botezate" cu ceva ...mai bine iau niste menta si cimbrisor de-al meu...:) putina levantica un anason si ceaiul de seara este gata ...

22.10.2013, 21:28:39
  • Live
    Live

Să vedem noi cât e de capabil Soarele ăsta, adică să vedem dacă e în stare să-i ducă pe Gemeni în profunzimi!:D :))

22.10.2013, 21:28:43
  • soso07
    soso07

Cristina, eu credeam ca esti deja acolo :)))

22.10.2013, 21:33:21
  • Live
    Live

Mda...dacă e să ne gândim de câte ori am fost trimisă către....:D

22.10.2013, 21:42:41
  • soso07
    soso07

Hai c-am ras cu pofta :))) Ce ti-e si cu interpretarile astea astro ...

22.10.2013, 21:47:16
  • Live
    Live

(g)astronomico-astrologico-materne, cum ar veni.
    Noapte bună!:)

22.10.2013, 22:36:17
  • soso07
    soso07

Noapte buna va spun si eu !

22.10.2013, 23:55:15
  • soso07
    soso07

SECOND WALTZ - Dimitri Shostakovich
    http://www.youtube.com/watch?v=hHO8lQOfaws

23.10.2013, 00:19:21
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

Oklahoma - Oh What a Beautiful Morning (Hugh Jackman)
    http://www.youtube.com/watch?v=KNEUtN21cuU

23.10.2013, 07:53:11
  • aigile
    aigile

”…nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu-ngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău! Eu te întăresc, si tot Eu îți vin în ajutor.Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare!...”(Isaia 41:10)

”Nu știi, n-ai auzit?!... Dumnezeul cel veșnic, Domnul, a făcut marginile Pământului! El nu obosește, nici nu ostenește; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.
    El dă tărie celui obosit, și mărește puterea celui care cade în leșin.
    Flăcăii obosesc și ostenesc, chiar tinerii se clatină; dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii, aleargă - și nu obosesc, umblă - și nu ostenesc...” (Isaia 40:31)

”Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînalt și se odihnește la umbra Celui Atotputernic, zice despre Domnul: "El este locul meu de scăpare și cetățuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!"…
    Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul noptii, nici de săgeata care zboară ziua, nici de ciuma care umblă în întuneric, nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.
    O mie să cadă alături de tine, și zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.
    Doar vei privi cu ochii și vei vedea răsplătirea celor răi.
    Pentru că zici: "Domnul este locul meu de adăpost!" și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare, de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău.
    Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale; și ei te vor duce pe mâini, ca nu cumva să-ți lovești piciorul de vreo piatră…” (Psalmul 91)

La multe... binecuvântări! (în ordinea... numerelor de pe tricou, azi, și mâine, și poimâine) pentru Soso, G & Dia (iar mă grăbesc, că-s tot într-o goană și-o ducă!...)

23.10.2013, 09:13:21
  • soso07
    soso07

Ligia, eu chiar asa sunt in acest moment ... las sa treaca pe langa mine cele rele si zambesc pe strada :) Daca ar sti lumea cate probleme am ar spune ca sunt nebuna, dar pe langa "cele rele" am si altele ... mult mai bune ;) Iti multumesc !!! Si stiu ca acolo, sus, Cineva are grija de mine !

Cu aniversarile s-o luam pe rand. Pe George il lasam pe maine :) Lady's first ;)
    S-o luam pe DIANA, chiar daca mai sunt doua zile :)

LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!!!!! Sa fii SANATOASA, IUBITA si iar SANATOASA si IUBITA ... si s-o tii tot asa ;)

Dedicatie din partea mea pentru tine, DIANA :
    Some day my prince will come (Snow White)
    https://www.youtube.com/watch?v=Ca5o40vppvM

Diana, cate zile serbam ? Trei zile, ca-n povesti :)

23.10.2013, 13:14:38
  • soso07
    soso07

Ca sa intelegem ce perioada traversam :

Soarele a intrat in Scorpion. Avem treaba cu noi

Soarele a parasit astazi, 23 octombrie, zodia Balantei, si a intrat in profundul si misticul Scorpion, unde va sta pana pe 21 noiembrie. Urmeaza o perioada intensa, Scorpionul fiind acum nu numai gazda Soarelui, ci si a lui Mercur, a Nodului Nord lunar si a lui Saturn. Trairile sunt mai puternice, evenimentele sunt la extreme. Dispar jumatatile de masura, uneori vom simti pe pielea noastra cum este sa traiesti pe muchie de cutit.

Totul sau nimic!

Un prieten drag (evident, Scorpion) spunea ca "Scorpionul nu taie copacul cand acesta s-a uscat, ci il smulge cu tot cu radacini din pamant". A surprins foarte bine, intr-o singura fraza, principiul scorpionic: nu doar schimbam, ci transformam, nu doar carpim ci o luam de la capat. Nu e de ajuns sa ne cunoastem partea vizibila, aparentele, forma, ci e necesar sa "sapam" in adancime, sa exploram si zonele intunecate, necunoscute, sa ne confruntam cu emotiile noastre cele mai intense.

Este o perioada a purificarii, a eliberarii de ceea ce e toxic in noi si in viata noastra, a transformarii. Pe principiul bine-cunoscut al acestui semn zodiacal "mori ca sa devii", putem deveni mai mult din ce putem fi renuntand la ceea ce ne tine pe loc, nu mai slujeste procesul de crestere spirituala ci ne ingroapa in propriile temeri si inhibitii. Avem ocazia sa vedem, prin experientele pe care le cream acum, cu ce limite e necesar sa ne confruntam, ce avem nevoie sa eliberam sau sa fixam. Mercur retrograd (pana pe 10 noiembrie) pune umarul din plin la acest proces, aducand in prim plan "restantele" la capitolul vindecare. Tot ce mai e de iertat, de curatat, completat, incheiat, iese la lumina.

Atitudinea adecvata este acceptarea a tot ce este si ce apare, confruntarea curajoasa a tuturor emotiilor, adancirea in noi insine ca intr-o mina de aur. Caci acolo, in profunzimea fiintei ne gasim resursele si raspunsurile. Explorandu-ne trairile, sentimentele, invatam despre noi, ne cunoastem si ne vindecam folosind propria putere de regenerare.

Exista tendinta de a ne osifica in niste idei, ganduri, dorinte, dezvoltand obsesii legat de ceva sau cineva. Si cea mai mare provocare acum este aceea de a invata sa dam drumul, sa eliberam, sa ne desprindem, fiind constienti ca prezentul este creat in timp ce lasam trecutul sa se retraga binecuvantandu-l.

Poate parea ca pierdem ceva, cand lasam vechile forme sa plece, dar de fapt nu pierdem nimic. Caci ce este al nostru cu adevarat nu ne poate lua nimeni, niciodata. Cine suntem noi nu poate fi luat. De aceea, identificarea cu forma, cu "eu am", tinde sa fie inlocuita cu "eu sunt".

Calatorind in apele adanci ale emotiilor proprii, ne conectam cu Sursa, cu puterea si intelepciunea interioara, cu cine suntem. Formele pot sa dispara, caci noi continuam sa ne simtim in siguranta si sa ne pastram credinta.

Putem fi mai sensibili in aceasta perioada, mai emotivi, dar si mai intuitivi si imaginativi. Gandurile par sa se materializeze mult mai repede, de aceea e bine sa fim atenti ce gandim, ce rostim, ce calitate are energia din spatele gandului si cuvantului. Putem sa ne crestem vibratia prin meditatie, introspectie, exersarea iertarii (de sine si de altii), rugaciune si orice altceva simtim ca ne ajuta.

Cateva recomandari:

• Fii cat mai mult in contact cu apa. Baile calde sunt benefice, la fel cum sunt si plimbarile pe malul unei ape sau meditatiile in preajma apei.
    • Fii prezent la sentimentele tale si ai incredere in ele. Exprima-le printr-o forma artistica.
    • Exloreaza-ti emotiile, stai in ele, confrunta-te cu ele, adica treci PRIN ele si nu peste ele.
    • Acorda-ti cat mai mult timp cu tine.
    • Ori de cate ori iti vine sa plangi, plangi.
    • Scrie. Poate ajuta foarte mult sa-ti asterni gandurile si trairile pe hartie, in forma lor bruta fara a le cosmetiza.
    • Iarta si cere-ti iertare.
    • Respecta procesul de transformare al fiecaruia si concentreaza-te pe al tau si pe propria vindecare. Binecuvanteaza lumea, pentru ca te binecuvantezi pe tine!
    • Fii gata sa renunti la un viciu, la un obicei sau context daunator.
    • Stai mereu in intrebare. Intrebarile potrivite scot la iveala raspunsurile potrivite. Iata cateva intrebari: "La ce e necesar sa renunt acum?", "Ce stiu si ma prefac ca nu stiu?", "Ce alegere ar face cineva care se iubeste pe sine?", "Ce e nevoie sa vad si sa stiu, pentru a face schimbarile benefice in viata mea?", "Ce forme vechi pot elibera si transforma, in ceea ce fac?"
    • Asculta mereu de tine si de ceea ce simti. Intuitia te va conduce pe calea adecvata.

Inspiratie, usurinta si bucurie, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

23.10.2013, 13:17:29
  • soso07
    soso07

Iata cele cinci cuvinte care sunt cel mai greu de pronuntat în limba romana:
    1. Diclordifeniltriclormetilmetan
    2. Hexakosioihexekontahexaphobia (teama de cifra 666)
    3. Hippopotomonstrosesquipedaliophobia (teama de cuvinte)
    4. Difosfopiridinnucleotidpirofosfataza
    5. Multumesc.

23.10.2013, 16:27:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

A existat un manuscript care continea un text scris foarte ingrijit cu litere ciudate, in limba francă, limba care circula restrans prin vestul Italiei si mai ales prin Universitati si institute teologice ale bisericii catolice.
    Textul s-a pastrat pana in vremurile noastre cand, prin 1936, compozitorul Carl Orff transpune textul pe muzica si nin felul acesta da lumii o lucrare muzicala deosebita. Manuscriptul avea titlul:

Carmina Burana

Lucrare pe care eu vi-o ofer cu toata dragostea, mai ales ca va este recomandata intr-o interpretare de exceptie.

Asculatati deci Carmina Burana cu Andre Rieu:

www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw

23.10.2013, 17:52:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca va intereseaza intreaga lucrare, o puteti gasi foarte usor pe net.
    Urmariti si bijuteriile care sunt purtate de solistele din prim planul scenei...

23.10.2013, 17:58:24
  • soso07
    soso07

Spectacol in adevaratul sens al cuvantului ...

23.10.2013, 18:09:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand veti avea timp si starea de spirit corespunzatoare, urmariti intreaga capodopera:

www.youtube.com/watch?v=MPjy55Y6hWU

23.10.2013, 18:10:55
  • carmenn
    carmenn

buna! ce s-a intamplat...imi apare la deschiderea paginii cu magazinul meu in descrierea facuta de mine cuvantul ,,magazin" pe albastru...si cand dau click pe el ma duce nu stiu la ce pag cu reclame sau site-uri ...nu inteleg si mi se incarca greu pozele cu produse....:(

23.10.2013, 18:21:19
  • soso07
    soso07

Carmen, nu stiu cum e, la mine e bine.
    George, multumim pentru link-uri !!! Eu ascult acum.

Am scris ceva despre IA traditionala la concursul Toamna - Moda. Si voi continua tot acolo. Vroiam doar sa va "incit" sa cititi ;)

"IA romaneasca are ceva majestuos, ceva regesc. Si in acelasi timp - ceva MISTERIOS. E ca un spectacol in care astepti cu sufletul la gura, deznodamantul din ultimul act ...
    Transparenta sau mai plina ca tesatura, vaporoasa sau grea de dantele si volane cum e cea din Maramures, ea acopera ori dezveleste, in miscare, partea cea mai placuta privirii din trupul femeii."

23.10.2013, 18:29:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Celebrele "râuri-râuri" de pe iile romanesti ascund adevarate mesaje mistice, ascunse in semne legate printr-o subtila geometrie sacra...
    Acele semne, sunt semnele Cerului si semnele Pamantului.

23.10.2013, 19:48:06
  • soso07
    soso07

O poezie si un videoclip :

DOAR IA ROMANEASCA-FELICIA FELDIOREAN
    https://www.youtube.com/watch?v=Vn9RjJoiemU

23.10.2013, 20:07:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Superba evocarea....

23.10.2013, 20:39:51
  • soso07
    soso07

Sa aveti o noapte linistita !

SARAH BRIGHTMAN : ONLY AN OCEAN AWAY
    https://www.youtube.com/watch?v=wokM1Ysrh-Y

23.10.2013, 23:28:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Vă doresc și eu Noapte bună, atașând un citat din Cartea întâia a Psalmilor:

Psalmul 1:
    1. Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori,
    2. ci, își găsește plăcerea în Legea Domnului și zi și noapte cugetă la aceasta!
    3. El este ca un pom sădit lânga un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui, și ale cărui frunze nu se veștejesc: tot ceea ce începe duce la bun sfârșit!

23.10.2013, 23:40:21
  • soso07
    soso07

Buna dimineata, dragi breslasi :)

Astazi, 24 octombrie, serbam ... pe cine ?
    Pe GEORGE !!! La multi ani, cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi ... adica de noi ;)

Servim o cafeluta si o dedicatie sarbatoritului :)

Gilbert Bécaud - s-a nascut pe 24 oct. 1927 si a fost cantaret francez, compozitor, pianist si actor.

Gilbert Bécaud - Je t'appartiens
    https://www.youtube.com/watch?v=odBnFkQLi9M

24.10.2013, 08:37:53
  • carmenn
    carmenn

La multi aniiiiiiiiiiiiiii! Sanatate multa si o imbratisare .:)

24.10.2013, 09:07:49
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Cele mai deosebite urari de bine,pentru un om deosebit!La multi ani,George,sa fii sanatos si iubit!O imbratisare din Bucovina!

24.10.2013, 13:10:35
  • FlorinArtBijoux
    FlorinArtBijoux

La multi ani!
    luminosi si in care sa primesti pretuirea pe care o meriti cu prisosinta.

24.10.2013, 15:16:24
  • soso07
    soso07

Astazi si maine nu mai servim ceai, doar sampanie !!!
    Eu mai am putin de lucru la serviciu, dar puteti sa va seviti, pana vin si eu sa fiti deja "veseli" :)))
    Cum sa fie tortul ? Sau, mai bine sa-l intrebam pe sarbatorit cam ce "personaj" sa iasa din tort :)))

24.10.2013, 16:15:21
  • carmenn
    carmenn

eeeeeeee...cine stie ce prefetinte are G...vreo cadana frumoasa....dar nu cred...sigur vrea sanatate in primul rand...ca si noi...bem si sampanie si ceai...eu un tamaios...ma tot gandesc la masti...chiar nu ma pricep la ele...am vazut in constanta dar sunt atat de scumpe...din carton...ma gandesc cum sa le fac eu....

24.10.2013, 16:44:09
  • soso07
    soso07

Carmen, mai impasleste o masca, sigur iese ceva haios :) Si cu ceva margelute ...

24.10.2013, 17:40:09
  • carmenn
    carmenn

pai ma gandeam la asta...si o apretez cumva...:)

24.10.2013, 17:42:01
  • soso07
    soso07

Petrecerea se tine la CEAINARIE :))

Avem si glumite :

:))) Te simti bine?
    El: Nu te simti bine? Ce e cu tine?
    Ea: Nimic.
    El: E ceva ce am spus?
    Ea: Nu.
    El: E ceva ce n-am spus?
    El: E ceva ce am facut?
    El: E ceva ce n-am facut?
    El: E ceva ce am zis din greseala referitor la ceva ce am facut cand n-ar fi trebuit sa fac, sau macar ar fi trebuit sa-l fi facut altfel si sa tin cont de sentimentele tale?
    Ea: Probabil.

24.10.2013, 18:33:49
  • carmenn
    carmenn

:)

24.10.2013, 18:55:12
  • soso07
    soso07

Am pregatit tortul de ciocolata si vinul cel bun, numai de mine stiut (unde a fost pus la pastrare) ;)

Sa incercam - pentru inceput - un vin din 1970 (cand eram in "marsupiu")
    Savignon 1970 - Banu Maracine

Tip vin: Demidulce
    Culoare: Alb

24.10.2013, 19:23:36