Forum: Orice altceva La o cafea(5)
GheorghitzaIn Etapa VARA a concursului ANOTIMPURI, erau câteva pietre semipretioase, dedicate parcă acelui anotimp. Din păcate, am vazut foarte puține pietre specifice VERII, cum ar fi:
05.09.2012, 22:39:15
- CITRIN
- FLUORITUL GALBEN (ca auriul spic de grâu străluncind sub soare)
- CUARȚUL GRĂDINĂ (Scenic)care oglindește o splendidă grădina secretă, înflorată
DacaăGabița-blănița, va însoți alaiul coborâtor de pe dealuri și cu TOAMNA, atunci, negresit, să nu uitați că pe lângă multe alte pietre foarte frumoase, aveți și o piatră dedicată acestui anotimp: JASPUL "TOAMNĂ"
Kalimerahai ca intrasem in panica si n-aveam nici calendar bisericesc la indemana:)) am spalat azi, e de rau?:))
05.09.2012, 22:41:56
ametist.shopDaca vi cu o masa copioasa pt. NUNTA ȘOARECILOR , se iarta pacatele .
05.09.2012, 22:44:04
Kalimerase face!!:)) ce meniu ar fi potrivit pentru un asemenea eveniment?:))
05.09.2012, 22:46:53
ametist.shopCascaval , slanina si briose .
05.09.2012, 22:54:26
GheorghitzaBănuiam că veți râde... N-am făcut decât să respect obiceiul de a vă aduce anumite informații referitoare la tradițiile noastre populare.
05.09.2012, 23:00:24
iata câteva remarci rămse celebre:
Despre un copil care plânge, bătrânii spuneau că "DA APA LA ȘOARECI"
Despre un elev care buchisea mult și purta ochelari: "Iată un șoarece de bibliotecă"
Despre un copil poznaș: " Este un șoricel"
O fată care râde din orice (chicotește tot timpul): "Fata care râde ca un șoricel"
Unui adolescent căruia a început să-i crească mustața "Ce-i cu mustățile alea de șoricel?"
ametist.shopSper ca nu te-am suparat . A fost o glumita.
05.09.2012, 23:03:14
Tot ce ai spus e interesant .
Kalimerahaide, mai, gheorghitza... putin zambet nu strica niciodata..
05.09.2012, 23:05:47
n-am ras, doar ne-am 'jucat' putin cu informatia... e interesant sa aflu traditiile acestea vechi de care habar n-aveam... si sunt convinsa ca nici la tara nu se mai respecta multe din ele, cred ca au fost uitate..
Gheorghitzaametist, cum sa ma supar?
05.09.2012, 23:17:03
Ma bucur ca macar doua fete dintre atatea, mai citesc ce scriu si eu pe aici.
Asa ca nu npot decat sa fiu bucuros.
GheorghitzaEmese, am un gând, care odată și odată tot se va îndeplini. Iți voi călca pragul magazinului tău și fără să-ți zic nimic, te voi întreba dacă vrei să bei o cafea cu mine...
05.09.2012, 23:20:47
GheorghitzaAsta, daca ma va ajuta mintea sa memorez telefonul, adresa si e-mailul tau...
05.09.2012, 23:21:50
Poate ma ajuti cumva in aceasta problema.
ametist.shopKalimera a ajuns deja pana la magazinul meu , asa ca nu e un secret .
05.09.2012, 23:24:37
Daca nu ceri vopsea o sa ma prind repede .
Daca nu sunt obosita logica mea lucreaza bine.
Kalimeradar sa ai grija, gheorghitza... are un catel mare si negru si foarte protector:))
05.09.2012, 23:34:47
chiar, Emese! nu ne-ai mai spus ce face catelul cel batran. cum se simte?
GheorghitzaKalimera, unii imi spun si "omul-care-vorbeste-cu-cainii"
05.09.2012, 23:39:05
(daca trai intr-un trib indian, acesta mi-ar fi numele.)
De fapt, vorbersc cu toate animalele asa ca nu mi-e frica de cainele ei...
Kalimerasunt convinsa ca ai sa te descurci cu el.. nu e un catel rau, dar cred ca l-a speriat baiatul meu cand a intrat in curte.. probabil era nedumerit cum de miroase o fata ca un baiat (fi-miu are parul lung) :))
05.09.2012, 23:51:23
Kalimeraeu ma retrag, sunt foarte obosita dupa toata alergatura de saptamana asta...
05.09.2012, 23:52:55
va pupacesc, o seara placuta sa aveti in continuare si somn usor celor care merg la nani:)
GheorghitzaNoapte buna fetelor!
06.09.2012, 00:05:35
carmennneatza fete si baieti! eu citesc asa printre borcane cu gem si butoaie spalate.Odilia nu mi-ai spus daca ai fost la mare...am asteptat un semn de la tine...dupa ce ma intorc de la vie o sa-ti fac eu pachet cu trandafirii bulgaresti sa-i plantezi.
06.09.2012, 07:30:12
aigileDragi Gheorghitza&Co., scuze ca n-am mai dat p'aci(cu scrisu', ca altfel... nu sar nicio pagina!), dar mi i-am trimis si eu pe-ai mei la mare pentru cateva zile, si a fost ceva alergatura!
06.09.2012, 08:44:35
Gheorghitza, vad ca deja ai popularizat noua serie De Agostini - si eu cred ca e o 'investitie' fabuloasa si, cum ti-am spus si tie, parca te aud 'graind' in randurile revistei! Si eu va recomand cu caldura abonamentele - nu se plateste nimic in avans(ramburs la primirea fiecarui colet cu 2-3-4 numere, la posta), nu se pierde niciun numar, plus cadourile oferite - numai motive intemeiate sa scapati de grija aparitiilor la chioscuri(care mai intarzie, se mai dau 'pe sub mana' - deh!, metehne vechi...).Nu stiu cati vor ajunge sa faca chiar cristaloterapie cu piesele acelea minunate(DeAgostine se respecta, nu face rabat la calitate!...), dar si numai bucuria de a avea sub ochi cristale incaracate de istorie, frumos si... vibratii, si asta fara alergatura prin targuri si muzee, la care multa lume nu are acces, eu zic ca merita un efort (financiarm desigur...)!La sfarsit vom iesi tot 'pe plus' - cristale+accesorii depozitare+cadouri+(mai ales!)informatii pretioase=... faceti si voi socoteala!
aigileMi-a luat mai mult de-o ora sa postez comentariul anterior, dupa ce a trebuit sa-l rescriu de cateva ori!(URASC netu'/site-u' cand apare cate-un pocinog de acest gen!...)
06.09.2012, 09:41:07
Voiam doar sa va mai spun ca in Bucuresti s-a redeschis stagiunea teatrala cu o serie de piese 'grele', in reprezentatii la Palatul Copiilor (o sala aproape la fel de mare ca la National). E drept ca biletele sunt mai scumpe decat la TNB (probabil costa inchirierea salii+mutarea decorurilor), dar vestea buna e ca se pun in vanzare vouchere (pot sa spun ca de la GROUPON?... - na! c-am scris-o!), si in final, costul unui bilet e sub pretul de la TNB. Aseara am vazut "Straini in noapte"(cu Florin Piersic si Medeea Marinescu/ regie Radu Beligan), asta-seara merg la "Sinucigasul"(Dan Puric, Costel Constantin, ...) - INTENSIV, nu?!?... Sunt piese (inclusiv "Dineu cu prosti")pentru care la TNB trebuie sa alergi luni in sir dupa bilete( apropos de vandutul 'pe sub mana'...), iar acum sunt, cum se spune, la un click distanta!M-am gandit sa va spun - daca tot s-a prelungit vacanta, o seara de teatru in familie merita un loc in 'to do list' pana incepe scoala!
Kalimerabuna dimineata!:)
06.09.2012, 10:34:33
carmenn, nu am ajuns la mare... mai am alergatura de facut pentru plecarea baiatului si altele pe langa..
nu am avut cum sa ma rup de toate.. si cred ca nici nu mai am timp de evadari in perioada care urmeaza..
daca poti si nu e un efort prea mare sa trimiti un pachet, as ramane recunoscatoare pentru trandafirasi..
carmennnu o sa uit...dar in jur de 1 oct....sa le mai cada frunza...
06.09.2012, 10:50:24
Kalimeracand se poate si daca se poate... multumesc mult!:*
06.09.2012, 11:13:12
soso07Sa inteleg ca voi manca dulceata si de la tine, Odilia :)))
06.09.2012, 11:19:38
Kalimerao, daaaaa:))) abia astept sa fac prima dulceata din trandafirii de la carmenn:))
06.09.2012, 11:32:07
Kalimeraapropo de dulceata... frati romani!! aseara a venit sor'mea cu o reteta turbata de dulceata pe care a si pus-o in practica: dulceata de vinete!!!
06.09.2012, 11:36:01
primul impuls a fost: yak, cum naiba, vinete... (la fel cum am avut si fata de dulceata de ceapa a lui EBA, de la nunta).. cu greu am gustat din 'kestia' aia... frate!! nu stii ce mananci... parfumata cu feliute de lamaie, cuisoare si vanilie... pffff, o bunatate!!
si soacra-mea facea o dulceata super buna din gogonele (prunisoare), micute de tot, umplute cu nuci... alta belea!!
ati mai incercat d-astea, ciudate?
soso07Doar am auzit de dulceata de gogonele, dar cred ca e tare buna. Eu am facut ... cand eram mai mica ... dulceata de mere padurete :))) Foarte buna. Are Adi o vorba : poti sa faci si din cuie, daca are nuci si lamaie :)))
06.09.2012, 11:58:54
Si am facut si din struguri, dupa ce le-am scos toti samburii (asta cand nu aveam copii, ca acum nu mai am rabdare).
GheorghitzaKalimera,
06.09.2012, 12:09:00
ai fost la nunta la EBA???????????????????????????????
Gheorghitzasoso,
06.09.2012, 12:20:49
Ai ceva poze pentru noi????
Kalimeragheorghitza:))) n-am fost la nunta la EBA, ca aveam agenda prea incarcata si n-aveam timp de maruntisuri d-astea si nici meniul nu m-a atras prea tare:)))))) n-ai vazut ce spunea si bucatarul acela strain, ca e o 'intrebare de gust' compunerea meniului, dar sunt prea tari combinatiile! si riscam o indigestie :))))
06.09.2012, 12:41:24
iti vand un pont: pozele lui soso sunt puse in magazin, la rochita :))
soso, vazusi ca te incapu rochitza si fara dieta?:)) dar ce dezvoltata e fetita ta, va potriviti la haine...:) a mea e asa micutza.. miniona..:)
nicolebijouSalutare!!!!
06.09.2012, 12:54:35
Odilia, unde merge pana la urma la facultate Matei?
soso07George, pozele sunt acolo unde este rochita (pe pozitiile 2, 3 si 4). Am lasat prima poza asa cum a fost in concurs.
06.09.2012, 13:33:01
Odilia, rochita este mai larguta :) E diferenta de un numar intre hainele noastre.
Gheorghitzasoso,
06.09.2012, 14:27:00
La tine in magazin, nu vad decat bijuteri. Sunt chiar asa batut in cap ca nu vad???
Unde trebuie sa ma uit?
soso07In mesagerie
06.09.2012, 14:48:37
GheorghitzaM-ai incuiatr cu mesageria... Noroc ca linck-ul m-a ajutat.
06.09.2012, 15:14:23
Ce prosti ziceai tu ca nu te incape nu stiu ce rochie?
Acolo deci esti tu, nu fata...
Incitanta... ma abtin de la mai multe comentarii.
Si totusi unde este mesageria aia? ARE FIECARE MAGAZIN SI O ... MESAGERIE?
Kalimeranicole: pana la urma tot acolo unde a vrut merge:) la University of Bangor - Ocean Sciences. Pe langa Liverpool.
06.09.2012, 15:37:08
Kalimerasoso: mai are un pic si te ajunge din urma... pff..cum trec anii..
06.09.2012, 15:38:24
soso07George, era vorba ca ti-am trimis mesaj aici, pe Breslo, cu link-ul. In prima poza este fata si in celelalte trei ... eu, pe plaja la Tuzla, unde nu m-a vazut nimeni asa "dezbracata" (doar fotograful si copiii).
06.09.2012, 15:47:32
Odilia, poate la circumferinta sa ma ajunga, ca de inaltime nu mai poate fi vorba pentru ca m-a depasit.
soso07Gata, plec acasa. Mai am de crosetat niste bilute :)
06.09.2012, 15:48:33
Kalimerafrumoasa plaja de la tuzla.. salbatica.. drumul tot asa 'asfaltat' cu noroi?:))
06.09.2012, 15:52:10
ametist.shopKalimera,
06.09.2012, 19:58:36
Multumesc de intrebare , REX se simte bine , are pofta de mancare ,
mai umbra , latra . Starea lui e relativ stabila .
Nu te invidiez cu baiatul , mai ales ca pana acum a fost langa TIne .
Cred ca o sa fie o periada mai dificila , dar importat e copii sa faca de
ce sunt atrasi .
Gheorghitzaametist, ai procurat primul numar din colectia de cristale?
06.09.2012, 20:56:30
ametist.shopDesigur , chiar in ziua cand a aparut .
06.09.2012, 21:05:00
GheorghitzaIn seara aceasta, am să încerc să vă spun mai multe lucruri despre Cuarțul Roz, lucruri pe care nu le veți gasi în descrierea făcută de revista și poate nici în alte surse de informare. Și fac acest lucru, deoarece, Cuartul Roz este un cristal special, recunoscut a fi unul dintre cele mai importante cinci cristale folosite în cristaloterapie, alături de Ametist, Citrin, Aventurin și Lapis-Lazuli sau Sodalit.
06.09.2012, 21:16:16
GheorghitzaExistă câteva elemente care au o afinitate deosebită față de Cuartul Roz. Manganul, Titanul, Rutilul și Turmalina, sunt câteva dintre elementele "abonate" parcă să intre în structura cristalina a Cuarțului Roz (care, gazdă bună fiind, le primește cu mult drag, cedând cativa atomi de Siliciu din structura sa cristalină)
06.09.2012, 21:43:40
Ați observat și voi că se găsesc multe forme de Cuarț: Rutilat, Turmalinat, etc...
Cand se modifica cantitatile acestor elemente in Cuart, acesta are tendinta sa vireze spre auriu (Cuartul Rutilat; incluziuni; negricios: (Cuartul turmalinat: forme aciculare de Turmalina neagra) Albastru: cand apare Titanul etc...etc...
Cel mai important lucru de stiut este insa aspectul sau. Aproape intotdeauna, Cuartul Roz nu este perfect transparent ci mai degraba "tulbure" (eventual translucid cu ceva "norisori" prin el.
Nu cautati Cuart Roz PERFECT ROZ si transparent, deoarece veti achizitiona STICLA colorata in ROZ...
GheorghitzaAtunci când Manganul depășește o anumită cantitate în Cuarț, acesta primește o culoare ROZ foarte frumoasă. Acesta este Cuarțul Roz despre care vorbim.
06.09.2012, 21:56:05
GheorghitzaVă spuneam câteva mesaje în urmă că Tabelul periodic al elementelor (Tabelul lui Mendeleev) ascunde foarte multe subtilități, datorită caracteristicilor speciale ale elementelor. In cazul nostru, proprietățile de bază atât de cunoscute ale Cuarțului Roz, i se datorează Manganului și implicit, rezonanța acestuia în gama de frecvențe din spectrul vizibil în jurul culorii ROZ. Cam asta este și culoarea cu care rezonam noi când iubim. O persoană îndrăgostită are în aura sa foarte mult ROZ, încât, nu întâmplător se spune despre o persoană îndrăgostită că "vede viața în ROZ"
06.09.2012, 22:05:06
GheorghitzaSpuneam ca in afara de Mangan, inca un element are "afinitate" față de Cuarțul Roz și anume Titanul. Din această cauză, Cuartul Roz este indicat, mai ales, persoanelor care au trecut prin traume AFECTIVE. Datorita unor dezamagiri, deziluzii, intamplari care pot afecta grav existenta emotionala unei persoane (decese, descoperirea unor boli grave in organism etc, etc...) intregul tablou EMOTIONAL al unei persoane poate sa se schimbe, in asa fel, incat, persoana respectiva incepe sa se interiorizeze, sa se izoleze de colectivitate (chiar familie uneori, daca problemele au aparut chiar in familie).
06.09.2012, 22:30:01
GheorghitzaIată cui i se mai recomandă Cuarțul Roz:
06.09.2012, 22:46:54
- Persoanelor care trăiesc cu un sentiment de inferioritate față de ceilalți.
- Celor care trăiesc într-un anturaj care le fac să se simtă tot timpul vinovate (tendințe de auto-învinovățire)
- Chiar și persoanelor care, din exces de altruism, ajutând în exces de zel alte persoane, se neglijează pe ele însele...
- Persoanelor care din anumite motive sau întâmplări din viața lor, ajung sa se urască pe ele insele.
- Celor care în urma unor dezamăgiri în dragoste se interiorizează atât de mult încât pur și simplu, nu mai sunt în stare să experimenteze o altă relație.
GheorghitzaDaca vrea careva dintre voi sa afle mai multe despre Cuartul Roz, va rog sa-mi spuneti. Eu, am incercat sa va spun doar cateva aspecte esentiale legate de Cuartul Roz, aspecte care nu prea sunt comentate in mod uzual.
06.09.2012, 22:48:41