Forum: Orice altceva La o cafea(5)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

aigile draga, dupa ce te-am ametit cu povestile mele, putem trece la treaba.
    Voi transcrie un citat care mie mi-a placut tare mult:

09.09.2012, 20:12:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

" Pe intreaga intindere a Pamantului oamenii au invatat sa se bucure de frumusetea pietrelor. Pe malurile apelor curgatoare, pe plajele marilor si oceanelor, ei au gasit pietre viu colorate, netezite datorita rostogolirii lor MILENARE prin albii si valuri. Printre stancile muntilor au descoperit uneori diferite cristale transparente, sclipitoare, limpezi ca gheata sau viu colorate. La inceput i-a frapat frumusetea lor. Le-au ales pe cele mai atragatoare si din ele au facut talismane, amulete, idoli si mai ales PODOABE pentru femeile lor.
    Au trecut milenii pana cand oamenii, urcand anevoios pe treptele ce duceau catre civilizatii si cunoscund de acum pietre de o mare frumusete sunt SI RAR DE GASIT au inceput sa le dea o valoare. Este actul de nastere al pietrelor pretioase, incadrarea lor intr-o categorie privilegiata, care le despartea pentru totdeauna de restul lumii minerale, in care au trait MILIOANE de ani"
    Inchid citatul.
    (G. M. Gruder - O istorie fascinanta a pietrelor pretioase)

09.09.2012, 20:24:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

aigile,
    de indata dupa acest episod, au aparut cautatorii de pietre. Dupa ce au aparut cautatorii de pietre au aparut si cumparatorii. Fie in cereale, fie in aur, se gaseau modalitati de plata. Acum, apar in scena COMERCIANTII. Artizani (breslasi, hi,hi,hi) cu mintea agera si maini dibace, au incercat sa prelucreze aveste pietre, dandu-le alta forma si prelucrandu-le astfel incat sa le imbogateasca frumusetea. Iata ca au aparut si bijutierii. Eu au inceput sa introduca STANDARDE de calitate si pret.
    Litigiile au inseput sa apara intre vanzatori si cumparatori pe de-oparte si intre bijutieri si clienti pe de alta parte. S-a apelat la cunoscatori. Asa au aparut mineralogii si pe urma geologii, care afland cum sunt de cautate aceste pietre, au inceput sa umble prin coclauri sa gaseasca locuri si depozite de pietre pretioase.

09.09.2012, 20:37:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

De aici in colo abea incepe fascinanta poveste a pietrelor pretioase.
    Pentru acestea, ar trebui alt topic.

09.09.2012, 20:39:11
  • nicolebijou
    nicolebijou

Buna seara!

09.09.2012, 20:51:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn, ai grija la Rodocrozit.
    Este plin de Rodocrozit obtinut din pasta (Rodocrozit macinat si comprimat impreuna cu niste rasini sintetice, coloranti etc...)
    Rodocrozitul de calitate este scump.

09.09.2012, 20:51:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

bine ai revenit, nicolebijou

09.09.2012, 20:52:21
  • nicolebijou
    nicolebijou

Chiar daca n-am mai scris mai nimic din lipsa de timp, sa stii Gheorghita ca am citit aproape tot. De fiecare data ma minuuunez cate poti sa stii, parca esti o intreaga enciclopedie.

09.09.2012, 20:58:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Multumesc, Nicole.
    Important este ca ma citeste cineva. Ar fi trist sa ma pomenesc scriind singur pe aici, aflandu-ma doar in treaba.

09.09.2012, 21:00:53
  • nicolebijou
    nicolebijou

Blanitza, cum n ai morganit? Ti l-am luat e pe tot? Saptamana asta mi-ai trimis mie coletul cu premiul de la "Vara" (pentru care-ti multumesc frumos de tot) si continea si morganit.

09.09.2012, 21:01:05
  • nicolebijou
    nicolebijou

In alta ordine de idei, Gheorghita, saptamana aceasta am o intalnire cu principalul meu furnizor foarte spinoasa, intalnire care trebuie neaparat sa iasa asa cum vreau eu. M-am gandit sa port morganit si ametist si sa iau si sfera de cart roz in poseta. Crezi c-as gresii?

09.09.2012, 21:05:14
  • carla69
    carla69

Si eu am sa recurg la putin roz...multumim Gheorghita

09.09.2012, 21:28:37
  • carmenn
    carmenn

nu esti singur ,,la cafeluta" Gheorghitza...noi te urmarim...si luam aminte ...ce sa spun...o sa am grija...cred ca singurele pietre autentice le am de vreo 30 de ani ...o vaza foarte grea din China din jasp sau jad...verde cu nuante de maro si alte culori foarte frumos realizata si o caseta de bijuterii..la fel verde si grea...ceva agate din India...cuart roz...si altele pe care nu le cunosc sau le confund...si de aceea mi-e teama sa cumpar ...ca unele sunt asa de bine ,,facute" incat poti sa te pacalesti...:(...dar macar pe cele pe care le recunosc o sa incerc sa le port si sa caut sa vad la ce sunt recomandate mai ales ca ne dai informatii pe care nu le cunoastem...

09.09.2012, 22:18:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

nicolebijou, tu nu ai un conlict emotional. Asadar, tie ti-asi recomanda:
    Cuarțul Roz, în poșetuță
    La vedere:
    Granat, Turmalina, Cristal de stânca
    Alege...

09.09.2012, 23:08:53
  • blanitza
    blanitza

Nicole draga, nu-ti face probleme, te rog eu, am descoperit in pestera lui Ali-Baba morganit fatetat de 6 mm, si setuletul colier+cercei e gata!!! L-am combinat cu ceva cristale biconice transparente, ca n-a vrut cu altceva, l-am tot incercat eu, da' n-a mers la culoare, si-asa, e numai el, frumuselul!!!
    Sper sa-mi poarte noroc maine, il pozez si vi-l arat!!
    Multumesc din toata inima ca sunteti aici!!!
    Noapte buna, dragii mei breslasi:)

10.09.2012, 00:05:21
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitzo, imi pare rau ca nu ti-am spus ca nu este bine sa amesteci Morganitul decat cu Cristalul de stanca (Cuart transparent)

Cand folosim cristale pentru o anume problema, nu le putem amesteca. Se fac bijuterii DOAR dintr-un singur tip de piatra. Amestecurile artistice sunt pentru handmade comercial...

Bafta mare, blanitzo!!!!!

10.09.2012, 00:27:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nicole, acum si eu ma simt vinovat, Si eu i-am comandat Morganit....
    Mi l-a trimis draga de ea dar nu stiam ca va avea nevoie, altminteri nu i-l luam.

10.09.2012, 00:33:10
  • aigile
    aigile

Asteptam si sustinem rezultatul pozitiv pentru blanitza!
    Gheorghitza, cum spuneam, tot ceea ce povestesti e fascinant ca un basm, cu atat mai fantastic cu cat e mai adevarat!... Spune-mi, de cand incepem sa numaram 1000 si una de nopti?!...:)
    {Aseara v-am urmarit printre picaturi, ca s-au intors ai mei de la mare - a trebuit sa primesc (adica... sa fac receptia!...)cele(celor) 'comandate': pietre gaurite, sea-glass, scoici, vant, cant&val de mare!(filmari, adica, fiinca i-am pus sa-mi aduca marea de la rasarit la apus, sa-mi tina de dor pana oi mai vedea-o...)}
    Revenind la 'pietrele' noastre, ma intreb ce 'vibratie' mi-ar fi de folos, ca mi-am mai betegit un deget de la picior- urmatorul dupa cel mic (care inca nu se vindecase, c-am fost eu capoasa, si nu am mai acceptat gheata de ghips!...)Fratilor, n-am fost la viata mea o 'impiedicata' ( e drept si ca mobilierul parintilor mei era mai... prietenos, rar mai gaseai cate-o muchie asa 'potrivnica' precum toate minimalismele a la IKEA!!!...), dar de la o vreme asa 'strang in brate' orice colt, muchie sau iesitura, ca-mi 'fardez', spre camuflaj indigo, tot ce(MAI ALES CE)ramane la vedere!!!... Acum iar nu pot sa merg - ceea ce o sa ma oblige sa 'stau cuminte', asta pana la urmatoarea... ciocnire!(slava Cerului ca 'accidentul' a survenit dupa vreo trei ore de munca intensa, ca daca ramaneam si cu treaba nefacutaaaa... atunci sa vezi belea!)Mereu m-am minunat cata energie inmagazineaza un simplu gest - un pas, intoarcerea capului, aplecarea trunchiului... Doar cand e 'frant' de un obstacol realizezi ce viteza si ce forta sunt la mijloc...
    Sorry daca v-am plictisit!...

10.09.2012, 12:44:09
  • soso07
    soso07

Ligia, stiu cum e ... Si eu iau la rand toate picioarele meselor, scaunelor, paturilor, intru in tocurile usilor :) Ti-am spus asa, ca sa stii ca ai o colega de suferinta :) Cel mai rau a fost cand era sa-mi scot un ochi cu usa de la masina. Mi-am facut o taietura la coada uchiului de toata frumusetea ... De rupt oase nu am avut parte si sper sa nici nu aflu cum e.

10.09.2012, 12:58:48
  • carmenn
    carmenn

si eu o trag cu degetul mic de la piciorul drept...la fel am facut cunostinta cu o piatra...dupa o luna de zile s-a mai vindecat...parca nici nu-l mai simt...:))) :(((

10.09.2012, 13:00:19
  • nicolebijou
    nicolebijou

Gheorghita, teoretic n-am un conflict emotional, dar faptic am un nod mare-mare in stomac, si inima cat un purice. De intalnirea asta depinde daca s-au dus pe apa sambetei 10 ani de munca si bunastarea financiara a familiei.

10.09.2012, 13:48:12
  • aigile
    aigile

Multam' fain, fetele, pentru... companie{(:}&compasiune!... In clipa asta mi-a venit sa sar din pat - era la radio o melodie super-tentanta, si am realizat ca ajung sa dansez ataaat de rar!!! O fi si asta o cauza a 'diminuarii' agilitatii, nu?! Ca si in domeniul asta nu mai sunt atat de... mladie! Oribil! Eu, fara dans... poti sa-mi pui cruce!... Oricat de bolnava am fost (si, credeti-ma, o colica renala - ca sa nu mai vorbim de citostatice - numai la dans NU TE INVITA!...), am ajuns sa experimentez ca exista CATEVA melodii care cred ca m-ar scula SI DIN... MORTI!... Privesc adesea zborul pasarilor (in special dansul ciorilor perintre palele de vant in furtuna!)- o minune interzisa noua, dar cand dansez, parca, putin de tot macar, plutesc si eu...

10.09.2012, 14:32:20
  • soso07
    soso07

Nici eu nu rezist cand aud muzica ce-mi place sa stau locului ... si mai ales VALS !

10.09.2012, 14:55:10
  • Kalimera
    Kalimera

nicole:) rise and shine!!! mergi relaxata, zambitoare si calma la intalnirea aceea:) mai ales sa zambesti! ai incredere in tine si totul va fi ok:)

10.09.2012, 15:14:36
  • Kalimera
    Kalimera

ce stiti de blanitza?

10.09.2012, 15:15:31
  • soso07
    soso07

Sa speram ca a fost bine. Asteptam sa ne spuna ea.

10.09.2012, 15:28:55
  • Kalimera
    Kalimera

m-am gandit toata ziua la ea, saracutza... asa micutza si fragila, sa infrunte atata rautate...
    si eu sper sa fi iesit cu bine din toata povestea asta.

10.09.2012, 15:45:11
  • aigile
    aigile

DA,DA, asa va fi! Inca nu traim vremea in care BINELE sa trebuiasca sa se recunoasca invins, doar ca are o lupta continua de dus, numai pentru a exista, nu pentru a se impune... Ce bine ar fi sa nu uitam loialitatea si solidaritatea... De unii singuri... desigur suntem mai expusi!

10.09.2012, 15:55:53
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nicole,
    OCHI DE TIGRU completeaza pietrele recomandate.
    Am ales cristalele alea, nu gandindu-ma nla nodul tau din gat ci la ideea de REUSITA in actiunile tale. Oricum, Cristalul de Stanca te va echilibra enegetic
    si te vei simti ok. Ochiul de Tigru, completeaza tabloul pentru sectiunea BUNASTARE (despre care tu ju mi-ai spus in prima faza.

10.09.2012, 15:57:21
  • blanitza
    blanitza

Fetele dragi, morganitul meu, saracul, a facut toata treabaaaaa!!!!
    Gheorghitza scump, AI AVUT DREPTATE intrutotul, este in regula, mi-au dat FB pana la urma, ca era penibil de penibil ca pana in martie sa fie FB, si pe urma, pana in august, B, m-a sustinut o colega din consiliu, care nici ea nu mai suporta rautatile.... Multumesc lui Dumnezeu, si voua pentru sustinere, si vreau sa va spun un lucru despre pietre : inainte sa aiba vreo influenta asupra altora, ele au influenta asupra ta, si cand ai piatra asta la gat - Morganit - cand te stii cu Piatra Iubirii si Intelegerii la gat, esti tu insuti altul decat in mod normal, esti tu insuti mai deschis, vezi lucruri bune si frumoase oriunde, numai binele iti sare in ochi, si gandul tau, si cuvantul tau este numai de bine, fata, ochii, privirea, toate te arata om pasnic, zambesti, iti ia cu mana ingrijorarea, ESTE MAGIC!!! Gheorghitza drag, oare cum sa-ti multumesc eu tie, pentru binele pe care-l faci tuturor???!!!! Eeee, stie fata....

10.09.2012, 15:57:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitza este micutza si fragila?????

10.09.2012, 15:58:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

FELICITARI, BLANITZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!

10.09.2012, 15:59:25
  • Kalimera
    Kalimera

ma bucur mult, gabitza, ca ai depasit momentul asta... e tare neplacut sa fii pus in situatia de a te apara de rautate si invidie.. felicitari pentru calificativ, gabitza, il meriti! :*

gheorghitza: da! :))) e o manutza de om, cu o inima cat china!!:)))

10.09.2012, 16:16:39
  • soso07
    soso07

Ce bine ca s-a terminat totul cu bine, Gabitza ! De aici inainte iti doresc sa ai parte de NORMALITATE !!!

10.09.2012, 16:20:32
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu cred.........

10.09.2012, 16:37:45
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Chiar, ai glumit?

10.09.2012, 16:38:05
  • Kalimera
    Kalimera

ce nu crezi, gheorghitza?:)

10.09.2012, 16:39:34
  • aigile
    aigile

Felicitari, DOAMNA PROFESOARA! Un an minunat sa ai inainte, si sufletul pe care-l pui 'la bataie', cum am vazut aici, cu prisosinta, sa culeaga roade in sufletele ce le vei intalni si schimba si la noua scoala! SUCCES!
    P.S.Si... felicitari colegei curajoase, loiale si solidare! Ma bucur ca mai merita sa crezi in oameni!

10.09.2012, 16:53:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

o "mânuță de om"????

10.09.2012, 17:09:36
  • carmenn
    carmenn

bine ca s-a terminat cu brio,sa zic asa...morganitul e benefic inseamna, pe langa cuartul roz...de tinut minte...felicitari blanitza-mandolina...

10.09.2012, 17:26:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"mandolina"? Ce nouatati am aflat eu azi!

10.09.2012, 17:27:50
  • soso07
    soso07

Vezi, George, daca ai veni la Ploiesti s-ar risipi tot misterul ... Noi inca te asteptam. Acum, ca s-a mai racorit un pic si vremea este inca buna pentru plimbari lungi :)

10.09.2012, 17:48:21
  • carmenn
    carmenn

pai eu asa ii spun...avand in vedere avatarul ales...cu fata care canta la mandolina...imi aduce aminte de Alexandra,fiica mea care canta si ea la mandolina de la 6 ani...daca ai stii cate melodii frumoase cunoaste...tarantele,valsuri,tangouri si multe cantece romanesti deosebite....iar acum este licentiata in chitara clasica...:)

10.09.2012, 18:03:43
  • soso07
    soso07

Ce mamica fericita esti, Carmen ! Asa as vrea sa spun si eu peste cativa ani despre copiii mei.

10.09.2012, 18:07:49
  • blanitza
    blanitza

Sorinuta draga, vei spune, sunt sigura, si fata si baiatul au potential artistic, ai incredere-n ei, mai sa zic si pe-aia mare - de muuulte ori, increderea parintelui in forta copilului e aproape totul - STIU CA POTI, ARATA-MI!!! Sa stii ca e un slogan super-mobilizator pentru un copil, niciodata omul nu crede cu mai multa tarie in ceva, ca-n acea varsta vrajita - copilaria!!!
    Nu stiti, nu stiti ce USURATA si usurica ma simt, de cand am incheiat oficial relatia cu fosta mea scoala, vorba lui Shakespeare - totul e bine cand se termina cu "foarte bine":)
    Gheorghitza drag, masurat si cantarit, sunt o "blanitza" de 1,58/58, si cand omul e nefericit, e muuult mai mic, se face un ghem mititel si sta in colt..., dar gata cu povestea asta trista, e history de-acum...
    VA MULTUMESC PENTRU SUFLET SI GAND, le-am simtit, si mi-au dat putere!!!

10.09.2012, 18:19:34
  • carla69
    carla69

M-am gandit la tine,blanitzo,sa se termine cu "foarte bine " totul,ma bucur ca asa a fost.O imbratisare calda si din partea mea,nu ti-a fost usor,stiu cum e.
    Am cautat si eu morganit,am sa-mi cumpar in curand.

10.09.2012, 18:51:58
  • cattie
    cattie

Buna seara luuuuuuuume!!
    Blanitza,ma bucur ca totul s-a terminat cu foarte bine.Felicitari!!!!
    Frumusel foc morganitul,imi place culoarea,dar trebuie sa mai astept nitel pana sa cumpar(din motive independente de vointa mea :D)...rodonit am.
    Cu ce as putea sa le combin sa obtin ceva care striga prin toti porii "POT SA O FAC SI PE ASTA!" ?

10.09.2012, 19:26:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitzo:

E un fapt de constatat
    cand ceva ii pretios:
    Este MIC, si garantat
    foarte scump si valoros.

10.09.2012, 19:35:32
  • blanitza
    blanitza

Doamne, da' parca mi-a venit si chef de glume si...concursuri, insa mai avem pana atunci, va rog eu frumos, veniti si luati premiile, eu nu stiu care, ce, cum, in fapt, sunt inca premii de la Varaaa care stau si-asteapta, Odilia scumpa, da-mi comanda pe cele 2, mai avem nitel si va invitam si pe Covorul Rosu al Muvistarului, si va promit surprize, surprize...
    Carmen draga, ca sa ma destind ieri, am realizat pentru tine setuletul Rock Your World, maine il pozez si-l listez, este special si daca nu ramai tu ca la movie, bineee...

10.09.2012, 19:52:02
  • carmenn
    carmenn

stanca din mine imi spune sa nu ma ,,sparg" de bucurie...insa se poate sa raman ca la movie...hi-hi multumesc

10.09.2012, 19:55:53