Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Octavia, zici ca esti din zodia Taurului si te atrage Onixul...
    Pai, iata cum vad eu lucrurile:
    Printre pietrele care ti-ar fi tie recomandate se afla si Calcedonia.
    Exista cateva pietre care au proprietati asemanatoare iar din punct de vedere mineralogic, sunt din aceasi grupa. (chiar si din punct de vedere chimic)
    Ce sunt de fapt calcedoniile?
    Fac parte din mareata familie a CUARTULUI. Deci, este un cuart.

Varietatile MICROCRISTALINE COMPACTE de Cuart, cu pori SUBMICROSCOPICI sunt cunoscute sub numele de CALCEDONII

Iata pietrele care sunt "Calcedonii"
    - O N I X (intelegi????)
    - Carneol
    - Sardonix
    - Jasp (cu toate varietatile sale)
    - Chrysopraz ( Praz)
    - Silex (Cremene)
    - Agate (cu toate varietatile sale)
    - Opal

08.08.2012, 20:35:20
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Stii, nu mi-a fost greu sa apreciez culoarea parului. M-am ghidat dupa preferintele tale. Si tot discutand mi-am dat seama ca stau de vorba cu o doamna fina.

08.08.2012, 20:35:20
  • gemsgems
    gemsgems

Eu una nu cred ca am piatra pe care sa nu o sufar. Mai de graba sunt culori care nu ma atrag - marouri si albastruri "triste", cum imi par mie. :P Cum sunt cele de la lapis sau ochi de tigru. Nici piatra soarelui aceea sintetica nu-mi place. Si in ultima vreme nici onixul, doar pentru ca e negru. :))

Cred ca sunt eu intr-o faza in care am nevoie de culori vii... dar nu stridente. :P

Inca "suspin" dupa un opal. :)) Ma consolez cu cate o margea de labradorit. :P

08.08.2012, 20:36:13
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Multumesc Gheorghitza. M-am simtit in mod inexplicabil (pentru ca nu aveam cunostinte vaste) de onix, carneol, cuart vulcanic, jasp. De fapt acestea sunt pietrele semipretioase care m-ai inspirat si pe care le-am folosit in creatiile mele.

08.08.2012, 20:39:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Zodiei tale ii sunt recomandate si Calcedoniile. Onixul, este o calcedonie si deci nu este nimic "incurcat" Acum, fiecare piatra are totusi niste proprietati. Onixul le are pe ale lui si functie de anumite "afinitati" vibrationale, poti fi atrasa mai mult sau mai putin de o anumita piatra. ONIXUL este o piatra speciala si ascunde subtilitati incredibile. Onixul arabesc (ala negru, nobil) poate fi asemuit cu o "Gaura Neagra"
    Cea care absoarbe lumina iar noi o percepem "Neagra"...
    Cea care absoarbe toata energia din jur, destructurand universul apropiat pana in puctul in care ajunge sa explodeze, redand lumina si viata inapoi de unde a luat-o.
    Asigura acel perpetuum mobile care face ca Universul sa fie etern.
    Onixul, iti "aprinde" lumina in intunecimile sufletului tau, macolo unde stau "absorbite" toate secretele si tainuirile de care nici tu nu vrei sa-ti amintesti.
    Te ajuta (poate mai violent ca alte pietre) sa te "vezi" asa cum esti, ajutandu-te sa te sfefuiesti singura pana vei straluci ca lumina unui Diamant.

08.08.2012, 20:45:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sa te SLEFUIESTI singura... sorry

08.08.2012, 20:50:02
  • DragomirOctavia
    DragomirOctavia

Foarte frumos mi-ai scris Gheorghitza!

08.08.2012, 20:50:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

gemsgems, Citrinul, iti place? Dar Cuartul Roz? Jadul sau Coralul?

08.08.2012, 20:52:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

Ce e Chrysolit-ul - PERIDOT ?

08.08.2012, 20:52:18
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ti-am scris doar pentru ca ai amintit de Onix. Sa sti ca Onixul, poate fi comparat cu un profesor exigent, caruia iti vine sa-i dai cu cursul in cap si il injuri, dar el, prin metode dure, directe, de fapt tine la tine si fara sa-ti dai seama te ajuta sa-ti croiesti un frum drept. Nu toata lumea poate suporta Onix. Onixul, daca vrei, acfcelereaza perfectionarea spirituala. Daca ii suporti severitatea si ii faci fata, te va scoate cel mai repede la lumina (dintre toate pietrele, are forta cea mai mare de "restructurare" si indrumare apoi "pe calea cea dreapta"

Onixul, este atat de negru... ca in anumite conditii el se vede chiar alb.
    Albul-negru, paradoxul vietii noastre duale.

08.08.2012, 20:58:05
  • gemsgems
    gemsgems

Citrinul imi place. :D

Cuartul roz mi se pare dragut, dar n-as zice ca sunt atrasa de el. Imi place sa ma uit la fulgii astia de-i am, dar nu l-as purta.

Jadul imi place la nebunie, orice culoare, mai ales cel albastru. La jad imi place textura, transliciditatea lui.

Si coralul imi place, foarte tare, dar nici pe el parca nu l-as purta... imi place doar sa ma uit la el. :))

08.08.2012, 21:05:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, OLIVINA sau PERIDOT

08.08.2012, 21:08:57
  • ametist.shop
    ametist.shop

O.K. Multumesc frumos !

08.08.2012, 21:09:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

gemsgems,
    sa inteleg ca tanjesti inca dupa o iubire de care n-ai prea avut parte asa cum ti-ai fi dorit tu?

08.08.2012, 21:10:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si poate oferi tu, altora, dragostea aia lipsa, drept consolare?
    Poate gresesc.

08.08.2012, 21:12:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Esti caritabila, darnica, intelegatoare, iubitoare...

08.08.2012, 21:13:04
  • ametist.shop
    ametist.shop

gemsgems ,
    Ce spui de malachit ,turcoaz , ochi de soim sau larimar ?

08.08.2012, 21:14:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Larimarul nu cred ca l-a avut in mana. turqoaza nu ca o atrage. Ochiul de soim cred ii va place daca l-ar vedea...
    Sper ca n-am suparat-o pe gemsgems. Daca am gresit cu ceva, imi cer scuze.

08.08.2012, 21:25:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Turqoaza, NU cred ca o atrage...
    Malachitul de calitate ii face deosebit de bine si daca nu gresec, chiar ar trebui sa poarte.

08.08.2012, 21:26:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Si Cuartul Auriu, Citrinul, cred ca ii plac. Poate ne spune.
    Ii place Smaraldul si Diamantul dar nu vrea sa ne spuna.

08.08.2012, 21:28:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

gemsmems, te-am suparat cu afirmatiile mele???

08.08.2012, 21:29:25
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza,
    Eu am un pandantiv superb din larimar ,cred ca ti-ar placea si tie .
    Este un albastu spre turcoaz cum este apa .

http://www.captaintravel.ro/oferte-revelion/revelion-republica-dominicana/
    Vezi poza 3

08.08.2012, 21:31:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

pai, mi-ai dat un revelion in republica Dominicana... n-am vazut nici un pandantiv.

08.08.2012, 21:57:43
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

dana86 are Larimar.
    Prin bunatatea ei, am primit si eu cateva pepite.
    Dumnezeu sa o vegheze si pe ea! Sa n-o uitam ca ne-a ajutat mult la concursuri.

Asa cum a facut-o si Betty-bijuterii, hobby.shop, ZOXY si inca multe alte persoane deoasebite.

Ne-au uitat fetele astea de nu mai trec pe la noi. Sper sa fie sanatoase si totul le este OK!

08.08.2012, 22:01:51
  • ametist.shop
    ametist.shop

Pandantivul nu e pe poza , culoarea e pe identica ca apa .
    Am una in magazin la prod vandute

www.breslo.ro/Sold/ametist.shop/Pandantiv-larimar_1177044

08.08.2012, 22:01:56
  • gemsgems
    gemsgems

Ma scuzati ca raspund greu, lucram la ceva. :))

Nu am de ce sa ma supar. Din fericire, nu tanjesc dupa nici o iubire pierduta sau neavuta. Sunt iubita acum de omul pe care il iubesc. :D Daca o fi ramas ceva in subconstientul meu, nu-mi dau seama. Poate merg la o sedinta de hipnoza sa descopar. :))

Oricum, e drept ca eu sunt genul care e atrasa de inimi frante si vrea sa le repare pe toate. :)) Pana acum cativa ani am tot incercat, pana la urma mi-am dat seama ca degeaba le repar daca apoi le frang iar si ca tre' sa ma opresc la una. :P Si m-am oprit la cea mai frumoasa! :D

Malachitul imi place mult, ca e verde. :P

Turcoazul e frumos, dar nu ma atrage.

Ochiul de soim e maro. :P Nu l-as purta doar din cauza asta.

Larimarul e superb! Nu am avut niciodata, dar dupa cum arata, imi place.

Mie imi plac toate pietrele de culoarea mierii asa, aurii, dar nu obisnuiesc sa port pentru ca am pielea alba si ochii deschisi la culoare si nu mi se pare ca ma prinde.

Smaraldul imi place. Si diamantul imi place ca e scump. :)) Dar in general nu ma atrag in mod deosebit pietrele clare si cu taieturi perfecte. :P Tocmai pentru ca sunt prea... perfecte. :P

Am observat ca in general ma atrage tot ce e ca mine (cum ma vad eu): dezordonat, asimetric, imperfect in aparenta. :D Caut sa vad frumusetea acolo unde nu o vad altii, cred... incerc sa privesc oamenii si obiectele cum as vrea sa ma priveasca altii pe mine. :P Asta cred ca e explicatia.

Chiar aveam azi o discutie cu Mugur pe subiectul asta. I-am spus despre un poem care ma face sa lacrimez de fiecare data cand il citesc. Si i-am spus ca i l-am dat si lui o data si i-am povestit despre ce e vorba. Si nu isi amintea. M-a intrebat "avea rima?" :)) Nu avea. Doar pe motivul asta lui nu i-a placut. Pe mine cred ca asta m-a facut sa-l citesc prima data. :D

08.08.2012, 22:05:07
  • carla69
    carla69

Sambata voi fi prin Cluj.Cine e pe acolo disponibil la o intalnire?Nici nu stiu prea bine cine-i din Cluj!!

08.08.2012, 22:21:01
  • carla69
    carla69

Se pare ca nu e nimeni din Cluj.M-am plimbat pe Breslo si am gasit muuult Bucuresti,normal dar nici un Cluj

08.08.2012, 22:26:55
  • ametist.shop
    ametist.shop

Carla treci si prin Turda ?
    Eu acolo stau , la 32 km de Cluj .

08.08.2012, 22:30:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

gemsgems, Ochiul de Soim nu este maro. Se pare ca nu nu ai avut ocazia sa-l vezi iar pe Breslo, rar am vazut Ochi de soim adevarat.

Iata cum arata Ochiul de Soim:

08.08.2012, 22:34:34
  • ametist.shop
    ametist.shop

hobby.shop - este din Cluj Carla.

08.08.2012, 22:35:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ochiul de Soim, face parte din categoria cuarturilor chatoiante, alaturi de Ochiul de Pisica (verde); Ochiul de Taur (maro-auriu-roscat); Ochiul de Tigru Galben-maroniu -Auriu.

Ochiul de Soim este de fapt cenusiu-albastrui-azuriu. (asa cum arata de fapt ochiul de Soim, deoarece de acolo ii vine numele. Seamana mai degraba cu Labradoritul dar nu are acele scanteieri(irizatii) dar se obserba o dunga gri-albastruie din care cauza are si numele de cuart chatoiant (are forma ochiului de pisica...)

08.08.2012, 22:42:23
  • gemsgems
    gemsgems

Suna interesant. :D Am vazut pe Wikipedia cam cum arata. Cred ca trebuie sa-l in mana ca sa-mi dau seama daca-mi place. :P

08.08.2012, 22:43:29
  • carla69
    carla69

ametist,te-am ochit dar nu trec prin Turda(Gherla-Dej-Cluj)

08.08.2012, 22:48:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

Stai si duminica ?

08.08.2012, 22:52:14
  • carla69
    carla69

Daca am pe unde sta!!!Am intalnirea de 20 de ani sambata,apoi,mai vedem

08.08.2012, 22:53:27
  • ametist.shop
    ametist.shop

Chiar azi l-am dus pe baiatul meu la Cluj .I-am inchiriat o garsoniera .

08.08.2012, 22:57:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ametist, ai curajul sa-ti lasi baiatul pe mana Carlei? :))))) Glumesc....

08.08.2012, 23:00:10
  • ametist.shop
    ametist.shop

Am mare incredere in baiatul meu .

08.08.2012, 23:01:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

gemsgems, pozele pot induce in eroare si cand privesti pietre simple. "Ochiul" chatoiant, nu il poti vedea cum trebuie, decat daca ai lumina buna si schimbi unghiul de privire...
    Ochiul de soim, imprima "agerimea" scurteaza orizontul (cunoasterea) ti s-ar potrivi deoarece te-am simtit de multe ori "sclipiotoare" si "agera" in gandire si comunicare.
    Cred ca daca l-ai avea in mana, ti-ar place. Culoarea lui cenusie, imbraca piatra intr-un mister greu de perceput. Este daca vrei, ca femeia care isi ascunde corpul imbracata fdiind in haine mai largute. Parc ar spune: Nu vezi suficient? dedu...
    Si daca n-ai "ochi" sa deduci ceea ce trebuie, poti trece pe langa o comoara. Ca ori ce comoara, sta ascunsa. Trebuie cautata... iscodita...
    Asa este si Ochiul de Soim.

08.08.2012, 23:06:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu, n-as avea in Carla hi. hi, hi....

08.08.2012, 23:07:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sper sa stie de gluma.

08.08.2012, 23:07:38
  • carla69
    carla69

Am lipsit doar 5 minute de aici si ce vad?

08.08.2012, 23:10:13
  • ametist.shop
    ametist.shop

Ma bucur ca esti bine dispus .

08.08.2012, 23:10:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deoarece n-am vorbit chiar deloc despre Ochiul de Soim, voi reproduce pentru gemsgems un citat elocvent (Cristalul Ochi de Soim, este o piatra speciala si nu prea multe s-ar putea scrie intr-un topic generalist...)

08.08.2012, 23:16:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doctorul Dorin Dragos descrie atat de frumos Ochiul de Soim, incat doar citand, pot pastra acuratetea prezentarii:

(...) " Absorbita de incantarea misterioasa a adevarului, pluteste in pacea limpede a libertatii interioare sprew taramurile intelepciunii, dobandind stabilitatea emotionala, in miezul unei ambiante vibran, subtil, intr-o expansiune trepidanta."

08.08.2012, 23:21:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

" Dorul de inalt si concentrarea launtrica ii largesc campul perceptiei. Decantandu-si telurile de amagiri, tinteste unde si cand trebuie, apta sa-si infaptuiasca visul, aspiratia. Pentru a accede la o comunicare mereu profunda cu Dumnezeu, OMUL trebuie sa renunte la indarjirea de a-i transforma pe altii, caci isi iroseste timpul si energia, abatandu-se de la drumul catre divinitate. Efortul si atentia trebuie canalizate catre transformare DE SINE, imbinand INTELIENTA cu IUBIREA, MINTEA clara, cu INIMA deschisa. Cristalul activeaza mentalul, ii da penetranta si dinamism, si, prin intermediul lui, VITALIZEAZA INTREAGA STRUCTURA"

08.08.2012, 23:28:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

erata in prima parte a citatului:
    ..." in miezul unei ambiante vibrand subtil, intr-o expansiune trepidanta"

08.08.2012, 23:32:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

gemsgems, Ochiul de Soim este o piatra fermecatoare, chiar daca la prima vedere nu dai doi bani pe ea. Lucrurile marete, ori sunt prea mari incat nu poti realiza maretia (langa piramida lui Keops, nici varful nu i-l poti vedea) ori sunt atat de subtil ascunse, incat numai un ochi rafinat le poate vedea...

08.08.2012, 23:35:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

V-au plictisit comentariile mele?
    Cred ca trebuie sa ma opresc.

09.08.2012, 00:02:26