Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
GheorghitzaToata cromatica Fluoritului se datoreaza impuritatilor diferitelor metale care iau locul Calciului in molecule. Important de Retinut deci ca elementul chimic foarte important din formula Fluoritului este CALCIUL , motiv pentru care Fluoritul este unul dintre cele mai importante cristale recomandate in afectiunile sistemului osos (si nu numai)
09.04.2013, 20:30:32
GheorghitzaDespre Fluorit, am vorbit foarte mult pe acest topic si sper ca prin aceste postari, sa va aduc macar cateva elemente noi sau mai importante. Daca va aduceti aminte, spuneam mai in urma, ca Fluoritul este o piatra a FEMINITATII din care cauza a si primit numele de FLUORINA. Voi reaminti in treacat, mai tarziu, care sunt elementele ce fac din Fluorit, o piatra a feminitatii...
09.04.2013, 20:33:59
GheorghitzaSorry, revin mai tarziu din pacate...
09.04.2013, 20:34:57
soso07Aici stam si asteptam :)
09.04.2013, 21:16:35
soso07Mi-am ales o piramiduta de fluorina foarte dragalasa :)
09.04.2013, 21:18:42
GheorghitzaO alta particularitate a Fluoritului se datoreaza CLIVAJULUI, care este PERFECT in PATRU directii formand permanent octoedre!!!
09.04.2013, 21:25:46
Apoi, trebuiesc amintite cateva dintre caracteristicile sale extraordinare:
- ermoluminiscenta
- Fosforescenta
- Triboluminiscenta
Toate aceste trei caracteristici, conferindu-i Fluoritului straluciri incredibile, deosebite. Daca este luminat cu raze ultraviolete, Fluoritul straluceste in nuante violet, albastru sau verde. (chiar daca la lumina zilei, Fluoritul are cu totul alte culori) Acesta este efectul numit Fluorescenta.
Daca purtati margele de Fluorit afara, la lumina soarelui, cand intrati intr-o incapere intunecata, siragul vostru de Fluorit va incepe sa straluceasca (parca ar avea o sursa de lumina interioara) Acesta este efectul de Fosforescenta.
Daca zgaraiati su sfarmati Fluoritul, el va emite o lumina proprie (asa cum stralucesc stelutele de zapada) Acesta este fenomenul de Triboluminiscenta...
Gheorghitzasorry: "TERMOLUMINISCENTA"
09.04.2013, 21:27:51
(modificari ale spectrului luminos atunci cand cristalul de Fluorit este incalzit)
GheorghitzaCele mai valoroase cristale de Fluorit sunt cele care se prezinta in forma octoedrica
09.04.2013, 21:33:00
(majoritatea se gasesc in forma cubica) si au culoarea Rosie sau Roz. foarte frumoase cristale de Fluorina se gasesc in Alpii elvetieni si cei francezi. De remarcat ca in aceste localizari, Fluorina poate fi gasita si in lungimi si de 10 cm !
De asemenea, in aceste locuri, alaturi de Fluorina se gaseste un Cuart fumuriu de calitate majoritatea Fluorinelor purpurii, provin din Anglia (acestea prezinta cea mai de calitate fluorescenta)
Gheorghitzapana la 5% din Fluorina pura, poate prezenta inlocuiri de Calciu cu diferite metale, printre care si metale pamantoase rare: Ceriu si Ytriu. Alte metale (Crom, Mangan etc...) inlocuesc unii atomi de Calciu si acestea dau de fapt si culorile Fluorinei.
09.04.2013, 21:37:38
GheorghitzaDupa aceste date pur tehnice, voi incerca sa va prezint cateva aspecte legate de latura subtila a Fluorinei si rolul ei in Cristaloterapie.
09.04.2013, 21:39:04
GheorghitzaGama Do Major, banala gama cu care incep elevii primele ore de muzica, este in general cunoscuta de toata lumea. In partile noastre, sta de fapt la baza compozitiilor. Aceasta gama prezinta doua "anomalii" dar care "anomalii" ii dau toata linia melodica a gamei. Este vorba de alterarea inaltimilor intre urmatoarele note: Mi-Fa si Si-Do. Ceea ce ar trebui sa fie o gresala, o anomalie, da de fapt acea frumusete naturala a gamei.
09.04.2013, 21:52:14
Vi-am dat acest exemplu deoarece si in cazul Fluorinei, niste "anomalii" asemanatoare ii dau Fluorinei spectaculozitate. Ganditi-va ca din anumite motive, niste atomi din structura cristalina perfecta, se "altereaza" si isi modifica putin pozitia. Se produce astfel un "defect" de retea. Cand lumina trece prin reteaua cristalina a Fluorina, intalneste in drumul sau (doar este transparenta) aceste zone cu "defect" si aici, isi schimba "parcursul" provocand diferete efecte optice. Aceste locuri, se numesc CENTRE DE CULOARE.
Nu stiu cum prezinta revista Fluoritul (eu am abonament si imi sosesc patru numere la sfarsitul lunii) dar m-am straduit sa va adcuc informatii cat de cat interesante -dupa cum cred eu
GheorghitzaVoi incerca mai departe sa va prezint efectele Fluorinei asupra corpului energetic si implicit, asupra corpului fizic si de aici, sa intelegeti de ce acest cristal este recomandat in diferite afectiuni.
09.04.2013, 21:54:28
Gheorghitzadupa o scurta pauza...
09.04.2013, 21:54:53
Kalimera...publicitara :)))
09.04.2013, 22:24:59
asteptam, gheorghitza, si episodul urmator:)
soso07In revista scrie asa :
09.04.2013, 22:38:52
FLUORINA
Fluorina sau fluoritul este fluorura naturala de calciu si isi datoreaza numele faptului ca este fluorescenta in lumina ultravioleta si la incalzire. Acest cristal poate avea o mare varietate de culori (cenusiu, violet, verde, albastru, galben, incolor etc.) si se prezinta in forme cubice si octoedrice. Varietatea violet are o gama bogata de nuante care variaza de la lila-deschis la purpuriu-albastrui-inchi si constituie cea mai uzuala imitatie de ametist. Cristalele de fluorina, ca si cele de turmalina, sunt frecvent zonate, adica prezinta si culori mai inchise, dispuse concentric.
Zacamintele in care s-au gasit fluorine de cea mai buna calitate, varietatea Blue Hohn, se afla in Anglia. Exista mine importante in Statele Unite, Canada, Austria, Norvegia si Germania. Cele mai mari zacaminte se afla in China.
Acest mineral se utilizeaza la prepararea acidului fluorhidric (fluor si hidrogen, care se foloseste la gravura pe sticla sau pe cuart) si, de asemenea, in siderurgie la obtinerea otelurilor speciale, iar in varietatile de calitate gema, cu culori vii, se sculpteaza obiecte ornamentale si bijuterii. Este moale (are duritatea 4), deci mai usor de taiat decat cuartul (duritatea 7).
soso07Apoi :
09.04.2013, 22:45:34
LEGATURI SI ASOCIERI
Chakra celui de-al Treilea Ochi
Fluorina este un cristal care ne ajuta sa gasim drumul catre adevar si intelepciune. Varietatea violet este asociata cu Chakra celui de-al Treilea Ochi, Ajna, si stimuleaza clarviziunea si intuitia. Se obtine astfel o viziune mai profunda asupra realitatii. Fluorina verde sau roz activeaza Chakra Inimii, Anahata, "responsabila" de relatiile de prietenie si iubire.
Tarot ...
Fluorina este asociata cu o carte anume ... deoarece este un cristal care faciliteaza introspectia si aduce, in acest scop, o benefica stare de calm.
Relatiile astrologice
Cu gemenii si pestii
Fluorina violet le este utila ...
soso07PUTERILE FLUORINEI
09.04.2013, 22:53:28
Varietatea violeta este foarte apreciata pentru proprietatile sale de a ne spori capacitatea analitica, astfel incat sa ne faciliteze o mai buna intelegere a realitatii. varietatile roz si verzi au calitatea de a diminua emotiile puternice, motiv pentru care sunt eficiente pentru combaterea maniei, a fricii si a furiei, care uneori ne pot induce stari periculoase de depresie.
Fluorina violet ne poate ajuta, de asemenea, sa luam decizii dificile, care uneori ne provoaca puternice stari de anxietate, deoarece starnesc conflicte intre ratiune si sentimente. Aceasta gema frumoasa ne va aduce linistea necesara in aceste cazuri.
Cristaloterapia moderna utilizeaza, de asemenea, fluorina violet pentru a trata tulburarile fizice, precum durerile de cap, migrenele, insomniile sau afectiunile circulatorii de orice tip. De asemenea, este benefica atunci cand avem probleme de tipul nevrozelor si psihopatiilor, deoarece contribuie la relaxare, multumita puterilor sale calmante.
soso07Ar mai fi si :
09.04.2013, 22:59:20
APLICATII TERAPEUTICE
Armonizarea mintii si sentimentelor
Gasirea unui echilibru intre ratiune si sentimente ne va fi foarte utila in continua noastra cautare a drumului spre fericire.
Gheorghitzaok Soso.
09.04.2013, 23:25:50
Ma asteptam la un pic mai mult din partea lor. De exemplu, la subiectul "Legaturi si Asocieri" voi incerca sa mai fac cateva completari. Spuneam ca Fluorina. poate prezenta intreg spectru luminos. Asa stand lucrurile, inseamna ca prin cromatica sa, Fluoroina p[oate fi folosita pentru armonizarea functiilor tuturor chakrelor, incepand de la Rosu pentru Muladhara si pana la viole pentru chakra crestetului.
Aceste aspecte tin cont de cromatica si influenta culorilor asupra organismului.
Avand in vedere faptul ca Fluorina este cristalul cel mai reprezentativ dintre pietrele care au cristalizare CUBICA si datorita acestui aspect, Fluorina poarta in ea rezonanta cu Armonia Divina. Cubul reprezinta ORDINEA, ORDONAREA si ARMONIZAREA cu Universul. (din care cauza. Fluorina este alaturi de Ametist o piatra spirituala)
GheorghitzaFluorina, purtand in ea rezonanta fortei ORDONATOARE a Universului (puternic aspect femenin...) este -dintre TOATE pietrele fine, probabil, cea mai incarcata cu aceasta energie a ORDINII. Iata de ce Fluorina este cristalul care se recomanda pentru "alinierea" si "centrarea" chakrelor, imbunatatirea randamentului energetic precum si pentru curatirea AUREI energetice (implicit armonizarea functiilor organelor corpului omenesc)
09.04.2013, 23:31:06
GheorghitzaDaca in privinta culorilor am lamurit unele lucruri (Rosu: Muladhara; Portocaliu: Swadisthana; Galben: Manipura; Verde: Anahata; Albastru: Vishudda; Indigo: al treilea ochi; Violet: chakra crestetului), vom discuta mai departe despre efectele in plan energetic ale Fluorinei:
09.04.2013, 23:36:30
Mai intai, inainte de a vorbi despre lucrul cel mai important, sa spunem ca Fluorina poate armoniza planul afectiv, emotional si mental. Mai precis, Fluorina se recomanda fara dubii in mai toate afectiunile cauzate de dereglari energetice ale Centrilor de forta supertiori si implicit, cam la toate afectiunile gatului si capului.
GheorghitzaFluorina se recomanda fara rezerve mai ales in afectiunile tractului respirator superior, zona ORL si mai ales zona capului (Fluorina se recomanda si in afectiuni neuro-psihice. Poate armoniza functiile emisferelor celebrale si glandelor aflate in zona capului (de la Tiroida pana la Epifiza, Hipofiza si chiar glanda Pienala!)
09.04.2013, 23:39:28
GheorghitzaIn cazul Fluorinei, in afara tuturor celor prezentate pana acum, trebuie sa mai adaugam beneficiile cauzate de asocierea cu Calciu: este piatra cu cele mai bune rezultate din Cristaloterapie in cazul afectiunilor aparatului locomotor si ale sistemului OSOS in ansamblul lui. Fluorina are o afinitate speciala pentru tesuturile dure care mentin integritatea scheletului!!!! Din aceasta cauza se recomanda pentru cazurile de osteoporoza, leziuni articulare sau osoase (cancer osos -mielomul multiplu), afectiuni articulare, calcificari/osificari, ligamente si tendoane sau periarticulare (osteofite)
09.04.2013, 23:46:15
GheorghitzaFlurina dezvolta simturile extrasenzoriale.
09.04.2013, 23:48:14
Si in aceasta fraza, Flurina ascunde cele mai mari secrete care ar trebui iscodite, descoperite si folosite. Este o piatra Divina.
soso07Eu va spun noapte buna ! Nu mai pot functiona corespunzator, plus ca urmeaza doua zile mai pline la serviciu si ar trebui sa le fac fata.
09.04.2013, 23:48:53
GheorghitzaFluorina este intre pietre, ceea ce este Mama pentru fat si copil -daca vreti o forma de exprimare mai "plastica"
09.04.2013, 23:50:25
Iubiti-o, respectati-o si veti ramane surprinsi de cata iubire veti avea parte.
GheorghitzaNoapte buna, Soso!
09.04.2013, 23:50:49
soso07A stiut Emese ce sa-mi puna in bratarica :) George, poate-mi spui si de ce a asociat-o cu citrinul ...
09.04.2013, 23:51:07
GheorghitzaIti voi raspunde mai pe larg dar nu chiar acum, deoarece si Citrinul este o piatra speciala iar aceasta asociere devine si ea una mai speciala. Trebuia sa sti ca Emese este si ea o "piatra" mai speciala si nu putea oferi ceva "cotidian" ...
09.04.2013, 23:59:22
soso07Mi-am dat seama de multa vreme de acest lucru ;)
10.04.2013, 00:01:39
soso07Gata, chiar ma duc la nani, ca iar s-a facut maine ...
10.04.2013, 00:02:27
soso07"Omenirea este un amestec ciudat de sori şi pietre de o varietate atât de infinită încât nu mai ştim unde un om încetează să mai fie piatră şi devine soare. Nu ştim nici măcar dacă sorii au fost creaţi pentru nevoia pietrelor de a fi încălzite sau pietrele pentru nevoia sorilor de a răspândi căldură."
10.04.2013, 15:40:32
Panait Istrati
GheorghitzaMinunat citatul din P. Istrati.
10.04.2013, 22:47:35
Minunat! Multumim!
soso07Azi, iată, am văzut un curcubeu
11.04.2013, 19:34:01
Deasupra lumii sufletului meu.
...
Nicolae Labis
Azi chiar am vazut un curcubeu ... dublu :) Minunat, mi-a umplut sufletul de bucurie !!!
GheorghitzaCum i se spune unei fete careia ii place curcubeul? Ca la Dragobete. adica CURCUBEAŢĂ???
11.04.2013, 20:21:34
GheorghitzaLa Dragobete, perechea era "Dragobeaţă"
11.04.2013, 20:22:42
soso07Asta se intampla dupa ce mi-am prins degetul mijlociu de la mana dreapta intr-un sertar :)))
11.04.2013, 20:56:57
Iar acum m-am taiat intr-o foaie de hartie la urmatorul deget - inelar .
soso07Curcubeul era dublu ... adica era o pereche ? Un el si o ea ? Nu mi-a trecut prin cap asa ceva. Credeam ca e doar "un" curcubeu ... masculin :)
11.04.2013, 21:20:52
Un curcubeu ... doua curcubee. Da :)
Care era el si care ea ?
GheorghitzaCred ca cel de-asupra era o EA...
11.04.2013, 22:23:50
Hi,hi,hi era "curbat" cumva deasupra celui de desupt?
soso07Asa m-am gandit si eu ... era mai palid (a). Erau concentrice.
11.04.2013, 22:41:08
soso07- De ce a creat Dumnezeu barbatul inaintea femeii ?
12.04.2013, 18:17:29
- Ca sa-i dea un pic de timp sa-si dea seama cum este in Paradis.
Kalimerainca putin, si le plangem de mila bietilor de ei...:)))) lasa ca fara noi nu au cum sa simta diferenta intre bine si foarte bine :)))
12.04.2013, 21:36:36
soso07Ca bine zici :)))
12.04.2013, 21:45:14
soso07Ce a spus Dumnezeu după ce a creat bărbatul? Pot să fac şi mai bine!
12.04.2013, 21:52:47
soso07Doi ardeleni la oraş sunt cazaţi într-un hotel la etajul 20, iar liftul nu merge. Se apucă ei să urce pe scări. Pe la etajul 5, Ion către Gheorghe:
12.04.2013, 21:58:21
- Gheo, am să îţi zic ceva…
- Lasă-mă în amărăciunea mea, îmi zici când ajungem…
După încă vreo 7 etaje, Ion:
- Gheo, trebe să-ţi zic ceva…
- Lasă-mă Ioane, îmi zici când ajungem, acu' lasă-mă în pace!
În faţa uşii, Gheorghe către Ion, gâfâind ca o locomotivă:
- Ia zi acuma ce voiai să-mi zici.
- Am uitat cheia la recepţie!
Se apucă ei să coboare. După vreo 5 etaje, Ion vrea să zică ceva.
- Lasă-mă în pace. Îmi zici jos!
Alte 7 etaje, Ion vrea să spună ceva, Gheorghe îl opreşte enervat. Ajung sleiţi la recepţie, Ion:
- Măi Gheo, tu chiar nu ştii de glumă?
Kalimeraahahahah!! :)))))
12.04.2013, 22:01:49
Kalimerahttp://www.youtube.com/watch?v=aMx2XySw5kE
12.04.2013, 22:55:50
distrati-va si voi :))) danseaza mai bine decat majoritatea barbatilor pe care-i cunosc :)))))
soso07Chiar asa :)))
12.04.2013, 23:06:01
Kalimerace ritm are :)) si ce coregrafie :)))
12.04.2013, 23:08:06
Kalimeranimeni la o cafea...?:)
13.04.2013, 13:32:14
la ce vreme frumoasa e afara, m-as bucura sa stiu ca ati iesit din case, sa va bucurati de soare si de primavara :)