Forum: Orice altceva La o cafea (4)

• Kalimera
    Kalimera

gems, daca ne mobilizam si ne vedem mai repede, ti-aduc din cel de anul trecut. dar, la cat de greu este sa aduni oameni din toate colturile tarii, am eu asa un feeling ca am sa reusesc sa fac gem si din productia de anul asta :) si ti-aduc proaspat! :))

25.04.2012, 20:29:48
  • Kalimera
    Kalimera

si eu as fi vrut sa vad sighisoara... am trecut in viteza prin el cand am fost la targu mures, si mi-a atras atentia aerul medieval al orasului.
    minivacanta de 1 Mai pe unde o petreceti?

25.04.2012, 20:34:30
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera ,
    Samanta ai cumparat ?
    Eu anul acesta am vrut sa fac o incercare cu capsuni .
    Firma de la care am cumparat si beganiile "curgatoare " ,
    am cumparat samanta. Pe poza si in catalog arata foarte bine .

25.04.2012, 20:47:19
  • cattie
    cattie

Eu nu am minivacanta :(
    Lucrez :(((((

25.04.2012, 20:54:07
  • Kalimera
    Kalimera

ametist, nu.
    am luat direct stoloni de la firma care le comercializeaza.
    ca soi, e ok: face fructe mari (nu uriase), dulci si foarte parfumate. asta pe langa ca produc 6-7 luni pe an, intr-una. din mai pana in noiembrie. daca tii un ghiveci acasa, in balcon inchis, poti orna tortul de anul nou cu fructe proaspete.:) si se inmultesc repede, fac multi stoloni, pe care poti sa-i desprinzi si sa-i replantezi.

25.04.2012, 20:56:26
  • ametist.shop
    ametist.shop

Poate la anul o sa cumpar si eu .
    Habar nu am avut ca seminte o sa primesc cand am comandat.

25.04.2012, 21:03:20
  • Kalimera
    Kalimera

cattie, imi pare rau... ti-ar fi prins bine cateva zile libere legate.. eu mi-am luat o zi din CO pe 30 ca sa fac punte. bine, a iesit cu strigaturi pana s-a semnat hartia, daaaaar... I'm the winneeeeeerrrr!!!:))

25.04.2012, 21:03:31
  • Kalimera
    Kalimera

ametist.. iti pot da eu cativa stoloni, sa nu mai dai banii pe ceva care, garantat, nu va iesi ca-n poze...
    daca te 'coafeaza' soiul mount everest (pfff!!) de care ti-am povestit, imi dai pe privat adresa si ai tai sunt.

25.04.2012, 21:06:25
  • cattie
    cattie

Mi-ar fi prins bine si una,nelegata....dar asta este.
    Lasa,ca ma fac eu mare.... :))))

25.04.2012, 21:11:16
  • Kalimera
    Kalimera

pai...in ce domeniu lucrezi, cattie, de muncesti la foc continuu?

25.04.2012, 21:19:57
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera,
    Multumesc frumos de oferta , n-ai scutit de o cearta .
    Sotul deja de 2 saptamani se tot uita la givece unde am pus samantele
    si fiidca nu vede mare lucru , sigur se pregateste sa-mi reproseze alegerea facuta .

25.04.2012, 21:20:25
  • cattie
    cattie

Kalimera,nimic spectaculos....lucrez la o casa de amanet.Daca vezi prin centrul Bucuresti-ului ridicandu-se o statuie,a mea este!!
    In memoriam Mihaela Catalina.....

25.04.2012, 21:41:05
  • Kalimera
    Kalimera

ametist... probabil ai dat o caruta de bani pe seminte... si eu am dat pe 30 de stoloni acum 3 ani :)) norocul meu a fost ca s-au prins foarte repede si aproape imediat au inceput sa faca flori si fructe si mi-a mai trecut necazul..
    oricum, what you see nu e nici pe departe what you get... au niste poze super trucate... e suficient sa te uiti la grupurile de ciorchini de capsuni din copacii din pliantele lor, si vei vedea ca se repeta la greu.
    dar, una peste alta, sunt ok. doar ca nu vor nici de-ai naibii sa se catzere! :))

25.04.2012, 21:42:48
  • Kalimera
    Kalimera

cattie... parca sa zic ca am vazut, dar nu mai stiu pe unde, pregatiri pentru postamentul unei statui... a ta era? credeam ca in sfarsit s-a hotarat firma la care lucrez sa-mi recunoasca meritele si contributia la rezultatele spectaculoase din contul de profit si pierdere, facandu-mi statuie... pe undeva, nu prea-mi convine... stii doar ce multi caini sunt in bucuresti?!... se erodeaza fundatia statuii de atata consideratie....

25.04.2012, 21:47:53
  • carla69
    carla69

Mi-ar place sa ne intalnim undeva unde sa ne si scaldam,in bazin,in mare...sau poate facem concursul vara live

25.04.2012, 21:48:01
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera ,
    Cand e vorba de ceva ce vrei cu adevarat nu te uiti la bani .
    Sotul vroia sa cumparam de la o firma , care nu a avut begonii curgatoare
    si l-am convins sa cumparam de la o alta firma .
    Situatii ideale in realitate nu exista . Cateodata castigam , dar nu intotdeauna .
    Daca begoniile vor fi frumoase , eu sunt bucuroasa.

25.04.2012, 21:58:54
  • cattie
    cattie

Kalimera,am sef care nu ma bate la cap prea mult si atata vreme cat treaba merge,nu-i intereseaza ca jumatate din atelierul meu s-a mutat acolo :D
    Mai insir o margica,mai schimb 2-3 vorbe cu un client,imi mai iau o injuratura de la cate un nebun (sau nebuna),mai schitez cate ceva...
    Asta-i partea buna.Partea naspa este ca odata am avut nevoie de ac si ata,ca s-a rupt nasturele la blugi...a trebuit sa ma duc cu pantalonii prinsi cu ac de siguranta,ca toate ustensilele erau la birou :))))

25.04.2012, 21:59:16
  • Kalimera
    Kalimera

ametist, important este sa si primesti ceea ce-ti doresti cu adevarat, chiar daca pretul e piperat. dar cand una cumperi si alta iese, imposibil sa nu te incerce frustrarea...
    mult noroc cu begoniile! :) si cu semintele de capsuni! poate ai noroc si ies exact ceea ce ti-ai dorit! si-mi dai si mie un stolon.. unul mic-mic :))

25.04.2012, 22:05:00
  • Kalimera
    Kalimera

ce bine de tine, cattie.. imbini utilul cu placutul.. :)

25.04.2012, 22:08:22
  • cattie
    cattie

Partea asta cu placutul ma tine pe linia de plutire...ca altfel m-as fi dus pe campii,de mult!

25.04.2012, 22:13:21
  • Kalimera
    Kalimera

te cred, cattie... e bine, insa ca ai gasit timp pentru ocupatia, pasiunea, care-ti asigura echilibrul..

25.04.2012, 22:20:31
  • gemsgems
    gemsgems

Am facut azi dimineata orez cu prune uscate. Nu mai mancasem asa ceva de cand eram mica! :D Parca lucrez cu mai mult spor acum! :P

26.04.2012, 12:29:47
  • ametist.shop
    ametist.shop

La baietii mei fac piept de pui cu prune uscate .

26.04.2012, 13:32:51
  • soso07
    soso07

Mama face sarmalute cu orez si prune la mijloc (de post). Eu, pentru ca sunt mai lenesa, am facut pe straturi : unul de varza, altul de orez si prune, apoi iar varza.

26.04.2012, 15:39:03
  • ametist.shop
    ametist.shop

Am gasit un filmulet din care avem multe de invatat -
    Este in limba engleza (traducerea in maghiara )

vanvalasztasod.blog.hu/2011/12/19/talan_a_legfontosabb_video_amit_az_eletben_latsz

Nick Vujicic - "Something More"

http://www.youtube.com/watch?v=GrV_ZvwZRvw&feature=related

O seara frumoasa !

26.04.2012, 20:04:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Batranii, intrebati ce ar spune despre fiecare luna a anului in parte,
    ar spune despre MAI:

"MAI ESTE RAI"

Traditia populara a lasat cateva denumiri frumoase:
    -FLORAR
    -FRUNZAR
    -LUNA IERBURILOR, intrucat aceasta este luna in care se manifesta
    o explozie de vegetatie, copacii prind toti culoare si viata prin frunze si flori.

26.04.2012, 23:16:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

... si luna in care se culeg cele mai importante PLANTE MEDICINALE
    Chiar in aceasta perioada , pana la intai Mai, se culege PADUCELUL...

26.04.2012, 23:17:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sarbatori traditionale:
    -01.05. Arminderi
    -12.05. Gherman
    -21.05. Constandinul Puilor sau Constantin GRAUR
    -25.05 Ioan Fierbe Piatra
    - Pastele Blajinilor,Matcalaul, Joile Verzi, Todorusaliile
    (aceste sarbatori s-au tot mutat functie de cum stabileste Biserica Pastele)

26.04.2012, 23:22:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

(ARMINDENI) sorry

26.04.2012, 23:22:48
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Eu tin minte ca bunica mea spunea:"Ploua-n mai,ai malai!

27.04.2012, 00:34:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Inceputul lunii Mai, inca mai este cu emotie pentru tarani. Daca nu a brumat in Aprilie, mai exista posibilitatea sa inghete chiar la inceputul lunii, lucru verificat
    in timp. Tot luna Mai,da startul pregatirii turmelor de oi si vaci iar in anumite
    locuri, mai ales in zonele montane, se face si "MASURA OILOR"

27.04.2012, 09:07:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

1 Mai (numita la noi si ARMINDENI) isi are originile in sarbatorile Europei pagane, PRECRESTINE, cand se sarbatorea reantinererea naturii.
    Noaptea de intai Mai era cunoscuta in aproape toata Europa ca fiind
    noaptea VRAJITOARELOR insa semnificatia acestei zile a tot variat in timp.
    Pentru MESTESUGARII MEDIEVALI era una dintre cele mai populare sarbatori.
    Obiceiul cerea sa fie aleasa o "REGINA" a lunii Mai numita: "Regina Maiului"
    care era aleasa dintre cele mai frumoase femei ale sezatorii locale.
    Aceasta " Regina a Maiului " urma conduca importanta actiune a SEMANATULUI

27.04.2012, 09:15:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

La noi, la romani. am mai scris ca ziua de intai Mai era denumita si ziua PELINULUI
    insa frumoasa zi de Florar a fost folosita de-a lungul timpului in scopuri
    propagandistice atat de nazisti cat si de americani si comunisti
    Astfel, deviata de la drumul initial, a cunoscut schimbari bruste functie de interesele politice, din care cauza aceasta frumoasa zi are o poveste foarte trista:
    a fost a tuturor... si a nimanui. In prezernt, a devenit un excelemt prilej
    de iesire la iarba verde, de picnic sau de a da o raita pe la mare.
    Pentru a nu pleca de langa traditia si semnificatia zilei de ARMINDENI,
    sa spunem ca la romani, aceasta zi era manifestata sub diferite denumiri:
    -RAMURI VERZI. Toata lumea purta o ramura verde in mana in aceasta zi.
    Fetelor si feciorilor le-a ramas si mai mult in sange: evocarea acestei zile
    se facea prin purtarea unei frunze asupra lor iar la intalnirte se salutau asa:
    - Verde! si celalalt trebuia sa scoata frunza din buzunar sa certifice ca respecta
    aceasta sarbatoare. Pana tarziu ( eu am apucat aceste traditii) tinerii se jucau
    acest joc, numit VERDE-STOP ! Adica trebuia sa te opresti, sa arati verdele, fara sa mai faci vreo miscare (sa te repezi atunci sa culegi o frunza de exemplu, pentru a arata ca ai "verde " asupra ta...)
    Acest obicei, era mai ales folosit de indragostati care se verificau reciproc daca "poarta verde" ... Acel verde era mult timp purtat asupra lor (si mai apoi, pentru a nu se uita, acea frunza aleasa la inceput, se punea intr-o carte, se lasa la "presat" si mai apoi, era pusa in IERBAR pentru aducere aminte).

27.04.2012, 09:36:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata cateva denumiri ale acestei vechi sarbatori inchinata naturii:
    - Armindeni
    - Ramuri Verzi
    - Maial
    - Steag
    - Sanjor
    - Prepeleac
    - Lemn
    - Pom de Mai
    - Stalpar

Ceasta sarbatoare (cu denumirile de mai sus, functie de zona, a fost atestata
    in toate zonele dacice si mai apoi, romano-dacice.

27.04.2012, 09:39:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va invit sa ne jucam si noi "VERDE -STOP"
    De intai Mai, sa avem toti asupra noastra o frunza verde
    si sa ne salutam in ziua de intai Mai
    - VERDE-STOP !
    - VERDE!

27.04.2012, 09:42:48
  • soso07
    soso07

Ce frumos !!! Eu ma prind in joc :)

27.04.2012, 10:13:47
  • gemsgems
    gemsgems

Si eu, si eu! :D Ne jucam si noi jocul ala cand eram mici, dar habar nu aveam ca are o poveste! Mai ales una atat de veche si plina de semnificatie! Multumesc mult, Gheorghitza!

27.04.2012, 11:41:16
  • blanitza
    blanitza

Fetele, ce lucruri frumoase ati discutat aici, m-am pus repede la curent si-i musai mussimorum sa va spun ca-s gata de plecare, spuneti numai unde si cand!!! De multa vreme tot visam la o intalnire live a breslasilor pe undeva, prin tara, unde ne vine bine la cat mai multi dintre noi, si poate de-aceasta data reusim s-o facem, ar fi un lucru EXTRAORDINAR, zic eu!!! Nici nu vreau sa ma gandesc la cat de multe subiecte am avea de discutat, eu cred ca n-am tacea o secunda, sa ne-ajute Dumnezeu!!! Acus vine vacanta de vara, hai ca-i musai!!!
    Daaa, si pe mine m-au lasat masca acele capsuni URIASE, si m-am tot tinut sa comand si eu, si sa pun intr-un ghiveci, inca n-am facut-o, dar ma bucur mult ca am acuma impresii de la voi, si stiu la ce sa ma astept!!!
    Gheorghitza scump, informatii pretioase si aur curat ne-aduci tu la inceput de luna Mai, gata, I'm in, si traiasca Verdele!!!

27.04.2012, 12:41:31
  • carmenn
    carmenn

si eu....ma pierd printre ierburi ,,verzi" prin gradina....eu pap papadie mai nou....in salata plus macris si incerc si lucerna ....

27.04.2012, 13:52:55
  • Kalimera
    Kalimera

Gabitza-blanitza, daca nu vrei neaparat capsuni MEGA-uriase, si vrei sa incerci soiul pe care l-am oferit si lui ametist, iti trimit cu draga inima cativa stoloni.

27.04.2012, 14:14:28
  • nicolebijou
    nicolebijou

Kalimera, daca ai prea multi stoloni, trimite-mi si mie, daca poti. Capsunile sunt printre putinele plante care-mi lipsesc in gradina. Pentru cine vrea am bulbi de dalie pitica rosie de oferit. Nu cresc decat in jur de 50 de cm si se umplu de flori rosii. Sunt superbe si se preteaza foarte bine acolo unde bate vantul.

27.04.2012, 15:07:31
  • Kalimera
    Kalimera

nicole, cu putina bafta, ti-i pot lasa maine in drum. ni s-a facut pofta de gulasul de la gheorghieni si tragem o fuga maine. daca o luam pe brasov, te anunt. lasa-mi, eventual, un numar de telefon intr-un mesaj pe privat.

27.04.2012, 15:47:52
  • Kalimera
    Kalimera

facem troc: capsuni contra dalii pitice :))))

27.04.2012, 15:48:36
  • Kalimera
    Kalimera

capsuni uriase contra dalii pitice!! ce tareee!!! :))

27.04.2012, 17:12:25
  • nicolebijou
    nicolebijou

Aveti curaj si rabdare sa veniti maine pe DN1

27.04.2012, 17:34:24
  • Kalimera
    Kalimera

nu cred ca venim pe dn1... trebuie sa gasim o ruta ocolitoare, desi nici asta nu ne garanteaza ca nu e aglomerat... pana la urma plimbarea conteaza, chiar daca e la pas :))

27.04.2012, 17:48:19
  • cattie
    cattie

Buna seara,lume :)

27.04.2012, 19:27:05
  • Kalimera
    Kalimera

buna seara, cattie:)

27.04.2012, 19:49:15
  • cattie
    cattie

Drum bun si distractie placuta :)....Mananca un kurtos si pentru mine
    Nu am liber luni si marti,dar o sa am doua zile scurte!

27.04.2012, 19:54:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Buna seara, patratzoaso! Cred ca asa am sa-ti spun de-acuma (tu ai inventat termenul, ce sa fac?) Cred ca sti la gluma...

27.04.2012, 19:55:16