Forum: Orice altceva La o cafea (4)
cattieAr fi o contradictie,pentru ca de fel sunt mai rotunjoara :))))))
27.04.2012, 19:59:18
Nu ma supar :))))
Kalimeracattie, din motive obiective, targetul pe gulas si kurtos nu va fi maine ci duminica... dar sa vedem partea plina a paharului: nu s-a contramandat!!! :)) unde mai pui ca poate scapam si de 'everybody buluc' de maine, de pe dn1:)
27.04.2012, 20:09:47
bine macar ca vor fi doua zile scurte, mai respiri si tu..
sara buna si tie, gheorghitza!:)
cattieBanuiesc ca si pe partea cealalta,pe Pitesti o sa fie balamuc....
27.04.2012, 20:15:49
Mooooamaaaa,abia astept concediul!
Kalimeraiti dai seama... si cred ca si pe partea cealalta, pe cheia, e la fel.
27.04.2012, 20:32:57
cattieMigratie in masa a capitalistilor :)))
27.04.2012, 20:35:24
Kalimera..oameni obositi, stresati :)))
27.04.2012, 20:42:48
macar de n-ar lasa dezastru in urma lor, cand se retrag spre casa...
imi pare asa de rau ca au asfaltat transparangul (transalpina, drumul roman)... cand eram mai tanara, locurile acelea nu le puteai strabate decat cu piciorul si cu rucsacul in spate..si ce minunatie de locuri, curate si frumoase...acum, cu atata asfalt, vor fi mormane de peturi de bere si peisajul - plin de pungi si alte mizerii... pacat!..
cattieDin pacate inca nu stim sa apreciem ceea ce avem...am un prieten olandez si ma chinuiam intr-o seara sa-i explic intelesul vorbelor "ce frumoasa tara este Romania,pacat ca e locuita"
27.04.2012, 20:58:27
Olanda e o tara plata si tot ce-i verde acolo este cultivat,plantat,intretinut...A ramas masca atunci cand i-am trimis poze din Cheile Bicazului(bineinteles ca am evitat zonele cu peretii stancosi mozoliti cu graffiti) ...sau Bran....sau Voronet,Moldovita(..si acolo,pereti scrijeliti cu Gogu-heart-Marcela)
I-am prezentat numai partea frumoasa....si vrea sa vina in Romania :)
Kalimeravaaaai... va trebui sa-l legi la ochi cand o sa treceti pe langa stancile cu graffiti :)) si pe langa gogu+marcela=love :))
27.04.2012, 22:45:02
si cheile turzii sunt impresionante, si dunarea la cazane... si vulcanii noroiosi.. si pesterile... cate si mai cate... frate, ce de frumuseti avem...
GheorghitzaAu trecut 35 de zile de la lansarea etapei PRIMAVARA a concursului ANOTIMPURI.
28.04.2012, 00:25:42
Putem spune ca exista un interes crescut fata de acesta etapa de concurs
care, dupa modul in care se desfasoara, pare sa fie mai reusita ca precedenta etapa IARNA. (si prin numarul de participanti si prin valoarea si numarul
premiilor care se vor acorda). Dupa 35 de zile, la cele trei sectiuni,
s-au inregistrat peste 1190 de postari, cu o medie de 34 de postari pe zi.
Trebuie sa le multumim public celor trei MODERATOARE:
-forHOPE
-Aigile
-soso07
coordonate impecabil da prietena noastra, inepuizabila BLANITZA
MULTUMIM DIN TOATA INIMA.
carla69Sufla vantul pe aici,numai eu mai bantui.Unde sunteti?...sigur lucrati.
28.04.2012, 12:09:56
Sunt invitata la o nunta azi,e musai si nu stiu inca ce sa fac,cu banii sunt la minus,ufff
camelia.handmadeLucram, atat prin casa, cat si la bijuterii de primavara...eu cel putin am ramas in urma.
28.04.2012, 13:15:17
Carla, daca e musai, e musai, nu?:)
gemsgemsAm terminat si eu coronita de primavara! :D Am facut niste poze, sa vad daca sunt multumita de ele.
28.04.2012, 13:20:50
Dar acum trebuie sa merg sa fac de mancare. :P
camelia.handmadeVai, nu, e deja ora pranzului? Si eu trebuie sa ma duc sa fac mancare inseamna .... Pofta buna!
28.04.2012, 13:26:21
blanitzaDaa, it's lunch time, cum de trece timpul asa repede??? Carla, cu nuntile e belea, banii - bani, macar e aproape sau te mai costa si drumul?
28.04.2012, 13:39:32
carla69E aproape,dar copiii nu vor sa doarma la socrii,mireasa e nasa celui mic,cum sa nu mergem?Bijuterii am,cu banii,asta e...ooof cate apar si eu am de terminat inca 3 coliere
28.04.2012, 13:44:26
soso07Si eu am de recuperat ... La bijuterii n-am facut nimic si am doua locuri libere :) Trebuie sa le onorez.
28.04.2012, 18:50:13
GheorghitzaLa toate cele trei sectiuni ale etapei PRIMAVARA din concursul ANOTIMPURI
28.04.2012, 19:02:44
ne-am bucurat de sponzorizari pentru fiecare sectiune, mult peste asteptari.
Dar exista un SPONZOR GENERAL care ofera premii substantiale
LA TOATE CELE TREI SECTIUNI si acest sponzor este chiar blanitza, Organizatorul.
Gasesc de cuvinta sa ii multumim public, aici "La o Cafea" locul de unde s-a nascut
acest concurs. Iata pe scurt, premiile oferite de blanitza:
1) Sectiunea Bijuterii:
1.1.-Locul I=30 lei
1.2.-Locul II=25 lei
1.3.-Locul III=20 lei
1.4.-Premiu pentru PRIMA INSCRIERRE in concurs
1.5.-Premiu pentru DEBUT
1.6.-Premiu pentru CLIENTI
1.7.-Premiu pentru MODERATOR
2. Sectiunea Arat Plastica si Decoratiuni
2.1.-Premiul I=30 lei
2.2.-Premiul II=25 lei
2.3.-Premiul III=20 lei
2.4.-Premiu pentru PRIMA INSCRIERE in concurs
2.5.-Premiu pentru DEBUT
2.6.-Premiu pentru CLIENTI
2.7.-Premiu pentru MODERATOR
3. Sectiunea Moda si Vestimentatie
3.1.-Premiul I=30 lei
3.2.-Premiul II=25 lei
3.3.-Premiul III=20 lei
3.4.-Premiu pentru PRIMA INSCRIERE in concurs
3.5.-Premiu pentru DEBUT
3.6.-Premiul pentru CLIENTI
3.7.-Premiu pentru MODERATOR
4. PREMII SPECIALE
(Eu am primit un asemenea premiu si a fost cu adevarat SPECIAL)
Dupa cum vedeti, blanitza noastra, acorda DOAR EA PERSONAL peste
20 de premii care pana la urma sant premii in valoare de peste cinci milioane lei
GheorghitzaBlanitza este iubitoare de Limba Romana, Limba Franceza si ...CAMEE
28.04.2012, 19:16:22
Ploiesteanca iute la minte si buna la suflet, membra pe Breslo din 06.01.2010
Gabitza nostra draga s-a inhamat la un concurs maraton: ANOTIMPURI.
Nu trebuie sa uitam ca si la precedenta etapa IARNA blanitza noastra
a acordat premii cum nu prea s-au mai acordat pe Breslo.
Blanitza nu este numai un excelent dascal si profesor de Limba Romana
ci este si un bijutier handmade deja consacrat. N-am voie sa va trec aici
un SITE unde ati putea sa vedeti cateva dintre lucrarile ei care
dovedesc maturitate artistica iar linia mestesugaresaca imprimata bijuteriilor sale, arata ca putem vorbi deja de un BRAND BLANITZA.
Multi dintre noi ne-am obisnuit sa o vedem pe blanitza ca pe un vanzator de furnituri. De azi inainte, trebuie s-o privim si ca pe un artist adevarat.
Implicarea in aceste concursuri ne arata si o blanita EXCELENT ORGANIZATOR
deoarece nu este usor sa coordonezi un concurs care se desfasoara pe mai multe fronturi;
1) Coordonarea Moderatorilor
2) Gestionarea tutror concurentilor si lucrarilor lor
3) Coordonarea activitatilor de SPONZORIZARE
4) Jurizarea
5) Multumirea a cat mai multor artisti inscrisi in Concurs.
6) Comunicarea referitoare la acest concurs atat pe topicurile special deschise
cat si aici. "La o Cafea"
GheorghitzaPENTRU TOATE ACESTEA,
28.04.2012, 19:17:16
BLANITZA DRAGA.
ITI MULTUMIM.
blanitzaGheorghitza scump, esti un om extraordinar, si eu o voi spune SUS SI TARE - numai TU ne-ai incurajat, cel putin pe mine in mod special, propunandu-mi organizarea ANOTIMPURILOR - concurs foarte complex, adu-ti aminte ca m-am gandit serios la treaba, pana m-am hotarat, dar odata ce-am spus DA, felul in care-au decurs lucrurile pana aici se pare ca a venit apoi de la sine... In aceasta lucrare a Anotimpurilor s-au alaturat alte fete minunate, la moderarea Iernii - Silvia si Rona, apoi la Primavara - Sorinuta, Diana si Ligia, ne asteapta splendoarea Verii, belsugul Toamnei, asadar alti artizani cu inima vor fi alaturi de noi, si probabil ca impreuna, zi dupa zi, construim o traditie Breslo!!! Eeee, ideea si punerea ei in practica, aici s-a nascut - in topicul "La o cafea", si tu i-ai fost faurar!!! Se cuvine, asadar, ca eu sa-ti multumesc intai si-ntai, pentru gandurile si sustinerea pe care-am simtit-o clipa de clipa!! Nimic de spus, pe zi ce trece, ne apropiem de finalul Primaverii, si sa te tii nebunia care va incepe la decernarea premiilor, dar e frumos, atat de frumos sa aduci bucurie tuturor celor ce ni se alatura, prin premii si vizibilitate, asa cum si ei ne aduc noua incantare si delectare prin munca manutelor si ideea creatoare!!!
29.04.2012, 16:11:34
Gheorghitzablanitzo, incet, incet am devenit ca o familie aici. In spatele fiecarui
29.04.2012, 21:25:52
pseudonim, nu se afla numai un artist mestesugar ci si un OM, un suflet,
O VIATA. Unul din rolurile acestui topic "La o Cafea" a fost si acela de a pune in evidenta acest lucru. Este greu sa traiesti intr-o comunitate fara sa cunosti membri sai, viata si trairile lor. Sper, ca macar din acest punct de vedere,
acest topic sa fi meritat a fi deschis.
GheorghitzaAtunci cand am vorbit despre unele pietre (semi)pretioase, spuneam ca unele
29.04.2012, 22:56:22
dintre ele se folosesc pentru atenuarea efectelor DEOCHIULUI.
In seara aceasta, am sa incerc sa prezint cateva aspecte legate de acest fenomen, cunoscut in traditia populara romaneasca sub nulele de DEOCHI
Pe scurt, DEOCHIUL este o afectiune provocata DE OCHI , de ochii unor
persoane care privesc insistent alta persoana din admiratie, din mila sau din
invidie (mai ales). Deci, cauza acestei afectiuni se datoreaza unei UITATURI
cu totul speciale, "UITATURI" insotite de energii emisive (GANDURI) puternice
si directionate asupra unei persoane.
GheorghitzaDe multe ori, aceste energii pot fi atat de puternice, incat pur si simplu coplesesc persoana asupra careia sunt indreptate. Stare de rau, ameteli (aproape de stare de lesin sau chiar lesin), stare care apare din senin si poate trece foarte, foarte greu, cauzand disfunctii cardiace (palpitatii) tulburari circulatorii, de auz sau de vedere. Batranii cunoasteau toater aceste aspecte si stiau ce trebuie facut
29.04.2012, 23:01:29
pentru ca omul lezat de DEOCHI sa isi poata reveni.
GheorghitzaIn Oltenia, (Betty-bijuterii nu este pe aici? he, he, he ea este olteanca)
29.04.2012, 23:05:50
se spune ca o persoana deocheata, trebuie sa stea intinsa pe pat cu capul
spre polul Nord, picioarele spre polul Sud iar PRIVIREA spre RASARIT.
N-am sa va spun acum intreg ritualul pe care il facea cel ce descanta dar
voi reproduce un descantec rostit in timpul acestui ritual.
GheorghitzaDESCANTEC
29.04.2012, 23:12:26
" Pasare ALBA*
Codalba,
Sus te suisi,
Jos plesnisi.
Plesneasca ochii ramnitorilor,
Plesneasca ochii deochetorilor!
Cine a ramnit,
A plesnit
Si .... **a ramas curat,
Lumanat,
Ca argintu' strecurat.
Descantecul meu,
LEACUL i-L da Dumnezeu "
* Pasarea ALBA = LEBADA
** Se spunea numele deocheatului
GheorghitzaDespre LEBEDE stim ca vin PRIMAVARA din tarile calde
29.04.2012, 23:18:52
si ca in unele zone, inca intalnim practici vechi, ritualuri
si imnuri inchinate acestor ciudate PASARI ALBE carora li se mai spun
si PREOTESELE SOARELUI
Radacina romaneasca a cuvantului LEBADA provine de la LIBIDA, care inseamna
VRAJITA, FERMECATA, nume pe care il regasim si la unele localitati dacice
deoarece DACII cinsteau aceste pasari, considerandu-le divine.
soso07Eu am simtit pe pielea mea treaba cu deochiul. Eram la tara, la bunici (cand eram mica) si ma simteam rau (greata, dureri de cap). Mi-a spus bunica mea un descantec si in cateva minute nu mai aveam nimic. Nu mi-a venit sa cred, dar este adevarat. Se mai spune ca cei care au ochii albastri deoache foarte usor.
29.04.2012, 23:35:11
Astazi am avut o zi minunata. Am facut o plimbare in natura, la munte si simt ca mi-am incarcat bateriile (care erau cam pe rosu).
George, am facut o coronita cu niste flori galbene care semanau cu papadiile (asta am gasit pe Valea Azugii). Mi-a facut fata mea poze cu coronita. Maine vad daca au iesit bine si, daca da, atunci pun o poza langa papadiile confectionate pentru concursul cu decoratiuni de primavara.
Gheorghitzasoso, era cat pe ce sa ma opresc, crezand ca nu intereseaza pe nimeni ce scriu eu pe aici. Vad ca ai naparut tu. Blanitza ma tot intreba mai de mult care e chestia cu deochiul si pietrele. M-am gandit ca inainte sa spun care sunrt acele pietre care
29.04.2012, 23:48:23
"pazesc" de deochi, sa incerc sa prezint cateva aspecte legate de acesta
precum si cateva lucruri ramase de la mosii si stramosii nostri.
(Exista si o pafta a lui Negru Voda in care apare semnul LEBEDEI...)
Gheorghitzasoso, dupa cate ai patimit si ai tras in ultimul timp, era chiar necesar o evadare din "spatiul" tau vital si te indrepti spre MAMA NOASTRA NATURA. Mare lucru.
29.04.2012, 23:50:01
Astept pozele.
soso07Ma intereseaza ce pietre te feresc de deochi, pentru ca si acum, mare fiind, simt imediat cand ceva nu e in regula.
29.04.2012, 23:52:26
Numai ca acum ma duc la somnic si citesc maine daca mai scrii, George.
Noapte buna va doresc !
GheorghitzaSatenii din COSTESTI spun ca descantecele lor au fost lasate de o batrana
29.04.2012, 23:55:03
in urma cu cateva sute de ani... Se spune ca batrana, numai atingea bolnavul si spunea cuvinte intr-o limba total necunoscuta, dupa care acesta se vindeca...
Inainte de a muri, batrana le-a spus satenilor ca va URCA la ceruri in niste CARE
TRASE DE PASARILE ALBE (Lebede) Batrana a murit iar trupul n-a mai fost gasit nicaieri.
GheorghitzaNoapte buna soso si eu voi continua maine...
29.04.2012, 23:55:51
blanitzaGheorghitza, citesc tot ce scrii cu foarte mare interes, asadar, te rog sa ne spui maine despre toate aceste lucruri. De multe ori mi s-a intamplat asta, si eu am invatat sa recunosc semnele, aveam anul trecut o clasa de-a XII-a numai de baieti, si obligatoriu purtam ceva rosu, cand venea ora lor. Asa e cum spune Sorinuta, mamaie din partea lui tata avea leac grozav la deochi, si mamaia din partea mamei, si-acum mama. Eu nu cred in medicamente care ar putea sa faca bine la simptome cum are deochiul, numai descantecul de deochi si trasul pe maini ma scoate aproape instantaneu din belea. Abia astept sa ne spui ce pietre protejeaza de deochi.
30.04.2012, 00:30:15
nicolebijouMedicamentele clasice nu au nici un efect la deochi deoarece acesta este de fapt un dezechilibru energetic. Pe mine m-a invatat bunica, atunci cand mi se deoache copii sa le sting carbuni si sa le spun Tatal Nostru mangaidu-i pe crestet. Daca casc in timp ce le spun Tatal Nostru, inseamna ca sunt deochiati. De asemenea dupa ce le descant sa-i mut in alt loc.
30.04.2012, 11:05:03
soso07Si eu le spun Tatal Nostru si casc de mi se rup falcile si parca incepe sa ma doara capul. Simt si eu starea aceea de rau.
30.04.2012, 11:52:13
gemsgemsEu nu am crezut niciodata in deochi. Dar cred cu tarie in puterea gandului si acum, dupa ce am citit ce a zis Gheorghitza, incepe sa prinda sens si aceasta notiune de deochi. :D
30.04.2012, 11:57:43
Acum mergand pe firul asta, despre descantec, cred ca nici macar nu conteaza ce cuvinte zici, ci din nou e puterea gandului: important e ca omul care descanta sa vrea sa vindece si sa creada ca poate. Si probabil ca unii oameni sunt mai puternici decat altii. Este asa? Pentru ca unii zic Tatal Nostru, dar eu stiu de la bunicile mele ca aveau niste descantece vechi, vechi, cu alte cuvinte, care nu au nici o treaba cu crestinismul.
Am asa o admiratie pentru oamenii care reusesc sa ma faca sa inteleg lucruri care candva imi pareau fara sens! :D
nicolebijouTocmai de aceea este important sa nu ramai in acelasi loc: sa pleci din locul cu energie negativa.
30.04.2012, 12:00:34
JewelswithloveNici eu nu credeam in deochi,dar,am patit-o urat de tot cu fata mea pe cand era mica.A inceput sa planga ,tremura,ii era greata,o durea capul...Am incercat in fel si chip sa o linistesc,dar plansul devenea tot mai puternic,pur si simplu nu mai stiam ce sa fac.A venit soacra mea,fie iertata,si mi-a spus ca fata e deocheata.M-a pus sa-i sting 3 carbuni,unul de mirare,unul de strigare si unul de deochi.Sceptica dar in disperare de cauza,am facut ce si cum mi-a spus mama-soacra.Vreau sa va spun ca la primii doi carbuni,cel de mirare si cel de strigare,nu s-a intamplat nimic si deja ma gandeam sa merg la sptal...dar, al treilea carbune,cel de deochi,a inceput sa "tipe" de cum i-am dat drumul in apa si a "tipat" vreme de mai multe minute.In tot acest timp,fetita mea plangea spasmodic.In momentul in care a tacut carbunele,a tacut si fata si a adormit aproape instantaneu.Din acea zi,am crezut si eu in puterea deochiului.De fiecare data cand le faceam baie copiilor,le stingeam cate un chibrit daca nu aveam carbuni si nu am mai avut niciodata probleme.
30.04.2012, 12:13:58
soso07Da, mi-am amintit cu betele de chibrit stinse intr-un pahar cu apa din care trebuia sa beau.
30.04.2012, 12:29:55
carmennBuna! Gheorghitza,bufnita mea asteapta sa zboare spre tine....cand ai timp poti sa faci comanda din magazin...Este pentru tine! Premiul din partea mea pentru tot ceea ce ne ,,spui", ,,ne povatuiesti", ,,ne ajuti".
30.04.2012, 15:02:04
Gheorghitzacarmenn,
30.04.2012, 16:12:48
pana nu pun eu un pachet pentru tine, nu comand nimic.
Asa ca ai "putzintica rabdare"...
GheorghitzaSe spune ca era un templu de o ferumusete rara, unde locuiau niste preotese.
30.04.2012, 16:29:35
(vechi daci le numeau PREOTESELE SOARELUI iar templul lor ar fi fost zidit
pe Insula Leuca, Insula ALBA, probabil Insula Serpilor)
Aceste preotese stapaneau Legile Frumoase si Legile Medicinei, fiind considerate Preotese ale Soarelui. Conform unor povestiri lasate prin viu grai, templul acestor preotese a fost atacat de vrasmasi straini, pentru a jefui bogatiile si pentru a batjocori frumoasele neprihanite preotese. Rugilor lor catre tatal lor Soarele au ramas fara raspuns. Atunci, au cerut ajutor lui Zamolxe. Drept rasplata pentru salvarea lor. Preotesele se transformau in LEBEDE care urcau la cer sufletele vitejilor cazuti eroic in lupta. Dacii, considerau ca moartea in lupta este cea mai mare onoare iar LEBEDELE despre care credeau ca duc sufletele acestora in ceruri, au fost divinizate si considerate pasari sacre.
GheorghitzaSunt multe pietre (semi)pretioase recomandate pentru deochi.
30.04.2012, 16:40:26
Deoarece este foarte mult de spus (si cum actioneaza ele) nu am sa trec decat
cateva dintre ele iar cine vrea mai multe informatii, vom scrie pe privat.
- Cuart transpartent
- Cuart fumuriu
- Ametist
- Ochi de pisica ( Cuartul, nu Crisoberilul deoarece este prea scump)
- Sardonix
- Jasp Rosu
- Jasp Heliotrop
(Piatra Sangelui, Matostat recomandat in special pentru nou nascuti)
- Agat brun-roscat, Agat de Foc
- Fluorina
- Malachit
- Rodocrozit
soso07Si cand pietrele se potrivesc si cu zodia, cred ca au si mai mare efect, nu-i asa ?
30.04.2012, 16:55:29
George, am pus poza cu coronita de "papadii" (este una din pozele lucrarii mele de la concursul Primavara - decoratiuni - "Visul papadiilor"). Se potriveste cu poezia din descrierea lucrarii :)
ametist.shopGheorghitza,
30.04.2012, 17:18:36
Deochiul nu e furt ( vampirism ) de energie ?
eu cand eram copil , foarte des am fost deochiat ,
bunica ma "vindeca " cu chibrite stinse in apa .
gemsgemsCe frumoasa e povestea cu lebedele, Gheorghitza! :D Dar ce sunt "Legile Frumoase"? Nu am mai auzit de ele.
30.04.2012, 18:13:14
blanitzaGheorghitza scump, multumesc frumos pentru toate informatiile anterioare, super-utile. M-ar interesa mai multe amanunte, dupa cum spuneai tu, legate de felul in care actioneaza ele, asadar, cand ai tu timp, poate-mi trimiti un mesaj.
30.04.2012, 18:54:32
Frumoasa legenda cu lebedele, eu chiar mi-am ales la inceput un header cu lebede, mai ca-mi vine sa mi-l pun iar!!!
Gheorghitzagemsgems,
30.04.2012, 19:59:24
n-asi vrea sa alunecam cu discutiile in aceasta zona, deoarece lucrurile sunt foarte complicate si -de ce nu- incredibile. Eu, am incercat doar sa aduc discutia in zona noastra a pietrelor, pe care multa lume o considera doar "un hatar" femeiesc pentru a se "face mai frumoase" Si intr-adevar, majoritatea oamenilor cu care stai de vorba, nu pot sa creada ca pietrele ar putea fi de vreun ajutor trupului.
Din vremuri de mult apuse (5000 de ani) dintr-un tzinut pomenit doar de Platon,
Herodot si inca cativa istorici antici, numit Hyperboreea, ne parvin niste informatii foarte sarace despre niste femei mai speciale (PREOTESE ALBE)*
care de fapt conduceau acea societate (matriarhat) si stapaneau cunostinte despre Macrocosmos si Microcosmos, aveau cunostinte astronomice, Fizice dar cele mai renumite cunostinte erau din sfera medicala. Unele surse povestesc ca din acei sacerdotii batrani (solomonari denumiti) precum si unele BABE (foste Preotese Albe care veneau in lumea larga s-o ajute si s-o instruiasca) stapaneau foarte bine arta medicinei populare precum si unele Legi FRUMOASE.
Acele Preotese ALBE (care erau cunoscute sub numele de Sibile)** invatau tinerele fete "arta frumoasa" : impletit, cusut, tesut, insirat margele si facut podoabe (!!!!) Muzica, Desenul si pictura, arta imbracamintei mai precis,
ceea ce numim noi acum HANDMADE Acele legi erau denumite BELAGINES
(si nsunt mai multe variante de scriere a acestor legi)
Nota* Acele Preotese ALBE se transformau in pasari dalbe pentru a ridica spiritele inalte la ceruri
Nota** Au primit numele de SIBILE datorita faptuluyi ca atunci cand inchinau ritualuri sau vindecau cu ajutorul plantelor, susoteau niste cuvinte sub forma de sasait, silabiseau cuvinte total necunoscute (ca si cum ar fi spuse in alta limba)
Acele SILABISIRI au condus la porecla SIBILE. O veche poveste spune ca atunci cand acele Sibile au simtit ca se apropie disparitia lor, s-au retras din
sanctuarele lor si au "coborat in lume". Cele mai multe s-au oprit langa Marginimea Sibiului (SIBIU - locul unde au coborat SIBILELE). Altele, s-au dus "in lume" mai la vest, unde au format vatra SEBILIEI (Sevillia de azi)
GheorghitzaEu va spun Legende si Povesti. Ce ziceti? Ar putea fi adevarate?
30.04.2012, 20:03:04
Un lucru este clar. Acele SIBILE cunoasteau ca MATOSTATUL apara deOM-ul de boala si ... de DEOCHI
Gheorghitza"apara OM-ul ..." sorry
30.04.2012, 20:03:46