Forum: Orice altceva La o cafea(5)
GheorghitzaAigile, timpul este atat cat ti-l faci si cum il imparti. Foarte multi ani am lucrat intr-un serviciu de tura operationala (12/24; 12/48) adica dupa o tura de de zi si urmatoarea de noapte, aveam doua zile si doua nopti LIBERE. Daca fac o tura in locul unui coleg, el imi va face tura datoare, cand voi avea eu nevoie. Daca le cuplezi bine aceste "libere", dispui chiar de un miniconcediu. Serviciu ramane serviciu, iar in timpul liber, daca sti sa-l imparti dupa prioritati, nu te mai poti plange. Am familie si doi baieti. Am si o nepotica ( are sapte ani) foarte desteapta, frumoasa si care ma iubeste tare mult. De fapt, este singura care ma iubeste. Iti dai seama cand ne intalnim cam ce iese...
20.08.2012, 19:23:06
aigileCele mai crunte ture - bioritm killere ar trebui sa le zica! Deci enigma se rezolva: n-ai mai dormit! Pentru ca, daca mai si dormeai, pe langa o 'piata'- now and then, nu prea mult, sa nu devina 'narav'(nu-i asa, fetele?!...), pe langa o serbare sau o sedinta cu parintii, o vacanta sau doar o plimbare cu bicicleta, scuturatul covoarelor inainte de Revelion, berea cu baietii si aniversarile in familie, ce sa mai incapa, pe langa toate astea?!Nepotica, zici? Tu ai noroc ca nu intra pe-aici prea multi tovarasi de Yang, ca altfel... te-ar linsa! Nu cred ca ai invatat in cateva zile ce se studiaza la Geologie, sa ne vorbesti ca din carti, doar ca sunt vorbele tale, pe intelesul nostru... Mai adaug cristaloterapia, umblatul dupa comorile ei, bijuteritul, timpul daruit breslasilor, dar si altora, acum mai pui si cirese pe torturile astea(tortuuuuuri, nu gresec!), cu categorii filatelice si nu numai... Daca timpul ni-l facem noi, deschide, te rog un alt topic: "Cum sa faci 48 de ore din 24", si pune taxa de participare, ca o sa rupem netu'!...
20.08.2012, 20:03:32
GheorghitzaAm ramas tare tulburat dupa ce vazusem filmul "AVATAR"
22.08.2012, 01:37:18
De curand, imi cade in mana o carte, cu o tinuta grafica de exceptie, tiparita la Edidura GAMA /Bucuresti-2010 (www,edituragama.ro) Iata cartea:
James Cameron's
A V A T A R
(Albumul filmului)
Nu va scriam despre acest subiect daca gaseam in carte un text, pe care vreau sa vi-l impartasesc si voua, ca artizani,
GheorghitzaCitez:
22.08.2012, 01:43:51
RAZBOIUL DE TESUT
" Na'vi nu fac lucruri precum masini sau calculatoare, DAR SUNT ARTIZANI SEAVARSITI. Na'vi din Arborele Mama sunt renumiti pentru tesaturile si vesmintele pe care le creaza. Au razboaie de tesut de diferite marimi. Razboiul de tesut ocupa un loc de cinste in spatiul Arborelui Mama. Na'vi il numesc "razboiul de tesut-MAMA. Itele si stiinghiile sunt prinse de ramurile Arborelui Mama. Aici, Na'vi impletesc hamacuri, franghii, rogojini dar si haine si alte DECORATIUNI"
GheorghitzaAsa, mi-am adus aminte cu nostalgie de filmul AVATAR.
22.08.2012, 01:45:08
Na'vi erau ARTIZANI ... ca noi.
nicolebijouBuna dimineata!!!!!!
22.08.2012, 08:54:30
GheorghitzaBuna, Nicolebijou!
22.08.2012, 11:59:58
forHOPEBuna ziua dragilor,
22.08.2012, 14:30:40
Sunt in treacat asa ca m-am gandit sa va salut repede! Imi cer scuze pentru absenta insa toata saptamana am fost la o expozitie cu bijuurile iar acum imi fac bagajelul caci la noapte o iau spre capitala...vineri o operam pe buni de cataracta...sper sa iasa totul bine...aveti grija de voi si sa ne reauzim sanatosi!
Va pup
ametist.shopMulta sanatate forHOPE si tie si familiei tale .
22.08.2012, 15:04:54
O zi frumoasa !
forHOPEMultumim mult scumpa emese! :-* Asemenea si tie!! :-*
22.08.2012, 22:18:21
Merg sa ma odihnesc...nu mai pot...
va pup dulce dragi breslasi!
Noapte buna!
GheorghitzaS-a incheiat si etapa VARA a concursului anual ANOTIMPURI.
22.08.2012, 23:39:11
Am sa citez din "Eclesiatul"
(1; 8) " Toate lucrurile sunt intr-o necurmata framantare, asa cum nu se poate spune; ochiul nu se mai satura privind si urechea nu oboseste auzind."
(3; 1-2) " Toate isi au vremea lor si fiecare lucru isi atre ceasul lui./ Nasterea isi are vremea ei; saditul isi are vremea lui si smulgerea celor sadite isi are vremea ei."
Acum, culegem roadele etapei VARA a concursului ANOTIMPURI.
In curand vom culege roadele pamantului si vom sarbatorii TOAMNA.
Toate isi au vremea lor.
Toate vin si toate trec...
Felicitari Blanitza-Gabitza pentru ca te-ai inhamat la o asa munca voluntara.
Felicitari moderatoarelor, fete intr-adevar de exceptie!
Felicitari dragi breslasi, care vi-ati etalat creatiile in acest concurs!
Toate concursurile sunt de fapt pentru voi, dragi participanti.
soso07George, iti multumim si tie pentru "ENCICLOPEDIA" care a insotit si aceasta etapa a concursului !!! Un anotimp minunat de care ne va fi dor cand se va lasa frigul :)
22.08.2012, 23:47:23
Toate vin, dar de noi depinde cum trec ...
Gheorghitzasoso, odata cu ele, insa, trecem si noi.
23.08.2012, 00:10:44
Dar aceasta "etapa" de tranzit care se numeste VIATA, ar trebui sa ne faca mai buni, mai rabdatori unii cu altii si, mai ales, mai iubitori.
soso07Of ...
23.08.2012, 10:35:56
nicolebijouDe ce oftezi asa Soso? Noi ne trecem, imbatranim, dar copii nostrii cresc si infloresc, ne bucuram PENTRU si CU ei, si astfel viata poate fi ca un vals frumos fara sfarsit in care fiecare pirueta reprezinta un an in care am zambit, am iubit si am fost fericiti.
23.08.2012, 12:23:13
soso07Asa este, Nicole ! Dar se mai intampla cate ceva si se rupe echilibrul ... Si pana revii din nou la sentimente pozitive trece vremea, iti dai seama ca nu s-a meritat sa suferi, dar nu-i poti dicta sufletului sa gandeasca rational.
23.08.2012, 13:07:29
nicolebijouDe aceea este bine sa ne amintim cat mai mult de lucrurile frumoase, in prezent sa gandim numai la lucruri bune si sa sa visam cat mai mult cu ochii deschisi, chiar daca ni se par niste vise nerealizabile. Am citit undeva ca gandurile noastre de azi sunt de fapt realizarile noastre de maine.
23.08.2012, 13:23:50
ametist.shopnicolebijou ,
23.08.2012, 13:32:42
Parca ai citat din SECRETUL ( The secret ) De Rhonda Byrne .
Daca reusim sa avem ganduri pozitive , bune ,
vom atrage lucruri si situatii bune , echilibrate si vom fi fericiti .
Gandurile de azi vor fi faptele de maine .
nicolebijou"Secretul" am vazut doar filmul. Ideea cred ca am gasit-o in "Poti sa-ti schimbi viata" ( Louise Hay). Ideea este ca eu de cand refuz sa mai aplic chestia cu " drobul de sare" sau ce ma fac daca..." imi este mult mai bine si sunt mult mai linistita. Pacat ca nu apicam asta si in tinerete...
23.08.2012, 13:45:46
nicolebijouScuze, aplicam
23.08.2012, 13:46:13
soso07Da, asa este, Nicole si Emese. Sper ca micul concediu de o saptamana sa mai rezolve din probleme si sa aseze lucrurile pe fagasul lor normal. Dupa care imi voi tapeta toti peretii cu imagini la care visez de atata vreme, dar pe care le-am lasat in asteptare undeva, intr-un sertaras :)
23.08.2012, 13:46:46
Kalimerasoso, te simt necajita si-mi pare tare rau... dar, ca sa-ti descretesc putin fruntea, am sa-ti citez din Divertis:
23.08.2012, 14:22:35
"Majoritatea problemelor exista numai pentru ca ne gandim noi la ele!!":))
Sfatul meu: nu te mai gandi, si ai sa vezi cum se rezolva toate!!:))
soso07Sa stii ca ma straduiesc :) Cu siguranta voi privi altfel lucrurile dupa concediu.
23.08.2012, 14:29:13
GheorghitzaBatranii, ziceau ca dupa 15 August, Vara incepe sa ne paraseasca. Mai avem o sarbatoare pe 29 August si una foarte importanta, pe 01 Septembrie, cand, batranii
23.08.2012, 15:49:12
sarbatoreau inca din vechime Anul Nou bisericesc. Foarte importanta aceasta data, nu numai pentru lumea crestina dar si pentru viata de la tara. Conform unor stravechi traditii, batranii ziceau ca incepand cu 01 Septembrie, Vara nu mai este printre noi iar de prin dealuri si coline, Doaman TOAMNA incepe sa se imbrace in hainele ei iar dupa 08 Septembrie, coboara incet spre ses cu alaiul ei domnesc.
GheorghitzaDupa traditia populara romaneasca, toamna incepe de la Sf, Maria Mica, pe 8 Septembrie si dureaza pana la Sf. Nicolaie din 6 Decembrie.
23.08.2012, 15:56:45
Spuneam ca ziua de 1 Septembrie, nu insemna numai inceputul noului an Bisericesc ci si o straveche sarbatoare populara, numita Simion STALPNICUL, un personaj legendar, care, dupa legendele batranilor, era sustinatorul cerurilor deasupra pamantului (el, statea intr-un picior care se sprijinea pe Pamant iar mainile ridicate tineau CERUL ) Pozitia lui, era asemuita cu cea a unui adevarat STALP de reazam al cerului. Deci, ziua de 1 Septembrie, are dubla semnificatie despre care voi mai vorbi.
soso07George, ne pregatesti din timp pentru etapa urmatoare :)
23.08.2012, 15:58:04
GheorghitzaSpuneam ca pe ascuns, fara sa ne dam seama, VARA ne paraseste incet-incet dupa data de 15 August iar pe 1 Septembrie, TOAMNA isi pregateste tot pe ascuns ALAIUL SAU DOMNESC. Pregatirea aceasta dureaza deci, pana pe 8 Septembrie, cand ea incepe sa coboare... Dar stie cineva, in ce consta acest ALAI DOMNESC????
23.08.2012, 16:02:11
GheorghitzaPai, pregatirea a incept de cand am dat citatul din Eclesiastul. trebuie sa va pregatesc din timp. Nu vezi ca si Toamna se pregateste ascunsa vederi noastre?
23.08.2012, 16:03:56
Si numai ce ne pomenim cu ea la usa...
soso07Iat-o!... Sus în deal, la strungă,
23.08.2012, 16:06:45
Aşternând pământului
Haina ei cu trenă lungă
De culoarea vântului,
S-a ivit pe culme Toamna,
Zâna melopeelor,
Spaima florilor şi Doamna
Cucurbitaceelor...
Lung îşi flutură spre vale,
Ca-ntr-un nimb de glorie,
Peste şolduri triumfale
Haina iluzorie.
Apoi pleacă mai departe
Pustiind cărările,
Cu alai de frunze moarte
Să colinde zările.
GheorghitzaIata ALAIUL TOAMNEI:
23.08.2012, 16:11:06
Haina si trena lunga de mireasa este croita din frunzele ruginii. Ii tin trena toate tipurile de fructe si legume tomnatice coapte si viu colorate. Paru-i impodobit cu florile toamnei: CRIZANTEMELE. Detasamentul precursor (cei ce prevestesc sosirea Miresei TOAMNA sunt Ciulinii, Ciumafaii si vantul care ii impinge la vale. Ei sunt insotit de primii stropi de ploaie tomnatica.
Recolte, Crizanteme si ...ploi
GheorghitzaDeja imi fuge gandul la Bacovia, Minulescu, Toparceanu...
23.08.2012, 16:12:51
Gheorghitza"Vai de bruma argintie
23.08.2012, 16:40:32
Mi-a impodobit gradina,
Firelor de Lamaita
Li se usca radacina.
Peste crestet de dumbrava
Norii suri isi poarta PLUMBUL,
Cu podoaba zdrentuita
Tremura pe camp porumbul.
Si cum de la Miaza-Noapte
Vine vantul fara mila,
De pe varful surii noastre
Smulge-n zbor cate-o sindrila.
(...)
Octavian GOGA, "Toamna"
ametist.shopGheorghitza,
23.08.2012, 18:23:21
Daca ai timp as dori cateva informatii despre THULIT .
GheorghitzaSe pare ca un vechi nume al Norvegiei era si THULE, de altfel, un nume mistic,
23.08.2012, 20:25:26
care ascunde multe aspecte ezoterice. Un grup de savanti si oameni cu mari influente financiare din Germania din inaintea celui de-al doilea razboi mondial, au infiintat si o societate secreta THULE despre care nu este cazul sa vorbim aici.
Oricum, aceasta scocietate secreta va influenta destinul Germaniei pentru multa vreme. Important de retinut, este ca mineralul cunoscut sub numele de Thulit, isi are originea din norvegianul THULE
GheorghitzaAm vorbit pe larg despre ZOIZIT si spuneam acolo ca ZOIZITUL are mai multe varietati, printre care si Thulitul. Deci, THULIT, este de cfapt un ZOIZIT in a carui compozitie intra Manganul (care ii da niste pete ROZ foarte frumos, Rubinul, care ii da niste pete rosii si Aniolit Verde care de fapt este baza de culoare.
23.08.2012, 20:31:03
Se poate asemana ca Rodolitul si Rodocrozitul. Varietatea de Zoizit Thulit, este predominant ROZ (Roz-roscat pana la rosu)
GheorghitzaEste un cristal recomandat persoanelor cu multa activitate publica: Artisti, Actori, PROFESORI, Politicieni-oratori, Instructori, Avocati, persoane care lucreaza in mass-media sau public-relation, deoarece ajuta fiinta la exteriorizare, la comunicare clara si explicita.
23.08.2012, 20:38:37
Thulitul, poate induce claritate in momente de incertitudine. Este recomandat oamenilor de stiinta, savantilor, exploratorilor, descoperitorilor, inventatorilor, deoarece le deschide simtul solutiilor miraculoase (acea scantee divina: enervant de simpla dar pe care nimeni n-a vazut-o)
Recomandabila femeilor in Osteoporoza dar si in boli ale ovarelor. In plus, aduce vitalitate, energie debordanda si ... FERTILITATE.
Thulitul nu este o piatra scumpa si se gaseste sub forma de margele sau taiat in forme de cabosoane.
ametist.shopMultumesc frumos , desteapta pietricica , cred ca vreau si eu .
23.08.2012, 20:41:03
GheorghitzaEsti pofticioasa. Nu cumva esti insarcinata?
23.08.2012, 20:55:32
(glumesc)
ametist.shopSau am probleme de fertilitate , Nu ?
23.08.2012, 21:04:33
GheorghitzaTi-ai dovedit fertilitatea, Emese... N-ai un printisor student deja?
23.08.2012, 22:16:11
Din simtamintele mele, chiar de asa ceva n-as avea cum sa te suspectez.
In nici un caz. Nu vreau sa scriu mai multe dar in fata ta, un barbat ar trebui sa-si puna probleme... Gata, ma opresc! Deja scriu prostii.
ametist.shopMai glumim si noi , dar sa stii ca am cautat o piatra pt. cineva care vrea copii .
24.08.2012, 08:34:13
Intuitia TA a fost buna .De obicei candcaut pietre, caut si pt. cunostinte .
GheorghitzaAzi, am făcut comandă la editura Cărturești niște cărți care vor fi "Lecturi suplimentare" pentru cl.a II-a de care va avea nevoie nepoțica mea.
24.08.2012, 22:56:20
Mi-a venit o idee: să vă prezint și vouă o propunere din categoria "Lecturi suplimentare".
GheorghitzaEste vorba despre o carte care prezintă unele aspecte legate de tehnicile energetice cu pietre și cristale, intitulată simplu ȚCRISTALOTERIA".
24.08.2012, 23:09:42
Cartea este scrisă de Fabio NOCENTINI si a aparut in 2005 la Editura ANTET XX PRESS - Arges
Tipul, susținut în mod exemplar de părinți (cărora le și dedică această carte)
a scris in prealabil proza narativă fantastică, apoi, s-a dedicat unor studii despre simbolism, ezoterism. Apropiindu-se foarte mult de terapiile complementare naturale, a urmat cursurile Școlii Italiene de medicină holistică din Florența, precum și alte multe cursuri de specializare, urmând și un masterat în Reki tradițional. Apoi, și-a dedicat munca îndreptându-se spre tehnicile folosite în Cristaloterapie.
soso07Foarte frumos, Gheorghita. Eu incep clasa I din toamna :) Si clasa a VII -a :) Sunt polivalenta ! Ce mi-ar trebui si mie un bunic pentru copiii mei asa cum esti tu !!!
24.08.2012, 23:10:48
GheorghitzaFabio Nocentini s-a năascut la Florența in anul 1965.
24.08.2012, 23:20:40
Tatăl său, un expert in cunoașterea mineralelor, a supravegheat atent la formarea lui în această direcție iar mama sa, susținătoare asiduă a inclinațiilor baiatului.
A scris foarte multe articole de specialitate, a scris mai multe carți printre care si volumul "Inițiere in remediile florale californiene" (1998)
In vârsta de 47 de ani, la ora actuală colaborează cu o asociație culturală din Italia, sustine cursuri importante de Cristaloterapie, desfăsoara o intensă activitate de cercetare în acest domeniu, min Reiki si floriterapie.
Gheorghitzasoso, stai ca inca mai adun plante pentru ierbar si sunt in curs de definitivare un adevarat insectar (cu ajutorul editurii De Agostini). nu-i usor soso, nu-i usor deloc
24.08.2012, 23:22:46
soso07Ce frumos ! Si ce norocoasa e nepotica ta !!!
24.08.2012, 23:34:39
Eu spun noapte buna ! Maine vine fata mea din tabara. Parca mi s-a facut dor de ea :)
GheorghitzaFabio Nocentinii, a știut să prezinte în cuvinte foarte puține și clare, esnța întelegerii mecanismelor prin care pietrele (cristalele) generează influenențe benefice asupra corpului uman:
24.08.2012, 23:35:40
" Mineralele, fiind un grup de atomi cu un câmp energetic intens, au facultatea de a INTERACTIONA cu mediul înconjurător și mai ales cu OMUL"
GheorghitzaCe faci cu pozele alea??? NOPTE BUNA soso!
24.08.2012, 23:36:21
Kalimerastai, mai, gheorghitza.. ca a zis ca face poze la mare si abia luni pleaca in concediu:))
24.08.2012, 23:40:05