Forum: Orice altceva La o cafea(5)
GheorghitzaIn clasificarea generala a mineralelor OXIZII ocupa pozitia a III-a.
08.09.2012, 20:37:32
Nu o sa va fac clasificarea lor, dar am sa va spun ca cea mai importanta familie din cadrul Oxizilor, este familia CORINDONULUI.
Cam cum s-ar putea da o definitie foarte scurta a pietrelor care fac parte din familia CORINDONULUI, in asa fel incat sa dai cat mai multe explicatii, in cat mai putine cuvinte?
Iata cum:
" Trezirea prin discernământ, a naturii interioare este CHEIA SUBLIMĂRII, care înalță ființa în REGĂSIREA DE SINE"
Iată două cristale din această familie:
-RUBIN
-SAFIR
-
GheorghitzaCunoscut, iubit, cautat, apreciat si laudat, SAFIRUL face parte din varful piramidei nestematelor. SAFIRUL este un CORINDON, numit in lumea chimiei trioxid de aluminiu (Al2 O3) si care, asa cum am vorbit de Cuartul ROZ, poate avea si el niste "musafiri" care ii cam schimba culorile.
08.09.2012, 20:42:10
Sub denumirea de SAFIR, gasim toate varietatile de Corindon NEROSII, deoarece, cele ROSII se numesc RUBINE
GheorghitzaNumele de SAFIR vine de la grecescul sappheiros, care inseamna piatra azurie.
08.09.2012, 20:52:06
Culoare: diferite nuante de albastru, violaceu, albastru-violaceu, roz-violaceu (Ametist oriental), verde (Smarals oriental, galben (Topaz oriental), incolor (leucosafir), portocaliu (Padparadscha), Pepene-verde (verde in exterior si roz in interior !!!)
Duritate: 9 (!!!!!) dar friabil
Pleocroism distinct
Luminiscenta prezenta: violaceu sau portocaliu
Chimism: Culoare datorata (si acum fiti atente) urmelor de TITAN, MANGAN, Crom, Vanadiu si Fier care si stabilesc nuantele de culoare
carmennda cum vedeti?! sau eu n-am fost atenta la ce s-a scris mai inainte...vreau si eu sa-mi vizualizez aura...:( cum faci ametist?
08.09.2012, 20:58:05
ametist.shopCu safirul vrei sa -mi faci "pofta " , dar nu am gasit inca "sponsor " ,
08.09.2012, 20:58:12
ca sa- pot cumpara .Stii undeva mai ieftin ?
ametist.shopcarmenn,
08.09.2012, 21:00:26
Eu nu pot , am fost la un "vinecator " care mi-a spus ce probleme de sanatate am
si mi-a spus culorile din aura .
GheorghitzaFascinatia, frumusetea si proprietatile sale exceptionale, au facut ca SAFIRUL sa fie cautat si iubit din cele mai vechi timpuri. In recut, majoritatea pietyrelor albastre se numeau SAFIR. ASbea in sec. al XIX-lea s-a descoperit ca Safirul si Rubinul sunt varietati ale aceluiasi mineral CORINDONUL.
08.09.2012, 21:06:41
Socotit simbol al bogatiei, Safirului i-a mers vestea ca este capabil sa inlature durerile (excelent tamaduitor), ca poate impiedica declansarea certurilor, ca este piatra aducatoare de PUTERE, ONOARE si folosit in meditatii, ne poate dezvalui SUFLETUL NEMURITOR
GheorghitzaInca din Evul Mediu, SAFIRUL era considerat "piatra episcopului" ("Piatra Episcopala") care reprezenta CERUL (Raiul) si toate valorile SPIRITUALE.
08.09.2012, 21:10:33
SAFIRUL fiind si cristalul nelipsit de pe obiectele cele mai importante de cult religios. (alaturi de Ametist si inca cateva pietre renumite)
carmennaaaaaa...scuze...ametist...ce am oare azi.
08.09.2012, 21:11:09
GheorghitzaSafirul, apara nativii din Capricorn, Sagetator, Varsator (Safirul, apara toti nativii dar cel mai pregnant se manifesta la cei enumerati)
08.09.2012, 21:12:12
Gheorghitzacarmenn, sunt oameni care vad aura fara niciun efort, altii care o vad printr-o usoara concentrare iar altii, numai dupa meditatii si exercitii indelungate.
08.09.2012, 21:13:48
Dar cine a vrut, a reusit...
carmenncred ca se regaseste safirul si in obiectele de cult orientale..ei parca adora culoarea albastra si usor verzuie...nu-i asa....
08.09.2012, 21:13:58
GheorghitzaIata unde se gasesc SAFIRE:
08.09.2012, 21:21:05
- Aluviunile din Sri Lanka
- Regiunea Mogok din Nordul Myanmarului
- Tahiti, Thailanda, Laos, Vietnam, Cambogia
- Nordul Indiei (Kashmir)
- Sudul Chinei
- Canada (Ontario)
- Brazilia (Matto Grosso
- Australia, Africa de Sud, Mozambic, Ruanda, Cameroun, Namibia, Ziombabwe,
- Fluviul Umba din Tanzania, Congo, Madagascar, Republica Ceha, Muntii Ural in Rusia,
GheorghitzaCand am vorbit despre Cuartul Roz, am vorbit si despre implicatiile Titanului si Manganului in efectele subtile ale acestuia. Trebuie sa va spun ca si in cazul SAFIRULUI aceste elemente "suplimentare". adevaarati "vizitatori" ramasi parca de placere in structura cristalina a SAFIRULUI, ii imprima acestuia, calitati suplimentare. Corindonul, mai intai si apoi Titanul, Manganul, fierul, Cromul sau Vanadiu, ii vor amplifica acestuia calitatile si ii vor aduga altele, calitati despre care voi incerca sa va scriu in continuare.
08.09.2012, 21:32:27
GheorghitzaDeoarece sunt foarte multe informatii referitoare la actiunile subtile ale SAFIRULUI, mai fac o pauza si voi continua mai tarziu subiectul, deoarece as vrea sa vorbim putin despre lucruri mult mai "curente" si palpabile
08.09.2012, 21:52:55
GheorghitzaVi-am spus ca azi, este o mare zi de sarbatoare.
08.09.2012, 21:58:21
Dupa datinile crestine, azi este Ziua Sf. Fecioare Maria (nasterea ei)
Dupa datinile stramosesti, azi, era ultiuma zi de Vara si de maine, se considera ca deja Toamna a coborat printre noi. Chiar daca unii dintre noi suntem indaratnici si nu vrem in ruptul capului sa recunoastem ca deja Toamna a tabarat printre noi, nu peste multa vreme vine si Toamna Astronomica. Acesteia, nu ne mai putem impotrivi. Respectand ca intotdeauna obiceiurile stramosesti, eu, cred ca de zai a venit Toamna si, ca atare, vreau sa consemnez acest lucru:
GheorghitzaRapsodii de Toamna
08.09.2012, 22:05:39
(George Toparceanu - in memoriam)
" A trecut întâi o boare
Pe de-asupra viilor,
Și-a furat de prin ponoare
Puful păpădiilor.
Cu acorduri lungi de liră
I-au răspuns fânețele,
Toate florile șoptiră
Intorcându-și fețele.
(...)
Iat-o! Sus în deal, la strungă,
Așternând pământului
Haina ei cu trenă lungă
De culoarea vântului,
S-a ivit pe culme Toamna,
Zâna melopeelor,
Spaima florilor și Doamna
Cucurbitaceelor"
GheorghitzaCORINDONUL, are o structura cristalina in forma de butoias hexagonal.
08.09.2012, 22:54:43
Are o portiune de hexagon perfect la mijloc. Apoi, trei trepte (felii de hexagon) din ce in ce mai mici pana la Polul superior (Yang) in partea de sus si, apoi, alte trei trepte (felii hexagonale) descendente, pana la Polul inferior (Yin). In total 7 trepte.
Si acum urmariti cu atentie:
- 7 corpuri (cu densitati energetice din ce in ce mai mici)
- 7 niveluri ale fiintei
- 7 planuri existentiale
- 7 Chakre
- 7 culori
Corindonul are 7 trepte (una la mijloc, trei deasupra, trei dedesupt)
Omul are 7 centri energetici: unul la mijloc (Anahata) trei centri inferiori (Muladhara, Svadistana si Manipura) si trei centri superiori (Vishudda, Ajna si Sahasrara) Seamana cu un butoias...
Vi se pare interesant? Ce ziceti voi, este vorba despre COINCIDENTE?
Merita sa meditati putin asupra acestui aspect.
GheorghitzaSAFIRUL este un CORINDON si doar datorita unor amestecuri "subtile" cu alte elemente, poate fi vazut in culorile despre care vorbeam inainte.
08.09.2012, 23:04:57
Ametist.shop, mi se pare mie sau iti sclipesc deja ochisorii dupa vreun Safir Albastru sau de culoarea Ametistului sau, de ce nu, ROZ ???
Vedeti? ne intalnim iar cu Manganul pentru varietatea ROZ sau Titanul... Hmmm, ce interesant este SAFIRUL acesta... nici nu se "incurca" cu oricine... In afara faptului ca are o duritate aproape de varf (9) se mai si asociaza cu un element ciudat numit TITAN. Colac peste pupaza, daca se mai gaseste si un bijutier adevarat, cunoscator al acestor tipuri de subtilitati, si foloseste ca accesorii sau baze pentru inele, bratari, chiar TITAN, as putea spune ca acele bijuterii, ar echivala cu celebra arma SF "SFORTA"
GheorghitzaFac o paranteza, vorbund putin despre TITAN
08.09.2012, 23:24:20
Nu degeaba a primit numele acesta (stia el ce stia - neamtul acela care i-a pus numele). Titanul este un metal foarte ciudat, in afara celor spuse pana acum despre el. Pentru a intelege mai bine in ce sens este un metal ciudat, am sa incerc sa il asemuiesc cu ceva mult mai cunoscut si accesibil.
Taria unui barbat, nu sta in numai in corpul sau atletic, un masiv cu muschi, care cu orice ocazie, iti incoarda muschii spre a-ti arata ce tare si mare si frumos este.
Virilitatea unui barbat, nu se stabileste dupa spusele lui: ce scula mare are el, cate femei i-au cazut la pat, pe cate le-a terminat, de cate n-a mai putut sa scape etc...etc...
Inteligenta unui barbat, nu se cuantifica numai dupa cat spune el ca este de destept, sau cati il lauda si il preamaresc.
Cunoasterea pe care o poate avea un barbat, este invers proportionala cu nivelul de cunoastere pe care se lauda acel barbat ca o are.
Un detinator de puteri supranaturale, nu-l vei auzi niciodata spunandu-ti acest lucru, deoarece este un lucru care NU SE SPUNE.
Asa este si TITANUl. Te uiti la el si nu spune mare lucru. Chiar l-ai neglija daca ar fi pus langa unele metale nobile.
Dar va-ntreb: un accesoriu, oare nu are datoria sa fie ACCESORIU? Cum ar arata un inel cu o piatra de SAFIR pus intr-o montura de aur masiv??? Primul lucru, ti-ar sari in ochi AURUL.
Titanul, isi duce constincios menirea: SA puna in valoare safirul NU PE EL INSUSI. el stie ce poate SI cat este de valoros. Nu are nevoie nici dce prezentare, nici de laude. O vorba intelepta spune asa "EU, SÂNT CEL CE SÂNT"
("Cel ce Exist").
Asa este si cu TITANUL. El, stie ce poate si nu are nevoie de reclama dar, taria lui consta nu numai in duritate, ci si in renuntarea la sine pentru punerea in valoare a ALTCEVA mai important. Cati dintre noi, avem puterea Titanuluii? Sa recunoastem VALOAREA altcuiva si chiar sa facem orice, spre a o pune in valoare.
GheorghitzaVorbind despre TITAN, mi-am adus aminte de un fil special (unele dintre voi, poate ati avut ocazia sa-l vizionati):
08.09.2012, 23:51:01
" ACEI OAMENI MINUNATI SI MASINILE LOR ZBURATOARE"
Ne uitam azi cu mandrie la lansari de Rachete. Vorbim despre NASA, cosmonauti, spatiu cosmic, vorbim despre statii spatiale, module lunare.
Ne asezam confortabil intr-un avion si doua ore jumatate putem fi deja oriunde in Europa. Admiram frumusetea avionului, amploarea si complexitatea lui, admiram acei baieti chipesi imbracati in uniformele lor atragatoare, care sunt pilotii, admiram frumusetea corpului unei stewardesse...
N-au trecut nici 100 de ani de la primele zboruri ale aeroplanelor construite din lemn, panaza, sfori, clei de oase etc... Va dati seama in ce viteza s-a dezvoltat civilizatia noastra? Un cristal, creste, se dezvolta in milioane de ani, pentru a straluci acum in fata noastra in aceste minunate culori.
Dar, toate acestea pe care vi le-am spus, nu prea se puteau face fara cateva elemente de baza cum ar fi si TITANUL. Noi, admiram intregul. Titanul se bucura de bucuria noastra, chiar daca noi, nici nu stim ca fara el, toate acestea, nu se puteau...
"ACEI OAMENI MINUNATI SI MASINILE LOR ZBURATOARE"
Parfrazand filmul, n-asi gresi spunand acum:
" Acesti breslasi minunati si lucrarile lor extraordinare"
Orice breslas, isi lasa o particica, o clipita din viata lui, fiecarei lucrari care ii iese din mana. Cum sa nu fie minunat acest lucru?
Si multi dintre breslasii pe care i-am cunoscut, sunt aidoma TITANULUI.
Va multumesc pentru asta.
Gheorghitzasorry:
08.09.2012, 23:52:03
"mi-am adus aminte de un FILM..."
GheorghitzaVoi continua maine.
08.09.2012, 23:54:45
Daca mai exista vreo ratacita pe aici, ii spun NOAPTE BUNA!
carmennratacita sunt eu...insa acum chiar o sa ma ratacesc printre randuri...
09.09.2012, 01:56:06
blanitzaBuna dimineata, dragii mei, si sa aveti o duminica frumoasa si blanda ca vremea de azi, iar saptamana viitoare sa va fie plina de bucurii, doamne-ajuta!!!
09.09.2012, 10:46:33
Eu recuperez la greu, sunt pe la pagina 50, dar v-ajung eu... Gheorghitza, citesc informatie foarte, foarte valoroasa, si am o intrebare pe care o voi pune acum, chiar daca nu am ajuns eu la zi cu cititul.
Iata situatia - ce-mi recomanzi sa port maine, la o intrunire de specialitate unde oamenii nu ma simpatizeaza deloc, habar n-am ce le-am facut, dar asta e, si nu-mi mai bat capul!!! Maine la ora 10 voi fi la sedinta consiliului de administratie din fosta scoala unde am predat in ultimii 3 ani. O colega mi-a transmis sa fiu prezenta neaparat, deoarece se acorda calificativele pentru anul trecut, si s-a auzit o voce din consiliul asta, care a cerut sa mi se dea "bine", nu "foarte bine". Stiu persoana respectiva, am ghicit-o din prima cand am fost anuntata - o persoana plina de rautate constienta, nemultumita, constant ingrijorata pentru ziua de maine, pesimista la extrem, intotdeauna in cancelarie numai vesti proaste ne dadea, si parca se hranea cu tristetea noastra... A fost un spatiu malefic scoala asta in care am predat, multumesc lui Dumnezeu ca am scapat de-acolo intreaga si sanatoasa, dar maine trebuie sa ma duc din nou acolo, si sa conving o lume invidioasa ca nu merit calificativul "bine". Iertare pentru ca am prezentat situatia in amanunt, ieri-seara cand m-a sunat colega sa ma anunte, mi-a stricat absolut instantaneu dispozitia, intr-o secunda am trecut de la buna-dispozitie la proasta-dispozitie si suparare. Poti sa-mi explici lucrurile astea, si ce pietre sa-mi iau maine?
carmennlasa ca o sa ne gandim la tine...si o invaluim noi pe ,,intrusa"...asa este in invatamant...invidie multa...si chiar este ...daca tine sa pleci cu un calificativ de bine si nu de foarte...ne spune G, ce pietre sa avem in preajma noastra pentru astfel de situatii....
09.09.2012, 10:53:41
ametist.shopblanitza,
09.09.2012, 13:35:55
Intuitia Ta e corecta . Sunt "vampiri " care se hranesc cu suferinta altor persoane .
Esti prea sensibil , de aceea te-a afectat (spun din propria experienta ).
Daca mai ai treaba cu asemenea pesoane , nu lasa sa te infuenteze ,sa-i zimbesti si sa nu-i contazici .Iubirea dezarmeaza si pe dusmani .Daca nu se conecteaza de tine , nu poate sa te afecteze.
Ametistul este o piatra a pacii si te poate proteja .Unii mai spun ca e piata iertarii .
Gheorghitzablanita, draga!
09.09.2012, 14:24:50
eu iti scriu, tu, cugeti... si alegi:
1) Alegem mai intai CULOAREA care rezoneaza cu aspectele relationale dintre semeni in plan emotional, afectiv. Aceasta este una singura:
R O Z
Gheorghitza2) Stabilim sa vedem ce pietre ROZ exista:
09.09.2012, 14:30:06
- Cuart Roz
- Calcedonie roz
- Fluorit roz
- Morganit
- Kunzit
- Rodonit
- Rodocrozit
- Turmalina
dintre acestea, atunci cand vorbim de relatia dintre UN individ si UN GRUP de oameni (cum este cazul tau) pietrele se restrang:
- Cuart Roz,
- Rodocrozit
- Morganit
- Turmalina.
Eu, iti recomand RODOCROZITUl, Morganitul sau Turmalina ROZ
carmennbun de retinut...
09.09.2012, 14:50:50
GheorghitzaSi acum, sa le luam pe indelete:
09.09.2012, 15:00:55
ametist.shopImpotriva vampirismului energetic numai Chiastoliteul( Cross Stone)L e bun ?
09.09.2012, 15:04:38
GheorghitzaPietrele de culoare ROZ, sunt pietre receptive care aduc alinare, calm, liniste si care prin vibratiile lor cu planul emotional, afectiv, relaxeaza corpul si MINTEA.
09.09.2012, 15:09:04
Aduce pace in jur, fericire, iubire si multa bucurie.
Ce mai fac pentru noi pietrele de culoare ROZ?
- aplaneaza vibratiile bruiante, parazite care prin natura lor pot aduce certuri sau fel de tulburari colective din care cauza sun recomandate a fi purtate de persoane care natura muncii lor, nu pot evita o colectivitate care are in matricea sa semnele discordiei si nelinistilor, colectivitate care are printre indivizii sai persoane care "murmura" sau vesnic de spus cateceva ori nepotrivit, ori rautati sau invidii.
- aduce impacare, intelegere, aplanand conflictele inca din faza incipienta de FORMA-GAND
- inlatura posibilitatile de perturbare a armoniei de grup
GheorghitzaMorganitul, aduce in plus:
09.09.2012, 15:16:48
- armonizarea gandurilor unui grup de oamni, pusi sa faca aprecieri asupra unora dintre ei. Actiunile Morganitului sunt deosebit de benefice atunci cand cerem unei colectivitati sa ne fie respectate atitudinile, munca si calitatile.
- vibratiile sale puternice, conduc spre o armonizare a gandurilor din grupul respectiv, in asa fel incat, cel care ar dori sa iasa in evidenta prin contrarii, va fi "calmat" si orientat spre o gandire pozitiva. (va zice dupa intrunire:
- Ce naiba mi s-antamplat, ca n-am putut scoate o vorba dintre cele pe care le aveam de spus!?"
GheorghitzaTurmalina, compenseaza nesiguranta unei fiinte aflata in faza unei evaluari
09.09.2012, 15:24:28
prin puterea exemplului. Va ajuta fiinta sa gaseasca acele resurse care s-o ajute in exprimare in asa fel, incat acea parte a colectivului care ar avea ceva de reprosat, va fi "linistita" prin chiar tinuta, comportamentul si vorbirea celui in cauza. Adica, persoana respectiva va beneficia sub influentele Turmalinei ROZ de un val de liniste, calm si stare de bine, incat ea insasi va armoniza colectivitatea si va surprinde in acelasi rand prin autocontrol, calm, indelunga rabdare si iubire.
Daca dai cu iubire in oameni, inapoi, nu se poate intoarce decat iubire...
GheorghitzaRodocrozitul, este (dupa mine) cel mai bun cristal in astfel de situatii. Are puterea magiei parca. Imbraca in iubire toata colectivitatea, incat ii va fi tare greu unuia dintre membrii grupului, sa gaseasca a comenta sau reprosa ceva.
09.09.2012, 15:29:35
Important de retinut: cand suntem pusi in situatii in care planul nostru emotional poate fi afectat ca urmare a unor actiuni de GRUP, se aleg pietrele dupa CULOARE mai intai si abea apoi se cauta care cristale dintre cele ROZ (in cazul nostru) vibreaza mai bine cu planul nostru emotional. Acest lucru se poate experimenta .
GheorghitzaAsa ca Blanitzo, experimenteaza si convinge-te singura care piatra ROZ iti este cea mai potrivita.
09.09.2012, 15:30:58
Gheorghitzaametist, sunt multe pietre care apara fiinta impotriva atacurilor energetice. Chiastolitul este recomandat dar, nu este si cel mai bun. De regula, se descopera SURSA atacului (persoana), felul energiilor si abea apoi se desface paleta cristalelor benefice, capabile a ne apara de aceste atacuri.
09.09.2012, 15:36:24
Exista o tehnica simpla de meditatie care asociata cu un Cristal de Stanca, poate creia o bariera de netrecut impotriva vampirismului energetic (se poate chiar sublima acea energie, transformand-o intr-o energie chiar benefica pentru noi.
carmennsa procuram atunci macar una dintre pietrele roz pe care ni le-ai prezentat mai sus...
09.09.2012, 16:17:45
aigileBlanitza draga, intr-un Consiliu ca acela, nu e nevoie de o JUSTIFICARE pentru neacordarea unui calificativ maxim?!...Te rog sa-mi spui ca parerea unei singure persoane nu poate influenta si dreapta judecata a celorlalti, ca altfel chiar nu mai am nicio speranta cu invatamantul nostru!...
09.09.2012, 16:48:31
Imi permiti sa glumeasc putin - chiar daca asa, mai de prost gust?... Eu, una, mi-as lua si sfera de cristal roz, dar daca vibratia ei n-ar anihila influenta negativa a acelei persoane, i-as 'expedia-o' in cap'sor, sa-i ...coloreze corect aura intunecata!...
aigileGheorghitza, esti mai bun ca Wikipedia! Multumim de informatii! Sensul intrebarii mele era cum de s-a stabilit o 'ierarhie' corecta a 'pretiozitatii' pietrelor, chiar de la inceputuri, cu milenii in urma?! Atunci cand nu se cunosteau 'rezervele' mondiale, cand nu li se masura duritatea, s.a.m.d... ASTA ma fascineaza, pur si simplu!...Asa cum n-am sa inteleg vreodata cum i-a trecut cuiva prin minte sa slefuiasca un bulgare tulbure dintre mii de alte pietre, si sa scoata la inveala o stralucire de diamant!...
09.09.2012, 16:56:03
carmennm-am uitat si eu la rodocrozit ..este intr-adevar o piatra foarte frumoasa...o sa-mi procur macar un pandantiv daca gasesc...sa-mi spuneti voi unde gasesc ceva autentic....
09.09.2012, 18:30:52
Gheorghitzaaigile,
09.09.2012, 19:14:40
abea acum am inteles solicitarea ta. Voi, radeti acum cand spuneti despre un barbat ca in loc de creier si materie cenusie are... sperma, lasand sa se intelega prin asta, ca unui barbat nu-i trece altceva prin cap, cand vede o femeie, decat sex, sex si iarasi sex. Vezi tu, atractia asta a barbatului pentru femeie isi are o logica. Inainte vreme, la inceputurile vietii pe Pamant, a existat o creatura dubla (un android) jumatate din corp era femeiesc, jumatate din corp era barbatesc. Asa cum spune si biblia: "Parte barbateasaca si parte femeiasca" Fiinta asta insa se descurca greoi. Cand o parte voia ceva, cealalta voia altceva. S-a constatat ca nu este bine ceva. Dumnezeu i-a taiat in doua (asa spune o alta legenda, in afara aceleia cu Adam si Eva) si a facut doua fapturi separate: una femeie si alta barbat. Dupa aceasta despartire fizica, lucrurile mai rau s-au incurat, deoarece de atunci, aceste doua parti se tot cauta una pe alta, sa se reantregeasca, asa cum erau ei la inceput. Ambii isi tot cauta "perechea" de care au fost despartiti. Din pacate, n-am auzit pana acum vreo pereche care sa se fi gasit si sa fi refacut intregul. Barbatul tot incearca sa vada care dintre femei ii este pereche si gaseste fel de fel de tertipuri sa ademeneasca femeia. Unul dintre tertipuri, a stat si la descoperirea pietrelor pretioase, despre care am sa-ti povestesc mai departe (sper ca introducerea nu te-a plictisit)
carmennfrumos...
09.09.2012, 19:25:02
ametist.shopSinceritatea sau povestea cu android ?
09.09.2012, 19:26:19
carmennambele...:) de aceea cand barbatii ofera bijuterii cu pietre pretioase femeilor...noi ne ,,topim"...si prin structura lor masculii incearca sa seduca prin lucruri uneori sclipitoare si mesterite cum spune Gheorghitza de ei...de aia cei mai buni bijutieri sunt barbatii, banuiesc.
09.09.2012, 19:48:06
blanitzaOoo, si eu ma gandeam la aceasta culoare - roz sau un roz pal, stins, nu puternic, si pe undeva spre cuartul roz ma indreptam..
09.09.2012, 19:58:27
Gheorghitza drag, iti multumesc frumos pentru informatia nepretuita, si pentru analiza impecabila a situatiei, doaaamne, ce bine te pricepi sa apreciezi si sa intelegi cele de neinteles, ai toata admiratia mea!!!
Spre marea mea tristete, nici rodocrozit, nici morganit nu am, insa un sirag foarte fin de turmalina roz am, si pana maine la 10 fii sigur ca-mi fac un colier delicat... Ce voiam sa te intreb, in locul rodocrozitului, la caz de nevoie, ar putea sa mearga si rodonit?
Mersi frumos, draga Eme, si la ametist m-am gandit, poate fac o combinatie, plus ca ar fi si estetica.
Draga mea Ligia, bineinteles ca, teoretic vorbind, intr-un consiliu de administratie nu decide un singur om, insa practic, lucrurile pot decurge super-prost, cata vreme acolo exista mase de manevra, ca peste tot... Este super-usor sa intimidezi oamenii, sa-i faci sa se abtina, sa puna capul in pamant si sa nu scoata o vorba, iar treaba asta a devenit aproape un mod de lucru, spre tristetea mea, de-asta si spuneam anterior ca unele spatii devin malefice - oamenii se depersonalizeaza, de teama zilei de maine, care le este fluturata constant in fata ochilor, si-asa, devin mase de manevra. Chiar daca stiu ca este incorect un lucru, aleg sa taca, fiindu-le teama ca maine s-ar putea sa li se intample lor asa ceva daca au alta opinie decat seful, si-atunci vorba-ceea - capul plecat, sabia nu-l taie!! Daca ar sustine pe altcineva, caruia s-a decis sa i se faca o magarie, s-ar putea sa nu mai aiba dirigentie anul urmator, si pierd 1-1,5 milioane la salariu, sau s-ar putea sa primeasca cele mai proaste clase cu putinta, ori sa aiba un orar monstruos, ori, ori, ori, maaama, ce multe variante de-a supara sau a te razbuna pe oameni exista in invatamant, nici nu-ti inchipui!!!
GheorghitzaAr trebui sa va vorbesc despre circuitul pietrelor in natura. Nu e locul potrivit asa ca va voi spune pe foarte scurt cateva lucruri.
09.09.2012, 19:58:28
Unele cristale incep sa se formeze in adancul pamantului, unde presiunea si temperatura influenteaza structura ctistalelor. In milioane de ani, prim miscarile repetate ale pamantului, prin modificarile structurale care intervin in mantaua terestra, tinand cont si de elementele chimice care exista la diferite adancimi, cristalele, pe masura ce urca spre scoarta terestra, isi definitoveaza structura cristalina si CULOAREA. Exista o teorie care spune ca o CULOARE, se "matureaza" in milioane de ani ca sa ajunga la suprafata in culorile care le stim noi nazi. Smaraldul de exemplu, la inceputurile nasterii sale nu este verde. El isi dobamdeste spectaculosul VERDE imbatranind de fapt (maturizandu-se. Aceste cristale, care se ridica incet la suprafata pamantului, ies odata cu anumite Ghaizere, izvoare termale sau izvoarele raurilor. Altele, ies la suprafata datorita miscarilor de teren, cutremurelor. Alte, asemenea nasterii unui copil, ies prin craterul vulcanilor odata cu magma topita. In natura, nimic nu se pierde ci totul se transforma. Rocile muntilor se sfarma sub actiunea agentilor externi: apa, ploaie, vant, cutremure. Parti din ele se desprind, se rostogolesc, se sparg, si ajung in albiile raurilor. De aici, unele pietre se tot rostogolesc datorita curentilor de apa. Asa dobandesc luciu si incep sa apara culorile adevarate. Ajung in Mare, Ocean, unde, sub presiunea imensa a apei, se reantorc on pamant, asa cum dupa ce ne-am trait viata, si noi, ne reantoarcem in pamant.
GheorghitzaBlanitzo, merge foarte bine si CUARTUL ROZ (ar trebui sa ai la tine in poseta ascuns unul...) Rodonitul este foarte bun. Daca ai, poti merge linistita si cu el.
09.09.2012, 20:00:23
GheorghitzaUnele cristale, sunt aruncate afara odata cu lava topita. Cum intra in contact cu atmosfera, racirea este brusca iar cristalele nu mai au timp sa-si dezvolte acea structura cristalina care este caracteristica cristalelor care se formeaza LENT in interiorul pamantului. Asa apar Sticlele naturale si toate calcedoniile. (Jasp, Agate, Opale etc... ) Acestea au o structura microcristalina, abea vizibila.
09.09.2012, 20:09:55
Important este, ca o parte din cristale sunt purtate de ape, rostogolite, slefuite si se tot durgulesc ele la vale, pana le vede cineva, le descopera frumusetea.
Asa s-a si intamplat odata cu aparitia omului.
Barbatul, tot umbland dupa "perechea" lui, ii "facea curte" ducandu-i cele mai frumoase flori din natura, i le prindea in par sau cauta pietre colorate, sclipitoate, atragatoare, pe care le potrivea in sirag si i le ducea iubitei sale,
in speranta ca aceasta ii va returna efortul (macar printr-un sarut si o imbratisare) Asa ca la originea pietrelor pietioase, a stat tot femeia iar vinovat a ramas barbatul ca se tot uita dupa perechea lui, oferindu-i cele mai importante nestemate si flori.