Forum: Orice altceva La o cafea (4)
Gheorghitza5Kg AFINE
11.07.2012, 17:06:49
3Kg zahar.
-se amesteca afinele cu zaharul spargandu-le in palme.
-se pune tot continutul intr-un borcan de sticla de 10 litri (foarte mare)
-se leaga gura borcanului cu cel putin cinci straturi succesive de celofan. Fiecare strat de celofan se leaga etans cu sfoara speciala pentru consevat.
-se lasa borcanul in beci, pivnita sau intr-un loc racoros.
-Nu se mai umbla la el pana in Decembrie.
(Atentie! in borcan va avea loc o reactie biochimica anaeroba (fara aer) dar care va produce o presiune foarte mare in borcan, din care cauza, nu se umbla, nu se agita borcanul)
Datorita acestei presiuni, pe fundul borcanului se va aduna un lichid sangeriu curat, pur ca sangele iar cojile de Afine se vor separa deasupra. Pana la urma,
se va obtine un strat subtirel de "borhot" de afine si o cantitate substantiala de lichid incredibil.
GheorghitzaDeci, inainte de Mos Nicolae, se desface cu grije borcanul, cu coada unei linguri de lemn se face o gaura in stratul acela deasupra iar prin acea gaura se introduce un furtun din acela folosit pentru vin...
11.07.2012, 17:11:24
Daca se pune borcanul pe masa, prin acel furtun se va scurge lichidul despre care vi-am vorbit, in sticele de 1kg (se vor obtine cca 3-4 Kg de lichid miraculos)
Kalimeramoooama... si daca, din nebagare de seama deschid capacul prea brusc, va fi nevoie sa zugravesc din nou...
11.07.2012, 17:12:41
asa am patit cu un suc de rosii, conservat natural (cica), pe care l-am primit de la o ruda din provincie... m-am chinuit o saptamana sa scot fata bucatariei... mie, in schimb, mi-a facut bine masca de rosii... are multe minerale :)))
Kalimeramultumim, gheorghitza, pentru reteta :* am mai multa incredere in fermentatia naturala decat in fierturi...
11.07.2012, 17:13:55
carmennaoleuuuu...ce pofta mi-ati facut...eu azi am cules niste caise si am facut gem...miami...si de zarzare...ca trebuia sa fie tot cais...cica...dar vad ca sunt zarzare...
11.07.2012, 17:17:29
carmenncu sucul am patit-o si eu mai bine spus cu kechup unde am pus si ceva ulei...tot tavanul era pictat si nici nu a iesit la spalat...:( ...:)
11.07.2012, 17:18:44
GheorghitzaN-aveti ce umbla la el. Nu va face nimic, nu-i faceti nici voi nimic.
11.07.2012, 17:22:14
Lichidul despre care vi-am scris cum se prepara, are o valoare mult prea mare incat sa nu merite atentie si respect.
Am sa va scriu cateva dintre actiunile sale benefice.
(eu fac acest produs de peste 20 ani)
GheorghitzaAceasta reteta este tinuta secreta de foarte nulti botanisti sau farmaco-naturisti deoarece 1 kg de Mirtylina poate fi vanduta si cu 100 Euro
11.07.2012, 17:26:58
Avand atatea calitati tamaduitoare, eu nu pot tine ascunsa aceasta reteta de fabricatie.
ametist.shopGheorghitza,
11.07.2012, 17:28:37
Multumesc frumos .
Nu stiu ce e "borhot" , dar o sa vad .
GheorghitzaAsa cum exista rabdare pentru tzuica si vin sau bere, nu vad de ce v-ar deranja durata de fabricatie? Ea se bea pentru prima data de ...Craciun si trebuie sa ajunga pana la Pasti, cand va avea o cu toatul alta valoare.
11.07.2012, 17:29:05
Gheorghitzadatorita gazelor care se obtin pe cale anaeroba, se va crea o prewsiune pe afine. Ele vor fi "preate" natural. Pe masura ce ele elibereaza Mirtylina, lichidul isi va creste treptat nivelul in borcan, inlocuind treptat volumul fructelor de afine.
11.07.2012, 17:33:10
Acest procedeu de "autopresare" va conduce la scoaterea intregului lichid din afine iar in borcan vor ramane deasupra doare "cojile" afinelor. Aceste "resturi' sunt denumite impropriu "borhot" (asa ramane si cand se face vinul insa dupa un proces de fermetatie. In borcanul nostru, nu are loc un proces de fermetare ci de MACERARE.
GheorghitzaAcele "resturi" de afine, au si ele calitati incredibile. Se consuma cate o lingurita pe stomacul gol si au capacitatea de a stopa diareea, enterocolita hemoragica, tulbiurarile tranzit. Aceste "resturi" ar trebui sa fie consumate de Dianutza noastra deoarece este benefica in boala ei (am sa discut cu ea acest subiect, foarte serios)
11.07.2012, 17:36:17
Gheorghitza- Contine incredibil de multa vitamina A, ceea ce face ca Mirtylina sa fie un excelent protector al mucoaselor, epiteliilor, vasaelor de sange.
11.07.2012, 17:42:47
- Mareste permeabilitatea vaselor sanguine
- Ajuta la tratarea tuturor bolilor de ochi.
- Contine intreg complexul de vitamine B intr-o cantitate nemaintalnita in natura
- Fluidifica si purifica sangele. Ajuta la producerea globulelor rosii fiind recomandata in Anemii severe, leucemii si alkte boli hematologice grave.
- Detoxifica si regenereaza ficatul
- Curata intestinele, ajuta dezvoltarea unei flore intestinale naturale si elimina paraztitii intestinali (si cei de origine bacteriana si cei de origine virala)
Din cauza aceasta, Mirtylina trebuie sa nu ii lipseasca lui for HOPE din casa
GheorghitzaAre atat de multe utilitati, incat nu pot ocupa acest topic cu acest subiect.
11.07.2012, 17:45:27
este o bautura foarte gustoasa (nu are gustul visinatei sau afinatei...)
N-ati mai baut asa ceva.
pot spune doar ca nu degeaba i se spune
"Sangele Domnului".
Chiar face minuni !
ametist.shopMie imi place visinata . Mai demult faceam in fiecare an .
11.07.2012, 17:49:42
"Sangele Domnului"- o sa-l gust in decembrie.
Gheorghitza1) Tineti cont ca resturile de afine SE VOR RIDICA in borcan iar Mirtylina va ramane sub fructele de afine. Datorita acestui aspect (ca se RIDICA) este obligatoriu sa tineti cont de acest aspect: borcanul trebuie sa fie mult mai mare decat volumul continutului (din aceasta cauza vi-am spus ca la cantitatea scrisa este nevoie de un borcan mare de 10 litri
11.07.2012, 17:51:13
Gheorghitza2) datorita procesului natural (si nu fortat) macerarea dureaza mai mult (peste trei luni) Datorita presiunilor care apar in borcan, nu trebuie sa umblati la el. Faceti ce vi-am spus bsi ... uitati de el pana in Decembrie
11.07.2012, 17:52:54
Gheorghitza3) In momentul in care faceti in Decembrie acel transfer, lichidul intra in contact cu aerul si ca atare trebuie sa tineti cont de acest lucru (poate incepe un proces de autofermentare) Din aceasta cauza, exista doua variante:
11.07.2012, 17:57:53
- Adaugati 250 grame alcool dublu rafinat la fiecate sticla de un litru (750 miligrale Mirtylina +250miligrale alcool dublu rafionat ) PENTRU BAUTURA
- Umpleti sticla cu Mirtylina pana la revarsare dupa care strangeti dopul in asa fel incat sa nu primeasca aer. Pastrati sticlele la rece. Aceasta o veti folosi ca medicament.
De fapt, este si un puternic energzant (mult mai eficace ca "vinurile tonice"
GheorghitzaDomnul fie cu tine ametist.shop!
11.07.2012, 17:58:49
Nu vei regreta si ma vei pomeni.
carla69Noi nu bem asa ca raman tot la sirop!!
11.07.2012, 18:00:07
Sunt terminoiuuu!!Am croit o rochita (7 bucati ) si mi se lipea materialul de mine.Daca iese ceva e super!Idei idioate de-ale mele,in loc sa ma apuc de "plagiat " ca tot se poarta
ametist.shopGheorghitza ,
11.07.2012, 18:10:49
Domnul sa fie si cu tine , ca esti un om bun .
Am primit multe informatii utile si pretioase despre pietre ,
acum despre fructe , poate urmeaza plantele .
Kalimeragheorghitza, dar totusi, cum de nu fermenteaza toata ghidusia? sunt fructe crude, este zahar.. mai ales ca in absenta oxigenului se produce respiratia anaeroba, sau fermentatia - in termeni mai simpli..
11.07.2012, 18:45:28
lichidul pe care il scoti de acolo cu furtunul nu are deloc grade alcoolice? 2,3,5 grade, cat o bere?
Kalimerate intreb pentru ca eu pun, de exemplu, coacaze negre cu zahar in borcan inchis in frigider. chiar si asa, dupa o vreme, fermenteaza. pisca la limba, mai precis.
11.07.2012, 18:48:57
GheorghitzaAfinele, fac in plan fizic ceea ce fac Rubinul si Granatul rosu "Pirop" in plan energetic.
11.07.2012, 18:51:21
De aceea, atunci cand se recomanda niste cristale (pietre pretioase)
pentru anumite afectiuni, trebuie sa se faca recomandari complexe si in privinta
uleiurilor volatile, ceaiurilor, culorilor si sunetelor (terapiei prin culoare si muzica)
GheorghitzaKalimera, borcanul despre care am vorbit, sta "la racoare" peste trei luni. Ori ce proces ar avea loc, se va fi incheiat atunci. Pe tot parcursul acesta de trei luni, nu se va observa in borcan nimic deosebit (te uiti la el siu juri ca inauntru nu se intampla nimic. Atata doar ca vei observa cum creste cantitatea de Mirtylina si scade cantitatea de fructe... Nu apare spuma su altceva (numai daca deschizi borcanul, cand nu trebuie, hi, hi, hi "explodeaza o bomba")
11.07.2012, 18:56:38
carmennvedem rochita...lasa...eu vreau sa ma apuc de una mica pentru o cocutza...dar nu am o papusa sa iau masurile...ca nu stiu cum si ce ...crosetata...
11.07.2012, 19:06:36
Kalimerahahahaha...daca tot suntem pe un site de artizanat, invatam sa facem bombe artizanale!! :)) dar macar astea fac bine, ca-s naturale:) ti-am zis despre masca mea de rosii... mi-a catifelat tenul instantaneu:D bucataria mea, in schimb, avea pojar.. nici nu vreau sa ma gandesc cum i-ar sta cu afine pe pereti...
11.07.2012, 19:08:56
daca fac rost de afine (as vrea sa iau din cele de munte, nu din cele care 'cresc' prin bucuresti, de cultura) am sa incerc sa uit un borcan in felul asta.. imi place sa testez si sa invat sa folosesc natura in beneficiul nostru..
carla69Lasa kalimera,ca dupa ce-am zugravit,eu,ca eu le fac pe toate in casa de "desteapta" ce sunt am botezat peretii cu un pressou intreg de cafea,si nu mai am chef de zugravit,poate doar de pictat.
11.07.2012, 19:11:25
Rochita zace croita pe jos,fac pauza,dar incet,incet sper s-o duc la final si sa v-o arat
Kalimeracarmenn, o colega de-a mea a vazut paturica aceea superba din patratele, facuta de tine... faci si la comanda? o paturica pentru un bebe, intr-o singura culoare. roz zice acum ecograful, dar mai vedem daca nu creste ceva suplimentar intr-o luna-doua, sa trebuiasca sa fie bleu..:))
11.07.2012, 19:17:12
Kalimeracarla.. poti sa adaugi cateva linii si cateva curbe langa petele de cafea...arta abstracta :))
11.07.2012, 19:20:09
Kalimeracat despre rochita, poti sa ne arati si fazele intermediare.. ca ne-ai facut curioase:)
11.07.2012, 19:21:45
cattieBuna seara luuuuuuuuuuume.
11.07.2012, 19:22:41
Kalimerapazeaaa!! vine furtuna cattie!! :)))
11.07.2012, 19:24:22
buna seara, vijelie!!
hahahah cattie vijelie!:))
cattieDonderwolkje :))))
11.07.2012, 19:29:39
...am uitat sa va spun saptamana trecuta.Sunt mandra posesoare a unui papagal nimfa,femela,2 luni.frumusica fooooooooooooc si cam....zuzu!
Kalimerauau...ce creatura frumoasa... sa ai grija la degetzele, ca musca rau! :))
11.07.2012, 19:38:08
cattieA incercat deja...si m-a si scuipat.Cum eu sunt o lady doar am amenintat-o ca s-ar putea sa ramana fara alea 3 pene care le are in creasta(restul sunt lipsa,smulse din prea multa dragoste materna...dar cresc inapoi)
11.07.2012, 19:48:17
carmennlume...lume...pai am doua nuante de roz si niste vernil...pentru rochita mea...incerc sa fac niste patratele ,le postez si daca-i plac prietenei o incep...paturica...este o lanica cu acril din italia,moale de la cryssta, special pentru cocutze...sa nu le jeneze...ca merg relativ repede patratelele...asa mi-a trimis cineva un mesaj pentru una ...cred ca vroia colorata cu multe culori...deocamdata nu am culorile...ca le-am pus la paturica mea...si mi-o ia fata in germania ..:)
11.07.2012, 19:52:07
soso07Trebuie sa va spun si voua despre ce am citit azi : o zi importanta de care ar trebui sa tinem cont (noi, fetele maritate :)))))))))))
11.07.2012, 20:00:45
Dar trebuie sa scriu tot, nu pot extrage doar partea aceea cu "casnicia" :
Incepand cu 15 ale lunii (iulie), oamenii cinstesc Cricovii de vara sau ai Marinei, o sarbatoare ce trebuie tinuta cum se cuvine caci, altminteri, aduce boala si stricaciuni. In acest rastimp, pe 17 iulie, lumea ortodoxa o pomeneste pe Sfanta Mare Mucenita Marina, care se numara printre cei 14 Ajutatori in caz de pericol, in panteonul sfintilor crestini.
Se spune despre Cricovi ca ar fi forte diavolesti, care distrug lanurile, parjolesc recoltele, aduc foc, grindina si boli grave. De aceea, oamenii nu muncesc la camp, nu fac foc in cuptor si nu coc paine, dar isi uda gradinile si hranesc animalele. In unele locuri este permis culesul ramurilor de pelin pentru a se face maturi din ele. Aceste zile reprezinta mijlocul verii pastorale, care incepe la Sangiorz si se sfarseste la Samedru. Prima zi a Cricovilor e cunoscuta drept CIURICA, singura zi de peste an in care femeilor nu doar ca le este permis, ci chiar recomandat, SA-SI BATA BARBATII. Si asta ca sa le mearga bine tot anul in casnicie, sa aiba liniste in casa si sa aiba parte de sanatate. Se mai crede ca Ciurica ii "ciuruie" in bataie pe cei care muncesc de ziua ei si nu o cinstesc.
carla69Am facut o poza la ce-am facut pana acum la rochita
11.07.2012, 20:01:29
https://picasaweb.google.com/114196843096421767522/RochiiDeVara#5763957146699618690
soso07Daca este pentru binele casei, de ce sa nu incercam ? :))))))
11.07.2012, 20:02:45
cattieM-am indragostit de paturica pe care a facut-o Carmenn!!!!!!!!!!!!!!!
11.07.2012, 20:22:42
Kalimeracarmenn, stai asa, ca e inca mica 'cocutza', are numai cateva luni si este inca in burtica. si nu stim cu precizie daca e cocutza sau cocutz :) probabil ca intr-o luna vom sti ce este si atunci vorbim despre culori:) doar voiam sa stiu daca faci si la comanda, eventual cu materialul clientului:)
11.07.2012, 20:31:03
Kalimerada, soso! pentru binele casei, imi bat si barbatul:)))
11.07.2012, 20:32:04
Kalimerafrumos material, carla.. va fi rochita sau fusta?
11.07.2012, 20:32:39
carla69Rochita,mai are si partea de sus
11.07.2012, 20:40:57
gemsgemsBuna dimineata! :D Dragii mei, am o veste mare! :D
12.07.2012, 08:20:23
Sunt insarcinata! :D
De un an jumate incercam sa avem un copilas si la un moment dat chiar ma resemnasem ca nu o sa pot.
Nu stiu daca de vina e viata mai putin stresanta pe care o duc de cand nu mai am job, sau faptul ca a trecut un an jumate de cand nu mai iau pilule sau agatele galbene pe care le port de cateva luni in urechi (multumesc, Gheorghitza!) sau poate toate combinate, dar suntem extrem de fericiti! :D
corainadoriFELICITARI!!!! SI PENTRU MAMICA SI PENTRU TATIC! Sa fie intr-un ceas bun si sa aveti numai bucurii ! E implinirea cea mai frumoasa a unei tinere familii si va va invata ce inseamna daruirea si pe tine, tanara mamica ce inseamna dragostea pentru puiul tau. Inca o data felicitari! Cu drag Corina-Dorina
12.07.2012, 08:47:13
carla69Felicitaraaaariii!!!!!!Sarcina usoara!!!!
12.07.2012, 08:52:04
nicolebijouFelicitari!!!! Sa ai o sarcina usoara si sa fiti sanatosi amandoi!
12.07.2012, 09:05:31
camelia.handmadeUau, chiar ca veste mare, felicitari Alina, si sanatate!
12.07.2012, 09:30:40