Forum: Orice altceva Five o'clock
soso07:)) Eu nu stiu ce sa zic despre bietii catelusi ... Cred ca mai bine ca nu stau la curte, ca i-as aduna pe toti ...
17.12.2013, 19:13:33
carmennSa traiti cu numele,Daniela si Daniel!
17.12.2013, 19:17:59
LiveNu vreau să mă gândesc la ceea ce urmează, în privința câinilor, și în adăposturi, dar și direct în stradă.:(
17.12.2013, 19:22:49
Habar nu aveam de ziua de azi, Carmen! Am cumnata și băiatul ei cu aceste nume.:)
carmennpai si eu am auzit la tv...chiar daca am un calendar ortodox...nu prea ma uit...sa nu stau degeaba...:)
17.12.2013, 19:33:50
GheorghitzaPietrele prelucrate si aflate in comert, au vizibila crucea. In forma de conglomerat (neprelucrata) nu se vizualizeaza decat uneori si vag forma crucii. Cand am descris piatra "La o cafea" ma refeream la cea deja prelucrata (cum de altfel se si afla in vanzare. Chiar pe Breslo, sunt cateva magazine care pun in vanzare aceasta piatra).
17.12.2013, 19:43:14
Septaria, Nebula si Piatra Crizantema, pot avea anumite forme geometrice vizibile si fara a fi sectionate, dar, numai dupa ce sunt slefuite corespunzator.
carmennmultumim de informatii...caut si eu aici sa o vad
17.12.2013, 19:48:14
GheorghitzaDe asemenea, o alta categorie de pietre carat sunt "ce nu par a fi" sunt Geodele.
17.12.2013, 19:49:50
Daca nu sunt recunoscute, dai cu piciorul in ele... Despicate, ne dezvaluie o lume fascinanta de cristale crescute dinspre "coaja" spre interior iar in mijloc... sunt goale! Este, daca vreti, ca un ou fiert, la care cineva a furat galbenusul iar in locul albusului este o manta de mii si mii de cristale superbe, orientate cu varful... spre centrul oului. (care este gol) Asa se gasesc Geode de Cristal de Stanca, Ametist, Citrin, Calcedonii (Mai ales Agate multicolore)
GheorghitzaAceste pietre ne dau o frumoasa lectie:
17.12.2013, 19:52:13
nu aprecia omul dupa cum arata "pe dinafara" sau nu-l judeca pentru cateva vorbe spuse in cine stie ce conjunctura...
GheorghitzaAdica, mai corect spus, pana nu patrundem in esenta lucrurilor sa nu ne luam dupa aparente...
17.12.2013, 19:53:19
soso07Mi-ai adus aminte de ce spunea cineva despre mine ... straturi ... straturi
17.12.2013, 19:59:48
carla69Si galbenusul unde e?
17.12.2013, 20:02:55
soso07Din pacate, lumea nu are rabdare in ziua de azi sa descopere aceste "straturi"
17.12.2013, 20:04:49
carmennce ma sfatuiti...am primit o comanda...si nu mai raspunde la tel...i-am trimis mesaj...sun...trimis mail...:( daca nu-mi raspunde in 2 zile sa o anulez si sa spun motivul...
17.12.2013, 20:05:24
carmennasa e...:)
17.12.2013, 20:05:50
GheorghitzaCred ca trebuie sa fac niste precizari:
17.12.2013, 20:14:08
1) Sa nu uitam ca suntem pe un site al artistilor mestesugari hamdmade si nu pe unul care sa aiba specializarea in mineralogie.
2) Daca va aduceti aminte, dorinta mea era sa aduc niste informatii generale despre pietrele semipretioase folosite in arta bijuteriilor handmade, pentru a cauta sa aducem putina lumina in cunostintele noastre despre aceste pietre (de fapt margele), constatand atunci, la inceput, ca breslasii nu erau suficient de bine informati si puteau foarte usor sa fie dusi in eroare (in calitate de cumparatori de margele)
3) Am incercat ca prin informatiile aduse, sa induc ideea ca o piatra semipretioasa, nu trebuie tratata doar ca un simplu material necesar pentru realizarea bijuteriilor.
4) Am fost de asemenea manat de expresia "Estetic, artistic, practic si folositor"
Daca tot realizam bijuterii din pietre semipretioase, sa stim ca ele au o culoare, o energie si implicit, ca acestea ne pot influenta afectiv si emotional.
5) Am cautat sa selectez informatii generale minimale despre pietrele semipretioase. Nici o postare insa, nu a depasit aceste limite (de multe ori, chiar precizam ca mai multe informatii nu pot transmite) Si ca atare, va pot spune ca informatiile pe care le-ati citit "La o Cafea" sunt doar de uz general si au transmis informatii minimale. Nici un cristal nu a fost prezentat exhaustiv, deoarece Breslo, este pana la urma o platforma comerciala si nu una de specialitate in mineralogie.
soso07Si eu vroiam doar o poveste cu ... zane.
17.12.2013, 20:19:15
soso07Ca tot ne apropiem de pagina 200 ...
17.12.2013, 20:21:10
FlorinArtBijouxCu zana maseluta? Eu am asteptat-o in zadar...si tot mai aman sa imi scot o masea de minte....
17.12.2013, 20:25:21
soso07Eu de mult nu mai am minte :) La ce-mi trebuie ?
17.12.2013, 20:28:28
soso07Astazi am citit cateva poezii de Adian Paunescu. Va scriu doua dintre ele :
17.12.2013, 20:31:21
Adrian Paunescu - Cu tine
Cu tine viata mea se lumineaza,
Cu tine hotarasc a obosi,
Cu tine urc astenic spre amiaza
Si ma sfarsesc in fiecare zi.
Cu tine e-mpacare si e lupta,
Cu tine este tot si e nimic,
Cu tine-mi infloreste lancea rupta,
Cu tine sunt si mar, sunt si mic.
Cu tine totu-i parca unt pe paine,
Cu tine bradu-i brad, si nu sicriu,
Cu tine astazi mi se face maine.
Cu tine mor pentru a fi mai viu.
Cu tine poezia mea exista,
Cu tine chem zapezi si-alung zapezi,
Cu tine nici tristetea nu e trista,
Cu tine eu te vad cand nu ma vezi.
Cu tine sunt nedrept si sunt dreptate,
Cu tine sunt gelos si sunt ghetar,
Cu tine-ncep si se termina toate,
Cu tine intr-un schit apar - dispar.
Cu tine e lumina si-ntuneric,
Cu tine zac sa ma-nsanatosesc,
Cu tine cubul redevine sferic,
Cu tine ce-i dracesc e ingeresc.
Cu tine e mai rau si e mai bine,
Cu tine reincepe viata mea,
Cu tine e mai greu ca fara tine,
Dar fara tine nu s-ar mai putea.
LiveAm primit și eu o comandă, dar nu trimisă comanda prin softul Breslo, ci mi-a scris în mesaj ce vrea. Am rugat-o să trimită comanda cum trebuie, plus să mă anunțe când a efectuat plata (am vrut în avans, în cont, pt că nu are calificative). Discuția a fost joi (am vorbit și la telefon, fiind sunată de către ea) și până acum niciun alt semn. Azi i-am trimis mesaj pe telefon și...niciun semn. Este vorba despre o doamnă din Iași. Zic asta nu de alta, ci că poate o fi aceeași persoană. Poate o avea vreo problemă, de nu dă semn. Nu știu. Am mai pățit, însă, să primesc comenzi și apoi...nimic. Aștept, aștept, apoi anulez comanda, desigur.
17.12.2013, 20:37:05
soso07Adrian Paunescu - Mi-e imposibil fara tine
17.12.2013, 20:38:38
Nici nu mai stiu daca erai frumoasa
Si nici in ce culori iti sta mai bine,
Stiu doar ca amintirea nu ma lasa
Si ca mi-e imposibil fara tine.
Vizionez femei nenumarate,
Femei interesante ma mai suna,
Dar rece si strain ma simt de toate
Si nu ma vad cu ele impreuna.
Nu pot nici sa-mi explic întreaga drama,
Care-a decurs din intalnirea noastra,
Dar vechiul dor al dragostei ma cheama
Si tu imi faci cu mana la fereastra.
Subtile explicatii cui i-as cere?
Tot prostul face pe interesantul
Si-n condamnarea asta la tacere,
Mai conversez de-a surda, cu neantul.
Si cum sa transformam iubirea-n ura,
De ce nu noi, ci solii sa lucreze,
Si sa patam simtirea cea mai pura,
Punand incendiul tot in paranteze ?
N-aş vrea sa te-ndarjesc sau sa te sperii,
Nici sa te fac sa te-ndoiesti de tine,
Dar eu te-am adorat fara criterii,
Estet bolnav, al patimii depline.
De dragul tau, am fost cu lumea-n lupta,
Te-am aparat de barfe si de crivat,
Si dupa toata veghea ne-ntrerupta,
Cedez numai in lupta impotriva-ti.
Si totusi tu ai fost cea mai frumoasa,
La mine-n brate iti fusese bine,
Obsesia iubirii nu ma lasa
Si-mi este imposibil fara tine.
GheorghitzaApoi, daca ati obsevat, am prezentat cristalele nu dupa o regula simpla.
17.12.2013, 20:38:59
N-am respectat nici ordinea alfabetica, nici dupa ordinea stabilita de cataloagele de specialitate. La prima vedere, practic, le-am expus la intamplare si nu oricum: despre unele pietre am vorbit de multe ori dar la distanta mare de timp.
Toate acestea insa au avut mai multe scopuri: sa va trezeasca interesul iar anumite informatii sa le cautati voi, sa avem o relatie interactiva.
De cate ori rediscutam despre un cristal, va spuneam lucruri noi si nu le repetam pe cele comentate deja.
Am incercat sa va sugerez si o lista de bibliografie, lasandu-va voua libertatea de a alege sursa de informare.
GheorghitzaCam atat am vrut sa va spun.
17.12.2013, 20:40:24
soso07Mare parte din carticele le-am gasit si le-am cumparat.
17.12.2013, 20:41:17
GheorghitzaNici un cristal descris "la o Cafea" nu a fost descris complet. Informatiile trecute aici, reprezinta poate doar 30% din cate trebuiau spuse. Suficient -zic eu, pentru o comunitate handmade totusi...
17.12.2013, 20:46:18
Pentru cine este interesat de aprofundarea cunostintelor insa, aceste informatii reprezinta doar informatii de cultura generala.
Si numai atat am dorit sa ramana.
GheorghitzaOricum, au fost situatii in care voi ati primit chiar mai multe informatii decat le-ati gasi de exemplu in cartea lui Judith CROWE
17.12.2013, 20:48:57
soso07O multime de situatii, o multime de asocieri ... si multe altele.
17.12.2013, 20:50:01
GheorghitzaSoso, povestile cu Zane, dupa 21 Decembrie...
17.12.2013, 20:50:14
Parca asa ne intelesesem.
soso07Ce ma fac, daca sunt plecata ? Sper sa am cum sa le citesc ...
17.12.2013, 20:52:21
FlorinArtBijouxPana la urma ce s-a hotarat cu concursul "Iarna"? Nu am inteles eu bine...se vor spune povesti de iarna care sa fie punctul de plecare al creatiilor? Povestile sa fie ale noastre sau ne putem inspira si din literatura, film, etc? Mie deja mi se invartesc o mie de rotite...
17.12.2013, 21:11:24
soso07Am vazut si cum stam cu vremea in preajma sarbatorilor ... destul de cald si fara precipitatii. Deci, cine se gandea ca raman prin nameti ... nicio sansa :)))
17.12.2013, 21:12:54
soso07Libertate deplina ... in masura in care se incadreaza in IARNA (si povestea, si creatia) !!!
17.12.2013, 21:13:51
soso07Iata-ne si pe pagina 200 !!!!!!!!!!!!!!!
17.12.2013, 21:14:45
Sa sarbatorim :)))
Cu ce doriti sa va servesc ?
FlorinArtBijouxCu un vin fiert... dar sa fie natural si rubiniu...mmmm
17.12.2013, 21:17:40
soso07O poveste merge ?
17.12.2013, 21:18:42
Cu dedicatie, pentru Diana ;)
Era o fată care dorea să se căsătorească, dar nu-și găsea partea. Spunându-i bunicii ei, aceasta i-a dat o icoană cu Sfântul Apostol Anania și i-a zis: „Ia această icoană și să te rogi 40 de zile la sfântul acesta, dar să știi că sfântul acesta este cam glumeț și mai face câteodată și unele minuni hazlii”.
Luând fata icoana, s-a dus acasă, a aprins o candelă în fața icoanei și s-a pus pe rugăciune și post. Când s-au împlinit cele 40 de zile, fata fiind supărată că nu i s-a îndeplinit dorința, a zis supărată către sfânt: „M-am rugat atâta timp și nu ai vrut să mă asculți, de acum nu mai am nevoie de tine!”.
Zicând acestea, a luat icoana și a aruncat-o pe fereastră, fără să se uite unde a căzut. După puțin timp, aude pe cineva bătând la ușă. Când a deschis, a văzut un tânăr cu capul spart și fiind plin de sânge pe față.
„Mă iertați de deranj, a zis el, dar mi-a căzut această icoană în cap și văzând că a căzut de la geamul dumneavoastră, v-am adus-o înapoi”.
Atunci fata, cerându-și iertare, l-a rugat să intre să se spele și să-i bandajeze rana. După ce l-a îngrijit, l-a întrebat cum îl chemă și tânărul a zis că Anania. Fata l-a rugat să treacă și în ziua următoare, ca să-i schimbe bandajul. Și așa, trecând tânărul de mai multe ori, s-au împrietenit, iar apoi, după scurt timp, s-au căsătorit. Sfântul a făcut minunea, dar în felul în care a spus bunica ei.
soso07Am pus vinul la fiert :)
17.12.2013, 21:19:14
soso07Si niste mere la copt, sa se caramelizeze ;)
17.12.2013, 21:20:07
soso07Un cantecel :
17.12.2013, 21:33:39
http://www.youtube.com/watch?v=vw7eHyEe21Q
GheorghitzaDiana ne-a parasit!
17.12.2013, 21:39:21
soso07S-a maritat ?
17.12.2013, 21:40:06
soso07Mai merge un cantec ? Doar sarbatorim pagina 200 !!!
17.12.2013, 21:50:01
http://www.youtube.com/watch?v=f-FiAlN5i60
GheorghitzaFelicitari Soso!
17.12.2013, 22:10:14
Erai tematoare la inceput...
soso07Si ti se pare ca acum nu sunt ? Inseamna ca ... e bine.
17.12.2013, 22:15:17
carmennof...am avut netul cazut...si eu am patit live ,cu o dna sau dsoara din aisi...acelasi lucru...a comandat ca apoi sa-mi spuna ca nu poate sa onoreze din motive materiale...:(...si la inceput cu cineva din craiova...ceva asemanator insa pana la urma s-a lamurit si a comandat...ca apoi sa-mi multumeasca...:)...vad ca mi-a dat mesaj in sfarsit...:)
17.12.2013, 22:18:46
carmennvinul il dau eu...fiert sau nu...:)
17.12.2013, 22:19:19
soso07O glumita ... sa stiti unde gasiti ceaiul cand voi fi plecata :)
17.12.2013, 22:19:34
- Draga, unde ai pus ceaiul ?
- Voi, barbatii, niciodata nu gasiti nimic. Ceaiul e in sertarul cu medicamente, intr-o cutie de cacao pe care scrie sare.
soso07In alta ordine de idei ... ma iertati ca am fost cam haotica in seara aceasta - ceva ce am citit si mi s-a parut intr-un anume fel ...
17.12.2013, 22:30:47
Puțini oameni știu câte lacrimi am ascuns în spatele zâmbetelor calde pe care le-am oferit întotdeauna din toată inima.
Puțini oameni știu de câte ori mi-am pierdut speranța și cât m-am luptat ca să o găsesc iarăși.
Puțini oameni știu de câte ori mi-a fost pustiită inima. De câte ori abandonată, de câte ori rănită.
Puțini oameni știu cât și cum și pe cine am iubit cu adevărat.
Puțini oameni știu cât de vinovat m-am simțit uneori și cât de greu mi-a fost să iau anumite decizii.
Puțini oameni știu câte vise mi-am risipit pentru că nu am luptat pentru ele.
Puțini oameni știu câtă durere s-a aflat uneori pierdută printre câteva cuvinte.
Puțini oameni știu dorul meu. Puțini oameni știu că singurătatea mă copleșește uneori.
Puțini oameni știu cât de obosit sufletește mă simt în unele momente.
Puțini oameni știu ce gânduri am înainte să adorm sau atunci când mă trezesc.
Puțini oameni știu câtă prietenie și dragoste pot să ofer atunci când un prieten are nevoie de mine.
Asofiei Marius Ionut.
carmenneu ma retrag ca toata ziua am stat cu ochii in caculator...of...noapte buna!
17.12.2013, 22:45:33
soso07Noapte buna, Carmen !
17.12.2013, 22:59:53