Forum: Orice altceva La o cafea(5)
GheorghitzaIata cateva dintre proprietatile care pot influenta energetic fiinta umana:
06.08.2012, 23:07:34
- Induce capacitatea de a descoperi complexitatea unor legaturi care teoretic sunt nebanuite si care APARTENT par disparate.
- Acolo unde pare o incalceala fara inceput si fara sfarsit, atunci cand apar situatii limita asupra carora nu stim nici cum, nici de unde sa incepem a le descalci, Moldavitul insufla dumirirea. Aduce ILUMINAREA ca o scantee inspirationala.
- Induce intelegere si explicatie, dincolo de CORPUL FIZIC (cum sunt de exemplu capacitatile paranormale: cum sa le explici?)
- Aduce viziune integratoare a complexitatii, inducand RECEPTIVITATE INALTA si RAFINATA, pentru a intra in rezonanta cu subtila vastitate a planurilor spirituale elevate.
- Aduce intelegere DINCOLO DE CUVINTE, Vezi, intelegeti, ceea ce nu poti explica prin cuvinte.
Moldavitul, deschide inima spre cunoasterea empatica, nasdcuta din intelepciunea IUBIRII
Gheorghitza- Induce seninatate si calm pentru a te putea intelege pe tine insuti mai intai, pentru ca mai apoi, sa-i poti intelege pe ceilalti (mai ermetici)
06.08.2012, 23:11:58
- Ajuta la abandonarea grijilor, a gandurilor care ne apasa uneori, prin inducerea unei unde de relaxare si calm profund.
- Indruma spre calea spirituala, ajutand fiinta sa renunte la atractiile materiale, la dorinte si toate franele care tin spiritul "inchis" in trupul FIZIC, Practic, ne ajuta la descatusarea sufleteasca.
Gheorghitza- Pregateste fiinta pentru confruntarea finala a vietii...
06.08.2012, 23:15:17
- Dezvolta celelalte simturi, paralele cu cele fizice (clauditia, clarvedrea etc...)
- Favorizeaza AUTOCONTROLUL
Deocamdata ma opresc aici deoarece restul influentelor nu sunt de interes general.
Gheorghitzacarla, am descris Larvikitul ceva vreme in urma. Are proprietati similare cu ale Labradoritului.
06.08.2012, 23:16:41
ametist.shopGheorghitza ,
07.08.2012, 13:57:20
Ce piatra te ajuta sa nu mai ai cosmaruri ?
GheorghitzaEste mai complicata treaba. Trebuie determinata cauza: traumatica, mentala, emotionala etc si functie de aceste aspecte se pot face recomandari. Eu necunoscand aceste lucru, iti dau o lista cu niste cristale, corespunzatoare tuturor acestor cauze, urmand ca tu, prin proprie experienta sa stabilesti care este cristalul cel mai potrivit.
07.08.2012, 14:03:28
ametist.shopDin pacate nici eu nu stiu .
07.08.2012, 14:08:14
De o luna mi-a spus baiatul meu ca destul de des are cosmaruri si se trezeste foarte obosit .
Cand am interbat ce viseaza a spus ca nu stie .
Gheorghitza1) Pentru armonizarea Vishudda si Ajna (aspectului MENTAL):
07.08.2012, 14:11:58
- Turmalina Al;bastra
- Safir
- Lepidolit
- Acvamarin
- Azurit
- Ametist
- Charoit.
2) Pentru dinamizarea Anahata (aspectul afectiv) :
- Kunzit
- Rhodocrozit
- Spessartin
- Cuart Roz
3) Pentru echilibrtarea emotionala:
- Malachit
- Chrysopraz
- Peridot (Olivina)
4) Dinamizarea solara (dezechilibrele nocturne se datoreaza unui deficit de aspect solar si ca atare acest aspect trebuie corectat):
- Ochi de Tigru
- Citrin
- Carneol portocaliu
- Jasp striat
- Granat (rosu)
- Rubin
- Coral (daca este femeie)
5) Protectii:
- Agat
Gheorghitzala punctul 4) sa adaugi negresit PIATRA SOARELUI
07.08.2012, 14:13:11
carla69Multumesc Gheorghita
07.08.2012, 14:47:13
ametist.shopMultumesc si eu !
07.08.2012, 14:51:31
Gheorghitzacarla, tie am sa-ti spun cateva cuvinte despre Larvikite, despre care spuneai ca te atrage...
07.08.2012, 14:56:09
Gheorghitzaametist,
07.08.2012, 15:00:18
nu cumva esti prea exigenta cu baiatul tau? Nu cumvra ii impui un standard peste putintele lui? Sunt parinti care nu concep ca copilul lor sa nu fie primul si cel mai bun in toate... Sper ca tu, sa nu faci parte din aceasta categorie deoarece ar apasa prea mult pe constiinta sa si asa apasata de studiu, de mediu etc...
Adica, vreau sa spun ca in primul rand comunicarea ta cu el este esentiala. Sa nu ajunga sa-i fie groaza sa-ti spuna unele lucruri. Asa poate sa inceapa sa devina introvertit si acest aspect n-ar fi prea bun sa se intample la varsdta lui.
E doar un gand pe care ti-l spun ca de la prieten la prieten si nu trebuie sa te superi.
ametist.shopEl e foate exigent cu sine .
07.08.2012, 15:03:43
Daca un lucru nu e perfect e nemultumit .
ametist.shopstiu cum e sa ai parinti exigenti fiidca asa e mama mea .
07.08.2012, 15:07:30
Nimic nu am facut bine ,totdeauna ma criticat si ma critica si acum.
GheorghitzaCopii care au exces de aspect lunar, sunt "mamosi" (asa spuneau batranii despre copii care nu-si pot duce viata singuri fara mamicuta lor) Ai grija ca o vorba dura spusa din partea ta, sau o dojana, face de zece ori mai mult rau decat daca i-ar spune-o tatal lui...
07.08.2012, 15:10:36
Nu cunosc situatia dar imi dau si eu cu oarerea. Acest tip de copii, vor cauta sa se autodepaseasca numai sa-si multumeasca mama... sa o vada fericita si multumita!
ametist.shopTotdeauna l-am sustinut si nu am pus o pesiune suplimentara pe el .
07.08.2012, 15:15:09
Sotul meu insa destul de greu a acceptat ca nu a ales informatica ,
pe tema asta au fost cateva conflicte .
GheorghitzaCarla, iata cateva randuri despre piatra care te-a atras atat de mult:
07.08.2012, 15:36:44
Si Larvikitul face parte tot din categoria Silicatilor si anume din familia Feldspatilor,
avand "rude" apropiate si asemanatoare pe Piatra Soarelui si Labradoritul.
O formula chimica complexa, ne arata si complexitatea acestei pietre, cu irizatii albastre sclipitoare fascinante datorita unor incluziuni de ilmenit care are in compozitia sa si Fierul, Titanul.
GheorghitzaAr trebui vorbit foarte mult despre caracteristicile subtile ale acestei pietre dar voi prezenta pe scurt doar cateva dintre ele:
07.08.2012, 15:37:57
Gheorghitza- Amplifica si ceeaza focare de inalta rezonanta in AURA
07.08.2012, 15:42:36
- Faciliteaza influxul de energii elevate (superioare si rafinate)
- Fereste de influentele psiho-emotionale straine (externe) cum ar fi gandurile negre si trairile negative
- Ajuta la armonizarea fiintei in raport cu ceilalti, accepatand comunitatea si eliminand invidia si egoismul exacerbat
- Inlatura starile de oscilatii temperamentale si instabilitate cemotionala
- Stimuleaza procesele de AUTOVINDECARE
ametist.shopAm gasit Danburit roz si am vazut APOFILIT si MOLDAVIT verde .
07.08.2012, 16:04:22
Despre APOFILIT ne spui cateva lucruri ?
GheorghitzaIn clasa silicatilor, gasim subclasa Filosilicati si aici intalnim Apofilitul (Apophyllite)
07.08.2012, 16:47:38
alaturi de Pirofilit, Mica, Lepidolit, Charoit, Sugilit si Serpentuna
(Asta, pentru a intelege ca multe dintre proprietatile Apofilitului sunt asemanatoare cu ale celor enumerate.
Apofilitul este silicat hidratat de Potasiu si Calciu din care cauza, imprumuta calitatile acestor doua elemente importante.
Se gaseste in cantitati destul de mari in india si Brazilia dar se gaseste si la noi in tara la minele de la Baitza si Ciclova.
Culori" Alb cu nuante de ROZ, Galben, Verde, Violet, Brun, Brun-galbui.
Transparent, translucid, luciu vitros, duritate medie (4,5-5).
Exista trei tipuri:
1) Fluoro-apofilit (violet, verde, galben) care prezinta si efecte de fluorescenta
2) Hidroxi-apofilit (alb dar si multicolor)
3) Natro-apofilit (brun, brun-galbui
GheorghitzaSeamana la caracteristici cu Lepidolitul si Charoitul.
07.08.2012, 16:49:39
ametist.shopMultumesc frumos , cred ca cu cat am mai mult cristale vreu mai mult .
07.08.2012, 16:59:08
mai pun si un MORGANIT roz in cos si ma opresc .
Gheorghitzahi,hi,hi...Morganit!
07.08.2012, 17:01:27
Scumpa femeie are langa el barbatul tau!
GheorghitzaMorganitul ( o varietate de Beril) este deja o piatra pretioasa...
07.08.2012, 17:03:02
Gheorghitzarara si ... scumpa
07.08.2012, 17:03:38
GheorghitzaIar vad ca te atrage ROZUL si purpuriul...
07.08.2012, 17:04:10
GheorghitzaPoate gresesc dar cred ca nu ai parte de dragoste implinita...
07.08.2012, 17:06:07
Poate ca toate-s bune si frumoase dar in interiorul tau (si numai tu sti acest lucru) ceva iti lipseste...
GheorghitzaDar viata asta ne ofera si asta luam ! Nu prea putem face mofturi.
07.08.2012, 17:07:48
Odata luat, ramane bun luat si pretuit ca atare. Restul, le trecem la "compromiisuri" si nu ne mai deranjaza.
Gheorghitzagata, tac.
07.08.2012, 17:08:18
ametist.shopPoate aduc ceva din "trecut " , ce nu am constientizat inca .
07.08.2012, 17:08:33
ametist.shopCe te sperie ?
07.08.2012, 17:10:25
Ai o intuitie buna , pacat sa nu-l fososesti .
GheorghitzaMORGANIT,
07.08.2012, 18:14:30
Prezenta Manganuluio orienteaza actiunea cristalului catre planul AFECTIV, fiind o piatra a IUBIRII, o adevarata hrana sufleteasca pentru inima. Aceasta inseamna ca Morganitul rezoneaza cu chakra inimii Anahat, pe care o armonizeaza si o centreaza.
GheorghitzaCristalul actioneaza in doua directii dar in cadrul aceluiasi aspect: cel al iubirii:
07.08.2012, 18:24:18
- Altruismul (datorita Manganului)
- Puritatea ( datorita Litiului si Cesiului)
Punandu-le pe acestea doua impreuna, veti intelege de ce Morganitul este piatra IUBIRII: Imprima iubirea detasata, neconditionata si implicit, dorinta de a face bine celorlalti, fara a astepta vreo rasplata. Aceste atribute vin din chiar Centru energetic Anahata (al inimii)
Metalele alcaline, prin excelenta simbolizeaza puritatea, inocenta, din care cauza mineralele care contin metale alcaline se recomanda si pentru armonizarea centrului energetic Visudda (al gatului). Implicit, si Morganitul are aceste caracteristici. Astfel, el este crecomandat si pentru afectiunile din zona gatului (inclusiv disfunctii tioridiene)
Cristalul linisteste, impaca si calmeaza.
detensioneaza crisparea, contracturile musculare si spasmele.
Induce incredere, optimism si ENTUZIASM.
GheorghitzaMorganitul este cunoscut sub acest nume abea din 1911, datorita unui celebru colectionar de minerale din America pe nume: J.P. Morgan.
07.08.2012, 18:28:36
Se spune ca are o protectie maxima pentru nativii din Balanta.
In Rusia, aceasta varietate rara de Beril are denumirea de Vorobievit dupa numele unui mineralog rus pe nume Vladimir Ilici Vorobiev.
Gheorghitzaametist,
07.08.2012, 18:30:30
Chiar daca tu cunosteai poate toate aceste lucruri, le-am scris totusi gandindu-ma ca ar putea fi de folos si altora.
Este o nestemata frumoasa si merita tot respectul.
GheorghitzaMai ales ca despre pietrele PRETIOASE, n-am prea vorbit pe acest topic.
07.08.2012, 18:31:12
blanitzaGheorghitza drag, ce ma bucur ca scrii despre Morganit, despre care spun cu mana pe inima ca este o minune a naturii, chiar straniu ca exact acum ai ales sa vorbesti despre el, cand taaare-as avea eu nevoie de-o pietricica, macar!!!
07.08.2012, 19:03:30
Mai spune-ne, ca te citesc asiduu...
ametist.shopGheorghitza ,
07.08.2012, 20:01:02
Frumoase descrieri , abia astept sa am si pietrele .
GheorghitzaDin lista cristalelor cu vibratii inalte, enumerate la pagina 14, au mai ramas de discutat poate TANZANITUL si SERAFINITUL.
07.08.2012, 20:58:23
Voi incerca sa va descriu putin TANZANITUL
carla69Multumesc din suflet Gheorghita ,chiar imi place piatra de larvikit,inca n-am lucrat cu ea,dar o am,nu stiu de ce ma atrage,tot asa cum nu stiu de ce resping obdisianul
07.08.2012, 21:05:13
GheorghitzaSa-ti ceva spuerb din el, Carla. Este o mpiatra atractiva, fascinanta si mai ales enigmatica.
07.08.2012, 21:13:00
GheorghitzaVoi incerca sa va scriu mai multe date tehnice despre Tanzanit, deoarece este un cristal spendid dar prezinta cateva lucruri mai complicate din punct de vedere al prelucrari, montari si chiar al purtari bijuteriilor din Tanzanit.
07.08.2012, 21:15:29
Gheorghitzaam inceput sa mananc cuvinte:
07.08.2012, 21:16:17
Carla, sa-ti faci CEVA superb din el...
GheorghitzaMai intai caseta tehnica.
07.08.2012, 21:22:09
Tanzanit
In marea familie a silicatilor, gasim NEZOSILICATII din care fac parte:
- Grupa Zoisitului
- Epidotul
- Unakitul
Din grupa Zoisitului, voi cunoasteti chiar Zoizitul verde si Rubinul in Zoizit.
Dar din grupa Zoizitul mai fac parte urmatoarele cristale (varietati de Zoizit):
- Aniolit
- Thulit
si
- TANZANIT
GheorghitzaIncerc de fiecare data cand vorbesc despre vreo piatra (semi)pretrioasa, sa va spun LOCUL ei intre minerale deoarece acest aspect are foarte mare importanta cand vorbim despre diferite caracteristici tehnice sau, influentele vibrationale pe care le-ar avea aceste cristale asupra corpului uman.
07.08.2012, 21:27:54
Facand parte din clasa Silicatilor, o parte din caracteristicile Tanzanitului, se vor datora gruparii SiO4. In plus primeste caracteristici din partea altor elemente care fac parte din formula lui:
Calciu, Aluminiu si gruparea hidroxil (OH)
GheorghitzaEste un cristal de culoare albastru, verde-albastru, albastru ca cerneala, albastru purpuriu dar si galben ca mierea, (rar) brun sau incolor.
07.08.2012, 21:38:03
Are un luciu sticlos, SIDEFOS si matasos pe planurile de clivaj.
Duritate peste medie: 6-6,5 dar foarte friabil datorita clivajului se poate deteriora foarte usor. Din aceasta cauza este foarte important sa cunoasteti acest lucru.
Tanzanitul prezinta un pleocroism exceptional: albastru, purpuriu, verde tricroic vizibil cu ochiul liber.
Chimism: la temperaturi cuprinse inre 480 si 680 grade celsius Tanzanitul isi schimba culoarea (vom mai vorbi despre acest lucru)
Cunoscand acum acest aspect, veti fi cu siguranta mult mai atenti, atunci cand vreti sa puneti un cristal intr-o montura de inel, cercei sau pandantiv si folositi tehnici de lipit prin flacara sau scule speciale de lipit.
Gheorghitzasorry, intrerup putin. Revin...
07.08.2012, 21:38:58
GheorghitzaNumele de Tanzanit, vine de la Tanzania, tara unde s-a descoperit acest cristal,
07.08.2012, 22:23:05
descris prima data abea in anul 1967.
Acest cristal provine DOAR din Tanzania Muntii Gerevi de langa orasele Arusha si Moshi (este foarte important de stiut ca nu se mai gaseste nicaieri pe glob)
Zoizist galben si verde se gaseste in Tanzania si Kenya
Thulit, in Australia de Vest, Namibia, Norvegia si SUA
Aniolitul este un zoizit verde, descoperit tot in Tanzania in anul 1954