Forum: Orice altceva Five o'clock
GheorghitzaHe,he, he l-am gasit!!!!
01.11.2013, 14:37:55
Am sa-ti fac o poza...
Singura deosebire fata de cristalul descris, este ca piatra mea are mai putin Nephelyne (stropii albi care se vad in mineral). In schimb are Negru (Arfvedsonit) si rosu acela al Eudialitului bate spre violet purpuriu....
Ai avut noroc...
carmennbuna! am terminat si eu in sfarsit a treia lucrare pentru ,,bal" o masca populara...:)
01.11.2013, 16:29:24
soso07George, este chiar DEOSEBIT ! Multumesc mult !!! Da, am noroc ...
01.11.2013, 18:38:03
soso07Carmen, m-ai lasat ... masca :)
01.11.2013, 18:38:25
carmenn:) eee...o masca...n-am avut alte materiale...blana sau coarne...am folosit si eu mai mult lana :)
01.11.2013, 18:40:36
FlorinArtBijouxCarmen, chiar este o masca reusita. Si ai fost atat de atenta la detalii...pana si negul de pe nasul "vrajitoarei" nu l-ai uitat...este un melc mic de tot, nu-i asa?
01.11.2013, 19:06:42
Frumi...
soso07Tablou - Iacob Negruzzi
01.11.2013, 20:18:25
Apus de soare —
Palide raze
Blând colorează
Întinsa mare.
Întreaga fire,
Aer şi undă
Se scufundă
În adormire.
soso07BIJUTERIA EXTRATERESTRA, cea mai impresionantă descoperire a secolului actual
01.11.2013, 20:27:18
Meteoritul Fukang sau “bijuteria extraterestră” este declarat cel mai frumos obiect spațial care s-a prăbușit pe Terra. A fost descoperit în 2000, undeva în deșertul chinezesc Gobi, nu departe de munții Fukang. Inițial, meteoritul avea o greutate de aproximativ o tonă și conform specialiștilor are o vechime de 4,5 miliarde de ani, vreme în care se presupune că s-a format planeta noastră.
Norocosul descoperitor, Marvin Kilgore a încercat să vândă meteoritul la o licitație pentru suma de 2 milioane de dolari. Nimeni nu părea atras de o piatră care nu prezenta niciun element atractiv. Bărbatul s-a hotărât să taie bijuteria extraterestră în bucăți mai mici pentru a-i fi mai ușor să-l vândă. Atunci s-a produs miracolul și bucata de piatră s-a transformat în cel mai impresionant obiect pe care îl poate vedea cineva în decursul vieții sale.
În interiorul rocii se ascundeau enorm de multe cristale aurite, dispuse aleatoriu sub forma unui fagure. Atunci când este așezat în lumină piatra extraterestră formează un efect halucinat de vitraliu. Materialul din care sunt alcătuite aceste cristale translucide se numește OLIVINA și nu doar pentru că strălucește într-un mod stupefiant, dar și pentru că este extrem de rar și prețul său este pe măsură.
soso07În acel moment prețul bijuteriei extraterestre a explodat pur și simplu. S-au vândut bucăți șlefuite de doar 170 de grame pentru 5000 de dolari. Meteoritul a devenit atât de valoros din cauza cristalelor din interior.
01.11.2013, 20:28:30
Cercetătorii au devenit interesați de acest meteorit și Laboratorul Southwest din Arizona a achiziționat mai multe mostre din bijuteria extraterestră pentru a efectua diverse analize. S-a constatat că meteoritul face parte din clasa PALLASITELOR, adică este un tip de meteorit alcătuit din fier, nichel, iar mineralele de OLIVINE sunt cele care îi conferă aspectul de vitraliu. Specialiștii susțin că meteoriții de tip pallasite sunt extrem de rari, circa 1% dintre toți care cad pe Terra fac parte din această clasă.
De asemenea, concluzia specialiștilor a fost că bijuteria extraterestră este cea mai importantă descoperire în materie de meteoriți din secolul actual.
FlorinArtBijouxSuperb meteoritul Fukang...multumim Sorina...esti neobosita in cautari!
01.11.2013, 20:46:11
soso07Nu caut, ele dau de mine :))) Sa fiu atenta, poate ma impiedic si eu de vreun meteorit din asta ... om ma fac !!!!!
01.11.2013, 20:48:29
GheorghitzaCoRiMai.handmade, a venit alaturi de noi, la un ceai (sau cafea)
01.11.2013, 20:52:10
Sa-i uram bun venit!
Este iubitoare de matase naturala, in, canepa, bumbac. Adica tot ceea ce este natural. m-am uitat in magazinul ei si are lucruri minunate. asa este cand te pricepi si faci ceea ce iti place. Si n-are bcum sa nu se priceapa din moment ce a absolvit Facultatea Textila din Iasi.
Deoarece aici, vorbimdespre tot ce inseamna arta, cultura, design si creatie handmade, m-am gandit sa vorbim un pic si despre alte materiale, nu numai despre pietrele semipretioase. odata cu venirea Corinei printre noi, (chiar daca ea cunoaste legenda) as vrea sa va spun o poveste interesanta.
FlorinArtBijouxSorina ai vazut ce intimplare...vacile mele langa Lupul tau...si ce cumsecade LUP ca s-a abtinut sa le manance. Cred ca este satul ca altfel era macel...macar o vaca ar fi mancat...Si ramaneau sase... ca elefantii pe o panza de paianjen.
01.11.2013, 20:53:56
soso07Cred ca nu s-au vazut, lupul o ia intr-un sens si vacile in celalalt sens :))) Ce spirit de observatie ai, Florina !!!!
01.11.2013, 20:58:10
soso07Si, da, lupul meu este dresat ;) Mananca doar ce-i spun eu ca are voie :)))))) Poate vine si el cu vreun premiu ... nu m-ar deranja :)
01.11.2013, 20:59:55
FlorinArtBijouxPai Sorina draga, lupul chiar daca nu vede, miroase de la distanta mare...iar vacile au un miros destul de tare :))) Precis e un LUP cu suflet bun.
01.11.2013, 21:01:34
GheorghitzaCitind ce scrieti aci, va pot spune ca unii dintre cunoascutii mei, imi spun Wolf...
01.11.2013, 21:08:36
(Altii mi-au pus si porecla "Lupulo sur de stepa") Sper ca nu vorbiti de lupul care-i la usa.
soso07:)
01.11.2013, 21:08:37
Gheorghitzao-ul este in plus. Deci Lupul...
01.11.2013, 21:09:19
soso07Noi vorbim, acum cine se simte LUP ...
01.11.2013, 21:10:41
Cum era bancul cu berbeaca ? Ori este el insurat, ori sunt eu "prea" maritata :)))))
FlorinArtBijouxEu credeam ca e denumirea latina:)))
01.11.2013, 21:10:55
soso07De fapt era vorba ca am inscris in concursul acesta de pe Breslo "Creeaza romaneste" - eu lucrarea de toamna trecuta cu "Legenda Lupului Alb" si Florina tabloul cu "Cireada trecand raul" si s-au nimerit una langa alta ;)
01.11.2013, 21:12:54
GheorghitzaIn 1958, in orasul Yuhang din provincia Zhejing, China, s-au descoperit importante cantitati de rochii de matase, funte, esarfe si alte lucraturi din matase naturala, care, in urma cercetarii vechimii lor, au condus la ideea ca au fost manufacturate in urma cu 4700 de ani!!! dar partea interesanta a descoperirii era inalta tehnica de o obtinere a firului de matase. Mestegarii acelor vremuri erau atat de perfectionati incat un singur fin de matase era realizat din 14-15 fibre rasucite! Incredibil...
01.11.2013, 21:15:01
GheorghitzaSoso, ai primit deci...
01.11.2013, 21:16:00
Ha, ha, ha...
soso07Razi de mine ca sunt maritata ? Mi-am facut-o singura, nu m-a pus nimeni ... Dar se pare ca nu-i vreun impediment :))
01.11.2013, 21:18:07
GheorghitzaLegenda matasii
01.11.2013, 21:34:40
Imparatul Xuanyuan, avea o concubina pe numelei ei Lei Zu, de o frumusete rapitoare, isteata si cultivata. Imparatul avea grija ca prin slujnicele sale sa nu-i lipseasca nimic iubitei sale concubine, care ducea o viata plina de desfatare.
Intr-o zi, se ascunse de razele soarelui la umbra celui mare dud din palat si acolo, tihnita isi sorbea ceaiul dintr-o mare ceasca de portelan fin. Stand ea si gandindu-se probabil la nemurirea sufletului, auzi un puternic plescait si se vazu stropita cu ceaiul din cana, in care tocmai cazuse din dud, o gogoasa pufoasa.
Cu unghiile ei lungi si ascutite, tot incerca sa scoata gogoasa din ceasca. Pe masura ce incerca s-o scoata, ea observa ca in timp ce gogosica aia se topea in ceaiul fierbinte, de unghiile sale se agatau niste fire foarte subtiri. Oricat tragea de ele, ele parca nu se mai terminau. Cand observa ca sunt si rezistente, i-a venit o idee nastrisnica. Daca din firele acelea sublime s-ar putea tese ceva? Asa ca dadu ordin slujitorilor, sa puna sub dud caldari cu ceai fierbinde iar din pom, sa fie scuturate gogosile...
Legenda spune ca aceasta concubina Lei Zu, a si fost prima femeie care a purtat imbracaminte din matase naturala...
GheorghitzaSoso, ma gandeam la "scorpioni"
01.11.2013, 21:35:47
soso07George, tu ai vorbit de matasea chinezeasca, eu am intalnit o planta prezenta si in flora Rosiei Montane : BUMBACARITA.
01.11.2013, 21:39:23
Eriophorum vaginatum (bumbacarita) - Are învelişul floral format din peri lânoşi şi lungi, de culoare albă (caracter de gen). Spiculeţul în ansamblul lui seamănă cu un ghem de vată, de unde i se trage atât numirea populară cât şi cea ştiinţifică (erion = lână; phorein = a purta).
Planta infloreste din aprilie pana in iunie, cu flori de un alb minunat.
soso07Da, neobositii scorpioni :))
01.11.2013, 21:49:53
GheorghitzaSoso, pentru ca ai pomeit de Bumbacarita, haideti sa va spun si povestea Bumbacului.
01.11.2013, 21:54:33
GheorghitzaEgiptenii, cunosteau bumbacul inca din anul 12.000 I.H (adica, inca de acum 14.000 de ani. In niste pesteri din Mexic, s-au gasit vesminte din bumbac, care aveau o vechime de peste 9000 de ani (7000 ani IH)
01.11.2013, 21:57:54
totusi, primii cultivatori de bumbac, recunoscuti, au fost hindusii. Planta era considerata un dar divin si era respectata ca atare.
GheorghitzaLegenda spune ca in florile de bumbac traiau niste oite mititele, atat de mititele incat nici nu le observai daca trecei pe langa flori. Floarea si oile triau intr-o simbioza perfecta si se ajutau unele pe altele. Asa se face ca in fiecare zi lumina, floarea de Bumbac se apleca pana jos, in asa fel incat sa perita oilor sa ajunga la pascut. Si treaba asta se repeta zi de zi. numai ca la un moment dat, toata iarba din jurul florii fiind pascuta, oitele noastre au ramas fara mancare si au murit. In locul lor, nu mai ramanea decat lana lor fina si moale...
01.11.2013, 22:02:52
De atunci, Bumbacului i-a mai ramas si numele de planta oilor!
Gheorghitzasorry: "in asa fel, incat, sa permita oilor sa ajunga la pascut"
01.11.2013, 22:04:20
soso07Asa deci, oile au blanita din bumbac :) Si berbecii ?
01.11.2013, 22:17:57
Gheorghitza:)))))
01.11.2013, 22:37:00
GheorghitzaSpuneam despre Eudialit ca are o importanta deosebita in armonizarea primei chakre (Muladhara) si a chakrei inimii (Anahata). Altfel spus, echilibreaza prima chakra, care are legatura cu protectia la supravieturie, cu instinctele primare care ne protejeaza de fapt viata, adica, armonizeaza corpul cu realitatea inconjuratoare.
01.11.2013, 23:23:50
De asemenea, spuneam ca i se recunosc reale calitati in privinta echilibrarii chakrei inimii. Astfel, putem spune ca Eudialitul, induce forta vietii (puterea si ardoarea de a trai prin Muladhara) si forta iubirii, a compasiunii si bunatatii prin armonizarea chakrei Anahata (a inimii)
GheorghitzaDar, ca acestea doua sa poata fi armonizate, se practica foarte multe tehnici si solutii energetice, pentru a realiza un flux continuu si corect de bioenergie intre Muladhara si Abahata. Or, cum sa sa se obtina un astfel de flux energetic daca cele doua chakre intermediare (Swadisthana si Manipura) nu sunt ele insele echilibrate.
01.11.2013, 23:26:41
Eudialitul realizeaza tocmai aceste armonizari si centrari ale chakrelor amintite.
soso07Sunt atenta
01.11.2013, 23:31:13
GheorghitzaDa El Walker, poate cel mai renumit Cristaloterapeut din SUA, a studiat foarte mult aceasta problema (care pana la urma este vitala pentru functionarea corecta a corpului fizic). Dupa indelungi cercetari, realizeaza un medalion (pandantiv de fapt) care, in urma unor masuratori si testari, a reusit sa obtina aceste rezultate.
01.11.2013, 23:33:05
Acest pandantiv, a primit numele de "Roata vietii", unul dintre cele mai puternice surse de energie echilibranta si vindecatoare.
oandantivula are forma unei roti (de caruta) care are insa sase spite.
In centru, unde ar fi axul rotii a montat un Smarald iar pe circumferinta rotii, la fiecare spita a montat cate un Rubin.
GheorghitzaAcum, sa va ganditi ca aveti pe masa un sirag. Pe o ata, aveti montate la moarecare distanta 4 margele. Siragul acesta sta pe masa asa cum l-ati pus: neglijent, fara vreo intentie. El arata serpuit.
01.11.2013, 23:37:08
Pentru a alinia pietricelele, aveti doua posibilitati: fie luati piatra cu piatra si o pozitionati in asa fel incat toate sa fie insirate drept, fie, prindeti cu mana stanga ultima margea din sirag iar cu cealalta, prima margea si, pur si simplu intindeti siragul si asstfel, pietrele se vor alinia de la sine, fara sa va atingeti de ele.
GheorghitzaCam asa stau lucrurile si cu chakrele. daca ele nu sunt aliniate si centrate la locul lor, energiile nu mai "curg" firesc. Apar blocaje si implicit apar disfunctii la organele de care raspund aceste chakre. De aceea este important ca energetica corpului uman sa fie echilibrata, Curentii subtili sa circule in directia si sensul firesc, chakrele sa fie 'la locul lor" si toate canalele de legatura ("conductele electrice invizibile") Asa cum sunt de exemplu cele mai importante canale, cele 12 meridiane energetice despre care sigur ati auzit si care au legatura cu Acupunctura
01.11.2013, 23:43:08
GheorghitzaEudialitul armonizeaza aceste aspecte. Dar, nu njumai atat. Prin compozitia sa, el rezoneaza si cu aspectele protectoare ale omului, devenind astfel si un puternic protector impotriva atacurilor energetice sau energiilor periculoase pentru om.
01.11.2013, 23:51:18
Mai mult, Eudialitul face parte din marea grupa a Silicatilor (asa zisi silicati insulari) si din acest punct de vedere intra in categoria cristalelor cu rol tamaduitor. Ar fi foarte multe de spus despre Eudialit si prin prisma compozitiei sale. Va dati seama ca fiecare element care il compune, aduce cu el vibratia respectiva. Iata cateva dintre cele mai importante elemente chimice care compun acest cristal.
Siliciu, Calciu, Clor, Hidrogen, Oxigen, Mangan, Natriu si Zirconiu (!)
Eudualitul rezoneaza cu elementul PAMANT si Elementul APA (leaganul vietii noastre)
soso07Multe elemente in compozitie.
01.11.2013, 23:54:20
GheorghitzaSe spune despre Eudialit ca ne ajuta sa intretinem FORTA VIETII dar rezonand cu chakra Anahata, ne armonizeaza planul afectiv, emotional si cel mai imp[ortant lucru, ne descchide poarta IUBIRII. Eudialitul fiind recunoscut si ca "Piatra care insufla FORTA IUBIRII"
01.11.2013, 23:57:50
Echilibreaza inima ajutandu-ne sa ne vraportam corect la viata reala, la realitatile inconjuratore. Mai precis, ne ajuta sa NU DORIM decat ceea ce ni se CUVINE si este corect. Cele mai multe suferinte in dragoste, se datoreaza dorintelor nestapanite si iluzorii. Tanjim mereu spre ceva ce nu poate fi al nostru. Eudialitul este deci un echilibrator al propriilor noastre trairi sufletesti.
soso07Am citit ca trebuie sa-l pui sub perna ca sa primesti "raspunsul" dorit :))
01.11.2013, 23:58:04
GheorghitzaO alta calitate a Eudialitului este acea a sustinerii noastre atunci cand in viata au loc schimbari. Se recomanda a fi purtat mai ales la inceputurile unor relatii.
02.11.2013, 00:00:51
Echilibreaza energetic, echilibreaza emotiile, "potoleste" exaltarea inimii, Energizeaza si induce vitalitate.
GheorghitzaEste de asemenea un excelent (si puternic) protector psihic.
02.11.2013, 00:04:02
Ne ajuta sa gasim drumuri ascunse vederii si simtirii noastre.
Dezvolta calitati paranormale (de fapt, pe masura ce corpul se armonizeaza cu universul, indirect i se releveaza aceste calitati care sunt in noi, ne urmaresc toata viata dar datorita derapajelor noastre, ne departam de aceste calitati)
GheorghitzaCam atat, Soso.
02.11.2013, 00:05:27
Intra pe net si poate vei gasi mult mai multe informatii...
soso07Am citit in carte cate ceva despre Eudialit si Kakortokit.
02.11.2013, 00:06:46
Multumesc frumos pentru ce ai scris, George !
soso07Noapte buna !
02.11.2013, 00:10:14