Forum: Orice altceva La o cafea (4)

• carla69
    carla69

Sa vezi cum reactioneaza sotul meu la jartiere,snurulete,...

15.07.2012, 11:15:57
  • corainadori
    corainadori

Cand am avut primul copil, cand m-am dus la spital, cele care mai aveau copii, radeau de mine ca ma tot gadilea pe sub burta si-mi spuneau ca va avea par mare. Dupa chinuri de o zi si jumatate, am reusit sa nasc un baiat cu paru' negru, des, de 2 cm lungime, cu ochi albastri, dar dupa sase saptamani li s-a schimbat culoarea si-n ziua de azi baiatul meu are ochi aurii-verde vara cand este soare si albastri-cenusii, iarna sau in zile innorate. Normal, doctorii au zis ca nu pot sa mai am copii, dar "lucrand" intens, am ramas din nou gravida dupa cativa ani si fiind cu probleme au vrut sa-mi ia sarcina; am refuzat categoric, pentru ca am sustinut tot timpul ca va fi o fetita la care am sa-i pun numele Lia(ciocarlia) si va fi vesela ca o ciocarlie. Am stat internat, sub tratament pana cu o luna inainte de nastere. Cand a venit momentul am nascut o fetita mare, scumpa, sanatoasa, foarte vesela si iubitoare, numita Lia si care acum este translator engleza-japoneza, a trait un an in Japonia, este casatorita cu un japonez, are un baietel, Lennon si urmeaza cat de curand si (70%) o fetita. Aceasta este experienta mea in domeniu.

15.07.2012, 11:19:50
  • corainadori
    corainadori

In urma cu ceva vreme, snuruletele, funditele, dantelutele, fustitele erau la mare cautare la noi. Acum vederea lor il blocheaza pe-al meu sot: uita sa inchida si gura si ochii raman larg deschisi, fara clipire! Apoi isi aduce aminte si inghite in sec!

15.07.2012, 11:24:21
  • blanitza
    blanitza

Cora draga, pai ia vezi ce faci cu snurulete, fundite si-alte cele!!!
    Draga Alina-Gema, tare mi-as dori sa te lasi purtata intr-o zi de inspiratie si de trairile speciale pe care le ai acum, in directia unei decoratiuni de vara, noroc si sanatate, nu de alta, dar am pentru tine cel mai frumos pandantiv-donut de quartz roz, care te va astepta la concurs, cu numele - Premiu "Sweet Mom..."

15.07.2012, 11:32:21
  • soso07
    soso07

Eu la primul copil nu am suportat cafeaua. Imi era greata si cand ii simteam mirosul. Si, bineinteles, Alexandrei nu-i place cafeaua :) Cand s-a nascut mi-a spus doctorita sa-i dau sa manance ca altfel ne mananca urechile :))) Si asa a ramas si acum, mare pofticioasa si mancacioasa.
    La al doilea copil (sarcinile au fost cam in aceleasi perioade avand in vedere ca amandoi s-au nascut in iulie - 3 si 27) am baut cafea fara probleme. Nu mai stiu cati ani avea Stefan (vreo 3 - 4) cand mi-a baut jumatate de cana de cafea :) In schimb el este foarte dificil la mancare. Dar ii plac legumele crude : morcovi, broccoli, conopida (copac verde si copac alb :), salata, ceapa, varza + verdeturi (marar, patrunjel, telina). Ar fi in stare sa manance de pe tarabe. Il cunoasc toti vanzatorii de la piata.

15.07.2012, 12:20:35
  • soso07
    soso07

Ma duc ... am mancarea pe foc. Mai povestesc si mai tarziu, ca mai am de spus :)

15.07.2012, 12:21:19
  • issa
    issa

Alina , sa nu uiti de acidul folic ! Eu l-am luat pana pe la 15sapt. cand am primit vitamine si am renuntat la el, dar este esential in primele luni de sarcina.
    Eu sunt o gravida atipica(normal, la mine totul e pe invers) fara greturi, fara pofte, nu ma deranjeaza niciun miros, dar din luna a 4-a am arsuri....ele trebuie sa apara mult mai tarziu.
    In primele 2 luni am luat 4kg...enorm(tinand cont ca eu sunt obsedata de silueta), am tinut dieta , pana la 5luni nu am mai luat nimic in greutate , iar din concediu m-am intors cu 4kg in plus asa ca la aproape 7luni sunt un balonas :) dar nu am renuntat la tocuri de peste 10cm si nici nu mi-am cumparat haine de gravide.
    Este f. important sa iti gasesti un doctor in care sa ai incredere, eu nu am gasit ...am mers pana acum la 4 doctori din 3 judete diferite.
    Daca iti permiti poti sa faci un contract pt un pachet de urmarire si nastere la o clinica privata si se ocupa ei de tot.
    Fetelor, este firesc sa apara mici vergeturi de la 26saptamani...nu este cam devreme ? O sa fiu disperata daca o sa am burta brazdata :(

15.07.2012, 12:40:47
  • Kalimera
    Kalimera

o chestie atipica, eu am slabit in timpul sarcinilor... in prima luna de sarcina aveam un numar de kg si la 2 zile dupa nastere am constat : la baiat - nu mai aveam 12 kg, si la fetita - 16 kg. sarcina evolua normal, dar eu slabeam. burtica crestea dar eu nu luam deloc in greutate, ci dimpotriva. medicul m-a zis ca daca mai fac un bebe, o sa pot participa la Miss Univers :)))

15.07.2012, 13:20:30
  • blanitza
    blanitza

Sorinuta, si zi asa - Stefan mai sa manance de pe tarabe:::))) Lasa-l, fata, e un deliciu, bine ca mi-ai spus, cand veniti pe la mine sambata viitoare(ziua mea, dee...), sa am o taraba pregatita:)

15.07.2012, 13:22:42
  • blanitza
    blanitza

Ma pregatesc cu 3 tarabe - una de pietre pentru tine:), una legumicola pentru Stefan:), si-una de tuiculita si vinars, pentru barbati, deeee:)

15.07.2012, 13:25:20
  • Kalimera
    Kalimera

issa, ar fi trebuit sa-ti pregatesti din timp pielea pentru efortul asta... iti dai cu creme?
    nu te necaji..cand ai sa vezi ce minune ai adus pe lume, n-or sa mai conteze vergeturile..

15.07.2012, 13:29:08
  • carla69
    carla69

Eu nu am nici o vergetura doar varice mi-au aparut pe piciorul drept(asta sa nu mai fiti invidioase pe picioarele mele)M-am dat cu creme de corp,orice crema,buna sa fie

15.07.2012, 13:41:01
  • gemsgems
    gemsgems

Mie, sincer, nu-mi pasa de cum imi afecteaza silueta, mai ales pentru ca, din ce am vazut in neam, in partea mea femeile se tin bine. :D

Mami, cand eram eu la scoala, dupa 3 copii, arata mai bine decat arat eu acum. :)) Si acum, la peste 40 de ani, arata foarte bine.

Mie chiar mi-ar placea sa ma ingras si in nici un caz nu as tine dieta. :) Daca copilul cere, atata vreme cat nu imi afecteaza SANATATEA, eu ii dau. :))

Eu sunt o fire mai practica si nu mi-am sacrificat niciodata confortul fizic de dragul frumusetii superficiale. :P As purta incaltari inalte doar in privat :)) sau pentru cine stie ce ocazie spciala (o ora-doua :P).

Chiar sunt curioasa cum va fi cu hainele, cat de mare o sa fie burta. :D

O sa caut doctor la mine in oras, ca n-am cum sa ma deplasez prin alte judete. :)) Sper sa gasesc un doctor deschis la minte. :P Ca nu sunt tocmai genul de om care sa faca ce zice doctorul doar pentur ca a zis doctorul. :D

Eu o sa incep sa-mi dau cu ulei pe burtica in curand. :D Sper sa ajute. Daca nu, asta e. Pielea mea e destul de fragila si cicatricile imi trec greu, asa ca nu am mari asteptari estetice, sincer. :P Dar o sa fac tot ce pot sa fie bine. :D Ca mai vreau si alti copii, cu acelasi barbat. :))

Kalimera, sper sa am si eu copii iubitori de vegetale, ca ai tai. :D Eu oricum vad mai mult fructe si legume proaspete trag sa pap. Nu imi dau seama inca daca e doar autosugestie sau asa "imi cere". Oricum nu cred ca sarcina mea e intr-un stadiu destul de avansat cat sa ceara copilul. Sau cere de la inceput? :D

15.07.2012, 15:49:52
  • issa
    issa

Kalimera, m-am dat cu crema , dar am mai si uitat...dupa dus nu suport nimic uns pe piele:(.
    Mama mea nu a facut vergeturi, dar avea cu 14ani mai putin cand a ramas insarcinata...eu am 34:( Conteaza mult si tipul de piele...eu sunt mai sensibila.
    Carla, varice sau doar vase sparte ? Mama a ramas cu multe vase sparte dupa nastere .
    Alina si eu mi-am dorit doctor din oras, dar s-a intamplat sa nu gasesc(o poveste mai lunga...daca mergi prima oara la un doctor si mai apoi doresti la unul mai renumit sa vezi teorii)...eu sunt din Timisoara si stau in Oradea, asa ca am fost in Timisoara , in Oradea si in Arad(posibil sa nasc la o clinica din Arad unde am gasit si un doctor cu experienta care sper eu sa imi faca o cezariana reusita)
    Tie nu iti pasa de silueta pt ca esti tanara :D te refaci mult mai usor. Pe mine nu ma sperie faptul ca m-am ingrasat ci faptul ca raman cu burta si cu vergeturi...asta nu pot sa accept. Iar cel mai tare ma sperie nasterea si ce urmeaza.

15.07.2012, 16:29:37
  • gemsgems
    gemsgems

Eh, zici tu, dar nici eu nu sunt asa tanara cum era mami cand m-a facut pe mine - 18 ani. :))

Eu deja am niste vergeturi nu foarte evidente (mai ales daca port lenjeria potrivita :)) ), pe care le-am capatat la 16 ani chiar, in urma apendicitei, cand greutatea mea s-a schimbat extrem de brusc. Asadar, cand e vorba de vergeturi, ma indoiesc ca are vreo importanta varsta. :)

Si chiar si cand e vorba de burta. Zau asa, cate tipe chiar adolescente si tinere, care n-au copii, nu au o burta, doua? :P Eu cred ca de silueta o sa ma pot ocupa dupa nastere daca e necesar. Cel putin cu tipul meu de metabolism, cu ceva sport si alimentatie sanatoasa, pot obtine rezultate bune. Nu m-am cinuit niciodata sa stau slaba, dimpotriva.

Pe mine inca nu ma sperie nasterea, ca nah, mai e. :)) Dar orice ar fi sper sa nasc pe cale naturala. Nu de alta, dar mai vreau 2...3-4? :P

15.07.2012, 16:45:24
  • soso07
    soso07

Si mie mi s-a intamplat ceva ... atipic. La prima sarcina mi-au crescut labele picioarelor cu aproape un numar. Am crezut la inceput ca e din cauza picioarelor umflate, dar nu a fost asa ... A trebuit sa-mi schimb toate incaltarile (de la sandale pana la cizme).

15.07.2012, 17:40:21
  • soso07
    soso07

Gabitza, pregateste tarabele cu ce vrei tu, eu vin cu tarta de caise :)

15.07.2012, 17:42:10
  • gemsgems
    gemsgems

De asta chiar ca nu am mai auzit, Soso! :))

15.07.2012, 17:45:22
  • ametist.shop
    ametist.shop

gemsgems,
    Idea ta eexcelenta , sa-ti asculti organismul .
    El stie cel mai bine .Sa nu uiti sa consumi mancaruri cu calciu .

Gheorghitza,
    Am o veste buna , azi am ajuns la Muntele Gaina (1350 m) , vremea a fost excelenta , am mancat multe afine , dar... fetele au uitat sa vina .

15.07.2012, 17:49:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carla,
    cauta si tu prin zona ta vreo babutza care stie pune lipitori. Ele, se vor lipi exact pe zonele varicoase, tragand tot sangele stationar acolo. In plus, ele vor secreta si niste substante care nu n umai ca vor subtia sangele dar vor reda si elasticitatea vaselor, corectand natural toata zona afectata de varice (stiu si eu... vreo 10 sedinte sau mai putin ar fi nevoie)

15.07.2012, 17:50:32
  • soso07
    soso07

Da, am trecut de la 38 la 39 :) Ma gandeam ca, daca tot s-au lungit oasele, ar fi trebuit sa cresc si in inaltime, dar nu a fost asa :)))
    Eu am luat 14 kg la fiecare sarcina, iar la o luna de la nastere eram la greutatea initiala.

15.07.2012, 17:51:51
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07,
    Ar fi fost interesant sa cresti si in inaltime .
    Dupa mine ai "crescut " in ochi unor oameni dragi tie .

15.07.2012, 17:59:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tanti corainadori,
    niciodata cand recomand vreun cristal (sau vreun anume tip de piatra) pentru vreo afectiune, nu recomand fara sa nu tin cont de "radacina" care provoaca acele afectiuni. Nu boala trebuie tratata ci armonizarea mentala si energetica a trupului.
    Medicina alternativa are o vechime de peste 5000 de ani si n-are nicio legatura cu NET-ul (asta ca sa intelegi ca nu culeg nicio informatie de baza de pe NET...)
    Nu-s chiar asa de batran incat sa nu tresalt cand e vorba de vreo jartiera, de vreun fermuar ascuns sau de niste sireturi provocatoare.
    Nu-s nici chiar asa de tanar incat sa nu fi avut parte de cresterea vreunui copil.
    Acum vreau sa te intreb eu ceva: daca esti casatorit, nu mai ai voie sa te uiti dupa "alte" sireturi????
    Oricum, am inteles ca aici pe Forum, am nimerit intr-un loc incredibil. Aici, am intalnit SINGURELE FEMEI din lume care isi iubesc sincer sotii si nu i-ar insela sub nicio forma. Treaba buna este ca totusi imi dau voie sa-mi mai spun si eu parerea din cand in cand. In rest, sunt baiat cuminte si ascultator.

15.07.2012, 18:04:52
  • gemsgems
    gemsgems

Emese, sincer, nu stiu ce o sa ma fac cu calciul. Cel mai probabil, o sa iau suplimente de la Amway, pe care le-am testat si de care am fost foarte multumita.

Eu mai mananc iaurt din cand in cand, si smantana. Dar ma indoiesc ca astea chiar au calciu care poate fi asimilat de organism sau ca au de orice fel, unele dintre ele. :( Pana nu am posibilitatea sa fac eu teste si sa vad ca e adevarat ce se spune despre lactate, imi e greu sa cred. :P Si in general, nu mananc prea des decat branza telemea, care-mi place. Lapte nu sufar sa beau, mi se face scarba, de cand eram copil.

Mi-am pierdut increderea de tot in mancarea din comert. Lacomia impinge unii oameni la tot felul de lucruri, inclusiv la a vinde alimente fara nici o valoare nutritionala pe post de mancare sanatoasa. De aceea incerc sa mananc fructe si legume cat de proaspete si pe cat se poate, locale.

Unii spun ca trebuie sa mananc carne zilnic acum... dar eu nu pot face asta. Pus si simplu nu pot manca atata carne si nici nu am de unde cumpara carne de la tara, de animale crescute fara chimicale. Asa ca va trebui sa gasesc solutii pentru aceste problemute. :P

Poate par un pix "extremista", dar mie chiar mi-e sila de cum a ajuns industria alimentara. E fix atat: o industrie, un alt mod al unora de a face bani, fara sa le pese de consecinte. Poate unii pot ignora informatiile gasite pe acest subiect, poate nici nu cauta, dar eu nu pot. :P

15.07.2012, 18:08:34
  • gemsgems
    gemsgems

Gheorghitza, eu sunt de acord sa se uite dupa alte "sireturi", daca mi le arata si mie, cand sunt de fatza. :)) Poate invat si eu ceva nou. :P

Cat despre inselat... mi-am facut norma inainte de el. :)) Si m-am dumirit prea bine care e treaba cu barbatii. Imi ajunge unul si bun de aici inainte. :D

15.07.2012, 18:15:16
  • blanitza
    blanitza

Eu am inteles ca pana si la paine e o magarie, un soi de E, sau Dumnezeu stie ce!!! Asadar, eu am stop la paine de vreo luna-doua, am inlocuit-o in totalitate cu rosii, ca doar e vara...

15.07.2012, 18:16:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist.shop, ai urmarit turneul din Australia? ti-a placut finala???

15.07.2012, 18:16:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitzo, eu fac painea acasa (imi dau niste tarani faina neagra si taratze si seminte. Daca ai sti ce grozava este...)

15.07.2012, 18:17:53
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sunt legume , fructe care contin calciu .(afine ,migdale , brocoli , varza )
    Ani de zile si eu am luat vitamine , multivitamine , calciu de la Amway .
    Consumand multe cafele (5-6 pe zi ) am avut mare nevoie de vitamine .
    Acum am fructe uscate Fructele de Goji, contin vitamine esentiale (B1, B2, B3, C, betacaroten si alte provitamine A), minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier, zinc, seleniu, germaniu), antioxidanti.

15.07.2012, 18:22:09
  • ametist.shop
    ametist.shop

Pe Muntele Gaina nu am avut televizor .Acum am ajuns acasa.

15.07.2012, 18:22:57
  • gemsgems
    gemsgems

Multumesc pentru info, Emese, o sa ma interesez si eu mai departe sa vad ce si unde gasesc. :D

15.07.2012, 18:25:07
  • carla69
    carla69

Fac ce fac,scriu la lucrare,dar nu stiu cum apas pe butonul gresit (sau cel bun) si tot aici ajung pe Breslo.Ufff,revin la lucrarea mea.Vara asta stau in fata ecranului

15.07.2012, 18:58:11
  • Kalimera
    Kalimera

emese, sunt chiar minunate fructele de goji! am luat din curiozitate acum cateva luni, si acum am grija sa am mereu in casa. cel mai mult imi plac in iaurt :)

15.07.2012, 20:19:16
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza, stiu, si ma enervezi, vreau si eeeeu paine de casa!!! Nu pot sa mai mananc prostia asta moale si pufoasa, care se lipeste de degete realmente!!! Gheorghitza, o faci tu, adica o framanti, sau ai masina de facut paine? Cuptoras, sau habar n-am ce, dar Costin ma tot bate la cap sa ne luam si noi, da-mi niste detalii, pleaaaase...

15.07.2012, 20:36:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanito, cand vreau paine mai multa, o fac manual. (dupa cum o facea bunica: framantata, dospita si apoi coapta la cuptor - acum, la cuptor de aragaz)
    Daca ajunge o franzeluta de 700-900 grame, o fac la masina de paine care face tot. Laptele, l-am inlocuit cu lapte din soia (exista aparat care face lapte din soia)

15.07.2012, 21:02:21
  • gemsgems
    gemsgems

E buna ideea asta cu painea facuta in casa. Eu as scoate-o de tot, dar lui Mugur ii place sa manance cu paine... multa. :P Noi avem aici o paine foarte buna, neagra, care nu e moale si pufoasa. :D

Despre cereale nu stiu ce sa zic. Am mancat si eu multa vreme. Dar am observat ca dupa ce le mananc sunt foarte obosita. Atunci am dat vina pe serviciu, dar am renuntat si la cereale. Dupa ce am renuntat la serviciu, am zis sa incerc din nou sa vad cum imi e cu cereale, de data asta fiind mult mai odihnita si mai fara stres. Rezultatul a fost acelasi, din pacate. Se pare ca pentru mine sunt greu de digerat sau ceva. Dupa ce le mananc nu mai sunt buna de nimic toata ziua. :|

15.07.2012, 22:11:49
  • Kalimera
    Kalimera

ce curios... cerealele ar trebui sa-ti dea energie, nu sa te trimita la nani...

15.07.2012, 22:25:12
  • Kalimera
    Kalimera

mai curios este ca si mie mi se intampla cam acelasi fenomen.. de obicei, pun cerealele in iaurt, si asta mananc la serviciu... e adevarat ca dupa, ma trosneste un somn de-mi vine sa pun capul pe birou :))

15.07.2012, 22:32:35
  • gemsgems
    gemsgems

La un moment dat ma apucase pe mine ca vreau sa mananc raw. Inca visez la o zi in care o sa pot. :P Si am citit cateva carti si am intrat si pe un forum de oameni care mananca raw. Si am vazut ca si acolo parerile erau impartite in privinta cerealelor. E chiar si un nene care a scris o carte despre asta unde vine cu argumente si toate cele. Nu mai stiu nume, stiu doar ca exista. Dar asa, cred ca exista carti impotriva fiecarui aliment cat de cat controversat. :P

15.07.2012, 22:36:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Trebuie sa stiti ca si alimentele sunt impartite pe categori energetice. Sunt alimente Yin si alimente Yang. (cate trei categori din fiecare: slab, mediu si puternic) Organismul noastru nu este intotdeauna echilibrat energetic si putem avea exces de Yin si deficit de Yang sau viceversa. Daca ne alimentam nepotrivit, nu vom face decat sa accentuam dezechilibrele energetice. Organismul are un sistem de autocontrol care cauta sa mentina in echilibru aceste energi. Daca apar inadvertente, apar diferite reactii asa zise "alergice" Asa se explica de ce la unele alimente reactionam ciudat. Pana la urma, fara a face multa teorie, important este sa ne "ascultam" organismul. Stie el ce stie, de multe ori, mai bine ca noi...

15.07.2012, 23:27:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dintre plantele medicinale care se regasesc in uleiurile volatile si care este foarte des folosita in Aromoterapie (poate la fel de mult ca Santalul si Menta) este si LAVANDA

15.07.2012, 23:59:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Se asociaza foarte bine cu uleiurile din citrice (mai ales Iarba de Lamie si Lamaia) cu Salvia, Patchouli, Pinul si Rozmarinul. Glandele uleioase ale Lavandei se gasesc printre perii foarte fini , in forma de stea care acopera florile, frunzele si tulpina.
    Cele mai importante culturi de Lavanda din lume se gasesc pe pantele alpine din spatiul mediteranean, Franta, Anglia si Tasmania

16.07.2012, 00:04:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Rolul ei purificator este binecunoscut, din care cauza, uleiurile de Lavanda se folosesc intens in spatii cu multe persoane (aglonerari) : Birouri in care desfasoara o activitate "public relation", clasdele de scoala, aule universitare, sali de cursuri in care apar "schimburi" de cursanti. Ateliere, magazine, cabinete medicale, etc...

16.07.2012, 00:09:03
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In afara calitatilor sale purificatoare, LAVANDA are urmatoarele proprietati tamaduitoare:
    -Scade tensiunea arteriala (excelenta pentru oamenii nervosi si hipertensivi)
    -Gastro-enterrita si tulburari digestive
    -Greturi (aviz gemsgems !)
    -Oboseala si/sau dureri musculare
    -Reumatism, articulatii, probleme ale sistemului osteo-muscular
    -Herpes, gripa si alte afectiuni cu imunitate scazuta (recomandata in afectiuni limfatice
    -Raceli, infectii ale nasului, gatului si urechilor

16.07.2012, 00:14:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Lavanda actioneaza excelent in tandem cu piatra pretioasa AMETIST (se potenteaza reciproc) Este vorba de Ametistitul tip "Lavanda"

16.07.2012, 00:16:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va doresc o noua saptamana exceptionala !

16.07.2012, 00:18:12
  • blanitza
    blanitza

Mama, ce subiecte interesante discutati, imi place la nebunie sa citesc lucruri despre plantele tamaduitoare si cred in ele mult mai mult decat in medicamente. Am auzit si eu despre planta goji, dar nu stiu mai nimic, exceptand faptul ca este o planta miraculoasa, Odilia scumpa, spune-ne mai multe...
    Gheorghitza, cu painea de casa m-ai rupt in 2, si cred ca-mi iau si eu un aparat, daca o face singura, ca eu la framantat, mai greu... Ce lucruri grozave ne spui despre lavanda, vreau sa-mi cumpar de la piata chiar maine, sa-mi spui si mie ce sa fac apoi cu ea, o pun la uscat, sau cum. Sau sa iau ulei de lavanda, si ce sa fac cu el..., as vrea neaparat sa fie in casa mirosul de lavanda, sunt sigura ca e bun si binefacator.

16.07.2012, 00:49:23
  • blanitza
    blanitza

Noapte buna, dragi breslasi, vise placute!!! Se anunta ceva furtuna prin Ploiesti noaptea asta...

16.07.2012, 00:50:21
  • corainadori
    corainadori

Buna dimineata la toata lumea! Cu painea din comert se petrec o gramada de treburi in ultima vreme de accea noi am cam renuntat la ea de anul trecut. Am cumparat o masina de paine cu care poti face paine pana la 1,2 kg si suntem tare multumiti. Avem un petec de pamant bagat la asociatie si primim grau care il ducem la moara si din faina asta fac paine in masina. Folosesc o reteta foarte usoara: 600 g faina, 1 lingura drojdie proaspata, o lingura ulei, o lingurita sare, 400 ml apa calda cat sa poti tine degetul in ea. Aceasta reteta o folosesc si cand fac pizza in cuptor. In masina se pune sarea, ulei si parte din apa si faina. Intr-un castronel pun drojdia, cu un strop de zahar, adaug 1 lingura din apa calda si adaug in masina intr-o gropita astfel incat sa nu ajunga la apa cu sare, ca nu mai creste. Pun pe program rapid si intr-o ora si 52 minute am o paine pufoasa, gustoasa si sanatoasa.In timpul acesta imi vad de alte treburi. Trebuie avut mare grija la paletele masinii si la cuva sa nu fie zgariate cu obiecte ascutite ca sa nu se prinda aluatul de ele atunci cand scoti painea. In masina am facut si aluat care l-am scos apoi sa fac altceva, am facut cozonac, dar paine cu seminte prin ea inca nu am facut. Sotul meu nu mai vrea sa manance paine din comert, iar eu, pe furis, uneori mai cumpara cate o franzeluta mica, mica, de pofta. Noi acum suntem doar doi si o paine ne ajunge de multe ori 2-3 zile; eu cel putin mananc paine numai cand nu se poate altfel. Daca nu ai grau, se poate cumpara faina cand sunt promotii, o pui frumos intr-un loc mai ferit de umezeala si iesi mult mai ieftin si sanatos decat daca cumperi zi de zi paine. Si sa vedeti cum miroasa in casa cand se coace!!!! Si la sfarsit "POFTA BUNA!". Corina

16.07.2012, 09:06:44
  • Kalimera
    Kalimera

blanitza, am sa dau copy/paste (se poarta mai nou) de pe un site care da cateva detalii despre goji:

Despre aceasta plantă se vorbeşte de peste 2000 de ani, din timpul dinastiei Tang. Medicina Tradiţională Chinezească o recomnada în boli cronice ale ficatului, rinichiului, în diabet zaharat, în hipertensiune, în echilibrul Yin-Yang, etc.

Fructele Goji au fost descoperite și folosite pentru menținerea sănății și încetinirea procesului de îmbătrânire în China, Tibet și India. Datorită efectelor antioxidanților pe care îi conțin fructele Goji, au circulat de-a lungul timpului mai multe legende despre acestea. Una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care la vârsta de 80 de ani trăiau sănătoși. Se spune că aceasta se datora fructelor Goji care cădeau în fântâna de unde își procurau apa de băut.

În 2002, David Wolfe prin Sunfood Nutrition (www.sunfood.com) introduce fructele Goji pe Internet, prin mâncarea vegană şi sănătoasă pe care o prepară şi promovează. De atunci, aceste fructe au devenit apreciate şi consumate pe întreg globul, fiind numite super-fruct, datorită conţinutului ridicat în nutrienţi.

16.07.2012, 09:41:33