Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
soso07Am demarajul greu la zambit :) Dar eu zic sa lasam vremea sa-si faca numarul ca sa avem soare sambata si duminica :)))
03.04.2013, 10:26:30
Vreau sa va spun ca acum multi ani ... cred ca atunci cand implineam 17 ani, chiar in ziua aceea aveam pregatire la desen. M-am dus eu frumos imbracata, cu bomboane si ... surpriza ... nu am facut pregatire. Uitase sa-mi spuna ca nu se tine. Si, cum mergeam eu in drum spre casa, a inceput sa ploua ...
Gheorghitzaacusica vine si ziua ta, soso draga!
03.04.2013, 14:59:49
soso07Zi de aprilie
03.04.2013, 15:37:18
Marius Velicescu
O, cerule nu stii ce vrei
Nici tu, azi mi se pare
Zâmbesti si plângi, si iar zâmbesti
In joc de curcubee
Parcă pe boltă oglindesti
Un suflet de femee...
GheorghitzaDoamne, ce frumos!
03.04.2013, 16:26:16
forHOPESorinutza mi-a deschis "apetitul"...DECI: cand ne adunam cu totii? :D
03.04.2013, 20:20:19
soso07George, ai auzit intrebarea ? Asteptam un raspuns !!!
03.04.2013, 20:33:37
Sa gasesti un loc la fel cum era Pensiunea Weber din "Jocul de-a vacanta" - Mihail Sebastian : "Dintr-o simpla pensiune izolata, pensiunea Weber se transforma treptat intr-o corabie a visurilor, plutind suav pe oceanul sperantei spre o lume a fanteziei.."
O fi existat cu adevarat Pensiunea Weber la Gheorghieni ?
soso07Jocul de-a vacanta - teatru radiofonic
03.04.2013, 20:37:53
http://www.youtube.com/watch?v=Zw_RqGclztE
blanitzaDragii mei dragi, ce frumos si linistitor e locsorul acesta, rupt din rai - pe-un picior de plai... Numai eu am tot ratacit, si mai ratacesc inca, incerc sa vin din nou aici, oare cum faceti voi, cand realitatea si conformismul te sufoca, realmente??? Dati-mi un sfat, am uneori senzatia ca si pentru lucrurile minunate si relaxante sunt mult prea obosita sau sastisita, si ma afund in ploaie, nori, si la propriu si la figurat, oare va mai fi PRIMAVARA vreodata???
04.04.2013, 11:45:24
Gheorghitza drag, am o rugaminte maaare la tine - daca esti dragut, spune-mi ce pietre ai recomanda pentru o colega de catedra ce sufera cu inima, ieri am fost implicata intr-o actiune la scoala(o vizita la un muzeu), alaturi de colega mea, si din senin i s-a facut rau - o gheara in piept... Am fost foarte tulburata, am ajutat-o cat am putut, mi-am tinut firea si-am linistit pe toata lumea - si pe ea, si pe elevi, dar m-am dat rau peste cap, m-a impresionat cumplit aceasta situatie... Era actiunea colegei mele, sedea pe-o bancuta in muzeu, o desfacusem la gat ca sa poata respira mai usor, iar ea era concentrata in continuare pe actiunea de-acolo, sa mearga cat mai bine, sa facem poze cat mai multe, sa nu uitam nimic - MA ENERVEAZA SCOALA, cel putin in momentul de fata...
soso07Gabitza, luati-o si voi mai usor, ca nu va ridica nimeni statuie ! Stiu ca e frumos sa aveti cat mai multe activitati, dar sa aveti grija si de voi.
04.04.2013, 13:42:03
Acum scoala privita si din partea cealalta, a parintilor :)
Am avut o super lectie la Stefanut. Le-am prezentat traditiile noastre populare (filmulete pe video-proiector cu muzica adecvata). Nu am crezut ca vor fi atat de interesati si atenti la ce le spuneam eu acolo. Si i-au impresionat foarte mult casele taranesti. Cand au vazut acoperisurile acelea inalte (cu sindrila sau cu paie) si-au exprimat admiratia :)) Le-au placut si costumele populare (am purtat si eu o ie), mastile, lingurile din lemn sculptate cu tot felul de motive ...
Am avut si activitati practice, au desenat, le-am dat niste betisoare din lemn pe care au lipit ochisori mobili si apoi au desenat ei ce au vrut :)
Apoi au scris impresiile lor si m-am amuzat, dar am fost si foarte incantata !
A fost SUPER !!!
blanitzaBravo, Sorinuta, ce frumos te-ai jucat primavara asta, sa ai putere si sanatate, draga mea, iti urez, pari a fi inepuizabila, SUCCEEEES!!! Si-n noul concurs de primavara, esti extraordinara, cand ai timp, fata, pentru toate???
04.04.2013, 16:10:41
GheorghitzaBlanitzo, eu am crezut ca te-ai spuarat pe noi.
04.04.2013, 16:12:02
Iata cateva comentare referitoare la prietena ta.
1) Daca discutam despre rezonanta cristalelor in banda de frecvente a luminii vizibile, precizam ca Chakra Anahata (cea responsabila si de functiile aparatului carduivascular) rezoneaza cu ROZ si VERDE.
A) Culoarea ROZ este recunoscuta ca aduce alinare, liniste, optimism si bucurie dar, lucru foarte important, are si rolul de a completa deficitul de energie (ajuta la "hranirea" energertica a corpului, mai ales cand este epuizat fizic si oboseala incepe sa-si spuna cuvantul.
B) VERDE, are nu numai de a potenta efectul calmant al culorii ROZ dar are si un puternic rol de regenerare.
C) Violetul, fiind o culoare benefica pentru intreg organismul, poate fi considerata si ea o culoare de baza ce poate fi recomandata pentru acest aparat (mai ales cand avem de aface cu tulburari cardiace ce isi au originea in planul mental)
Asa stand lucrurile, putem admite ca in general, cristalele Verzi si Roz se pot recomanda in cazul aparatului cardiovascular iar Violet ca o culoare menita sa "intareasca" efectele benefice ale celorlalte culori (fara sa gresim) o a treia culoare unanim acceptata.
2) Daca discutam despre rezonanta cristalelor ca urmare a structurii lor cristaline si a elementelor care compun mineralele, atunci putem face cateva diferentieri, functie de afectiunile cardiace constatate si certificate medical.
GheorghitzaAstfel, putem clasifica niste cristale functie de tipul afectiunilor:
04.04.2013, 16:40:48
A) In cazul in care avem de a face cu manifestari de tulburari cardiace datorate unor cauze FUNCTIONALE (senzatii care conduce la ideea unori boli de inima, palpitatii, senzatii asociate cu tulburari respiratorii (dispnee de ex) dureri in piept pe partea stanga (de ex.: intepaturi, "junghiuri", "fulgerari" etc) si toate aceste aspecte se suprapun si peste niste traume afective, atunci, se recomanda urmatoarele cristale:
- Cuart ROZ
- Rodonit
- Rodocrozit
- Kunzit
- Turmalina Roz
B) Cand avem de a face cu manifestari de tulburari cardiace in forma ORGANICA (nu doar functionala), printre care amintim: boala cardiaca ischemica, boli coronariene, angina pectorala si infarctul miocardic. Iata cateva recomandari facute in cazul acestor tulburari organice:
- Cuart ROZ
- Acvamarin
- Kunzit, Rodonit, Rodocrozit, Morganit
- Onix (mai ales cand persoana nu intelege ca afectiunea poate fi provocata si in subconstient de trairi emotionale intense)
- Cristal de Stanca Transparent
- Cuart Alb.
C) In caz de Insuficienta Cardiaca, de tulburari circulatorii (circulatie sanguinica incetinita, senzatia de racire a extremitatilor) se recomanda:
- Sardonix si Carneol dar atentie, nu se recomanda cristale rosii (care stimuleaza excesiv) sau albastru intens (care deprima excesiv circulatia)
Avand in vedere toate spuse pana acum, am putea face un rezumat:
- Jad, Aventurin, Agata Verde sau Smarald pentru stimularea rezonantei pe culoarea Verde
- Cuart Roz (sau oricare dintre cristalele roz enumerate mai sus)
- Ametist
Toate trei, asociate, se potenteaza reciproc si pot armoniza functiile Chakrei Anahata si implicit, normalizarea functiilor Aparatului Cardiovascular.
blanitzaGheorghitza scump, ce analiza imbatabila mi-ai facut pe culori, cat si pe rezonante cristaline. Cele trei pietre - cuart roz, jad verde si ametist violet creeaza o tripleta de succes, si ca potente vindecatoare, dar si ca frumusete, sunt nemaipomenite. Am o idee de setulet asortat din toate punctele de vedere, multumesc din toata inima.
04.04.2013, 17:26:34
soso07Gabitza, iti multumesc pentru urari, sa fii si tu sanatoasa si voioasa !!! Cat despre timp, nu mi-am mai pus de mult problema, le iau usor ... pe rand, si parca se mai rezolva si de la sine unele probleme :)) Atunci cand ma agit prea tare nu e bine, cand sunt calma lucrurile merg asa cum trebuie.
04.04.2013, 18:55:08
carla69Yeees!!!Imi place sa lucrez cu Fimo!!!
04.04.2013, 19:32:10
soso07Ce-ati mai facut in saptamana asta la scoala, Carla ? Ce activitati ai mai avut cu copiii ?
04.04.2013, 19:47:00
carla69Sorina,am avut vizionari de filmulete,le-am facut si eu in PP cativa mari fizicieni,au fost politistii sa le vorbeasca de droguri,au fost la pompieri,in excursie,la muzeu,...Cristian al meu a fost cu clasa "0" la dentist...multe si obositor,mi-am crapat creierii sa inventez ceva atractiv sa nu se plictiseasca ca la...scoala
04.04.2013, 19:55:26
soso07Eu ma resimt dupa o zi petrecuta la scoala, dar tu toata saptamana ...
04.04.2013, 20:07:08
E bine ca totusi au facut altceva decat lectii :))
Kalimeraar merita extinsa actiunea asta a saptamanii altfel, si expusi copiii mai multor medii profesionale, sa afle si ei ce meserii exista, ce anume fac oamenii aia acolo... asa, ajung intr-a 12-a si habar n-au ce vor sa devina, in mare parte, din lipsa de informatii... expunandu-i diverselor profesii, isi pot descoperi inclinatii, se pot naste pasiuni...
04.04.2013, 20:46:26
Kalimerade exemplu, fi-mea a fost cu colegii intr-un laborator din facultatea de electronica. sub indrumarea celor de acolo, au facut ei singuri, cu manutele lor, un circuit care aprinde un led... fi-mea, care nah, e fata, a venit extrem de incantata si interesata sa stie mai multe despre asta.. l-a pus pe ta-su sa rascoleasca toata casa dupa letcon si fludor, sa alimenteze placutza aia la o baterie, sa lumineze ledul..
04.04.2013, 20:48:50
Kalimeranu mai zic de baieti, care erau in culmea fericirii.. era prima data cand au vazut cum se face un circuit.. si sunt convinsa ca multora dintre ei le-a trecut prin minte sa devina ingineri electronisti.
04.04.2013, 20:51:11
MarmotescuPregatiri de targ,a iesit si soarele,poate treceti sa ne vedem(Palatul Sutu,la Universitate, de azi pana duminica inclusiv). Nu am mai fost la un targ de foarte,foarte multi ani,sper sa mai stiu cum se face :))
05.04.2013, 09:45:41
soso07Te adaptezi, nu-i greu :)) Cu floricelele tale sigur atragi privirile si cumparatorii precum albinutele !!!
05.04.2013, 11:10:09
Marmotescue, a fost liniste azi...si ploios si targul fara multa promovare.vedem maine :)
05.04.2013, 20:54:57
Kalimeraa fost vineri.. lumea la serviciu... poate de maine incep sa misune prin oras :)
05.04.2013, 21:01:40
MarmotescuFoarte slab targul si azi ...lume multa dar vanzari putine. Incerc sa nu ma deprim, dau cu vin :))
06.04.2013, 20:36:31
GheorghitzaMarmotescu,
06.04.2013, 21:05:36
In vin este adevarul, spunea un dicton latin!
ametist.shopsoso07 ,
07.04.2013, 10:04:55
La multi ani !
Sanatate , fericire si casa mult visata !
O zi frumoasa !
GheorghitzaLA MULTI ANI si multa, multa sanatate, Soso!!!!!
07.04.2013, 22:35:22
soso07Va multumesc mult pentru urari !!! Mi-ati lipsit, dar chiar nu am putut sa intru aici decat acum ... tot e bine ca am mai prins un pic din ziua de azi :*)
07.04.2013, 23:24:40
soso07George, ai avut o idee EXTRAORDINARA cu acest topic ... "La o cafea". Nu cred ca banuiai la inceput, cand ne-ai adunat aici, ca se vor crea legaturi atat de frumoase. Cu ajutorul tau am cunoscut oameni frumosi, cu un suflet ales !!! Pe unii i-am intalnit personal, pe altii doar virtual. Dar nu-i timpul pierdut :*)
08.04.2013, 08:00:13
Pentru acest lucru as vrea sa-ti multumesc !!! Fara sa-ti dai seama, mi-ai facut un cadou de zile mari ... Excursia in Bulgaria pe care am facut-o cu Odilia (si familiile noastre) nu ar fi existat daca nu ne gaseam mai intai aici !!!
soso07Odilia, m-am simtit super !!! Si mai vreau :) In ce directie o luam data viitoare ? :))) Pacat ca n-am putut face nimic cu vremea ... mai am si scapari :) Dar ziua de sambata mi-a ramas la suflet !!!
08.04.2013, 08:08:57
Vreau sa-ti spun ca aseara, dupa ce am luat-o pe centura Bucurestiului, am nimerit pe contrasens (nu am fost singurii, mai era o masina in fata noastra si una in spate). Am mers o vreme asa, era foarte prost semnalizat, noaptea neagra ... Dupa care am nimerit fix pe autostrada A3, Bucuresti - Brasov :) Dar am ajuns cu bine !!!
KalimeraSorinutza, si eu m-am simtit grozav! :) si ma bucur ca a fost bine si pentru tine, si pentru gashka ta :)
08.04.2013, 11:37:41
in halul asta este de prost semnalizat, incat sa nimeresti pe contrasens asa simplu??? frate... traim periculos:))))))
data viitoare vedem noi unde zburdam... oricum, tot spre sud:))
Kalimerasi eu iti sunt recunoscatoare, gheorghitza... s-au adunat numai oameni minunati aici, si au devenit speciali pentru mine... :*
08.04.2013, 11:40:05
soso07George, data viitoare nu mai scapi neplimbat !!! Am o aliata de nadejde in Odilia, ne tinem de capul tau pana cedezi :))
08.04.2013, 12:03:32
nicolebijouÎnvață să fii tu, să nu râzi,
08.04.2013, 15:03:43
când lângă tine toți plâng.
Învață să trăiești clipa,
căci anii se duc rând pe rând.
Învață să visezi, să zbori cu gândul
că toate pleacă sau se schimbă.
Învață să prețuiești palma
ce nu te lovește, ci te alintă.
Învață să gasești visele de ieri, în ziua de azi
şi să te ridici mereu, când cazi.
Învață să porți în suflet, mereu,
tot ceea ce-i sfânt în sufletul tău.
Învață să asculți ploaia, cum plânge,
să oferi un zâmbet, chiar și unui înger.
Învață să vezi ca în tot răul stă ascuns un bine,
ca până și un dușman ţine puțin la tine.
Învață că după zilele rele
vin zilele bune.
Învață ca problemele
să le transformi în urme.
Învață să nu regreți nimic din ce ai făcut.
Învață să nu-i uiți
pe cei ce în tine au crezut.
Învață să iubești,
chiar daca nu ești iubit
Și de-ai fi singur pe Pământ,
învață să fii fericit !
soso07Nicolebijoux, de ceva vreme ma straduiesc sa invat, iar unele lucruri amintite de tine in aceste versuri chiar le-am experimentat si le-am inteles !
08.04.2013, 16:05:01
Mereu imi aduc aminte de o "invatatura" pe care ai scris-o mai demult (cu tatal si fiul) - ceva care avea ca finalitate versul pe care l-am intalnit si aici :
"Invata sa vezi ca in tot raul sta ascuns un bine !"
Iti multumesc !!!
ametist.shopsoso07,
08.04.2013, 16:33:34
Ma bucur pt. excursia voasta ,
parca am fost si eu cu voi , am admirat forile .
Numai tortul nu am gustat .
O zi frumoasa !
soso07Poate vom reusi sa gustam impreuna (mai multi) si tort !!!
08.04.2013, 17:19:48
blanitzaSorinuta scumpa, LA MULTI ANI si LA MULTI BANI, iti urez din inimioara, sa fii ca merii, ca perii, si anisorii-acestia, care par a trece ca vantul, cand nici nu gandesti, sa-i asezi in piese minunate, sa-i daltuiesti in oamenii pe care-i intalnesti, si-orice zi sa treaca personalizat, sa aiba identitate si ceva de neuitat!!!
08.04.2013, 17:39:50
soso07Gabitza, si tie am sa-ti multumesc pentru urarile deosebite pe care mi le-ai facut, dar si pentru faptul ca, la momentul potrivit, mi-ai dat un imbold sa fac un pas inainte si sa deschid magazin, sa particip la concursuri si sa beau cafelute aici, cu oameni care mi-au devenit dragi :*)
08.04.2013, 17:59:56
Kalimerabuna seara, lumeeee:))
08.04.2013, 21:02:50
soso, n-as mai fi plecat de-acolo... promite-mi, insa, ca ne vom intoarce:)) mi-a placut tare mult..
si stii ce m-a bucurat si mai mult? din ce am observat, fetele noastre se inteleg bine. ioanei i-a placut mult de alexandra si isi doreste s-o revada:) m-as fi mirat sa fie altfel.. leoaicele fac echipa foarte repede:))))
soso07Exact asta mi-a spus si mie Alexandra :))) Si e diferenta intre ele doar de un an fara o zi !
08.04.2013, 21:35:25
soso07Doamne, când mi-e foame, trimite-mi pe cineva care are nevoie de hrana;
09.04.2013, 14:02:04
când mi-e sete, trimite-mi pe cineva care are nevoie de apa;
când mi-e frig, trimite-mi pe cineva care trebuie încalzit;
când sufar, trimite-mi pe cineva pe care sa mângâi;
când crucea mea începe sa fie prea grea, da-mi crucea altuia s-o împart cu el;
când sunt sarac, adu-mi pe cineva care e în nevoie;
când nu am timp, da-mi pe cineva pe care sa-l ajut o clipa;
când ma simt descurajat, trimite-mi pe cineva pe care sa-l încurajez;
când simt nevoia de a fi înteles, da-mi pe cineva care sa aiba nevoie de întelegerea mea;
când as vrea ca cineva sa aiba grija de mine, trimite-mi pe cineva de care sa am grija;
când mâ gândesc la mine, îndreapta-mi gândurile catre altii.
ametist.shopsoso07 ,
09.04.2013, 14:58:23
La numarul aparut azi de cristale e o frumoasa piramida de fluorit .
Merita sa-l cumarati si sa cititi despre aceasta piatra .
soso07N-am trecut azi pe la reviste, dar ma duc repede ! Multumesc de informatie, Emese :)
09.04.2013, 15:02:07
GheorghitzaEmese, deoarece Fluoritul este o piatra mai speciala, cred ca ma sa incerc sa va spun si eu cateva lucruri despre acest cristal, oarecum mai deosebit.
09.04.2013, 15:12:11
soso07George, sunt numai ochi !!! Emese mi-a facut o surpriza ... inFLUORITa :*)
09.04.2013, 15:18:28
Kalimerasi eu citesc, gheorghitza. imi place fluoritul:)
09.04.2013, 15:28:27
GheorghitzaInainte de a spune mai multe despre Fluorit, trebuie sa stiti ca acest minereu are foarte multe particularitati ciudate, printre care putem aminti CULOAREA.
09.04.2013, 20:27:26
Daca Fluoritul in stare gema (pura) este 100% INCOLOR, el se gaseste in natura sub o cromatica impresionanta. De la Albastru la Purpuriu, Verde, Galben, Roz, Portocaliu, Maro si... Negru, cu o multime de nuante pastel printre acestea !!!
Gama variata de culori a Fluoritului, o intrece pe a oricarui mineral.