Forum: Orice altceva La o cafea (4)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Voiam sa scriu 500 grame de prune uscate

16.07.2012, 23:39:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand vine TOAMNAAAA am sa va spun cum va puteti face singure acasa STAFIDE

16.07.2012, 23:40:07
  • Kalimera
    Kalimera

mi-ai adus aminte de copilarie, gheorghitza.. impreuna cu bunica din gorj taiam felii, insiram pe sfoara sau intindeam la soare la uscat mere, pere.. cand plecam inapoi la bucuresti, aveam grija sa imi iau si o parte din 'prada'.. bunica le spunea 'poame'. Doamne, cat erau de bune iarna...

16.07.2012, 23:45:09
  • Kalimera
    Kalimera

asta cu stafidele chiar as vrea sa aflu:)

16.07.2012, 23:45:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, o reteta extrem de simpla.
    Luati un pepene verde (Lubenitza) Taiati pe un capat alungit un capacel, in asa fel incat dand capacelul la o parte, sa ramana suficient loc pe unde sa puteti patrunde in interiorul lubenitei cu o lingura. Cu aceasta lingura, veti zdobi tot miezul pepenelui, pana la coaja. toate semintele si miezul sfaramat, vor ramane in interior. Acum, completati golul ramas in urma saramarii miezului cu alcool dublu rafinat (pana apare alcoolul in partea de sus a gaurii. Puneti inapoi capacul. Asezati lubenita, intr-o oala mare (sau in ceva in care lubenitza sa stea nemiscata)
    Dupa ceva vreme (peste doa-trei saptamani) veti avea un lichior natural de ... lubenitza

16.07.2012, 23:46:48
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera, multa bataie am luat eu in copilarie pentru fructele puse la uscat la soare
    Hi, hi, hi nu ma puteam abtine sa fur cateva, de cate ori treceam pe langa ele...
    -Mai, pruncule, drac gol ce esti ! Nu poti manca fructele din pom, tocmai din astea ti-ai gasit sa mananci??? Stiga tare necajita buca-mea la mine, aplecandu-se dupa o nuia prin curte...

16.07.2012, 23:50:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

STRIGA TARE NECAJITA BUNICA-MEA
    Sorry

16.07.2012, 23:51:28
  • Kalimera
    Kalimera

hihi, drac gol.. pai da... si mie mi-era mai simplu sa imi iau din mers cateva feliute din cele puse la uscat:)) dar faceam asa de multe, ca nu mai conta furtisagul meu zilnic:))
    nu mai corecta, gheorghitza... creierul uman recunoaste tiparele, chiar daca lipsesc litere.. asadar, pricepem repede:)

16.07.2012, 23:56:06
  • carmenn
    carmenn

neatza! taiati felii din mere sau pere...eu pun toamna strugurii in mandarda pe hartii si se usuca...insa trebuie sa stii ce strugurii sa culegi...

17.07.2012, 08:03:13
  • gemsgems
    gemsgems

Neatza! :D

Gheorghitza, mie imi plac tare mult prunele uscate cu orez, dar fara ceapa. :D Un deliciu!

La mine la tara bunica punea la uscat numai prune. Le punea in ladite de lemn. Cele mai bune prune uscate! Ce gasesc acum in comert sunt prea hidratate fata de ale ei. :D

Eu l-am visat aseara pe bunicul meu, care nu mai e printre noi, si am plans o juma' de ora. Tare as fi vrut sa-si cunoasca stranepotii. :D

17.07.2012, 08:48:13
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna dimineata!!!

Alina, du-te la biserica si aprinde o lumanare pentru bunicul tau sau da ceva de pomana ( un banut, o bucata de paine...) gandindu-te la el. De acolo de unde este, se va bucura.

17.07.2012, 10:34:39
  • ametist.shop
    ametist.shop

gemsgems ,
    Sa stii ca de acolo vede tot si se bucura de evenimentele bune din viata ta .

17.07.2012, 10:40:07
  • gemsgems
    gemsgems

Nicole, multumesc! Probabil ca asta as fi facut in alte circumstante. :) Eu insa n-am nici o treaba cu biserica si nici cu credinta crestina nu mai am. :) Dar cand o sa merg acasa la ai mei, o sa merg la el la mormant. :D

Imi place sa cred insa ca esenta lui nu s-a pierdut si ca intr-adevar, poate sa simta ca imi e dor de el si ca nu e uitat.

Cand eram micuta, tati mai zicea din cand in cand ca lui nu are cui sa-i duca numele mai departe pentru ca are numai fete, mai mult in gluma. :P Dar mie mi-a ramas in cap "necazul" asta al lui si mereu mi-am dorit sa ma marit cu un barbat care are si el numele de familie tot Mihai, ca sa ii duc eu numele mai departe chiar daca sunt fata. :D

Si cum a facut viata asta, ca pe Mugur il cheama Mihai (si nu prin circumstante tocmai obisnuite :)) ). :)

Si uite asa pe copiii mei or sa-i cheme ca pe tatal meu. Si abia AZI mi-am dat seama ca nu doar numele tatalui meu va merge mai departe... ci si numele bunicului meu. Si m-am bucurat si mai tare. :D

17.07.2012, 10:44:37
  • Kalimera
    Kalimera

cum le mai aranjeaza viata... :)

17.07.2012, 10:46:55
  • gemsgems
    gemsgems

Iti multumesc si tie, Emese! Asa imi place si mie sa cred. :D L-am visat de multe ori de cand a murit. Si de fiecare data visele cu el m-au linistit si mi-au dat asa o pace interioara!

17.07.2012, 10:49:05
  • gemsgems
    gemsgems

Azi am facut ce am putut sa imi termin decoratia pentru Vara. :P Si mi-am dat seama de ce nu imi mai vine sa lucrez cu FIMO. De cand am ramas insarcinata, ma deranjeaza mirosul lui. Inainte nu-l observam si cand il observam nu imi facea rau. Acum imi face greata. :P Parca mi s-a dezvoltat mirosul. :)) Pe toate le simt mai puternic!

17.07.2012, 10:52:26
  • gemsgems
    gemsgems

Kalimera, chiar face ea cum face si le aranjeaza. :D Am auzit de la alti oameni povesti de te lasa cu gura cascata. :D Asa-mi place cand viata reala bate povestile! :D

17.07.2012, 10:55:58
  • Kalimera
    Kalimera

asa se intampla... unele lucruri care chiar iti placeau inainte, ai sa descoperi ca nu le mai poti suferi cat timp esti insarcinata :)) si viceversa! good news: si asta trece!:))
    ti-am zis de 'pasiunea' mea pentru peste, pe care am avut-o dintotdeauna. cat am fost insarcinata cu baiatul, nici nu ma puteam gandi la peste, darmite sa simt mirosul.. imi intorcea stomacul pe dos... dupa nastere, insa, mi-am scos parleala... am recuperat!! :))

17.07.2012, 10:58:14
  • Kalimera
    Kalimera

o prietena de-a mea a dezvoltat in timpul sarcinii o pasiune pentru mirosul de cauciuc. pe unde o vedeai, avea o bucatica de cauciuc in mana! :))

17.07.2012, 10:59:03
  • gemsgems
    gemsgems

:)) Eu vad ca nu am prind drag de nimic ce-mi era nesuferit, inca. Sunt doua lucruri pe care nu le sufar pe lume, ca si mancare: hreanul si chimenul. Ar trebui sa incerc, de curiozitate. :))

Mai auzeam pe la tara de femei care mancau creta cand erau insarcinate. :)) Yuck!

17.07.2012, 11:04:49
  • Kalimera
    Kalimera

pasiunea pentru creta denota cererea organismului pentru calciu... :) aveau nevoie de calciu suplimentar.

17.07.2012, 11:38:10
  • soso07
    soso07

Vazusem la televizor odata niste ciudatenii din astea cu femei insarcinate ... una manca var de pe pereti :) Ce sa-i faci daca cere organismul :)))

Eu nu am avut treaba cu "poftele". Daca mi-ar fi placut sa mananc ceva ce nu aveam, gaseam un inlocuitor si ma gandeam ca mananc ce-mi doream :)
    La prima sarcina mi-a placut sa mananc caise si capsuni (daca nu gaseam prospete, mancam dulceata :) Iar la a doua ... visine (tot asa, compot, dulceata, gem).

17.07.2012, 12:26:36
  • ametist.shop
    ametist.shop

gemsgems,
    Cand visam pe cei dragi noua , care nu mai sunt printre noi , ei de fapt ne transmit prin vise , ca sunt bine si vor sa ne linisteasca pe noi .EI STIU mai multe decat noi .
    Despre "pofte " e clar , organismul nostru stiu multe , noi nu auzim umeori ce ne sopteste la ureche .

17.07.2012, 12:30:01
  • blanitza
    blanitza

Hai, ce alte noutati mai aflam astazi despre plante, sa stii, Odi scumpa, ca vreau sa-mi iau si eu niste goji, doar asa, de incercare, mi-a placut grozav ce-ai scris despre ele!!!
    Alina draga, va zica ai in fata ochilor tai exemple de miracol, da' tu n-ai nicio treaba cu aspectul credintei... Chiar ma surprinzi...

17.07.2012, 12:31:49
  • nicolebijou
    nicolebijou

Nu numai la tara se manca creta. Cand eram insarcitata cu primul baiat, eram in anul patru de facultate. Cand ma duceam la cursuri si vedeam creta la tabla, daca nu aveam la mine o bucatica din care sa rontai putin, eram ca turbata. Daca na cautai in geanta, intotdeauna gaseai doua crete intregi sa am rezerve pentru sfarsitul de saptamana.

17.07.2012, 12:47:55
  • gemsgems
    gemsgems

Una e credinta si alta e religia, Gabitza. :) Eu am zis ca n-am treaba cu biserica si crestinismul (si nici cu vreo alta religie). Nu as vrea sa dezvolt prea mult subiectul asta pentru ca stiu ca sunt oameni care cred si nu as vrea sa supar pe nimeni. :) Fiecare cu treaba lui.

La mine, a crede sau a nu crede nu este o alegere. Eu pur si simplu simt sau nu simt. Si nu imi e teama de consecinte, pentru ca... asa simt. :)) Incerc sa fiu cat se poate de sincera cu mine si cu altii. Nu sufar ipocrizia si in nici un caz nu o sa fiu o ipocrita, pentru nimic in lume, decat daca voi fi FORTATA de vreo condamnare la moarte (poate :P), ceea ce sper din tot sufletul sa nu fie cazul vreodata. :D

Dalai Lama zicea: "My religion is very simple. My religion is kindness."

Mi-a placut foarte mult ce a zis. :) Pentru ca FIX in asta cred eu. Cred ca e de ajuns sa fiu un om bun. ATAT. :) Si eu fac tot ce pot sa fiu un om bun. :D

Mugur e mai spiritual decat mine. El chiar crede in niste entitati constiente si un scop divin si toate cele. :P Eu nu pot... poate sunt o fire prea logica. :) In general cred doar in ce vad si in ce simt... ce nu pot explica... nu pot explica inca. :)) Si n-ai sa vezi ca ma apuc eu sa cred in diversi dumnezei sau ca ma apuc sa ma rog doar de teama vreunei judecati de apoi. :P Pur si simplu, nu am cum.

Nu am absolut nimic impotriva celor care cred in orice vor/pot ei sa creada. Atata vreme cat nu incearca nimeni sa ma convinga ca gresesc si el are dreptate, sa-mi bage credinta pe gat, putem trai in liniste si pace. :P

Miracole sunt multe pe lume... multe nu pot fi explicate de ce putem noi vedea sau simti. Dar si multe dintre aceste miracole sunt facute de NOI, de oameni. :) Eu cred in oameni. Mereu am crezut. :) Si rareori m-au dezamagit in mod direct oamenii.

17.07.2012, 12:54:17
  • ametist.shop
    ametist.shop

gemsgems,
    Cei care cred in puterea gandului , pot faptui miracole .
    Am mai scris pe forum despre filmul si cartea -
    SECRETUL (The Secret-Rhonda Byrne ) , care mi-a scimbat viata .
    Cartea are si continuare -The power .Puterea este in voi , dar l-am uitat.

17.07.2012, 13:00:54
  • gemsgems
    gemsgems

Am auzit si eu de "Secretul". Cand a aparut "Secretul" eu deja stiam secretul. :)) De prin alte carti... nici nu imi mai aduc aminte cand l-am descoperit. :D Eu cred in puterea gandului.

17.07.2012, 13:16:48
  • ametist.shop
    ametist.shop

Daca stii SECRETUL , atunci si stii cum sa-ti "programezi " viitorul , viata .
    Oamenii echilibrati si de succes stiu aceste lucruri .Stiu de enegii si de legea atractiei .

17.07.2012, 13:28:11
  • nicolebijou
    nicolebijou

Chiar citesc acum o carte pe tema aceasta, in care se spune ca gandurile noastre de azi ne construiesc viitorul si eu una chiar cred ca este asa si ca pentru a fi inconjurati de lucrurile sau oamenii care ne plac, trebuie sa ne iubim si acceptam in primul rand pe noi insine fara sa ne mai criticam la fiecare pas.

17.07.2012, 13:35:53
  • ametist.shop
    ametist.shop

Ai perfecta dreptate , persoanele care critica , nu sunt impacati cu ei .
    Daca te accepti asa cum esti ,o sa fi mai tolerant si cu altii .

17.07.2012, 13:40:05
  • gemsgems
    gemsgems

Oh, Nicole si Emese, ca bine ziceti! :)

Oamenilor care nu stau prea bine cu stima de sine le recomand, cand cer un sfat, un mic exercitiu. :D Pentru ca am observat un lucru chiar la mine, inainte. Nu eram in stare sa primesc un compliment fara sa incerc sa-l desfiintez. Imi zicea cineva "ce bine iti sta parul" eu ziceam repede ceva de rau, gen "da, dar nu prea are stralucire". Imi zicea cineva ca-i plac ochii mei, "da, dar ce pacat ca am sprancene asa rare". :)) Asa ca exercitiul pe care eu il practic tot timpul si-l recomand si altora, este ca atunci cand primesc un compliment sa raspund doar cu "Multumesc!". Eventual, sa-l intorc, daca asa simt. :D La inceput chiar a fost dificil. :P

Eu eram foarte diferita inainte. Eram furioasa. Eram frustrata. Pana cand am inceput sa ma analizez si sa ma inteleg. Apoi mi-a fost mai usor sa-i inteleg si pe altii si sa ii accept asa cum sunt ei. M-au ajutat mult si multe carti pe acre le-am citit si cativa oameni mai apropiati. :D

17.07.2012, 14:12:14
  • ametist.shop
    ametist.shop

Esti foarte matur si ai invatat din greseli .
    Eu la 50 de ani am inteles unele lucruri pe care Tu stii deja .

17.07.2012, 14:32:57
  • nicolebijou
    nicolebijou

Emese, mai bine mai tarziu decat nici o data. Poate ca numai acum eram pregatite sa invatam lectiile acestea. Se spune ca nimic nu-i intamplator si ca toate lucrurile ne vin la timpul potrivit, cand putem sa le intelegem si sa le aplicam.

17.07.2012, 15:23:08
  • gemsgems
    gemsgems

Asa cred si eu, ca e mai bine mai tarziu decat niciodata. :D Cata vreme gandurile, vorbele si/sau faptele noastre pot afecta chiar si numai o singura persoana, e important ce stim si ce putem imparti cu cei din jur. :)

17.07.2012, 15:26:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doua epicrame selectetate din ultimul numar al revistei REBUS:
    (Pentru comentariul lui gemsgems, referitor la "uitatul dupa sireturi")

" Lui Adam, Eva ii cere
    Mereu sa manance ...numai mere
    Dar el, tot umbland prin lume
    Parca-ar mai gusta ...si prune"

Si o epigrama referitoare la...fermuar:

"In trecuta dictatura,
    toti aveau fermuar la gura.
    Azi, vin toti cu vorba multa,
    insa nimeni nu-i asculta!"

17.07.2012, 20:14:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"epigrame", nu epicrame / sorry

17.07.2012, 20:15:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Epigrame literare
    (Culese de George Zarafu, Revista Rebus Nr.7)

Unei frumoase doctorite:
    "Cand te-admir, jucandu-ti rolul
    Ca stelele de cinema,
    Imi scade brusc colesterolul
    Si parca-mi creste altceva..."

Unui stomatolog:
    "Mi-ai extras brutal maseaua,
    Si mereu te-oi tine minte:
    Cat m-o tine sandramaua
    Am in contra ta...un dinte"

Baile Calimensti
    (recomandata celor cu pietre la rinichi)
    "Dup-o cura, doua, zece,
    De le face un roman,
    S-a convins ca apa trece
    Si ca...pietrele raman!"

Celor de la "Salvare"
    "Meriti binecuvantarea,
    Caci muream - mi-era fatal !
    Daca nu venea Salvarea
    ...Sa ma scoata din spital!"

Ghinion:
    "Medicul s-a prezentat,
    Dar clientu-a decedat.
    (Poate daca-ntarzaia,
    Decedatul ... mai traia!)"

17.07.2012, 23:50:41
  • carmenn
    carmenn

da....ce simpatice....

18.07.2012, 02:44:44
  • Kalimera
    Kalimera

ce haioase:))
    mi-am inceput bine ziua... la o cafea, si la propriu si la figurat, si m-am binedispus cu epigramele tale, gheorghitza:)

18.07.2012, 08:20:50
  • gemsgems
    gemsgems

Neata! :D Gheorghitza si pe mine m-au amuzat. Alaturi de niste apa cu lamaie sunt chiar bune. :))

18.07.2012, 08:32:44
  • Kalimera
    Kalimera

hihi... las' ca e buna vitamina C naturala... :))

18.07.2012, 08:36:45
  • gemsgems
    gemsgems

Este, este. Bine ca am gasit lamai bune, din alea mici cu coaja subtire si mult suc. :D

Si ca veni vorba de bun si natural, va arat si eu ceva amuzant:

http://creator.iqads.ro/grandspoof2012/creatie/1886

18.07.2012, 08:57:16
  • Kalimera
    Kalimera

haha! super!.. m-am uitat si la celelalte spoofuri.. haioase :)

18.07.2012, 09:13:21
  • blanitza
    blanitza

Gema, daca lamaile nu prea au suc, le pui in apa fiarta nitel, si ia sa vezi pe urma ce suc isi lasa...

18.07.2012, 14:48:05
  • gemsgems
    gemsgems

O sa incerc, multumesc! :D

18.07.2012, 15:23:06
  • carmenn
    carmenn

buna! hai ca e tare...radeam de chiloteii postati acum ceva timp...acum vad niste chiloti barbatesti...cica-s handmade...la alt magazin....

18.07.2012, 20:09:40
  • carmenn
    carmenn

in apa calda pun eu lamaile...si lasa tot sucul...

18.07.2012, 20:10:25
  • Kalimera
    Kalimera

carmenn, respectivul articol e prezentat pe un manechin cu sange cald sau...? daca da, da-mi si mie pe privat linkul, sa se bucure si okiu' meu :))))) de finetea lucraturii, fireste...:D

18.07.2012, 22:18:43
  • carmenn
    carmenn

nu-i cald...e rece...:)

19.07.2012, 00:53:53