Forum: Orice altceva Five o'clock
GheorghitzaSoso, tot timpul cat ai condus concursurile, ai fost la inaltime.
10.12.2013, 19:29:45
N-am stiut ca aveai probleme de ...inaltime !
soso07Cu mine - la inaltime sau cu Cristina - live in spatii inguste ? :)))
10.12.2013, 19:30:42
soso07Pai se zice ca asa te "vindeci", facand exact lucrul acela ;)
10.12.2013, 19:31:32
soso07Am o intrebare la tine (ca tot veni vorba de becuri) ... am si eu o problema cu becurile :))) As vrea sa pun si in sufragerie becuri economice si nu stiu daca trebuie sa schimb si intrerupatorul, care acum este de tip variator de tensiune. Imi trebuie intrerupator normal ? Stiu ca becurile economice nu pot lumina decat la intensitate maxima.
10.12.2013, 19:33:57
soso07Exista si becuri economice cu intensitate reglabila, dar nu cred ca ma tine buzunarul sa iau patru bucati.
10.12.2013, 19:35:27
GheorghitzaNu stiu ce regulator de tensiune ai dar, de regula, marea majoritatea regulatoarelor din instalatii, actioneaza in circuitele rezistive. (cum sant becurile cu filament, adica "incandescente")
10.12.2013, 19:52:52
Daca pui becuri economice, dupa parerea mea, trebuie sa ai intrerupatoare simple (nici macar nu este recomandat sa aiba led de semnalizare a pozitiei de inchis).
Regulatoare din astea simple din comert, nu se pun la lampile cu tuburi fluorescente sau becuri economice. Si eu am avut in camera de zi probleme. N-am schimbat regulatorul (este unul mai special si foarte fiabil) dar ... am repus becuri cu incandescenta. Consum mai mare dar mai sanatos.
Vrei becuri economice, pune intrerupatoare clasice (fara led incorporat, atentie!)
GheorghitzaMai consulta pe cineva si la magazinele de specialitate, care iti pot oferi solutii si variante.
10.12.2013, 19:54:36
soso07Cu alte cuvinte mai bine stau locului cu becuri normale :)
10.12.2013, 20:00:06
soso07Merg sa mai insir cateva margelute.
10.12.2013, 20:04:47
soso07M-am intors sa va aduc ceva :
10.12.2013, 20:32:58
Menirile spirituale ale celor 12 semne zodiacale
Cum a creat Dumnezeu cele 12 zodii
Într-o bună dimineaţă, Dumnezeu şi-a privit cei 12 copii întrebându-se ce le mai lipseşte. Deodată dorinţa de a-i înzestra cu voinţă omenească I-a luminat faţa. Unul câte unul, fii au păşit pentru a-şi primi darul divin:
„Ţie BERBECULE, îţi hărăzesc prima mea sămânţă pe care o poţi sădi cu onoare. Pentru fiecare sămânţă care va rodi, încă un milion va rodi în mâna ta. Tu nu vei avea timp să vezi crescând nici una dintre acestea pentru că tot ce însămânţezi va rodi cu prisosinţă. Tu vei fi primul care va sădi în mintea umană Ideea Mea. Dar nu este datoria ta să hrăneşti Ideea. Viaţa ta este acţiune şi sigurul tău scop este să-l faci conştient pe om de Creaţia Mea. Celui care îşi îndeplineşte menirea îi dăruiesc virtutea respectului de sine”. Tăcut, Berbecul a păşit spre locul său.
„Pe tine, TAURULE, te înzestrez cu puterea de a preface sămânţa în substanţă. Munca ta este măreaţă şi are nevoie de răbdare. Tu trebuie să împlineşti tot ce a fost început, altfel seminţele vor fi risipite în vânt. Nu te vei îndoi niciodată de puterea ta, nu-ţi vei schimba gândul la mijlocul drumului şi nu vei depinde de alţii pentru a-ţi desăvârşi opera. Îţi ofer tăria, foloseşte-o înţelept!” Şi Taurul reveni supus la locul său.
„Ţie, GEAMANULE, îţi sunt sortite întrebările fără răspuns, ca să poţi arăta tuturor ceea ce vede şi simte omul în jurul său. Tu nu vei şti niciodată de ce acesta vorbeşte sau ascultă, dar în căutarea înţelesurilor adânci ale lumii vei afla darul Meu: cunoaşterea.” Iar Geamănul, îngândurat, plecă.
soso07„Pe tine, RACULE, te investesc cu datoria de a-ţi învăţa semenii ce este emoţia. Tu vei stârni râsul sau lacrimile; astfel, tot ceea ce ei vor vedea şi vor gândi le va trezi mulţumire şi bucurie sufletească. Pentru aceasta primeşte în dar familia pe care tu o poţi înmulţi.” Şi Racul se retrase timid.
10.12.2013, 20:33:58
„Tu, LEULE, ai menirea să arăţi întregii lumi creaţia Mea plină de strălucire. Dar să te îngrijeşti de mândria ta şi întotdeauna să îţi dai seama că este opera Mea, iar Creatorul este unic. Dacă vei uita aceasta, oamenii te vor dispreţui. Tu vei îndeplini totul cu ardoare şi orice vei face va fi spre binele tuturor. Pentru aceasta ai nevoie de nobleţea cu care te înzestrez.” Leul păşi maiestuos spre locul său.
„Ţie FECIOARA, îţi este dat să cercetezi tot ceea ce omul a făurit în lumea pe care I-am dăruit-o. Tu vei scruta pătrunzătoare drumurile sale şi-l vei preveni când greşeşte. Astfel, creaţia poate atinge desăvârşirea prin tine. Pentru aceasta vei primi puritatea gândirii.” Fecioara plecă privind atent în jurul său.
soso07„Tu, BALANTA, ai misiunea de a-l ajuta pe om să fie conştient de îndatoririle sale faţă de ceilalţi. Aşa, el poate învăţa să trăiască sentimentul fraternităţii şi va căpăta deprinderea de a descoperi faţa ascunsă a acţiunilor sale. Te voi trimite oriunde este dezbinare, iar pentru strădania ta infinită de a readuce semenilor ordinea şi calmul, îţi voi dărui dragoste.” Şi Balanţa se retrase umilă spre locul său.
10.12.2013, 20:34:45
„Tu, SCORPIONULE, ai o însărcinare foarte dificilă. Vei avea iscusinţa să pătrunzi minţile oamenilor, dar nu îţi va fi permis să vorbeşti despre ceea ce înveţi. De multe ori vei fi cuprins de amărăciune datorită celor pe care le descoperi. Aceasta te va apropia însă de Mine şi nu vei uita niciodată că acolo unde nu sunt Eu va fi doar pervertirea Ideii Mele... Tu vei vedea atât de mulţi oameni trăind asemeni animalelor şi vei lupta atât de mult cu instinctele lor, încât uneori vei păşi alături de cale. Totuşi, mai devreme sau mai târziu, te vei reîntoarce la Mine şi de aceea primeşte supremul dar al hotărârii.” Scorpionul păşi ferm spre locul său.
„SAGETATORULE, tu ai misiunea de a-i face pe oameni să râdă, căci atunci când înţeleg greşit Ideea Mea devin posaci. Umorul tău le va reda speranţa şi astfel îşi vor întoarce privirea spre Mine. Vei trece prin multe încercări şi în fiecare existenţă vei cunoaşte neastâmpărul. Îţi hărăzesc darul infinitei abundenţe pe care o vei răspândi pretutindeni, iradiind lumină.” Săgetătorul se retrase jovial la locul său.
soso07„De la tine, CAPRICORNULE, vreau străduinţă şi sudoarea frunţii, pentru că tu ai menirea de a-i învăţa pe oameni să muncească. Misiunea ta nu este uşoară, căci vei purta toată truda oamenilor pe umerii tăi. Însă pentru jugul poverilor tale eu îţi dăruiesc întreaga responsabilitate a omului.” Iar Capricornul plecă devotat spre locul său.
10.12.2013, 20:35:47
„Tu, VARSATORULE, eşti vizionarul omenirii, privirea ta desluşeşte toate posibilităţile glorioase. Vei trăi însă durerea singurătăţii pentru că această viziune nu-ţi permite să personifici Dragostea Mea. Dar pentru a-i întoarce pe oameni către noile şanse primeşte darul libertăţii pentru a servi omenirea oricând va avea nevoie de tine.” Vărsătorul păşi încrezător spre locul său.
„Tu, PESTE, ai cea mai grea misiune dintre toate. Îţi cer să ridici pe umerii tăi toată suferinţa omului. Lacrimile tale sunt menite să fie lacrimile Mele. Durerea aceasta este rodul înţelegerii greşite a Odei Mele, dar tu exişti, ca să-i aduci omului compasiunea. De aceea îţi hărăzesc darul cel mai de preţ: vei fi singurul dintre cei 12 copii ai Mei care Mă va înţelege. Iar puterea cuprinderii divine este pentru tine felul în care te vei apropia de oameni şi vei răspândi credinţa.” Şi Peştele se retrase emoţionat la locul său.
soso07Trăsăturile definitorii ale celor 12 zodii
10.12.2013, 20:39:34
BERBECUL a fost investit cu energia începutului. El are idei fulgerătoare – de multe ori geniale – şi doreşte să realizeze mai multe proiecte simultan, dar nu îi este caracteristică finalizarea lor. Berbecul este prima zodie la care se trezeşte conştiinţa de sine (el simte că există).
TAURULUI i s-a conferit energia stabilităţii, a fost înzestrat cu o mare putere de muncă, încredere şi răbdare şi de aceea el poate duce la bun sfârşit orice acţiune.
GEAMANUL a primit în dar puterea raţiunii, înţelegerea spontană a lucrurilor şi a fiinţelor. Manifestând curiozitate în orice domeniu, el studiază, se informează şi obţine cunoaşterea pe care doreşte să o împărtăşească celorlaţi pentru a le aduce şi lor înţelegerea.
RACULUI i-a revenit energia sensibilităţii. El îi face pe oameni să conştientizeze emoţia trăirilor şi gândurilor pe care le au. Are o mare atracţie pentru viaţa de familie şi de grup, din dorinţa de a obţine echilibru şi securitate emoţională.
LEUL - semn strălucitor generat de Soare - a fost investit cu energia forţei nobile, regale. Dotat cu vitalitate, demnitate, voinţă fermă şi autoritate, el reuşeşte în acţiunile sale şi primeşte mereu recunoaşterea meritelor sale.
FECIOAREI i s-a conferit energia logicii, a discernământului. Folosindu-şi ingeniozitatea, nativul are o eficienţă practică în tot ce întreprinde. Tendinţa sa spre meticulozitate şi exagerare a detaliului vine din dorinţa ca orice lucru să fie perfect.
BALANTA este simbolul echilibrului între minte şi inimă. Primind în dar energia dragostei şi a iubirii, înzestrată deci cu un temperament afectuos şi delicateţe, Balanţa caută instinctiv să aducă armonie în mediul său.
SCORPIONUL este zodia care are legături profunde cu subconştientul. Nativul are acces la realităţi divine, dar şi la aspectele animalice ale lumii subconştiente şi de aceea oscilează permanent între culmi şi abisuri. Este dotat cu abilitate mentală şi putere de a gândi corect, tocmai pentru ca, mai devreme sau mai târziu, să reuşească printr-un suprem act de voinţă să se ralieze definitiv planului divin.
SAGETATORUL dovedeşte o uriaşă putere de transformare spirituală. El este înzestrat cu toate calităţile care facilitează raporturile umane: simpatie, elocvenţă şi bunăvoinţă. El orientează viaţa sa şi a celor care se află în jurul său către deschiderea maximă faţă de Univers.
CAPRICORNUL cucereşte poziţii sociale înalte şi reuşeşte să-şi facă legături afective durabile printr-o autodisciplină inflexibilă, o voinţă legată de împlinirea datoriei şi un simţ al responsabilităţii ieşit din comun. Suscită respectul şi stima celor din jur, fiind un model în munca sa organizată după principii precise.
VARSATORUL este adeptul invenţiilor, originalităţii şi reprezintă deci viitorul. Din dorinţa de progres el caută să amelioreze nivelul de viaţă material şi spiritual al altora şi acţionează cu independenţă şi libertate de spirit, neconformându-se nici unei metode stabilite de colaboratori sau superiori ierarhici. Aceasta îi crează uneori deziluzii amare şi ajunge să considere că viaţa este prea plină de nedreptăţi pentru a merita efortul să reacţioneze.
Nativul din zodia PESTI trăieşte sub semnul infinitului, al credinţei şi al misticii. Orientat prin excelenţă către alinarea suferinţelor aproapelui său, el manifestă dragostea şi sacrificiul de sine.
LiveHehe, Soso, să mă vezi pe mine cum fac când trebuie să mă sui pe vreo bancă, la școală, pt a atârna cine știe ce!:)) De urcat, mă urc. Când e să cobor, însă...:D
10.12.2013, 21:12:10
soso07Nu am probleme cu inaltimi asa mici :) Eu ce cele de tip prapastii, blocuri - balcoane ...
10.12.2013, 21:18:31
LiveEeee, de acelea mă feresc, oricum, deci nu trebuie...nici măcar să mă gândesc la așa ceva, că mă ia cu rău! Nu suport să văd nici la tv.:))
10.12.2013, 21:21:15
FlorinArtBijouxSi cand ma gandesc ca trebuie sa ma urc... sa sterg praful de pe dulapuri... ma ia cu ameteala...
10.12.2013, 21:26:14
O vecina a mea a avut un accident...saraca este atat de mica... avea un borcanel cu dulceata pitit in camara.. pe ultimul raft de suuuus de tooot.
A pus doua scaune unul peste altul,...le-a escaladat vitejeste, a gasit borcanelul... si dupa aia a coborat doar un singur scaun....ca uitase intre timp ca pusese doua...
soso07Am mai povestit, dar mai spun o data :) Asta vara, cand m-am intalnit cu Emese - ametist ... cred ca aras din toata fiinta ei ca nu am avut curaj sa trec pe o punte care se legana :))) Noroc cu sotul ei care a avut rabdare sa ma treaca pe pietre prin apa ...
10.12.2013, 21:26:35
GheorghitzaSoso, hmmm, cred ca as vrea sa plec la locul meu...
10.12.2013, 21:28:52
Dar Doamne, Doamne cred ca vede in mine inca un pacatos si ma tot amana
(sau nu fac eu ce trebuie...)
FlorinArtBijouxAAAA. asta cu podurile suspendate... alta treaba...de echilibristica.
10.12.2013, 21:29:27
soso07George ...
10.12.2013, 21:40:57
soso07Chiar ma gandeam, nu vrei sa fiu copilul tau ? Ca in cantecul acela : doi baieti pe lang-o fata ? Deci iti mai trebuie o fata ;) Sunt harnica, priceputa, nu sunt pretentioasa ... Incerc toate variantele sa scap de aici, din Ploiesti :)))
10.12.2013, 21:45:13
A, si sunt si modesta :))))))
GheorghitzaSi dai sarcini precise...:))))
10.12.2013, 21:46:06
Gheorghitzakiti, nu ti-a fost dor de noi?
10.12.2013, 21:46:29
soso07Ma duc la lucru ... revin dupa ora 23, cand e liber computerul.
10.12.2013, 21:46:49
Gheorghitzakiti a venit pregatita de Craciun...
10.12.2013, 21:50:53
Soso, ne spui si 9 ce lucrezi?
LiveUnde Dumnezeu să pleci, George? Sper că nu vorbești despre...! Abia mi s-a uscat una dintre lacrimile curse în amintirea bunicului meu care mâine ar fi făcut 99 de ani. Am intrat în posesia unei poze cu bunicul, trei mătuși, doi unchi și cățelul unuia dintre unchi. Nu mai e printre noi nici măcar câinele. Cu care, de altfel, eram prietenă. M-a luat așa o jale...de iar am început să-mi pun întrebări despre lume, viață, moarte și altele...:(
10.12.2013, 22:10:55
GheorghitzaMa gandeam la un lucru: cu etapa aceasta care va incepe, IARNA, se incheie un ciclu complet de doi ani. Cum se scurge timpul cu noi in el...
10.12.2013, 22:39:24
Ma intareste insa un lucru. Toti cei implicati pe Forum la discutii sau chiar participand la concursuri, moderand sau sponsorizand, au fost manati de pasiune.
Si daca un lucru il faci din pasiune, a meritat sa-l faci.
Partea cea mai importanta cred ca este alta: dorinta de a transmite sau a aduce bucuria in sufletul celuilalt. Acest sentiment inaltator, ne arata ca nu ne-am pierdut vremea pe aici degeaba. Fiecare a vrut sa dea celuilalt ceva. Si poate, multi dintre noi am trecut prin greutati, probleme (inclusiv financiare) dar asta nu ne-a impiedicat sa ne daruim unul-aliuia macar ceva. Macar o vorba buna...
Nu retin exact textul, dar am sa incerc sa-l reproduc cat mai exact:
"Ce frumos este sa dai, cand ai.
Maretia este insa atunci cand dai, dar...n-ai!
Si ce urat este cand ai si nu dai!
FlorinArtBijouxCristina, acelasi lucru m-am intrebat si eu...unde sa plece George? Apoi m-am gandit ca are legatura cu zodiile... Chiar asa... tu ai vizitat Sarmisegetuza Regia? Tare as vrea sa pun si eu piciorul pe acolo...
10.12.2013, 22:54:00
cat despre dat...ce vad eu prin jur... asa prin ceata...de multe ori cei care au foarte mult din punct de vedere financiar...incep sa se vaite... sa nu cumva sa-ti vina vreo idee sa le ceri... si am destul de multe cunostinte care procedeaza asa. Cat erau saraci erau darnici... cum au prins ceva cheg nu mai vor sa te cunoasca. le e mila de buzunar... saracii de ei...
GheorghitzaIn traditia noastra populara, copii spun direct:
10.12.2013, 23:01:29
"Ne dati, or nu ne dati!?"
Colindele nu insemnau un "cersit" ci un mijloc indirect de educatie.
Educatia de sti ca in viata trebuie sa sti sa dai. Sa daruiesti.
Din pacate aceste traditii s-au infestat
cu importuri sau implanturi de proasta calitate culturala.
Acum, mai ca nici nu auzi colindatori pe strada...
Gheorghitza"Ne dati, or nu ne dati..."
10.12.2013, 23:05:50
Fără vorbărie! Traba e simplă: Daca vrei să dai, dă! N-o mai ameţi!
Popor hotărât şi darnic, dispare sub ochii nostri...
soso07Eu dau ... cu mare drag :) Incepand de saptamana viitoare, ca mai am la un colt si gata :)
10.12.2013, 23:07:46
soso07George, ma intrebai ce lucrez. Am facut astazi doua seturi - unul cu coral (alb - rosu) pentru o fetita si unul cu ametist. Foarte frumusele ... de, modestia :)
10.12.2013, 23:09:05
Si o bratara pentru o verisoara.
FlorinArtBijouxEi... ospitalitatea nostra... poate ca nu a fost chiar asa de buna, mai ales ca unii s-au cam invatat sa "Ia singuri" ca sa nu folosim alte cuvinte "penale" de la poporul asta amarat.
10.12.2013, 23:10:45
cand ii vezi pe vestici ca ne fac pe noi hoti, cand majoritatea au avut colonii de unde "Au Luat" cat sa le ajunga generatii intregi... te apuca sila...S I L A.
soso07Vreau sa va spun ca am primit in seara aceasta - am vizitat-o pe Gabitza - o inima de Amazonit, o nebunie ... Nu ma mai pot desparti de ea, o iau cu mine peste tot ... Parca ar fi o insula in ocean. I-am dedicat si o poezie (am pus poze pe facebook) :
10.12.2013, 23:11:54
Meditaţie (după Mircea Eliade)
Privind oceanul de deasupra mea
Aştept minutele să plece.
Eu nu le număr, nici nu le precipit,
Le simt în mine ca o ploaie rece.
Şi cufundat în mitul fără de adânc,
Abisul mă înghite împietrit.
Încep să caut cercetând cuvinte
Şi slovele dansând în ritm sanscrit.
poezie de Eduard Zalle din Poezii din vremurile vechi (1977-1990), după Mircea Eliade (15 martie 1980)
soso07Nu ma luati in seama, ca sunt obosita :)))))
10.12.2013, 23:12:38
FlorinArtBijouxNoapte buna! Copii, parinti...bunici...Sa va fie somnul lin...
10.12.2013, 23:14:51
GheorghitzaCe mai face Blanita???
10.12.2013, 23:15:35
Chiar ne-a uitat?
GheorghitzaNoapte buna.
10.12.2013, 23:16:32
soso07Gabitza ... cu ale ei
10.12.2013, 23:18:42
soso07Am dat peste o poezie ...
10.12.2013, 23:24:17
Iertare din nou vreau să-ți cer
Iertare din nou vreau să-ți cer
Într-un stil cu mult mai subțire,
Cu ochii și mâna spre cer
Și cu intonări de psaltire.
O, tu, frumoaso, de care-mi atârnă
Viața – și care-mi alungi
Din cale pe palida cârnă,
Numai c-o rază din genele-ți lungi,
Iartă-mă că plouă și-i ceață,
Că oamenii-s răi, că pânea nu-i bună,
Că nu se găsește nimica în piață,
Că, noaptea, nu-i lună.
Iartă-mă, scumpo, că te ador și
Acum şi pururi, cu suflet curat,
Iartă-mă că aproape în fiece zi
Quod tentabam dicere versus erat.
Aș vrea să-ți placă orice cuvânt
Ce ți-l rostesc şi e de prisos ca
Să-ţi declar că vreau să-ţi și cânt
Aria celebră din Tosca.
Iartă-mă de toate. Zâmbeşte și spune
Ca să se facă brusc primăvară.
Şi ca să vezi o minune:
Cum mă sui pe-un curcubeu ca pe-o scară.
Mihail Sadoveanu
(Poezie din volumul Daim (1944), volum pe care Sadoveanu i l-a dedicat Valeriei Mitru, femeia cu 40 de ani mai tânără de care s-a îndrăgostit.)
soso07Si mai ascult si melodia :
10.12.2013, 23:26:40
http://www.youtube.com/watch?v=nCehxTv-Ff4
soso07Si am ramas si singura pe aici ...
10.12.2013, 23:27:07
soso07Macar aici mai pot fi singura ... cu gandurile mele
10.12.2013, 23:27:56
GheorghitzaS-o crezi tu...
10.12.2013, 23:49:30
GheorghitzaNoapte buna!
10.12.2013, 23:50:08
soso07Noapte buna :)
10.12.2013, 23:56:49
soso07Buna dimineata :) Am avut si astazi un rasarit de Soare extraordinar !!!
11.12.2013, 08:16:58
Un cantecel la inceput de zi :
Bono & Frank Sinatra* I've Got You Under My Skin*
http://www.youtube.com/watch?v=365GNeCPsOE
carmennneatza!
11.12.2013, 08:53:35
La multi ani,Gemms,Alina!