Forum: Orice altceva La o cafea (4)

• carmenn
    carmenn

ce lucratura... ca-i din bazar...toate produsele sunt aiurea...de unde handmade...sau alte fineturi....am vazut ca si pe topicul ,,pe breslo se vinde orice" s-a sesizat cineva...

19.07.2012, 00:55:38
  • issa
    issa

Prezentarea si modelele lasa de dorit , dar de regula micile firme de textile din Ro realizeaza lucruri de calitate...dar modele invechite:(

19.07.2012, 11:08:33
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata/ Buna ziua!!!
    Nu-i nimeni pe aici?

20.07.2012, 11:35:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicolebijou, a plecat lumea la plaja...

20.07.2012, 14:41:50
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ce bine de unii!!!!! Dar eu ma bucur si ca am treaba. Cred ca rau este cand n-ai ce sa faci, si astepti numai sa treaca timpul mai repede.

20.07.2012, 14:56:54
  • Kalimera
    Kalimera

ce-as mai fi plecat si eu la plaja...:)

20.07.2012, 16:06:44
  • Kalimera
    Kalimera

mmm... ba nu... chiar la plaja nu... la o balaceala in rau de munte m-as fi dus.. sa simt eu cum imi ingheata picioarele in apa aia de munte :))

20.07.2012, 16:07:49
  • carmenn
    carmenn

daaaaaaaaaa...ce fain era la munte la Piatra Craiului...nu mai vreau canicula,nisip,transpiratie si blegeala...

20.07.2012, 20:03:50
  • Kalimera
    Kalimera

pun de cafea! vrea cineva?:)))

20.07.2012, 21:34:26
  • gemsgems
    gemsgems

Unii la plaja, altii pe drumuri intre pat si baie. :)) Eu cred ca o sa fiu cam inactiva zilele ce urmeaza. Sunt cam data peste cap. :P

Kalimera, altadata as fi zis ca eu vreau un ceai in loc de cafea, dar acum nici ceai nu mai pot bea. :)) Numai apa si limonada. :P

Sper totusi sa termin ce am inceput pentru Rac si pentru Vara. :D

20.07.2012, 21:42:47
  • Kalimera
    Kalimera

intre baie si pat? alt traseu mai frumos nu gaseai si tu:))
    te cred, pitico... dar e bine ca n-o sa dureze mult disconfortul asta... in carti se spune ca dispare dupa ce misca prima data puisorul.. la tine, fiind prima sarcina, ar trebui sa se intample pe la 4 luni si jumatate..:)

20.07.2012, 21:53:35
  • blanitza
    blanitza

Gema draga, te sustin si eu cu vorba, ca mai mult nu am cum, tone de limonada-ti doresc, vei fi puternica si vivace!!! Ce frumos, mesteresti ceva la Racusor, si pentru Vara, spor, spor, spor iti urez!!!
    Tare mi-ar placea sa m-apuc si eu de Rac, e zodia mea si-ar trebui sa stiu cate ceva despre ea, macar ce simte si gandeste:), parca perlele si piatra lunii sunt benefice, din cate mi-aduc aminte...

21.07.2012, 14:30:38
  • carmenn
    carmenn

buna! vreau sa rezist fara tutun....sa ma las....insa e greu....o sa intru in sevraj...transpiratie si tremur....am mai patit-o...iarba dracului...

21.07.2012, 14:54:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu, as recomanda RACILOR sa poarte :
    - ONIX (acela albicios cu dungi maronii, denumit pe aici si "Onix de Italia")
    - CARNEOL (varietatea portocaliu-roscata)
    - CALCEDONIE (varietatea albicioasa)
    - RUBIN (In loc de rubin, as cauta o varietate de GRANAT (Pirop),
    culoare rosie-sangerie cat mai clara clara si curata)

21.07.2012, 16:52:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn, acum 10 minute m-am lasat si eu de o tigara...

21.07.2012, 16:52:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Racii ar trebui sa poarte Diamant...
    Luiati cu incredere Cristalul de stanca si puneti un pandantiv special: Cuart Harkimer, adica ... Cristal de Maramures (cristalul acela cu varfuri in ambele parti)

21.07.2012, 16:58:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Blanitzo, ai fi meritat de ziua ta niste cercei din Diamant...

21.07.2012, 17:00:19
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza,
    Te-ai lasat de fumat de tot ?
    Daca esti hotarat sa nu mai fumezi , sa-ti cumperi un pandantiv din AGAT DE BOTSWANA .

21.07.2012, 17:08:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Emese draga,
    n-am puterea... sunt un om slab se pare!
    N-am probleme cu carnea, cu alcoolul, cu femeile dar cafeaua si tigarile le completeaza!
    Orice viciu este format din suma altor viicii.
    Cred ca am sa raman cu blestemul asta, nerezolvat in viatza asta.

21.07.2012, 19:08:16
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am vrut sa scriu ca daca as fi mai aproape de tine, ar fi mai usor dar sti ce mi-a venit in cap imediat? Fiind aproape de tine, m-as fi lasat de fumat
    dar cine ar putea garanta cu nu ar aparea altceva in loc?

21.07.2012, 19:11:28
  • carmenn
    carmenn

offfff...o sa-mi lipesc plasture sau guma...am cateva in casa....nu am vointa...trebuie sa am de ce ma lega...poate imi face greata...

21.07.2012, 19:12:07
  • Kalimera
    Kalimera

gheorghitza, orice viciu i-ar lua locul, n-o fi mai rau decat fumatul! :))
    asa e... suma viciilor e constanta! daca te lasi de fumat, atunci tre sa compensezi cu ... sa vedem cu ce... alcool zici ca nu... carne, nici atat... gata, am gasit! cu fete!!:)))
    si eu fumez, dar n-am gasit inca motivatia de a ma lasa... :) si-apoi, mi-e si frica: alcool nu beau, carnea nu-mi place, de droguri mi-e frica... ramane sa compensez cu baietii!!! ntz ntz ntz... cuminte kalimera... ptiu-ptiu! piei ispita!! :)))))

21.07.2012, 20:22:05
  • Kalimera
    Kalimera

gheorghitza, ce tigari fumezi? lungi sau scurte?

21.07.2012, 20:34:43
  • Kalimera
    Kalimera

carmenn, nu ai o motivatie, de aceea ti-e greu... daca ti-ar spune un medic ca din momentul asta nu tre sa mai fumezi ca o-ncurci, sigur ai sa te lasi instant... si, cata vreme savurezi tigara la o cafea, e frustrant sa te lipsesti de o placere fara sa ai un motiv serios..

21.07.2012, 20:36:32
  • ametist.shop
    ametist.shop

carmenn,
    Pt . tine recomand AMETISTUL . Ajuta si la vointa .

Gheorghitza,
    Daca nu vrei sa te lasi de fumat nu e nici o problema .
    Sotul a vrut , a incercat multe , dar agatul l-a ajutat .
    Eu i-am dat ideea numai , fiecare decide pt. el .
    Eu am fumat pana am deschis magazinul (acum 13 ani ),
    dar nu mult ca sotul meu .

21.07.2012, 20:49:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

kalimera, mie mi-a spus doctorul...
    Sti ce l-am intrebat>?
    -Doamna Doctor, daca ma las de fumat, ma vindec?
    -N-o luatia asa... stiti, calitatera vietii este foarte importanta !
    Am repetat:
    -Ma vindec daca ma las de fumat?
    -...
    -Atunci, lasati-ma in necazul meu...

21.07.2012, 20:52:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Primul lucru pe care il face un doctor este sa te intrebe daca fumezi sau bei. Daca ii raspunzi afirmativ la vreuna dintre aceste intrebari, a gasit cauza

21.07.2012, 21:01:11
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza,
    Te rog nu vorbi de doctori , mai bine de cristale .

21.07.2012, 21:03:36
  • Kalimera
    Kalimera

...sunt cate unii care au trait 100 de ani si au baut, au fumat, au pierdut nopti.. o fi vreo gena rezistenta?..

21.07.2012, 21:36:52
  • Kalimera
    Kalimera

ametist, pentru vointa ce pietre-s bune pentru sagetator?:)

21.07.2012, 22:18:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera,
    Starile de dependenta sunt asociate dezechilibrelor energetice
    - din planul mental,
    - insuficienta dinamizare a Centrului Afectiv,
    - tendinta de subordornare fata de exterior (! acceptarea tacita a unor "conveniente", impunerea si acceptarea unor "reguli" din afara vointei noastre)

Fata de cele de mai sus, iata cateva recomandari:

21.07.2012, 22:51:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

1) AMETIST : ajuta la eiliminarea tuturor dependentelor si influentelor nocive exterioare.
    2) KUNZIT: echilibrarea centrului afectiv
    3) RODOCROZIT idem
    4) CHRYSOPRAZ sau PIATRA SANGELUI:influente si dependente de mediul exterior
    5) AGAT BOTSWANA (Fumat) si RUBIN (alcoolism)
    6) LABRADORIT si DIAMANT: influente straine
    7) TOPAZ ALB : regenerare launtrica

Pentru abandonarea fumatului e recomanda urmatoarea formula:
    Aagat Botswana + Agat Alb asociate cu RUBIN (sau Granat Rosu)
    (strecurand printre ele si cateva cristale de Ametist)

Zodiei tale, evreii ii recomanda purtarea RUBINUL (inlocuitor fiind Granatul rosu)
    Asadar, asocierea de mai sus este binevenita si ti-o recomand cu incredere.

21.07.2012, 23:15:12
  • betty.bijuterii
    betty.bijuterii

Buna seara tuturor!
    Am citit discutiile voastre vis-a-vis de fumat... Eu, pana saptamana trecuta, eram o fumatoare inraita; fumam un pachet si ceva pe zi. Sotul meu a inceput cu tigara electronica din noiembrie si nu mai fumeaza acum. Joia trecuta am luat si eu o tigara de-a lui la servici pentru ca eram deja in intarziere si nu mai aveam timp sa opresc sa-mi iau tigari. Am fumat toata ziua din acea tigara si mi-a fost foarte bine, nu am simtit nevoia unei tigari adevarate. Ziua urmatoare, la fel. Am mers si mi-am cumparat si eu un set de 2 tigari dar ATENTIE! Nu trebuie folosita nicotina cu arome sau nicotina slaba! Eu folosesc nicotina Tabac High(foarte tare) pentru ca, numai astfel, ai impresia ca tragi dintr-o tigara normala. Eu fumam inainte Kent lung clasic. Incearca, George, nu ai ce pierde.

21.07.2012, 23:21:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

betty-bijuterii,
    Eu fumez Kent 1 (cea mai slaba concentrare de gudron si nicotina)
    Zici sa incerc? Am sa te ascult si sa vad pe unde gasesc asa ceva.
    Ma bucur ca te citesc macar din cand in cand. Ai cam disparut dintre noi.
    Iti multumesc pentru sfat.

21.07.2012, 23:41:57
  • Kalimera
    Kalimera

multumesc mult, gheorghitza, pentru 'reteta'... o sa-mi fac rost de cristale si am sa incerc sa-mi adun si bruma de vointa..
    am incercat si cu tigara electronica, dar cred ca am facut gresala de care spunea betty, si am folosit rezerve din cele cu diverse arome, si nu m-am prea lasat convinsa de surogat.. am revenit cu succes la tigarile mele, cele de toate zilele..
    sunt uneori semnale ca nu-mi mai trebuie sa fumez, semnale pe care organismul meu le transmite, dar le ignor.. asta se intampla cand aprind o tigara si imi dau seama ca nu era chiar necesar s-o aprind, si mai mult o pufai s-o termin, n-o fumez. parca o aprind numai pentru gestul de a fuma. si atat.
    cineva zicea ca dependenta de tutun e mai mult o dependenta de gestul in sine, nu neaparat o dependenta chimica.. e ca un tic nervos. de aceea, cand cineva se lasa de fumat, inlocuieste gestul fumatului cu alt tic: bomboane, chestii de rontait.. acestea distrag atentia, amelioreaza sevrajul tocmai prin inlocuirea gestului. ma rog, e o teorie..

22.07.2012, 00:05:16
  • blanitza
    blanitza

Eeee, bine spunea Carmen mai devreme, iarba dracului... Eu am reusit o singura data sa ma las pentru 1 an, si s-a intamplat asta datorita unor circumstante - a fost o situatie care m-a facut sa ma supar foarte, foarte rau pe tigare, si-am lasat-o brusc, fara sa mai am cea mai mica pofta de ea anul acela, cat m-a tinut. Dupa 1 an, m-am luat din nou cam intr-o luna, pentru ca circumstantele care ma facusera sa ma las de fumat disparusera, si-asa a disparut si sustinerea mea morala. Daca n-ai ceva care sa te mobilizeze foarte puternic, atunci e super-greu sa te lasi.
    Gheorghitza drag, de ziua mea am primit un inel c-un rubin mititel, un deliciu!!!

22.07.2012, 00:33:32
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera,

De obicei cristalul ne alege .
    De aceea spun , ca cea mai buna solutie este sa mergem la expozitii .
    In martie cand am fost la expozitia de cristale ultima data , desii aveam
    lista cu ce vreau sa cumpar , m-a atras larimarul .
    Orice faceam ma intorceam la larimar .
    Cum organismul nostru stie ce sa mancam (de ce avem nevoie ) , asa e si
    cu cristalele .
    Sunt multe pareri despre compatibilitati in functie de zodii .
    Judy Hall pt. SAGETATOR recomanda :Topaz , Turcoaz .
    Labradoritul - ghid spiritual ,
    Charoit - te ajuta sa traiesti in prezent ,
    Ametist , Agat albastru , Calcedon , Citrin , Granat , Lapis lazuli , Sodalit .

22.07.2012, 10:12:53
  • gemsgems
    gemsgems

Sunt si eu curioasa, Kalimera. :)) Cand imi pun in cap ceva, fac... o zi, doua... poate chiar o luna! :)) Dar cica ce-i prea mult strica... chiar si prea mult bine. :))

Va multumesc pentru incurajari, fetelor! :D Am dormit ieri aproape toata ziua. :P Si nu-mi dau seama daca e din capul meu sau nu, dar nu prea mai pot manca mancare gatita. :-O

Eu pot sa spun ca am un singur viciu. Un singur lucru de care stiu ca-mi face rau, de la care as vrea sa ma abtin, dar rareori reusesc: dulciurile. :P Am reusit o data acum un an si ceva sa nu mananc dulciuri o luna. :D Ma indoiesc ca voi mai repeta experienta, mai ales cata vreme stau co socrela care face si cate doua tavi de tiramisu odata. :))

22.07.2012, 11:34:40
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Vai,Alina,esti de-a mea:))) Si la mine ciocolata si rafaello facut in casa sunt viciile declarate si asumate:))); de fapt,suntem o familie de dependenti de "bun-bun"-cum spuneau copiii mei cand erau mici- desi,daca ne vezi,nu s-ar zice,niciunul nu avem kg in plus (activitate fizica avem,slava-domnului,sa ne ajunga).
    Sotul fumeaza si fumeaza mult,dar el e mai mult stricator de bani si de tigari,fiindca nu trage in piept ci "pufaieste"...dar,nu le poate lasa nicicum:)))
    fratele meu,care fumeaza de o viata de om,a incercta cu tigara electronica si nu a reusit nimic...depinde si de vointa!

22.07.2012, 11:43:21
  • gemsgems
    gemsgems

Eu am avut o data un gagic care fuma FOARTE mult si peste tot pe unde era. Am respirat atunci fum pentru toata viata. :)) Mi-am promis sa nu-mi iau barbat fumator. :P

Mugur nu fumeaza, nu bea si e foarte cumpatat cu banii (asta asa, ca sa ma echilibreze pe mine :P). Singurul lui viciu pot spune ca e reprezentat de jocurile video. :D De unele dintre ele ma bucur si eu, ca sunt ca niste filme, cand le privesti de pe margine. :P Si norocul meu ca nu am un computer asa bun ca al lui si nu pot si eu sa le joc, ca sigur m-ar prinde. :P Daca ramane asta singurul lui viciu, o sa fiu o fericita. :))

22.07.2012, 12:10:25
  • Kalimera
    Kalimera

prin '90-91, cand au aparut Cobrele (primele 'calculatoare':)), si sotul meu era foarte prins de jocuri ... zicea glumind : de nevasta poti divorta (abia ne casatorisem) dar de calculator NU! :))) si chiar ca de atunci s-a axat pe IT... asta i-a fost meseria, chiar daca a terminat o facultate de inginerie mecanica..

@ametist.. am o piatra de topaz si una de labradorit, ambele sunt pandantive.. pur si simplu nu m-am putut abtine sa nu le cumpar cand le-am vazut.. am si un set de chipsuri de sodalit, pe care mi l-am facut singura (un pandantiv, cercei si bratara), placandu-mi foarte mult combinatia de albastru cu alb, si chiar merge bine si la blugi (port mai mereu blugi sau lucrusoare pe albastru). am si niste chipsuri de ametist.. intrebarea mea este: cum se pot purta toate acestea? daca nu le pot purta ca bijuterii, au efect daca le tin cu mine, in geanta?

22.07.2012, 12:22:08
  • Kalimera
    Kalimera

topazul si labradoritul le-am luat fara sa stiu ca-mi sunt 'alocate' conform zodiei... pur si simplu nu m-am putut dezlipi de ele :)) erau acolo si alte pietre mult mai frumoase, mai prelucrate, iti luau ochii... dar nu, mie astea mi-au placut, au o forma neregulata, oarecare, doar putin de tot sunt slefuite...

22.07.2012, 12:24:59
  • ametist.shop
    ametist.shop

Vezi ceti-am spus . Cristalele ne aleg pe noi .
    Poti purta si in buzunar , sau in geanta si din cand in cand sa-l tii in mana .
    Dupa un timp o sa simti , ca daca nu are nevoie organismul de pietrele respective , desii intra in contact cu pielea raman reci ( nu preiau caldura corpului ).
    In asemena situatii nu -l mai port o perioada cristalul respectiv .

Ai inrebat ieri "..sunt cate unii care au trait 100 de ani si au baut, au fumat, au pierdut nopti.. o fi vreo gena rezistenta?.."
    Daca ai urmarit emisiunea lui ORESTE ,ieri chiar despre acest subiect au discutat .
    Poate ai ocazia sa vezi reluarea .Au spus multe lucruri interesante.

22.07.2012, 12:39:20
  • Kalimera
    Kalimera

nu am vazut emisiunea lui oreste... am sa vad daca exista reluare..

22.07.2012, 12:45:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Spuneam ca pe 20 Iulie, s-a arbatorit Sfantul Ilie (popular Sanilie")
    Nu stiu cati cunoasteti legenda Sf. Ilie...
    Scriptura ne transmite ca Sf, Ilie s-a inaltat la cer intr-un vartej de flacari pe un car de foc. In credinta nostra, el este stapanul norilor, vazduhului si ploilor, fiind un luptator inversunat impotriva "diavolilor necurati". Legenda ne spune ca mai intai
    Ilie a avut o familie iar comportamentul sau a fost atat de violent cu sotia si parintii ei incat, Dumnezeu, a hotarat sa-l pedepseasca crunt: l-a lasat ciung si olog, ducad aceasta cazna vreme buna de timp.
    Dupa ispasirea pedepsei (si sincera cainta a acestuia fata de comportamentul sau reprobabil fata de sotie si parintii acesteia) Ilie a fost iertat de Dumnezeu Tatal si primeste libertatea de a alunga duhurile rele si diavolii cu tunete si fulgere.

22.07.2012, 15:19:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ce putina lume stie, este ca Sfantul Ilie are si o multime de rubedenii, fiecare cu locul si rostul lor bine inradacinat in popor. Aceste rubedenii de fapt erau recunoscute inca din inaintea crestinarii poporului roman si ele erau respectate cu mare sfintenie si o sa vedeti de ce.

22.07.2012, 15:22:10
  • ametist.shop
    ametist.shop

Azi e si Targul de Fete de la Muntele Gaina .

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Targul-fete-Muntele-Gaina_0_740926034.html

22.07.2012, 15:24:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata cateva dintre "rubedeniile" Sfantului Ilie:
    - PANTELIILE : reprezentari meteorologie care parjolesc si ard recoltele in luna luna lui Cuptor (cred ca aiti aflat de la stiri, ca prin tara au loc in perioada aceasta numeroase incendii care au lovit lanurile, pajistile si padurile) Aceste PANTELII sunt, conform traditiei populare, surori ale lui Sf. Ilie si sunt celebrate inca din vechime, pe data de 13 si 27 Iulie. Forta lor distrugatoare, poate fi diminuata daca taranii, le respecta aceste zile, sarbatorindu-le si nemuncind in aceste zile
    -

22.07.2012, 15:28:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In traditia populara romaneasca, surorile lui Sf. Ilie sunt:
    - PANTELIILE (despre care vi-am vorbit)
    - PARLIILE
    - PALIILE
    - OPARLIILE
    Ultimele trei, sunt divinitati ingrozitoare care se razbuna pe necredinciosi in zilele de 20-22 Iulie prin incendii, ofilirea florilorilor, parjolilea miristilor si pasunilor

22.07.2012, 15:33:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

OPARLIILE ating si oamenii, lezandu-i cu arsuri si opareli ale pielii.
    Pentru a nu pati aceste lucruri, batranii nostri tarani, sarbatoreau OPARLIILE in fiecare an pe data de 23 Iulie (cum arfi de exsemplu maine, cand conform traditiei, ar trebui sa nu se lucreze deloc)

22.07.2012, 15:35:53