Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Noapte buna, daca este cineva pe aici.

16.08.2012, 23:56:30
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !
    Muzeul aurului nu am gasit , dar la Baia Mare sper sa ajung .
    Am vazut cateva exponate pe net si sunt superbe .
    O zi fumoasa !

17.08.2012, 14:22:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sper sa te fi ajutat informatiile.
    Pentru Muzeul Aurului de la Brad, trebuie sa intri mai intai pe site-ul Primariei Brad.
    Ai putea merge intr-o excursie. nu-i chiar asa departe de tine.

17.08.2012, 15:41:38
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iar la Baia Mare chiar merita sa mergi. Acolo sunt si cateva magazine care vand pietre. Am gasit la cineva Kunzit. Piatra gema (nu margele) Vrei?

17.08.2012, 15:43:07
  • ametist.shop
    ametist.shop

Muzeul Aurului de la Brad - am cautat anul trecut la Brad , dar duminica era inchis .
    Kunzitul ma intereseaza , am un pandantic roz pal si margelute mai inchise la culoare .Cat de mare e gema .
    Ieri am primit coletul , ce am comandat cam de 2 saptanani , si am acuma apofilit verde ,danburit , morganit si moldavit verde .

17.08.2012, 17:14:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Moldavitul verde se gaseste destul de rar si ai avut mare noroc ca l-ai gasit. Este si un cristal puternic. Tipul are piatre geme mici de Kunzit roz pal (in stare bruta), pietricele cam de 10-15 mm patrati. Am vrut sa iti iau Turmalina albastra dar n-avea... Cand mai targuri de pietre voi urmari turmalina albastra. Poate fac cumva sa inchei datoria ce o am la tine. De anul trecut ti-am promis Shungit... Sa sti ca n-am uitat. (am pietrele brute dar n-am reusit sa le prelucrez sa le gauresc si sa le slefuiesc pentru a-ti face un set... Asa brute nu ti le trimit.

17.08.2012, 18:15:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sorry: "cand mai prind targuri de pietre"

17.08.2012, 18:16:49
  • ametist.shop
    ametist.shop

Bucatica mea de kunzit este de 30x10x10 mm si este gaurit .
    Molavituleste mic 10x5 mm si are o culoare mai intensa de verde .
    Turmalin albastu inca nu am , dar mai caut si eu .
    Multumesc pt.tot ce faci .Uneori si intentia conteaza.

17.08.2012, 18:38:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

deh, se mai uita si la om vanzatorul... Poate daca eri tu in locul meu, iti gasea un Kunzit mai mare si gaurit...
    Glumesc.

17.08.2012, 19:02:08
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sti TU ceva , sau intuiesti bine .

17.08.2012, 19:34:10
  • blanitza
    blanitza

Gheorghitza drag, cata informatie pretioasa, nu semipretioasa:) ne-ai dat aici, aproape ca nu mai prididesc cu cititul si cu minunatul de cate stii, si de cata frumusete a lasat Dumnezeu pe pamant, intr-o singura pietricica...

18.08.2012, 17:28:45
  • Kalimera
    Kalimera

nu cred ca am rabdare sa scotocesc tot forumul.. s-a discutat cumva despre chihlimbar pana acum? mai stiti pe unde, prin ce topic? uite ce util ar fi fost un motor de cautare pe forum...
    am scotocit toata casa dupa un set de chihlimbar, pe care-l am cred ca de 30 de ani, ca mi s-a facut pofta sa-l port. si eram curioasa ce proprietati au pietricele astea minunate..
    help?:)

18.08.2012, 20:12:34
  • ametist.shop
    ametist.shop

MUUlte Kalimera , merita sa cauti .
    Unele subiecte daca se reiau nu se intimla nimic.

18.08.2012, 20:17:52
  • ametist.shop
    ametist.shop

Chihlimbar
    Puternic rol protector.
    Piatra a norocului, iubirii si frumusetii.
    Purifica organismul, mintea si spiritul.
    Deschide fluxurile energetice.
    Mareste energia pozitiva, optimismul, bucuria

18.08.2012, 20:21:33
  • Kalimera
    Kalimera

multumesc, ametist... :)
    ce de proprietati are...
    apropo de frumusete... mi-aduc aminte de fi-mea pe la 3 ani.. cand o intrebai ce vrea sa se faca atunci cand va fi mare, raspundea invariabil: 'frumoasa si celllebra!!" cred ca abia ii intrase in vocabular acel 'celebra', si era o scumpa cum il pronunta, apasat si hotarat:))
    asa si eu acum... am luat la purtare setul de chihlimbar, ca sa fiu frumoasa si celllebra si sa am noroc:))) si nu stiu daca ii datorez asta chihlimbarului, dar azi chiar ma simt bine, vesela si optimista. :)) azi sunt in stare chiar si de-o fapta buna! :))) se ofera cineva voluntar?:)))

18.08.2012, 20:37:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca un Chihlimbar, are incorporat in el si ceva "ganganii" (adica, insecte) atunci este si mai valoros. Copacii din care s-a scurs o rasina (anumite conifere) au ajuns pe fundul apelor datorita unor catastrofe naturale si s-au transformat in fosile. La presiunea de acoloi si nefiind oxigen, lemnul s-a silicificat iar rasina de pe el, a devenit CHIHLIMBAR. Cand copacul era viu, erau si insecte prin el. Cum s-a scurs rasina vascoasa din copac, insectele s-au prins in acel "clei" ca intr-o capcana a mortii. Cand s-a solidificat rasina (dupa milioane de ani) rasina, impreuna cu insectele prinse in ea, au devenit nestemate!

18.08.2012, 20:47:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata ce frumos descrie Martial intr-un poem, despre Chihlimbar:

"Trecand furnica-n fuga pe sub plop,
    A-nvaluit-o-n CHIHLIMBAR un strop.
    Gangania privita cu dispret
    In haina mortii... a ajuns de pret!"

18.08.2012, 20:50:50
  • Kalimera
    Kalimera

chihlimbarele mele nu au ganganii... au, insa, alte insertii, nu-mi dau seama ce sunt..

18.08.2012, 20:52:21
  • ametist.shop
    ametist.shop

-Benefic pentru sistemul endocrin, ficat, rinichi,
    intestine, stomac, splina, tiroida, gat
    - Purifica organismul, fortifica sistemul nervos

-Protejeaza impotriva ghinionului

18.08.2012, 20:56:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Kalimera, deoarece te-ai straduit foarte mult sa sustii concursul VARA, fac si eu un efort pentru tine si am sa scriu mai multe lucruri despre Chihlimbar (am sa completez si ce n-am scris la vremea ei despre aceasta minunata podoaba (pentru ca ea insasi este o adevarata podoaba. De fapt, CEA MAI VECHE PODOABA.

18.08.2012, 21:00:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

tot uit sa inchid parantezele. Ma scuzati voi cumva...

18.08.2012, 21:01:20
  • blanitza
    blanitza

Si eu vreau sa citesc ce scrii despre chihlimbar, daca nu ma topesc atunci cand il vad, culoarea asta mierie:) simt cum indulceste si vindeca orice indispozitie sau nervi ai avea, sa fie oare influenta lui, Gheorghitza drag?

18.08.2012, 21:19:20
  • carmenn
    carmenn

va urmaresc si eu ....am musafiri de la Reghin...si maine de la Timisoara...Gheorghitza mii de multumiri si citesc cu interes tot ceea ce scrii despre pietre.

18.08.2012, 21:32:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Voi incerca sa=i fac o descriere mai completa. O parte deja vi le-a scris prietena noastra Ametist. Voi cauta sa nu ne suprapunem si eu am sa va vorbesc mai mult despre "subtilitatile Chihlimbarului. (actiunea benefica asupra corpului uman, deja vi-a cam fost spusa in mare parte de Emese)

18.08.2012, 21:47:27
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru a intelege mai bine ce vreau sa va spun despre Chihlimbar, as vrea sa discutam la inceput, cateva aspecte legate de viata noastra.
    OMUL a fost creat parte trup si parte suflet pe de-oparte iar pe de alta parte, "parte barbateasca" si "parte femeiasca". Culmea: toate-n UNU si UNU-n toate!
    Apoi, trebuie sa ne reamintim ca pe Pamant, exista trei regnuri:

-Mineral
    -Vegetal
    -Animal

Corpul omenesc le cuprinde pe toate trei. !!!!!

18.08.2012, 21:58:50
  • Kalimera
    Kalimera

te intrerup putin, gheorghitza, ca sa-ti multumesc ca reiei subiectul, desi este un efort serios sa scrii atat de mult. am sustinut concursul cu mult drag, cu toata inima si nu a fost un efort ci o reala placere. oricum, fara ajutorul blanitei si al tau nu cred ca m-as fi descurcat :)
    asadar, te ascult. chihlimbarul este foarte aproape de sufletul meu, dar nu stiu de ce, ce anume ma atrage la el... poate pentru ca e o piatra calda, culoarea ei de miere sa fie... nu stiu. :)

18.08.2012, 22:13:22
  • Kalimera
    Kalimera

ametist le-a concentrat, a ajuns la esenta esentei, si-i multumesc pentru informatia concisa. tu le desfasori, ne spui povestea lui si e grozav.
    mai tii minte teatrul radiofonic pe vremea cand eram copiii, sau placile de pick-up cu povesti? si vocea lui octavian cotescu: "copii, in seara asta vom asculta povestea..." chihlimbarului:))
    te ascult, gheorghitza.

18.08.2012, 22:17:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dintre pietrele care rezoneaza cu aspectul lunar, amintesc: Opalul si Piatra Lunii.
    Dintre pietrele care rezoneaza cu aspectul solar amintesc Agata de Foc si piatra Soarelui. Nu dezvolt acum acest subiect.
    Vreau doar sa spun ca si intre oameni, exista fel de fel de atractii. Barbati atrasi de femei si viceversa. Contrariile se atrag. (nu discutam acum de ambigen, unde gasim si cristale si ...oameni, (sa nu uitam ca esdista exista si homosexualitatea)

18.08.2012, 22:52:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Vreau sa spun ca datorita acestor aspecte, anumite pietre "ne atrag"; altele, "nu ne spun nimic";iar pe altele parca le "respingem" sau nu ne atrag deloc.

Chihlimbarul este o substanta ORGANICA si nu este un mineral. Important de retinut acest aspect deoarece, mai tarziu, vom vorbi si despre acest aspect.

18.08.2012, 22:56:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chihlimbarul este CEA MAI SOLARA PODOABA. Asta inseamna ca este de departe, cea mai "solara " piatra (sa zicem asa, desi, vi-am spus ca nu este mineral) dintre toate pietrele care rezoneaza puternic cu aspectul solar.
    Abea de acum incolo, voi incerca sa va descriu Chihlimbarul

18.08.2012, 22:59:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Reprezentand energiile pozitive, (solare) Chihlimbarul ABSOARBE si neutralizeaza energiile negative, disipandu-le in masa sa pentru a fi SUBLIMATE prin forta purificatoare si revitalizanta a SOARELUI. Chihlimbarul, aspira pur si simplu energiile negative, asa cum absoarbe o sugativa apa...

18.08.2012, 23:08:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mai plastic, as asimila Chihlimbarul cu un cos de gunoi: acolo se arunca tot ceea ce este nefolositor, uzat sau toxic, doar ca in timp ce gunoiul, la randul lui ar trebui aruncat intr-un tomberon si de acolo, ar trebui sa vina o masina de gunoi sa-l duca in alta parte si doar prin diferite prelucari scapam de el, Chihlimbarul SUBLiMEAZA acele acele energii negative si le transforma in ceva folositor pentru noi.
    Fara reziduuri si urmari...

18.08.2012, 23:13:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eliminarea rezuduurilor energetice, care ar bloca caile subtile ale biocurentilor, duce la o purificare energetica si implicit, reducerea posibilitatilor de imbolnaviri. Chihlimbarul, are grije de noi, asa cum are o mama grija de copilul ei, ajutandu-l fara cunostinta acestuia (copii mici) Adica, am putea spune fara sa gresim ca, Chihlimbarul are grija sa "conserve" energiile benefice.

18.08.2012, 23:18:37
  • carla69
    carla69

In greaca veche,"chihlimbar" inseamna electron.Electrizarea prin frecare ,spune legenda,a fost descoperita de catre Thales din Milet.Se spune ca a observat-o pe sotia sa,care,avand o bratara de chihlimbar,mangaia pisica favorita.Bratara s-a electrizat prin frecare si a atras obiecte mici:paie,fire de praf,...Thales a studiat proprietatile chihlimbarului,de la acesta provenind si denumirea de"electricitate"

18.08.2012, 23:33:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dupa cum spuneam la inceput, chihlimbarul este, probabil, cel mai vechi mmaterial din care s-au confectionat obiecte de podoaba. Fiind la originea sa, o materie vie
    (fiind produsa de cineva "viu") chihlimbarul este CALD la atingere (spre deoasebire de pietrele (semi0pretioase care sunt foarte reci la atingere). Chihlimbarul, poate contine chiar "foste vietati" doar ca acestea au fost CONSERVATE in chiar substanta sa. De aici, se poate spune ca el insusi poate fi considerat viu...

18.08.2012, 23:38:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carla...
    Ai aparut? Gasit-ai creanga???

18.08.2012, 23:38:56
  • Kalimera
    Kalimera

gheorghitza, chihlimbarul se curata in vreun fel? se spala, se incarca la soare, ca si cristalele? sau, ca si kyanitul, isi face singurel 'curatenia'?

18.08.2012, 23:45:30
  • carla69
    carla69

Am aparut,am gasit creanga,dar e inca doar decor gol,n-am timp de nimic,scriu la lucrarea de grad I,mai am cateva zile.Totusi,nu m-am rabdat sa nu scriu ce cunosteam despre chihlimbar din fizica.

18.08.2012, 23:47:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ingloband in structura chiar fiinte consevate ireprosabil, Chihlimbarul duce cu el ESENTA VIULUI, A VIETII, din care cauza, se spune despre el ca inglobeaza chiar principiul vietii, esenta vitala, fiind asociat Zeitei MAME, dadatoare de viata si implicit, principil MATERN ORIGINAR, matricea primordiara generatoare de tot cea ceea este viu.

18.08.2012, 23:51:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar este binevenita interventia ta, deoarece in afara anumitor caracteristici subtile, Chihlimbarul are si multe proprietati fizice de exceptie...

18.08.2012, 23:52:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Urmare a celor discutate mai sus, pute spune, deducand foarte usor, ca unul dintre vefectele benefice ale Chihlimbarului, este acela ca poate armoniza energiile sexulae, canalizandu-le inspre scopul cu care ne-au fost date: REPRODUCEREA speciei. Chihlimbarul, poate ajuta la inlaturarea sterilitatii, impotentei sau a frigiditatii.

18.08.2012, 23:56:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Fiind un material fosil, este si un simbol al timpului si al ciclurilor acestuia, implicit, al longevitatii; semnifica memoria timpului, ETERUL PRIMORDIAL, din care toate
    s-au nascut si in care toate se intorc (conservand astfel chiar viata), devenind un simbol al vietii insesi si al tuturor vietatilor, in care se afla INTIPARITE toate evenimentele din trecut.

19.08.2012, 00:01:49
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chihlimbarul, nefiind un mineral, nu are deci o structura cristalina asa cum au toate cristalele. Infuentele lui, se resimt altfel de cum suntem obisnuiti ca atunci cand vorbim despre cristalele care ar avea caracteristici tamaduitoare. Chihlimbarul actioneaza asupra corpului, nu prin vibratii energetice ci asemenea unui burete moale si pufos ca niste nori diafani din miere. Buretele absoarbe, este elastic si poate functiona ca un adevarat amortizor fin. Din aceasta cauza, Chihlimcarul este
    recomandat persoanelor sensibile. Chihlimbarul este ca zambetul si bunatatea bunicii, care trece cu vederea prostioarele facute de nepoti. Actioneaza bland, pe nesimtite si apara fiinta de grosolaniile vietii.

19.08.2012, 00:17:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chihlimbarul, nu deschide porti spre alte lumi sau spirite elevate. El nu deschide orizonturi dar, da SIGURANTA si stabilitate si protectie MOMENTULUI.

Asi indrazni sa fac o paralelaa;
    O femeie, dupa ce a tot cautat un sot pe masura pretentiilor sale, si-a dat seama ca anii scursi nu se mai intorc si decat sa-si gaseasca acel barbat, accepta fara rezerve, casatoria cu un sot cumintel, sters, fara nimic stralucitor dar, ii poate asigura o viata calma, siguranta si armonie in familie. Restul, le da de-oparte si chiar le uita. Toate visele ei nu mai conteaza. Siguranta si calmul unei vietii, nu poate fi compensat cu nimic.
    Chihlimbarul nu este un diamant dar plinatatea sufleteasca , bunatatea care ne inunda sufletul, dragostea si intelegerea care ne-o aduce el, face sa nici nu ne mai gandim la un Diamant, sau cel putin, face sa nu regretam ca nu il avem.
    Pacea launtrica este esentiala in viata noastra. Si Chihlimbarul ne ajuta s-o avem.

19.08.2012, 00:26:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Mai sunt foarte multe de spus despre Chilimbar.
    Poate maine, daca va intereseaza subiectul, il vom continuua.

19.08.2012, 00:28:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Acum, este prea tarziu si n-as vrea sa scriu bazaconii pe aici.
    Am vrut sa va fac o "altfel de prezentare" de cum ati fost obisnuiti cu mine.
    Sper ca nu v-am plictisit.
    Noapte buna, dragi breslasi

19.08.2012, 00:32:09
  • Kalimera
    Kalimera

eu nu m-am plictisit, chiar am apreciat fiecare cuvant..
    multumesc, gheorghitza, noapte buna!

19.08.2012, 00:45:45
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !
    M-am indragostit de chiclimbar .
    Stiam ca are multe calitati benefice pt. organismul nostru .

19.08.2012, 11:05:21
  • Kalimera
    Kalimera

eu nu stiam, dar imi facea placere sa-l port... culoarea aceea de miere imi da o senzatie de bine:) si-n plus, faptul ca e o 'piatra' calda..
    ieri am dus pietricelele la bijutier sa le lustruiasca un picutz.. de atatia ani de cand am setul, s-au mai matuit.

19.08.2012, 12:54:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chihlimbarul este o substanta rasinoasa, amorfa si de culoare galben specific, pana la rosu-brun, brun-verde, sau chiar negru; prezinta irizatii din cauza fisurarii si sparturilor fine din structura sa, precum opalul nobil; uneorieste chiar fosforescent; duritate mica: 2-2,5 din care cauza se poate prelucra foarte usor;
    Este o fosila complexa, avand un continut mare de acid succianic (chihlimbarul mai este denumit stiintific si Succinit).
    Poare contine incluziuni gazoase (bule mici de gaze), lichide, granule de nisip precum si resturi vegetale sau insecte.

19.08.2012, 14:15:30