Forum: Orice altceva La o cafea (4)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist,
    daca erai atenta, am scris ca exista "o tripleta puternica"...
    Purtate separat, fiecare cristal isi are treaba lui si tu, cunosti foarte bine aceste lucruri. Impreuna, aceste trei, se potenteza reciproc si actioneaza in directiile despre care am scris.
    Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.

03.07.2012, 21:03:54
  • ametist.shop
    ametist.shop

Oare .Inseamna ca nu ma cunosti .
    Recunosc ca am nevoie de toate trei purtate in acelas timp .
    Intrebarea e cum sa le combin , unde sa-l port ?

03.07.2012, 21:08:06
  • Kalimera
    Kalimera

gheorghitza, daca te comporti ca un cristal, ai grija!! sa nu cumva sa ii vina vreunei fete ideea sa te lege si sa te atarne de gatul ei!! :)))

03.07.2012, 21:09:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera:
    Daca ma considera benefic, nu-i nicio problema

03.07.2012, 21:47:17
  • soso07
    soso07

Trebuie sa realizez si eu aceasta tripleta si sa o pun la serviciu, unde este atata incordare din cauza celor spuse de tine, Gheorghita !!! Numai ca ar trebui cantitati uriase ca sa "dezamorsez incordarea" ... Parca te-ai uitat la noi in ograda cand ai scris mai sus (eu lucrez cu sotul meu, cu fratele lui si cu parintii lor - adica socrii). Acum puteti sa-mi plangeti de mila ... si sa intelegeti de ce m-am apucat de bricolat :))

03.07.2012, 22:05:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Trei tipuri de cristale intr-un set:
    Cercei
    Colier
    Pandantiv.
    Toate trei se afla in zona de rezonanta corecta: Vishudda, Ajna, Sahasrara
    adica, centri energertici superiori...

03.07.2012, 22:07:13
  • carla69
    carla69

Sorina,nu cred ca este pe Breslo atata material,dar poti incerca la angrosisti,.....sau mai bine pe o insula pustie

03.07.2012, 22:09:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cu care rezonezi cel mai bine, faci colierul.
    Iti vor spune ele cum sa le pui. Le vei simti si vei sti exact care unde vin.
    Nu trebuie decat sa le lasi pe ele sa-ti spuna...

03.07.2012, 22:11:06
  • soso07
    soso07

Sa-i trimit pe ei pe insula :)))

03.07.2012, 22:11:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Veti simti din prima zi ca "se intampla ceva interesant"

03.07.2012, 22:12:10
  • ametist.shop
    ametist.shop

Am inteles . Multumesc frumos !
    La inceput a fost suficient ametistul .
    Credca ar trebui sa ma tratez , sa nu fiu asa sensibila .

04.07.2012, 09:44:24
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!
    Revin cu intrebarea mea: " Ce ar fi bine sa poarte o mireasa?" Trebuie sa-i fac cercei si un colier nepoatei mele si cum am mana libera sa fac ce vreau, as dori sa-i pun si niste cristale speciale pentru aceasta zi.

04.07.2012, 10:13:21
  • Kalimera
    Kalimera

eu am purtat un set de chihlimbar natural... si mi-a purtat noroc :)
    la intrebarea asta cred ca te pot ajuta ametist si gheorghitza. :)

04.07.2012, 11:20:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Stiu ca exista cateva restrictii.
    Mai intai, o mireaasa nu are voie sa poarte PERLE.
    Apoi, este recomandabil sa nu poarte margele mari, stridente sau de culori intense.
    Se recomanda Diamantele dar, multa lume neputandu-si permite sa achizitioneze diamante, nu ar fi o gresala sa te orientezi spre cristalele Swarovsky.
    Pot fi albe, transparente, de culoarea pielii sau de tip Aurora Boreala.
    Dar, bijuteriile trebuie sa fie discrete. O mireasa este intotdeauna frumoasa daca isi alege o rochie de mireasa potrivita si se pastreaza cat mai NATURAL

04.07.2012, 13:36:54
  • ametist.shop
    ametist.shop

Bijuteriile pt. mireasa poti alege si in functie de culoarea rochiei .
    Daca e alb numai recimandarea lui Gheorghita ramane .

04.07.2012, 14:20:30
  • carla69
    carla69

Interesant ca nu are voie perle,de ce?
    Swarovski imi plac,daca as mai fi mireasa...

04.07.2012, 14:25:07
  • ametist.shop
    ametist.shop

daca as mai fi mireasa...nu as mai imbraca rochie alba .

04.07.2012, 14:29:10
  • soso07
    soso07

Nici eu. Si mai cred ca rochia de mireasa trebuie sa fie comoda, sa poti dansa in ea, sa nu te impiedici. A mea a fost mai scurta in fata :)

04.07.2012, 16:53:32
  • carla69
    carla69

Mai sunteti si altele pe aici?Am crezut ca toata lumea e la plaja numai eu fac curat intre ate!!!!

04.07.2012, 16:56:02
  • soso07
    soso07

Eu sunt inca la serviciu. Pliez planuri si pun stampile. Si semnez :)

04.07.2012, 16:58:23
  • ametist.shop
    ametist.shop

Eu nu stiu ce e concediul . Nu am avut de 12 ani , de cand sunt pe cont propriu .

Cand am fost mireasa pe mine m-a terorizat coronita . a dansat mai mult decat mine .

04.07.2012, 17:09:50
  • soso07
    soso07

A mea a fost bine prinsa, dar pantofii ... o seara intreaga ... tocuri, cam greu cu ei.

04.07.2012, 17:16:22
  • nicolebijou
    nicolebijou

Cand am fost mireasa, am schimbat 3 perechi de pantofi si am terminat nunta in niste sandale de ale mamei, fara toc si teoretic cu doua numere mai mari. Oricum la ora aceea nu se mai uita nimeni la picioarele miresei si pe atunci nu era nici obiceiul cu jartiera.

04.07.2012, 18:18:11
  • Live
    Live

Pantofii mei de mireasă au costat...20 de lei. Nu obişnuiesc să port fuste sau rochii elegante, deci nu avea rost să dau o poală de bani pe nişte pantofi de o noapte. Pantofii erau (sunt, de fapt) o combinaţie elegant+sport. Cam...duşi cu capul, recunosc. Mă rog... Am încheiat nunta încălţată în nişte pantofiori sport, din pânză, pe care am dat...35 de lei. Tare rău îmi pare că au cedat la a nu-ştiu-câta spălare la maşină! Erau adorabili şi teribil de comozi!

04.07.2012, 18:27:38
  • Kalimera
    Kalimera

pe vremea mea (eheee, tare demult!!:))) , se spunea ca perlele poarta ghinion mireselor. mama nici n-a vrut sa auda de setul cu perlute pe care mi-l daruise cineva, exact pentru acel eveniment. si nici de cale! mie-mi placeau calele, mi se pareau elegante, princiare.. potrivite pentru un eveniment atat de solemn.
    asa ca am purtat acel set rusesc, cu chihlimbar montat in aur, care mi-e drag si acum. cand il port ma simt extraordinar de bine.. parca mai optimista si viata pare un pic mai roz, privita prin pietricelele acelea calde si aurii:)

04.07.2012, 18:42:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ai citit Carla?
    Kalimera a explicat de ce nu se accepta perle la o mireasa...

04.07.2012, 19:56:58
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera ,
    In data de 7.07.2012 fac 22 de ani.
    Nu stiu cum am rezistat ?

04.07.2012, 20:05:17
  • Kalimera
    Kalimera

ametist, eu in 26.07 (chiar de ziua fetitei noastre) implinim 21 de ani de casatorie :))) o viata de om:)

04.07.2012, 20:10:15
  • soso07
    soso07

Ce zi frumoasa, Emese !!! Doi de "7". Inseamna ca o sa mai rezisti mult timp si de aici inainte :)

04.07.2012, 20:11:51
  • soso07
    soso07

Kalimera, fata mea e nascuta pe 27.07 :)

04.07.2012, 20:12:44
  • soso07
    soso07

Chiar zilele astea ma amuzam ca am doi copii nascuti in secole diferite :)))

04.07.2012, 20:13:44
  • Kalimera
    Kalimera

:)) sa ne traiasca, soso :) frumoasele si istetele noastre! (normal ca sunt asa, ca doar seamana cu mamele lor, nu? :D) :))

04.07.2012, 20:24:05
  • Kalimera
    Kalimera

:) baiatul e nascut pe 21 noiembrie in 1993... fetita e pe 26 iulie 2000 :) fetita ta in ce an este?

04.07.2012, 20:25:43
  • ametist.shop
    ametist.shop

Ai perfecta dreptate : sunt frumoase , destepte si ne aduc numai bucurii .
    Stiu ca o sa rezist mult si bine , sunt o luptatoare si nu renunt niciodata .

04.07.2012, 20:26:04
  • Kalimera
    Kalimera

ametist...daca ai vedea ce frumos i se potriveste setul de la tine!!! nici eu, care sunt langa ea mereu, n-as fi putut sa-i potrivesc mai bine culorile si formele... finute si rafinate lucrusoare faci! experienta ta cu pietrele se vede!
    ma tot gandesc la lepidolit si la fi-miu.. scorpion autentic.. usoare probleme endocrine, un pic cam rigid in convingeri si principii...cu toate astea, magnetizeaza persoanele cu care intra in contact si este apreciat pentru maturitatea lui. si pentru simtul umorului... aseara am cautat pe net o varianta de a-i agata de gat o piatra specifica zodiei lui, care sa-i dea mai multa incredere in el, mai mult optimism si daca ar avea efect si asupra tiroidei ar fi perfect... am gasit pe un site, nu zic care, un pandant in forma de triunghi cu un cerc decupat pe mijloc... din lepidolit... dar ce ma fac ca nu-l vrea pentru ca e roz-zmeuriu :) el fiind un rocker convins, si in afara de negru si rosu inchis alte culori nu poarta...
    chiar voiam sa te intreb pe tine, si pe gheorghitza, cam ce pietre as putea sa-l conving sa poarte, avand de luptat si cu preferintele lui de forma si culoare? ca nici pandantele cu forma clasica de piatra si agatatoare nu-i sunt pe plac.. ii plac formele ascutite, triunghiurile...eventual care se pun direct pe snur, fara elemente metalice..

04.07.2012, 20:38:43
  • Kalimera
    Kalimera

glumeam cand spuneam ca fi-mea e frumoasa pentru ca seamana cu mine :))) e bucatica rupta din ta-su, eu n-am nici o contributie, am fost doar mama-purtatoare :)) noroc ca fi-miu aduce cu mine, ca altfel trebuia sa mai fac un bebe, sa semene cineva si cu mine :)))

04.07.2012, 20:40:03
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sotul meu are o vorba :" cel mai important ca-mi poata numele ".
    Mie -mi place ca are vointa si nu se lasa influentat .
    Face ce crede el ca e bine , ne asculta , dar ia deciziile in functie de cum crede el ca e bine .Are personalitate ,cand era mic si atuci ne soca cu originalitatea lui .

04.07.2012, 20:49:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera,
    dintre pietrele care rezoneaza cu zodia scorpionului, exista cateva care corespund si pentru armonizarea functiilor Tiroidei.
    Scorpionii prin excelenta sunt fiinte energofage. Consuma foarte multa energie (si daca nu este bine canalizata, aceasta se risipeste in activitati de multe ori nefolositoare, gresite, inclusiv prin arderea unor energii vitale in acte sexuale exacerbate)
    Nu gresim daca spunem ca tiroida "semnifica energia, in forma ei cea mai pura, pe care faptura o intrebuinteaza pentru exprimarea de sine - fondul originar de vitalitate care-i sustine creativitatea".(Dr. Dorin Dragos)

Iata cateva pietre recomandate pentru Scorpion:
    -Aqvamarin
    -Ametist
    -Crisopraz
    -Onix
    -Safir
    -Topaz

Dintre acestea, Aqvamarinul si Topazul sunt cristale benefice pentru disfunctiile Tiroidei.

Eu, ti-as recomanda sa-i procuri "gherutze" de Kyanit (Cianit) in cazul in care nu accepta pietrele amintite mai sus. (Lepidolitul ai zis ca nu-i place.
    Arata-i cateva pietre dintre cele pe care ti le-m scris aici si lasa-l pe el sa aleaga. Cred ca ii va place Cianitul in ultima instanta

04.07.2012, 21:26:57
  • carla69
    carla69

am citit ca perlele poarta ghinion mireselor,dar n-am inteles de ce.N-am purtat perle nici n-am avut perle niciodata dar sunt curioasa

04.07.2012, 21:46:48
  • soso07
    soso07

Kalimera, si copiii tai sunt in secole diferite :) Fata mea este cu un an mai mare decat a ta ('99), iar de baiat tocmai am spus ca ieri a implinit 7 ani :) Fata seamana cu tatal si au aceleasi initiale (D.A.), iar baiatul cu mine si avem aceleasi initiale (D.S.)

04.07.2012, 22:33:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carla,
    Perlele se obtin prin uciderea unei vietati.
    Practic, trebuie sa fortezi deschiderea molustei si sa-i "smulgi" Perla din corpul sau.
    Fiecare Perla, inseamna o molusca moarta.
    Mireasa este simbolul vietii si puritatii (din aceasta cauza in mod traditional, mireasa trebuia sa fie "fata mare", adica virgina si numai asa putea imbraca haina ALBA de mireasa) Batranii stiau ca Perlele aduc ghinion daca sunt purtate de mireasa ("blestemul scoicilor moarte")
    Toate acestea aceste insa sunt de domeniul trecutului

04.07.2012, 22:49:20
  • carla69
    carla69

Multumesc pentru explicatie Gheorghita

04.07.2012, 22:50:18
  • Kalimera
    Kalimera

gheorghitza, iti multumesc pentru informatii..
    i-am dat o pauza lui fi-miu, i-am inchis cartea de biologie, si i-am aratat pietrele de care mi-ai zis... s-a uitat mai mult la acvamarin si onix. cand a vazut cianitul, in secunda urmatoare a zis: asta e! pe asta-l vreau! :) acum ma apuc sa caut pe net sa-i gasesc gherute sau bolovanel, pe care sa le pot pune direct pe un snur de piele, fara agatatori metalice...
    offf, copiii astia!! :)))

04.07.2012, 23:08:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

De exemplu, panzeturile, stofele si tesaturile artizanilor fenicieni, erau cele mai cautate recunoscute in acea vreme, datorita unor tehnologii speciale de vopsire. Au existat o sumedenie de ateliere mestesugaresti in care se vopseau aceste stofe, panzeturi sau tesaturi. Cea mai fascinanta culoare aplicata acestor produse manufacturate era PURPURA.

Purpura, era o culoare naturala care era obtinuta din niste scoici mici num ite MUREX si care era raspandita pe timpuri de-alungul coastelor Siriei si ale Libanului dar pe care fenicienii au facut-o sa dispara datorita utilizarii ei iresponsabile.
    Adunau scoicile, omorau vietatea din inlauntrul sdcoicii iar carnea intra in timp in putrefactie. Aceasta secreta un lichid galben. Dupa ce vopseai panza cu acest lichid, expuneau panza la soare. Ca prin minune acea culoare se transforma in violet. Prin diferite amestecuri se obtinea si cu culoarea PURPURIE.

Din pacate un intreg areal biologic a fost afectat din cauza disparitiei acestei scoici...

04.07.2012, 23:13:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera, ma bucur ca i-a placut si mai ales ca ti-am putut fi de folos.
    Cianitul ii va fi de mare ajutor. Si vei simti si tu o imbunatatire a relatiei tale cu el
    (poate veti deveni "mai buni prieteni" ...)

04.07.2012, 23:15:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Margicafermecata are Kianit "gherutze"...

04.07.2012, 23:17:14
  • Kalimera
    Kalimera

aha... ia sa fac o vizita margicii fermecate:)...

04.07.2012, 23:20:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cyanit, Kianit, Kianit sunt numele aceluiasi mineral numit DISTEN
    (Din greaca, di (doi), si stenos (rezistet)
    A aparut de curand pe piata comerciala iar piatra pretioasa ca atare apare prima data in India, in aluviunile din Muanmar si Coreea. SUA are iar Disten frumos dar cristale deosebit de frumoase s-au gasit si in Groenlanda. Cristale mari (chiar de 30 cm (!) s-au gasit si in Australia si Brazilia. Alte cristale pot proveni din Elvetia, Austria sau Franta.

Numele ii vine de la faptul ca prezinta doua duritati in plane diferite. Are un clivaj perfect si spartura inegala. Culoarea este datorata urmelor de Fier, Crom si Titan in silicatul de Aluminiu (Cianitul este un silicat: Al2 SiO5)

04.07.2012, 23:29:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

A mai fost denumit si Cianit datorita culorii sale: albastru cian.
    Este o pitra speciala, ezoterica cu efecte benefice deosebit de puternice.
    Starea de calm, siguranta de sine si incredere apare aproape instantaneu...

04.07.2012, 23:34:44
  • Kalimera
    Kalimera

eu ma calmez numai si privindu-l in poze... bine, e posibil sa-mi placa si pentru ca sunt sagetator si-mi plac la nebunie pietrele albastre...
    mi-am primit de ceva timp premiul de la izvoruldeperle, niste agate albastre fatetate superbe, si ma tot gandesc cum sa mi le fac... abia astept sa le port..

05.07.2012, 00:13:15