Forum: Orice altceva La o cafea (4)
gemsgemsGheorghitza, ce imi zici tu aici sunt informatii nepretuite pentru mine, o sa iti zic eu, poate, de ce, asa ca sa nu te superi pe mine ca mai deviez. :D Am dat si eu de notiunea de solomonar cand cautam ceva despre daci si balauri. :D
30.04.2012, 20:13:47
GheorghitzaTablitele de la Tartaria au o vechime dovedita de peste 6000 de ani.
30.04.2012, 20:16:21
Realizati cam despre ce timpuri vorbin? Din aceasta cauza, multe asa zise "Legende" sunt incredibile. La fel cum sunt basmele si povestirile noastre.
Piatra crapa, pamantul arde... materia se transforma. GRAIUL insa niciodata
nu se prapadeste ci se transmite PRIN VIU GRAI. De aceea nu avem DOCUMENTE
care sa ateste multe lucruri.
GheorghitzaTe rog, draga gemsgems, nu ma provoca. Eu am facut aceste divagari pentru
30.04.2012, 20:18:41
lamuri unele lucruri POPULARE despre pietre... Nu cred ca este locul potrivit sa dezvoltam asa subiecte.
ametist.shopAm o veste buna .
30.04.2012, 20:24:01
Am si eu capsuni incapatanati - 'mount everest'.
cattieBuna seara luuuuuume!
30.04.2012, 20:24:43
GheorghitzaAmetist.shop
30.04.2012, 20:30:35
Prietenul meu, a fost eliminat la snooker. Is suparat.
Referitor la DEOCHI:
Exista doua feluri de atacuri:
1) Atunci cand UITATURA este insotita de un gand EMISIV (ura, ciuda, intoleranta etc) sub forma de SAGETATUR iar efectul asupra celui deocheat este o hiperagitatie, inrosesc obrajii si lobii urechilor, apare tahicardia,
respiratie sacadata. Este -daca vrei - o escaladare a energiilor
2) Atunci cand UITATURA este insotita de un gand RECEPTIV ( invidie, mirare,)
apare atunci cand gandul este sub forma de DORINTA (as vrea sa fiu sanatos ca ... barbatul asta; vai! ce sexy tipa, as vrea sa fac sex cu ea,; Vai ce masina are nesimtitul, cum n-as vrea sa am eu una ca asta... el nici nu merita asa ceva; Ce post a ocupat tipa asta, mai bine il ocupam eu etc...etc...)
Acest tip de Deochi, VLAGUIESTE, slabeste trupul celui deocheat
La copii mici ambele variante sunt pewriculoase. Din prima categorie,
copilul plange pana albastreste si niumic nu-l poate opri din plans si zbatere...
Din a doua categorie, copii aproape ca lesina, de parca ar fi aproape morti.
ametist.shopCine Judd Trump ?
30.04.2012, 20:32:52
Asta e .Macar Ronnie sa castige .
GheorghitzaDa. Cu astia doi am tinut eu: Ronnie si Judd Trump. Unul s-a dus. Ce meci...
30.04.2012, 20:39:51
ametist.shopA fost un meci frumos .
30.04.2012, 20:48:51
Judd mai are timp sa castige . e tânăr.
Ali e si bolnav si mai in varsta ,
asa ca sa nu-ti para rau .
carmennVrei sa te deochi ,,virtual" Gheorghitza?! Ai tu atatea pe cap....lasa pachetele....bufnita mea sta pe aici prin casa....asteapta sa zboare spre vest....asteapta doar adresa ta....
30.04.2012, 20:53:29
Gheorghitzacarmenn, saptamana viitoare voi pune pachetul.
30.04.2012, 21:09:05
carmenn:( nu te agita....nu-i bai....
30.04.2012, 21:15:51
nicolebijouAmetist, eu ii am de duminica, cum mi i-a adus Odilia, i-am si pus in pamant si vreo doi sunt deja infloriti. De abia astept sa-i si gust....
01.05.2012, 11:33:36
Kalimeraametist & nicole: cu draga inima vi i-am adus, asa ca acesti capsuni incapatanati au obligatia sa se prinda si sa rodeasca, sa va bucurati de ei!! :))
01.05.2012, 14:28:51
oricum, daca se intampla sa nu se prinda, in toamna cand ai mei vor mai da stoloni, va trimit. pe acestia i-am cam chinuit prin masina, in caldura, si este posibil le fi injumatatit sansele de prindere.
nicole, ma duc la mosie sa pun daliile de la tine...deja imi zburda prin minte cateva proiecte de 'landscape'-ing, intrucat rosul este ceea ce-mi lipseste mai mult dintre culorile florilor :) multumesc! :)
blanitzaOoo, ce frumos, fetelor, plantati si va bucurati de primavara, bravooo!!! Odilia draga, poate-mi trimiti si mie pe toamna stoloni, sa pun un ghivecel!!
01.05.2012, 15:39:16
Kalimeragabitza, iti pot prinde si acum intr-un ghivecel, si ti-i trimit prin prietena mea.
01.05.2012, 16:29:07
nicolebijouKalimera, deja te-ai intors acasa? Nu credeti ca nu conduceti masina, ci zburati prea jos?
01.05.2012, 16:38:10
Kalimerahihihi, nicole.. nu-l stii pe narcis... :))) speedy gonzales e mic copil:))
01.05.2012, 17:25:54
dar a fost frumos.. dupa ce am plecat de la voi duminica, am oprit roata la miercurea-ciuc... ieri dimineata am ajuns in gheorgheni sa ne delectam cu gulasul pentru care ne-am urnit din bucuresti.. ca o paranteza, e cel mai bun de oriunde am mancat pana acum! si de la gheorgheni -> tg mures -> turda (la ametist) -> alba iulia -> sibiu -> rm valcea -> bucuresti.
e adevarat, dupa un zbor de noapte destul de linistit, cu trafic greu redus, am aterizat cu bine in parcarea de acasa, cam pe la 4 a.m. :))
dar a meritat! v-am cunoscut pe voi, pe tine si pe ametist, si m-am ales si cu o plimbare minunata! :) ahh, si sa nu uit de gulas... o bunatate!! :)) mmm...
am mai incercat si muschiuletul sibian din miercurea sibiului... alta bunatate!!... :))
v-am facut pofta?:))
GheorghitzaKalimera,
01.05.2012, 17:37:13
cum arata ametist? ;))))
Kalimeragheorghitza, platesti bine informatia? :)))
01.05.2012, 17:50:08
ce pot sa spun si fara acordul lui ametist, este ca este o doamna! dragutza si primitoare!
insa catelul negru care o pazeste nu te prea lasa sa te apropii, gheorghitza! ai grija!! :))
Gheorghitzaaha... o pazeste un caine negru...
01.05.2012, 17:56:25
GheorghitzaDe cine o pazeste oare?
01.05.2012, 17:56:46
Gheorghitzaii a sotului ei cainele sau al ei?
01.05.2012, 17:57:27
ametist.shopGheorghitza,
01.05.2012, 18:05:52
Am crezut ca femeile sunt mai curioase .
Cutu este dresat , dar ieri ma facut de ras .
ametist.shopA mea este , dar sotul se plimba cu ea in oras in fiecare seara .
01.05.2012, 18:07:00
E foarte jucaus si plin de energie .
Kalimeraametist, nu-i adevarat, nu te-a facut de ras. :))
01.05.2012, 18:18:58
dimpotriva, zic!
pe fi-mea a lasat-o sa se apropie ca a simtit-o copil, inofensiva, dar fi-miu fiind mai mare si imbracat asa la negru, l-o fi perceput ca pe o amenintare.. chiar e ok reactia lui. el apara si pazeste! ce i se pare suspect, semnaleaza! oricum, e bine ca avertizeaza cand nu-i convine ceva. unii caini ataca direct, fara avertisment.
ametist.shopKalimera ,
01.05.2012, 18:20:35
Baiatul tau a avut caine?
Kalimerada, ametist. avem 3 caini la mosie: un ciobanesc de bucovina, un metis de collie si un maidanez. el este obisnuit cu cainii si e chiar priceput sa le faca diverse interventii medicale, cand au nevoie. animalele sunt pasiunea lui... nu-i este frica de caini, dar cred ca ieri cutu s-a speriat de el.
01.05.2012, 18:29:16
ametist.shopHabar nu am , de ce a reactionat asa .
01.05.2012, 18:34:01
Nu e agresiv si ma bulversat reactia ei .
Mai intra staini in curte si nu a reactionat niciodata asa.
Kalimerapun pariu ca cei care vin la tine in curte nu au parul lung si nu-s imbracati in negru, cu tot felul de chestii rockaresti pe ei.. :))
01.05.2012, 18:37:37
sunt convinsa ca si cutu s-a intrebat de ce are fata asta parul lung, cand dupa miros pare sa fie baiat! si s-o fi speriat! :)))
ametist.shopSau poate ca a vrut sa ma apere pe mine .
01.05.2012, 18:43:01
Am avut 3 zile mai dificile si ei percep energia noasta .
GheorghitzaAm vorbit despre proprietatile unor cristale, in mai toate discutiile noastre despre
01.05.2012, 18:43:23
pietrele (semi)pretioase.
Recent, a aparut un nou magazin pe Breslo numit Dunare, in care veti putea vedea doua aspecte dintre acestea: ASTARISMUL si IRIZATIA
Exista acolo o imitatie perfecta de Opal Nobil, ARLECHIN (Irizatii)
si Safir sintetic (Asterism)
Merita sa vedeti.
Kalimerada, este posibil sa fie si asta, ametist... animalutele simt mult mai multe decat credem noi...
01.05.2012, 18:57:38
blanitzaOdilia, hai ca esti grozava, Doaaaamne, cat ai mers in cateva zile doar, minunata excursie ai facut!!! E musai sa ne intalnim la vara mai multi, topicul nostru, trebuie sa strigam "Adunarea!!" pe undeva!!!
01.05.2012, 19:02:35
Aaaa, esti o scumpa, daca poti si ai timp, prinde-mi si mie intr-un ghivecel un fir din capsunii de poveste!!! Iti trimit si eu niste capsunele, dar altfel!!!
carmenn:))) curios mai esti.......
01.05.2012, 19:15:18
soso07George - VERDE - STOP !
01.05.2012, 20:01:55
Eu am mancat frunzele verzi (de salata:)
Gheorghitzasoso,
01.05.2012, 20:08:33
m-ai prins!
Am vrezut ca nu prea a citit lumea ce am scris eu pe aici.
Dar sa sti ca am luat deja o frunzaa asupra mea.
N-o sa ma mai prinzi fara VERDE
Kalimerablanitza, chiar ne simtim bine cand rupem ritmul si iesim intr-o vajaiala in afara bucurestiului. sotul meu, care e obisnuit cu drumurile lungi, are o vorba: ce e sub 300 km - e langa casa :))) si, fiind mereu timpul foarte scurt, vrem sa vedem cat mai mult in drumul nostru. nici nu-mi mai amintesc de cand n-am mai luat bilete sau vreun pachet de vacanta intr-un singur loc:) preferam sa schimbam peisajul in fiecare zi...
01.05.2012, 20:22:01
chiar ar fi placut sa ne adunam mai multi... o sa ma tin de capul vostru pana o sa-mi faceti pe plac, numai sa scapati de cicaleala mea! :)))
Kalimeragheorghitza, mereu citesc cu placere ce scrii, chiar daca nu comentez... aduci mereu lucruri noi (cel putin pentru mine) si mai ales explici anumite chestii care, coroborate cu propria-mi experienta de viata, imi explica anumite fenomene sau origini ale unor traditii si obiceiuri. si-mi place sa aflu mereu lucruri noi, sa le asociez cu ce stiu deja, sa-mi largesc orizontul. si ca mine, cred ca toti cei care sunt prezenti pe forum apreciaza efortul tau de a ne lumina in directii mai putin explorate... :)
01.05.2012, 20:48:19
Kalimerasi tot pentru gheorghitza: am vazut ca-n comentariile anterioare s-au pomenit lebedele, ca simbol benefic. dar numai cele albe! ce ne facem cu cele negre?.. ca uite, ma bucuram ca numele meu este inspirat de una din lebedele lui ceaikovski, dar, culmea, nu de cea alba:))) ci de cealalta, cea neagra :))
01.05.2012, 20:57:57
chiar are importanta culoarea?...:)
carla69Eu am crezut ca se refera la "Buna Ziua" pe greceste,asta inseamna Kalimera
01.05.2012, 21:36:12
Kalimerakalimera este id... da, este o forma de salut greceasca...
01.05.2012, 21:41:59
odilia, insa, e in c.i. ... :) despre acesta vorbeam. :)
GheorghitzaKalimera,
01.05.2012, 22:11:15
este foarte mult de discutat asupra acestui subiect,
Cand am descris anumite pietre (semi)pretioase am insistat mai mult
asupra cromaticii acestora. Albul si Negrul nu sunt culori dar reprezinta
esenta tuturor. Daca ALB reflecta toate culorile din spectrul vizibil, NEGRU
le absoarbe pe toate.
Curentul alternativ (pe care il avem noi in casele noastre) isi schimba polaritatea de 50 de ori pe secunda. Vorbim despre alternarea (+) si (-) sub forma de sinusoida... Asa cum vine ziua dupa noapte. Asa cum stim Binele si Raul, Cald si Rece, Iubire si Ura, Alb si Negru. Cap si Pajura la ban.
Am putea spune ca polaritatea (+) este buna si polaritatea (-) este rea?
Am putea spune ca ziua este buna si noaptea este rea?
Sau ca ALB este bun iar Negru este rau? Credeti ca o gaura neagra este rea pentru ca absoarbe toata materia aflata in gravitatia sa? Gaura Neagra este cea care va reda viata in universul ei.
Oare Dumnezeu este bun sau rau? Este barbat sau femeie?
Noi hotaram. OMUL nu este Liber sa faca ce vrea dar are toate libertatile
pentru a trai, in spiritul Legilor dupa care a fost facut.
Kalimerastiu, gheorghitza... glumeam si ma alintam si eu... in toate exista un echilibru..
01.05.2012, 22:27:23
ma gandeam doar ca, in general, albul linisteste iar negrul inspaimanta (probabil s-a transmis genetic frica de intuneric, de noapte, cand stramosul nostru trebuia sa se fereasca de fiarele padurii).
spaima de negru, de intuneric, vine si din educatie... de cate ori n-am tras de maneca prietenii sa nu-si mai sperie odraslele cu bau-bau-ul rezident intr-o camera in care nu e lumina, sau care avea viza de sedere sub pat sau in dulap... ii speriau cu asta si apoi se mirau ca nu doarme bebe cu lumina stinsa, sau ca mai tarziu nu s-ar fi dus nici picat cu ceara intr-o zona a locuintei mai intunecata... :))
gemsgemsApropos de verde, eu am facut si am lipit frunze de mi s-a luat azi. :)) O sa am ceva dragutel pentru Primavara, dupa cum mi-am planuit. :D
01.05.2012, 23:40:20
Mie imi place mult ideea asta de echilibru si ca unele lucruri sunt vazute ca rele doar pentru ca noi alegem sa le vedem asa. :D Cei mai multi oameni vad noaptea, intunericul, ca pe ceva rau... dar daca am trai intr-o lume unde nu e noapte niciodata? :D Cred ca ne-am dori-o. :>
Gheorghitzagemsgems, daca am urmari mai atenti viata NATURII care ne-nconjoara si am respecta legile dupa care traieste ea, viata noastra ar fi altel. Din pacate, noi, introducem reguli si unde nu trebuie. In loc sa lasam "naturalul" si "firescul"
02.05.2012, 00:09:07
sa ne conduca viata, noi stabilim REGULI. Astfel, incet-incet, fara sa ne dam seama, devenim egoisti, invidiosi, rigizi si intoleranti. Prin comportamentul lor, barbatii imping femeile in bratele altor femei iar femeile pe barbati, in bratele altor barbati si apoi ii aratam pe toti cu degetul...
Prefacatoria, gelozia, extremismul si intoleranta nu este specifica NATURII dar,
prin educatia ce am primit-o si prin educatia ce o dam copiilor nostri , toate acestea le promovam sa fara sa ne dam seama si mai apoi ne intrebam: cum se poate asa ceva? Am sa va spun o poveste -cred eu- foarte frumoasa,
pe care cred ca am mai spus-o dar, merita:
GheorghitzaUn batran statea pe banca din fata casei sale care era cladita pe un colt
02.05.2012, 00:17:41
intr-o intersectie. La un moment dat, o masina opri la STOP si soferul, coborand geamul de la usa, il intreba pe batran:
- Drumul care duce spre Maracineni, este ala din fata?
Batranul se uita curios la sofer si-i raspunse:
- Nu stiu.
- Dar drumul asta care face la dreapta?
- Nici asta nu stiu, raspunse plictisit batranul.
- Batran prost ce esti. Ai casa pe colt si nu sti unde duc drumurile !
- Drumurile duc peste tot si oriunde pana la urma. Deosebirea dintre noi doi,
este ca DUMNEATA nu sti unde te afli, in timp ce eu stiu ca saunt in fata casei mele. De multe ori credem ca stim foarte bine un lucru si poate chiar atunci suntem in eroare...
GheorghitzaDe aceia am spus mereu: nu trebuie sa credeti in fectele benefice ale cristalelor. Singurul lucru pe care il sustin este va apropiati de ele dupa cum va dicteaza inima
02.05.2012, 00:28:54
si sa le laegeti pe acelea pe care ler simtiti ca va plac si v-ar putea impodobi chipul
in asa fel incat sa va simtiti frumoase. Mai departe, se poate discuta, se pot accepta anumite lucruri, sau nu. Negativismul nu este o forma benefica de dialog.
Si apoi, daca sunt unii care cred, nu este obligatoriu sa creada toata lumea dupa cum si invers, reciproca este valabila.
GheorghitzaNopate buna, dragi breslasi!
02.05.2012, 00:30:06
gemsgemsNeata! :D
02.05.2012, 09:29:20
Gheorghitza, cu fiecare postare imi creste respectul pentru tine. :)
Mie mereu imi place sa spun ca in viata, nu am avut niciodata noroc de bani, nici noroc de scoli si nici nu am castigat chestii, dar am avut mereu noroc de oameni. Oricunde am ajuns, am cunoscut oameni care m-au inspirat, m-au invatat sau mi-au facut viata mai frumoasa cumva. :) Incep sa simt asta si vis-a-vis de Breslo. :D
Revenind la pietre, am o intrebare despre purificare. Era acolo un pas la care piatra trebuia sa stea pe sau in pamant. Intrebarea mea este: pamantul trebuie sa fie pamantul de afara sau poate fi si pamantul dintr-un ghiveci? Pentru cei care stau la casa e usor, dar pentru cei care stau la bloc, e mai greu cu pamantul. :P Imi inchipui ca ideal e sa fie pamantul de afara, pamantul mare, din care chiar se nasc pietrele.