Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Vizitati si voi muzeul, macar virtual. Este deosebit!

02.09.2012, 21:57:04
  • carla69
    carla69

Cred ca e inchis lunea,am sa merg in alta zi

02.09.2012, 22:23:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

La editura Paula din Deva, a apărut o cărticică interesantă pe care vi-o recomand și vouă (costa cca 20 lei)

Nana BERCE
    Simfonia Cristalelor
    (Mica enciclopedie a pietrelor vindecatoare)
    Editura Paula, 2006; e-mail: [email protected]

Anexa la aceasta carte, un tabel care conține corespondența cristalelor cu zodiile. Acest tabel am să vi-l reproduc mai departe (chiar daca vi-am mai prezentat asemenea tabele)

02.09.2012, 22:26:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

FECIOARA:
    Jasp, Sodalit, Perle, Perodot (Olivina),Cuart Roz, Acvamarin, Aragonit, Lapis-Lazuli

BALANTA:
    Diamant, Carneol, Piatra Lunii, Piatra Soarelui, Acvamarin, Rubin, Opal, Topaz, Morganit, Aragonit,

SCORPION:
    Obsidian, Chrysolit, Chrysopraz, Beril; Topaz, Cuart Fumuriu, Coral, Ochi-de-Tigru,

SAGETATOR:
    Beril, Turcoaza, Safir, Cuart, Rubin, Zircon, Tanzanit, Chrysopraz

02.09.2012, 22:38:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

CAPRICORN:
    Topaz, Opal, Granat, Cuart Roz, Ametist, Calcedonie, Safir

VARSATOR: Jasp, Acvamarin, Chrysopraz, Topaz, Safir, Ametist, Zircon, Onix, Acvamarin, Fluorina,

PESTI:
    Olivina, Cuart Albastru, Turcoaza, Hiacint, Jasp, Azurit (Azurit-Malachit) Turmalina, Jasp, Fluorina, ametist.

BERBEC: Ametist, Granat, Cuart Roz, Safir, Diamant, Rhodonit, Rodocrozit, Granat, Carneol

02.09.2012, 22:43:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

TAUR:
    Obsidian, Agat, Ametist, Cuart Alb, Calcedonie, Aragonit, Smarald, Cuart Roz, Malachit, Spodumen, Chrysopraz

GEMENI:
    Heliotrop, Cristal de Stanca, Jasp, Smarald, Perle, Agat, Chrysocolla, Citrin, Chrysoberil, Alexandrit

RAC:
    Calcedonie, Smarald, Diamant, Onix, Jad, Rubin, Carneol, Nefrit, Aventurin, Cuart Roz

LEU:
    Diamant, Rubin, Smarald, Olivina, Carneol, Cuart Roz, Onix, Granat, Heliodor, Aventurin, Chihlimbar.

02.09.2012, 22:50:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va puteti interesa de aceasta carticica si la Telefon:
    0254. 230. 246 (Editura Paula)

02.09.2012, 22:51:37
  • carmenn
    carmenn

buna ziua! Gheorghitza vreau sa te intreb ceva!Daca eu m-am nascut la 7 luni ,in zodia Fecioarei...oare am trasaturile zodiei Scorpionului ,cea in care trebuia sa ma nasc?nu radeti de mine dar ma intreb mereu oare de ce am venit in zodia Fecioarei si nu in Scorpion!ca ma impac bine cu zodia mea...daca poti sa-mi spui si nu te deranjez...multumesc frumos

03.09.2012, 16:42:19
  • ametist.shop
    ametist.shop

carmenn ,
    Conteaza data si ora de nastere .
    La tine credca si ascendentul trebuie luat in calcul .

http://mariana.ro/ro/harta-natala/index.html

03.09.2012, 16:47:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmen, cand se realizeaza o astrograma corecta, sunt necesare urmatoarele date:
    - Ziua, luna si anul nasterii
    - ORA la care te-ai nascut (este foarte importanta)
    - Coordonatele locului de nastere (programul care realizeaza astrogramele, are in softul sau toate localitatile si coordonatele geografice corespunzatoare acestora)

Cu aceste date, programul iti calculeaza automat toate datele, iti scoate harta astrala in care se ascunde toate subtilitatile trairilor tale, datele privind cele 12 Case astrale precum si ASCENDENTUL care de multe ori, este mai important ca zodia insasi.

Cand un copil se naste mai devreme decat timpul biologic firesc, inseamna ca fortele cosmice au devansat data deoarece IN ACEASTA ZODIE TREBUIA SA TE NASTI. Daca copilul se naste mort, se spune ca este Karma Mamei care trebuia dusa la indeplinire prin suferinta si durere. daca un copil se naste dar moare dupa nastere, se spune ca "s-a intors" doar pentru a suferi chinurile reancarnarii, ca o fractiune de viata in suferinta, pe care acel suflet n-a dus-o la indeplinire (si-a scurtat viata cu ceva vreme datorita unui accident, ucidere sau sinucidere)

03.09.2012, 19:13:52
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

se ascund, sorry

03.09.2012, 19:14:32
  • Kalimera
    Kalimera

m-am uitat si eu de curiozitate pe site-ul de care a spus Emese..
    ce inseamna Norocul Divin in Varsator?...

03.09.2012, 19:17:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn,
    Ești nativ din zodia FECIOAREI și ca atare, asta ți-a fost hărăzit. Trebuie doar să afli pentru ce ai venit...

03.09.2012, 19:17:30
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza ,
    Cum aflam , de ca am venit ?
    Eu totdeauna am crezut , ca trebuie sa ajut pe altii , dar cand am ramas fara putere mi-am dat seama , ca si persoana mea e importanta.
    De atunci incerc sa fac schimbari in viata mea , dar rar reusesc.

03.09.2012, 19:24:58
  • carmenn
    carmenn

multumesc G ....asa este, de vreme ce m-am nascut in zodia Fecioarei ,asta sunt...dar cum se spune ,,nimic nu este intamplator" pe lume...oare voi afla vreodata...eu ma simt legata sufleteste de bunica mea draga de 101 ani...luna viitoare...pe care de aproape 20 de ani o am la mine si o ingrijesc...i-as da cum se spune din,, anii mei" numai sa mai stea cu noi...o sa mai consult si eu site-urile despre zodii,insa de multe ori te deruteaza...fiind mai multe cu interpretari diverse.

03.09.2012, 19:27:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist.shop,
    voi cauta un citat in care gasesti raspunsul la intrebarea ta.
    Pe scurt, se spune ca nou ni se transmit foarte multe informatii care ne sunt de mare ajutor in viata noastra de zi cu zi. Noi, avem libertatea de a tine cont de ele sau nu. exista insa un set de informatii cu care nu venim pe Pamant. Acele informatii se stocheaza undeva (cronicile acasice) atunci cand ne intrupam. Se mai spune ca noi, revenim pe Pamant de atatea ori, de cate ori nu corectam ceea ce am avut de corectat (greseli anterioare pe care trebuia sa le constientizam si sa le corectam).
    Aceste greseli, ne sunt "sustrase" la nastere, urmand ca noi insine PRIN PROPRIU EFORT si PROPRIE EXPERIENTA sa le descoperim, si sa le corectam.

Nimeni in afara de propria ta persoana nu intervine in acest proces. Nici Divinitatea, deoarece ea a aplicat pedeapsa de a reveni aici, ca mijloc de corectie, perfectionare si ridicare a nivelului de spiritualitate. Nimeni nu iarta pacatele. (noi insine insa putem sterge aceste pacate conform Legii Karmei) In fata lui Dumnezeu, nu putem aparea decat pocaiti si curati.
    Cerceteaza-te, DESCOPERA si corecteaza!

03.09.2012, 22:11:48
  • carmenn
    carmenn

George Bacovia - Amurg Violet

Amurg de toamna violet ...
    Doi plopi, în fund, apar în siluete
    -- Apostoli în odajdii violete --
    Orasul e tot violet.

Pe drum e-o lume lenesa, cocheta;
    Multimea toata pare violeta,
    Orasul tot e violet.

Din turn, pe câmp, vad voievozi cu plete;
    Strabunii trec în pâlcuri violete,
    Orasul tot e violet.

sa ne amintim de Bacovia si ale lui poezii superbe.

04.09.2012, 12:38:50
  • soso07
    soso07

Bine v-am regasit !!! M-am intors aseara de la mare.
    Trebuie sa va povestesc cu cine m-am intalnit pe meleagurile dobrogene :)
    Am facut si poze cu rochita (le pun mai pe seara).

04.09.2012, 12:59:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cum este? ... (fara?)

04.09.2012, 13:51:45
  • soso07
    soso07

Tu ce crezi ? Cand promit ceva, ma tin de cuvant !!! Am pus pozele (tot acolo).

04.09.2012, 13:56:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Colega si prietena noastra Aigile, a dat iama pe la chioscuri si si-a procurat primul numar din noua serie de colectie De Agostini, intitulata sugestiv:
    " Cristale si Pietre"
    Descopera energiile si secretele lor

Noua colectie, aparuta la scur timp dupa epuizarea ultimelor numere din cunoscuta colectie "Comorile Pamantului", se pare ca se va bucura de un si mai mare interes, deoarece se ocupa de aspecte foarte interesante cum ar fi:
    - Universul Pietrelor si al cristalelor
    - Istoria Pietrelor
    - Cristalele si sanatatea (veti putea intelege rolul centrilor energetici)
    - Amulete si Talismane
    - Secretele runelor (colectia va pune la dispozitie pietre Rune cu toate cele 24 de caractere si semnificatia lor)

04.09.2012, 13:58:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multumesc Aigile pentru pretioasa informatie. Primul numar a aparut deja la chioscuri si merita sa il luati (mai ales ca acum este la jumatate de pret si primiti cadou si o sfera de Cuart Roz de calitate)
    Celor interesati, le doresc succes!

gemagems,
    iata ca s-a ivit ocazia sa achizitionezi cristale naturale de calitate!

04.09.2012, 14:01:37
  • ametist.shop
    ametist.shop

La noi nu a aparut inca .

04.09.2012, 14:02:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Abonamente puteti face online la DeAgostini.ro sau la telefon: 021.40.10.888

04.09.2012, 14:03:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, poti intra pe site-ul lor si vezi macar prezentarea colectiei.
    www.deagostini.ro

04.09.2012, 14:04:09
  • ametist.shop
    ametist.shop

Am vazut reclama la TV.

04.09.2012, 14:04:53
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sotul a primit sarcina sa-l cumpere.

04.09.2012, 14:05:33
  • soso07
    soso07

In prima zi cand am ajuns la mare (lunea trecuta), dupa o ploaie rece si un vant taios, m-am intalnit pe plaja din statiunea Saturn cu Gabriela Safta (GabyS). Mi-a facut o mare bucurie aceasta intalnire, avem si poze impreuna :) Nu va spun ce fetite dulci are Gaby !!! Mi-ar fi placut sa stam mai mult timp impreuna, la povesti ...
    La intoarcere (adica ieri) am trecut prin orasul Techirghiol sa o vizitam pe Carmen. O gazda de nota 10 !!! Cu riscul sa va fac pofta ... am mancat dulceata de smochine si de trandafiri ... productie proprie !!! O nebunie :) Si m-am imprietenit si cu catelul cu par sarmos care avea afis la poarta "caine rau" :))) Multumesc pentru magnetelul racusor (este al lui Stefan acum). Si pentru smochinele proaspete, si pentru struguri :) Mai pastreaza un borcanel de dulceata si pentru anul urmator cand mai venim la mare ! :))

04.09.2012, 14:16:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Aigile, are deja primul număr și ne-ar putea impărtăși prima impresie..;

04.09.2012, 14:27:54
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

soso,
    cu GabyS???? și cu carmen.... hi,hi,hi ați făcut un breslo mai mic acolo, la Mare!

04.09.2012, 14:30:07
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist,
    se spune ca deja au aparut in toata tara. Nu are cum sa nu fi ajuns si la tine!

04.09.2012, 14:31:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Eu, merg acum sa-l cumpar!

04.09.2012, 14:31:49
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07,
    Am stiut ca o sa ai un concediu placut . Nu degeaba ai ales nr. 7 .
    Am primul numar din " Cristale si Pietre".

04.09.2012, 14:34:00
  • soso07
    soso07

Da, abia asteptam sa intalnesc fetele :) Acum, cand plec undeva, ma gandesc inainte cu cine ma pot intalni.
    Emese, nr. 7 e de baza !!!

04.09.2012, 15:42:16
  • carmenn
    carmenn

buna fete si baieti! si mie mi-a facut placere sa o intalnesc pe Sorina si frumoasa ei familie.sigur voi pastra si pentru la anul dulceata si cine ajunge pe la mare e bine venit la o cafeluta si o dulceata.:)

04.09.2012, 17:05:50
  • ametist.shop
    ametist.shop

carmenn,
    Ne bucuram , poate se investe o ocazie de concediu .

04.09.2012, 17:14:28
  • carmenn
    carmenn

cat mai este frumos afara...:)

04.09.2012, 20:53:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Am rasfoit si eu primul numar din colectia DeAgostini "Cristale si Pietre"
    Iata cateva aspecte:
    1) Fiecare numar va fi insotit de cate un cristal, piatra sau piesa Rune. Cristalele sunt naturale si se precizeaza provenienta lor: Africa de Sud; Brazilia; Canada; China; India; Italia; Mexic; Pakistan; Rusia; Spania; SUA; Zimbabwe
    2) Se vor livra pe parcursul aparitiilor revistei, Bibliorafturi pentru revista, Cutii speciale de depozitare a pieselor (o cutie depoziteaza 20 piese), Autocolante sub forma de etichete tiparite pentru inscriptionarea pieselor, plus alte surprize si cadouri.
    3) Pietrele sunt de calitate foarte buna si se vor livra sub forma de pietre rulate si slefuite (Galet); Sfere; Piramide si Obelisc. Sferele se vor livra cu un inel special pentru fixare. Runele sunt realizate din Polirășină si gravate cu cate un caracter plus Runa Alba. (24 caractere). La un moment dat, se va da drept cadou, un saculet din catifea pentru depozitarea Runelor. (Numarul 3)

04.09.2012, 21:03:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Pentru 15 lei, cat va costa un numar, cred ca merita sa achizitionati un cristal natural si adevarat, de calitate. Daca faceti abonament, veti iesi mai in castig. Va fi doar un colet pe luna, in care se vor gasit cele patru numere ale lunii respective. Si mai important, nu trebuie sa alergati saptamanal ...la chioscuri

04.09.2012, 21:06:27
  • carla69
    carla69

Am luat cuartul roz,e minunat!

04.09.2012, 21:11:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Splendid! Carla, de acum incolo, ai ocazia sa procuri pietre adevarate!

04.09.2012, 21:35:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bătrânii noștri, ii spuneau lunii Septembrie RĂPCIUNE. "Septembrie", a venit mult mai târziu, după încheierea procesului de latinizare, derivat din latinescul "septem"
    adică "șapte", pentru că era a șaptea lună în calendarul roman.

05.09.2012, 20:51:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In afara denumirii de RĂPCIUNE, luna Septembrie mai avea câteva denumiri populare, frecvent folosite de bătranii noștri: Brumar cel mic; Vinicel; Vinișel sau Viniceriu iar TOAMNA, după vechile tradiții, pâna în 8 Septembrie, își pregătește rochia de mireasa și alaiul bogat, sus pe munți și dealuri.
    Bătrânii recunoșteau și sărbătoareau începutul Toamnei, în data de 8 Septembrie. (când, ulterior, crestinii au hotărât ca această zi să fie ziua Sf, Marii mici)

05.09.2012, 21:05:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

RĂPCIUNE era și parola care desmna "LIBER LA TÂRGURILE DE TOAMNĂ",
    deoarece deja apăreau primele roade bogate ale anului. Și cum nu se puteau uita moșii și strămoșii, tot în această perioadă se țineau și MOȘII DE TOAMNĂ, deoarece nu se cuvenea să se sărbatorească roadele pământului, fără a nu-i pomeni pe cei ce de veacuri, lucraseră și ei aceste pământuri. Primele roade și primele băuturi, din noua recoltă, erau închinate lor.

05.09.2012, 21:24:00
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar, strămosii noștri, așa cum nu puteau uita niciodată pe bătranii plecați din lumea aceasta, nu puteau uita nici viețuitoarele pămantului, cu care conviețuiau și împarțeau de fapt, același pămant. Păsările cerului, animalelele de pe lângă casa omului dar și lighioanele pădurilor, erau respectate și cinstite cum se cuvine.
    Vă aduceti aminte de Dragobete? De ziua Ursului, (Mos Martin, cel cu coada...)) Ziua Vuplii (Cumătra, Jupâneasa) celebrele zile închinate LUPULUI, etc, etc... Sunt doar câteva dintre animalele cinstite cu mare atenție de strămoșii noștri. Mai era un animal foarte important, CAPRA (fiind considerată de origine divina). Din negura vremurilor ne-a parvenit celebrul dans CU CAPRA (de sărbătorile de iarnă, oamenii se îmbrăcau în Urși (MERSUL CU URSUL) în Capre (Dansul Caprei) sau în LUPI (Dansul Lupilor). Caii erau foarte atent sarbatoriti. Două dansuri celebre ne-au rămas de la strămosii noștri (considerate dansuri sacre, secrete și inițiatice: CĂLUȘARII (dansul cailor) si CIULEANDREA ( cea cu doua fire, doua paie...) Ar trebui să vorbim nopți întregi despre aceste dansuri care vin din tradiția noastră strămoșească iar acum, încet-încet, uitam de toate.

05.09.2012, 21:51:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Tot ce vi-am scris până acum, a fost ca o introducere la subiectul zilei:
    Azi, dragi breslași este sărbătoare, mare sărbătoare și bănuiesc că habar n-aveți ce sărbătorim azi.

Dar cum să vă intereseze dacă nici nu dați pe aici să ziceți măcar SARĂ BUNĂ?

05.09.2012, 21:56:01
  • Kalimera
    Kalimera

iaca sara buna, gheorghitza!:))

05.09.2012, 21:59:07
  • Kalimera
    Kalimera

ce sarbatoare e azi?

05.09.2012, 21:59:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bătrânii noștri, sărbătoreau în data de 5 Septembrie "NUNTA ȘOARECILOR"
    Iată că și șoarecii erau cinstiti. Si nu aveau cum să nu fie cinstiți deoarece, TOAMNA,se umpleau hambarele cu grâne. Cum să nu te pui bine cu rozătoarele pământului? S-a considerat că dacă se preacinstesc șoarecii, aceștia vor fi mai îngăduitori cu proviziile puse pe iarnă. Se zicea că cine nu sărbătoreste ziua de azi, rozătoarele vor aduce mari daune. In acele vremuri, animalele erau respectate. Azi, le zice DĂUNATORI. Deci, oamenii celebrau chiar și împerecherea șoarecilor mai de mult, pentru a le fi protejate roadele pământului.

Azi, conform obiceiurilor străvechi, se sarbatorește NUNTA ȘOARECILOR

05.09.2012, 22:15:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iată calendarul primei luni de TOAMNĂ:
    - 1 Septembrie: NOUL AN BISERICESC
    - 1 Septembrie: (Ziua lui Simion STAPNICUL espre care vi-am vorbit)
    - 5 Septembrie: Nunta Soarecilor
    - 8 Septembrie: INCEPUTUL TOAMNEI / Sf. Maria Mica
    -14 Septembrie: Sarbatorirea crucii (Ziua Crucii)
    -24 Septembrie: Tecile BERBECILOR
    -26-27-28 Septembrie: FILIPII DE TOAMNA
    -29 Septembrie: VARA LUI MIOI (care dureaza pana in data de 14 Octombrie)

05.09.2012, 22:29:15