Forum: Orice altceva La o cafea (4)

• carmenn
    carmenn

:))

09.05.2012, 20:08:05
  • carla69
    carla69

Vine el cheful cand are...chef.Deocamdata e la mine.

09.05.2012, 20:19:51
  • cattie
    cattie

Probabil,ca la mine nu este sigur!!!
    Acum sunt cu un an mai batrana ca saptamana trecuta si mai inteleapta si am invatat ca fara chef....mai bine te uiti la un film :D

09.05.2012, 20:36:41
  • blanitza
    blanitza

Fete dragi, eu de ceva vreme n-am semnat condica de prezenta si parca ma doare sufletul de nervi, ca s-au gramadit toate acuma!!!
    Aseara am gazduit o sedinta de lucru a Juriului(3 persoane), si s-a definitivat Bijuteria, in seara asta cred ca se termina Arta si Moda, urmeaza sa mai primesc rezultatele de la inca 2 jurati, care-s departe, si se configureaza podiumul. Sa stiti ca seara trecuta a fost O BUCURIE pentru mine, eram numai ochi si urechi la eveniment, ba am facut si poze cu juriul la treaba, mai serveam o cafea, un vin si ascultam ce se discuta. Asa am inteles eu cum uneori nu ies pe podium piese ce fusesera votate de public, e vina criteriilor estetice si a unei analize de compozitie, structura, echilibru, balans, centru de greutate, cate si mai cate. Mi s-a parut foarte greu si daca nu-mi vine sa ma bag la vreun curs de arta ceva, ca parca prea plusista eram!!! Oricum, este un pas mare inainte sa existe un juriu si criterii stabilite, absolut sigur, asta aduce o crestere a calitatii si a propriei exigente, ca artisti...
    Cattie draga, or despre ce chef vorbesti tu???!!!...

09.05.2012, 21:06:10
  • soso07
    soso07

La multi ani, draga Cattie !!! Sa fii sanatoasa si la fel de inspirata ca si pana acum !!! Sa lucrezi cu drag :)

Cu concursul asta nu mai stiu de nimic, dar imi revin dupa ce-l vad incheiat cu bine si cu premiile trimise :)

09.05.2012, 21:08:03
  • cattie
    cattie

Cheful de lucru,care s-a cam dus si pe care-l caut de cateva zile :))))
    Soso,multumesc mult....simt cum intelepciunea varstei iese prin toti porii :))))

09.05.2012, 21:11:21
  • soso07
    soso07

Draga Gabitza, cred ca ai petrecut o seara artistica de exceptie. Tare mi-ar fi placut sa fiu o musculita sa ascult si eu ce s-a spus acolo, ca sa mai invat cate ceva despre compozitie, forma, culoare si multe altele de care nu prea timen cont atunci cand ne apuca furia creatiei :) Si cred ca vor fi rezultate diferite pentru ca atunci cand votam, poate nu timen cont de toate criteriile pe care le-ai spus la inceput. Eu mi-am dat seama ca nu am facut asa, a fost mai mult impresia pe care mi-a lasat-o creatia respectiva oarecum la prima vedere :)

09.05.2012, 21:13:43
  • soso07
    soso07

Cattie, lasa ca eu am chef, dar n-am timp. Trebuie sa lispeasca ceva ... nu se poate sa fie totul perfect :) Dar vreau sa-ti spun ca sambata m-am sculat de dimineata cu gandul sa pun flori in rasina ... ceea ce am si facut. Pana atunci mi-a fost teama sa "stric" rasina, asa ca, daca i-a venit timpul, nu m-am impotrivit. Am descoperit si aici diverse lucruri (cum ar fi ca daca le scapi cu fata in jos si se lipeste rasina de masa, pana la urma suprafata rasinei se "vindeca" singura, dar dupa un car de nervi :)))
    Maine am o zi foarte incarcata. La serviciu am audit, iar de la 16,30 sedinta cu parintii la gradinita.

09.05.2012, 21:19:12
  • ametist.shop
    ametist.shop

cattie ,
    La multi ani , multa sanatate si tot ce-ti doresti !
    Despre munca doar atat , cateodata nu am nici eu chef ,
    dar cand pun mana pe pietre ( cristale ) nu mai pot sa-l pun jos .

09.05.2012, 21:20:38
  • cattie
    cattie

Multumesc mult Ametist :)
    Cunosc sentimentul.Am zile in care nu vreau sa vad nici margele,nici pensule,nici culori...si zile in care m-as apuca de toate,in acelasi timp

09.05.2012, 21:27:25
  • carla69
    carla69

La Multi Ani,Cattie!Am mirosit ca esti taur

09.05.2012, 22:06:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

cattie,
    LA MULTI ANI !!!!!!

09.05.2012, 22:11:42
  • cattie
    cattie

Taur...cu ascendent in Taur :)))
    Multumesc pentru urari!

09.05.2012, 22:13:07
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

La multi,multi ani,Cattie,sa fii sanatoasa si fericita!

09.05.2012, 22:53:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Prin cateva mesaje, am incercat sa va prezint niste informatii legate de arta bijuteriilor de-a lungul veacurilor. Ca arice arta si bijuteriile au propria istorie.
    Este bine ca atunci cand luati o piatra in mana, sa n-o tratati ca o piatra de larginea durumului cu care putem juca sotronul. Din respect fata de istoria multimilenara a bijuteriilor, din pietrele (semi)pretioase, podoabelor, articolelor de cult religios sau folosite pentru magie sau tamaduire, sa punem mana cu dragoste si pricepere, atunci cand vrem sa confectionam ceva din ele. In primele parti ale cafelelor noastre am cautat sa va spun cat mai multe lucruri despre recunoasterea lor, proprietatile lor precum si clasificarea lor.
    Tot pomeneam pe parcursul acestor discutii, desore posibilele influente benefice ale acestora fata de corpul uman. In cateva cuvinte vreau sa mai selectez cateva informatii legate de disciplina care azi se numeste CRISTALOTERAPIE. Ea n-a aparut din senin sau dintr-un moft. Are si ea o istorie pe care - gasesc eu de cuvinta, ar fi bine sa o cunoasteti macar la nivel de cultura generala.

10.05.2012, 00:30:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Grecii antici, datorita relatiilor permanente cu popoarele din bazinul Mediteranei si Orientului Apropiat, au cunoscut numeroase pietre pretioase. Ei au iubit nestematele, au invatat sa le prelucreze, s-au preocupat cu mult drag de ele. La stravechea intrebare asupra originii gemelor, ei au raspuns atribuindu-le o origine divina, care a imbogatit mitologia prin legendele patrunse de farmec si poezie: nasterea ONIXului din unghiile Afroditei, nefericita aventura galanta a lui Dionisos, incheiata prin imbratisarea ...unui trup de Ametist, transfigurarea arcului ceresc al curcubeului in OPALE multicolore. Toate aceste legende, eu vi le-am povestit in cafenelele noastre anterioare.

10.05.2012, 00:38:49
  • carmenn
    carmenn

asteptam cu nerabdare...

10.05.2012, 00:41:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Gemele intervin in scrierile lasate de parintele istoriei Herodot (sec. V i.e.n),
    precum si in "poemele orfice", legate de personalitatea mitica a lui Orfeu, considerat drept cel mai mare muzician al antichitatii. Marele filosof grec Platon (sec. V-IV i.e.n) a lasat o opera care si-a pus amprenta asupra gandirii umane. El a fost atras de frumusetea stralucitoare a cristalelor si ma mincercat sa le explice originea, considerandu-le drept o rezultanta a actiunii unui SPIRIT NEVAZUT, datator de viata si sanatate. Cu alte cuvinte, incerca sa spuna mai pe intelesul nostru ca acestea au o VIATA proprie.

10.05.2012, 00:45:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Teofrast din Eresos (sec. IV-III i.e.n) a fost elevul lui Platon si prietenul lui Aristotel mare filosof si ilustru om de stiinta. Dezvoltand ideile magistrului sau Platon, Teofrast a considerat ca pietrele pretioase sunt atat de vii, incat le-a impartit chiar pe sexe, in doua categorii: cele mai intense, mai puternice erau pietre "barbati" iar cele mai pale, mai suave erau pietre "femei" (fac o paranteza, deoarece azi, dupa atatia ani, s-a recunoscut acest aspect chiar stiintific. Cel mai concludent exemplu fiind pietrele Boji (barbat si Boji (femeie) dar mai sunt foarte multe exemple. Azi, se spune doar mai sofisticat: aspect FEMENIN si aspect MASCULIN, inchid paranteza)
    Aceasta departajare a pietrelor dupa aceste aspecte (intensitatea culorilor nestematelor, se utilizeaza si ASTAZI in giuvaergie.

10.05.2012, 00:54:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Romanii au preluat miturile despre pietre pretioase atat de la greci cat si de la alte popoare supuse, de pe intinsul imperiului. Aceasta a facut ca la Roma, sa se acumuleze un numar mare de credinte, ritualuri si superstitii privimd nestematele.
    In timpul imperiului roman, cele mai pretioase pietre erau in njumar de patru,l care erau asociate cu cele patru elemente ale naturii, preluate din filosofia aristotelica: Rubin= FOCUL; Smaraldul=PAMNTUL; Safirul= APA; Diamantul= AERUL. In perioada antichitatii greco-romane s-au scris multe lucrari despre pietrele nobile, opere cunoscute sub numele generic de LITICA.

10.05.2012, 01:26:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Voi continua maine.
    Noapte buna!

10.05.2012, 01:26:37
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Buna dimineata!
    Abia astept sa citesc diseara tot ce scrii,George,e extrem de interesant!Si sunt lucruri pe care e bine,daca iti place ceea ce faci,sa le stii,ca sa creezi o bijuterie cu adevarat deosebita!

10.05.2012, 08:35:00
  • soso07
    soso07

Si acest domeniu mi se pare atat de vast, ca ar trebui studiat cu mare atentie.

10.05.2012, 11:38:41
  • soso07
    soso07

George, cand va veni momentul, poate ne spui cate ceva si despre celebrele "oua Faberge". Eu sunt vrajita de aceste decoratiuni - bijuterii. Tare mi-as dori si eu unul, dar e doar un vis :)

10.05.2012, 11:52:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso,
    si aceasta colectie face parte din ISTORIA ARTEI BIJUTERIILOR.
    Mai este un capitol fascinant in privinta bijuteriilor de COROANA in care apar marile giuvaeruri ale caselor regale. Un capitol aparte il are si istoria marilor COLECTII de bijuterii din lumea artistilor, unde un segment important este ocupat de colectia bijuteriilor marilor acriete ale lumii (de ex. celebra colectie de Ametist a actritei Elisabeth T.) Toate acestea ar trebui cunoscute de catre un artist bijutier.
    Asa cum este si capitolul despre efectele tamaduitoare ale cristalelor, cu care vreau eu sa inchei expunerile despre pietre (semi)pretrioase, care au cam ajuns la final.

10.05.2012, 13:44:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sorry ..."colectia bijuteriilor marilor ACTRITE ale lumii"

10.05.2012, 13:46:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sa continuam de unde am ramas aseara.

10.05.2012, 13:46:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cunoscute din cele mai vechi timpuri, pietrele pretioase din INDIA, erau transportate de negustori in tarile lumii antice, raspandind odata cu ele credintele magice, astrologice si MEDICALE ale tarii de origine. Nestematele, nascute dupa credintele indiene din LUMINA COSMICA a CULORILOR CURCUBEULUI, acestora, li se atribuiau puteri magice si VINDECATOARE. In mitologia VEDICA (cea fundamentala a Indiei antice) apar diversi zei, CONSTELATII si mai tarziu ZODIACUL. In mileniul I i.e.n. se naste ASTROLOGIA si mai apoi HOROSCOAPELE

10.05.2012, 13:53:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Calitatile magice vindecatoare ale pietrelor pretioase au fost cercetate in special de doctrinele TANTRICE indiene, dezvoltate din vechile mituri in mileniul al doilea
    inainte de christos. Cele sapte centre energetice ale corpului omenesc (denumite si "chakre") au fost subordonate atat macrocosmosului cat si microcosmului dar asociate si proprietatilor magice ale cristalelor (un rol deoasebit il jucau granatii rosii). Deschid o paranteza datorita cuvantului TANTRA pe care foarte multi il asociaza - total gresit- cu sexul. Tantra, inseamna " URZEALA" adica "amanuntul" din care este facuta tzesatura. Fie lucrata de mana prin "ochiuri" fie lucrata manual la razboi sau la masini autimate de tzesut, PANZA este compusa din ochiuri si daca va uitati atente cu o lupa care mareste de 10x puterti si numara din cate ochiuri pe cm patrat este facuta acea tzesatura: cu cat sunt mai multe ochiuri, cu atat tzesatura este mai fina. TANTRA se poate asimila deci cu URZEALA stofei. Adica, altfel spus, cu latura NEVAZUTA la prima vedere a stofei si implicit cu LATURA NEVAZUTA a fiintei umane care este SPIRITUL. Asa cum "ochiurile" participa la existenta panzei, tot asa, "URZEALA" trupului uman este SPIRITUL.
    TANTRA ne ajuta sa patrundem "dincolo de aparente" dincolo de ceea "ce se vede la prima vedere". Am adus in discutie acest subiect, deoarece bijutierii, ca si tzesatorii, "urzesc" lucrarea cu ajutorul multor lucruri (cu pricepere, talent si daruire), care la terminarea bijuterei, nici nu se mai vad de catre un ochi neinformat: FILIGRANUL de exemplu.

10.05.2012, 14:46:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Conceptiile TANTRICE au exercitat o puternica influenta asupra MAGIEI pietrelor pretioase in TIBET. Aici, s-au folosit in scopuri magice si MEDICALE Lapis-lazuli, Turqoaza, Granatul, Ametistul, Safirul, Cristalul de Stanca, Diamantul, OIpalul, Coralul si Onixul. Au fost create (si inca se mai creaza si in zilele noastre) minunate BIJUTERII MAGICE, cunoscute sub numele de CINTAMANII.
    Pietrele (semi)pretioase sunt montate in metale (Cupru dar mai ales Argint) respectand anumite principii si respectand so simbolistica bine stapanita si cunoscuta de artizanii bijutieri. In religia budista tibetana, CIANTAMANI este simbolul "Bijuteriei INVATATORULUI". Ea are rolul de "Bijuterie a MEDITATIEI si acunde o multitudine de FORTE MAGICE , printre care si cea a tamaduirii de boli. Poate chiar mai mult decat in INDIA, in TIBET folosirea magica a pietrelor (semi)pretioase a dus la NASTEREA UNUEI RAMURI SPECIFICE MEDICINII TIBETANE, ale carei traditii s-au transmis pana in zilele noastre. Vorbim, -retineti va rog, de cateva milenii inaintea noastra!) despre o MEDICINA MAGICA, neanteleasa de cei mai multi dintre noi, o MEDICINA care a influentat puternic lumea occdientala de azi, punand BAZELE C R I S T A L O T E R A P I E I moderne.

10.05.2012, 15:07:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

China, este o alta zona geografica vasta, unde magia si tamaduirea cu pietre (semi)pretipase, a luat nastere CU CATEVA MILENII inaintea erei noastre!

Zambesc de multe ori cand cineva spune rapid si hotarat: " NU CRED !" (in eventualele calitati terapeutice ale cristalelor) "NU CRED IN HOROSCOAPOE"
    si asa mai departe. Fiecare dintre noi, dispunem de niste libertati pe care ni le da LIBERUL ARBITRU. Asa ca, cine vrea poate crede, cine nu vrea, nu trebuie sa creada.

Dar va zic voua, ca artisti, daca va vine o clienta sa va ceara sa-i faceti un set din bijuterii pentru "Zodia X" sau pentru "boala y, ce ii veti spune? Ii veti lua comanda sau ii veti spune" Fugi draga de aici, cum poti crede in asa prostii???"
    A bfi artist bijutier, trebuie mai intai sa cfunosti totul despre aceasta arta, nu numai niste tehnici de deprindere. Asta ne deosebeste de mestesugarii de rand (meseriasii): ARTA. Ea trebuie sa includa si CUNOASTERE culturala, istorica, stiintifica, tehnica, astrologica, UMANA mai ales.

10.05.2012, 15:16:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

voi continua putin mai incolo.

10.05.2012, 15:17:30
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza,
    Ma bucur foarte mult , ca ai reluat CRISTALOTERAPIA ,
    puterea vindecatoare a cristalelor .
    Fiecare dintre noi credem ce vrea , dar nu putem nega niste adevaruri .
    Unii spun ca cristalele au sufelt , eu cred ca rezoneaza la anumite fecvente ,
    deci au niste puteri deosebite .
    Inca un gand , e mult mai usor sa prevenim , decat sa tratam bolile .

10.05.2012, 15:21:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, lumea in general crede ca daca poarta un cristal, GATA se vindeca miraculos. Cristalele lucreaza "in urzeala umana", in corpul energetic...
    Pastrarea starii de ECHILIBRU inseamna SANATATE. "Medicii" din vechime cunosteau acest aspect si aveau grija sa trateze mai intai SUFLETUL si apoi corpul.
    Sufletul il tratau cu cristale si corpul cu licori din plante sau din amestecuri ciudate din rasini, pamanturi si minerale.

10.05.2012, 15:47:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

China, una dintre cele mai mari culturi ale lumii a dezvoltat ARTA prelucrarii JADULUI Verde, Alb sau Cenusiu. In limba chineza, jadul era numit "yu" un cuvant se refera la FRUMUSETEA jadului. (sau Nefrit sau Jadeit) Jadul era considerat drept cea mai nobila dintre pietre, fiin simbolul celor patru virtuti: CARITATEA, SINCERITATEA, INTELEPCIUNEA si CURAJUL.

10.05.2012, 15:59:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

JADUL, era considerata o piatra sfanta, inzestrata cu puteri magice benefice, avand rolul de de intermediar intre taramul pamantesc si Divinitate, fiind incarcat cu puernice forte tamaduitoare. Medicina traditionala chinaza nici nu poate fi conceputa fara JAD. Si astazi, China produce multe accesorii din JAD care se folosesc pentru masaj, reflexoterapie, presopunctura si cristaloterapie si chiar aparte sofisticate, automatizate care pot face aceste functii.

10.05.2012, 16:12:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ma opresc aici, deoarece nu trebuie sa intram in prea multe detalii referitoare la acest sensibil subiect. Dorinta mea a fost sa va transmit si aceste informatii, ca atunci cand lucrati cu pietre pretioasa, sa va ganditi ca ele "au crescut" in pantecul pamantului, asa cum creste fatul in uterul mamei sale, ca si ele SE NASC, TRAIESC si mai apoi, faramitate de agentii externi, purtate de vanturi si de ape, aceste cristale se vor reantoarec de unde au venit, atat de asemanator cu viata noastra.
    Toate aceste lucruri, nu le-am descoperit noi. Vin dintr-o istorie atat de veche, incat nici n-o putem patrunde. Fie si numai pentru acest lucru, CRISTALELE merita toata consideratia noastra!
    Sa le tratam cu respect, admiratie, dragoste si caldura sufleteasca atunci cand le luam in mana.

10.05.2012, 16:19:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va doresc cu mult drag, sa reusiti cele mai frumoase bijuterii din pietre (semi)pretioase. Cand le veti vinde, veti simtii ca se rupe o parte din sufletul vostru. Cand veti simti acest lucru vanzand bijuteria, atunci, puteti fi convinsi ca ati intrat in randurile marilor artisti fara sa mai fie nevoie sa castigati vreun concurs, sau sa va acorde cineva un atestat sau vreo diploma care sa va recunoasca acest lucru.

Cam atat am avut eu de spus despre PIETRE.,..

10.05.2012, 16:25:08
  • ametist.shop
    ametist.shop

Poate ca nu o sa-ti placa ce scriu , dar pt. mine e important -DETASAREA .
    E important si ca om si ca persoana care face bijuterii .
    Daca am invata detasarea viata noastra ar fi mai usoara si mai frumoasa.

10.05.2012, 16:42:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, de ce sa nu-mi placa ce ai scris? Dragostea DETASATA pentru bijuterii sau pietre pretioase (si in general NONATAMENTUL) este cheia unei convieturi sanatoase intre noi si cristale. N-am cum sa nu-ti dau dreptate. Eu, ma refeream in textul de mai sus la cu totul altceva: sa invatam sa punem suflet in ceea ce facem. N-am sustinut niciodata ca trebuie sa ne atasam de pietre. Ar fi o mare eroare.

10.05.2012, 17:04:19
  • Kalimera
    Kalimera

eu cred ca trebuie sa existe un echilibru intre 'detasare' si 'implicare/atasare'... detasarea totala e sora cu indiferenta, la fel cum implicarea/atasarea totala este o eroare, lasand loc dependentei..
    ar fi minunat sa avem curaj sa ne apropiem, sa apreciem, sa iubim, sa ne bucuram de tot ceea ce ne este oferit, sa oferim tot ceea ce ne sta in putere, si apoi sa gasim formula unei "despartiri" frumoase, with no regrets, doar amintiri si ganduri pozitive :)
    bineinteles, acum ma refer la pietre! :)))
    si, bineinteles, e numai parerea mea :)

10.05.2012, 17:21:12
  • ametist.shop
    ametist.shop

Daca facem ceva cu pasiune , punem un pic si din sufletul nostru .
    Eu asa sunt , pun prea mult suflet in orice fac
    si pana nu am invatat detasarea am suferit mult .
    Daca pieream o floare , o saptamana am fost trista .
    Nici asa nu e bine .
    Orice faci sa faci cu placere , dar sa nu ai asteptari prea mari si
    atunci nu mai ai parte de suferinte .

10.05.2012, 18:57:02
  • carmenn
    carmenn

am urmarit cu mare interes ceea ce ne-ai mai dezvaluit,Gheorghitza.

10.05.2012, 18:59:56
  • Kalimera
    Kalimera

asa e, ametist... dar nu trebuie sa-l pui pe tot...trebuie sa-ti mai ramana si pentru altele, care-ti vor trece prin viata :)

10.05.2012, 19:18:00
  • forHOPE
    forHOPE

Multumim Gheorghitza pentru informatii...
    gemsgems, abia astept sa incepi cu tutorialele pt fimo ca deh, mai sunt si oameni care habar n-au ca o matrita de plastic nu se baga la cuptor cu tot cu fimo, ca risca sa ramana fara matrita...si se duce pe aba sambetei totul...

Va las acum...febra asta nu vrea sa ma lase in pace...de aseara o tin in 37,7, azi 38...maine iau antibiotice...asa am primit "ordine" de la Bucuresti...

Aveti grija de voi!

10.05.2012, 19:23:19
  • ametist.shop
    ametist.shop

Formula pt. "despartiri " frumoase , e greu de gasit .
    Dar viata ne invata si din greseli trebuie sa invatam.
    Sa nu mai vorbim de -cum sa dozam, cat suflet sa punem .

10.05.2012, 19:24:57
  • Kalimera
    Kalimera

ametist, zi-mi mai bine ce fac capsunicile :) s-au prins?:)

10.05.2012, 19:42:31
  • ametist.shop
    ametist.shop

Da, sunt foarte frumoase , pline de flori .
    Azi am vazut si capsuni mici pe ele .

10.05.2012, 19:49:25
  • carmenn
    carmenn

eu am luat de la Cheile Dobrogei din padurice ,fragute, acum cativa ani...si acum nu mai pot sa scap de ele...maica-mea cica i-a corcit capsunile...dar sunt atat de ,,parfumate" si gustoase, cat sunt de mici....

10.05.2012, 20:00:56
  • Kalimera
    Kalimera

ce ma bucur, ametist! :) imediat ai sa gusti prima recolta:))
    carmenn, capsuno-fragutele tale sunt concentrate :) mici , dulci si parfumate! :)) asa mult s-au inmultit??

10.05.2012, 20:06:34