Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
forHOPELa mine ploua cu galeata...mai ales de cand a plecat sorinutza....:-p
13.04.2013, 16:22:01
soso07Sorinuta umbla pe coclauri dupa salamandre :)) Astazi ... la Azuga, am gasit salamandre cu burta portocalie. Stefan a bagat mana in apa dupa ele si le-a luat de acolo - i-am facut poze :)
13.04.2013, 20:07:30
forHOPESuper-stefanutz ma uimeste pe zi ce trece! Deci pana la urma ai presimtit bine : tot ati ajuns la Azuga :D
13.04.2013, 21:55:38
forHOPELa mine daca a plouat, am stat in casa si am facut gogosi :) vrea cineva? :-p
13.04.2013, 21:58:59
Kalimerasorinutza, sa-mi trimiti si mie poze cu stefanut si salamandrele:))
13.04.2013, 23:05:08
dienutza, vreau eu! poti sa-mi pui pe mail cateva?:)))
soso07Da, am ajuns ... Desi as fi vrut sa mai stau si pe acasa, sunt destul de obosita. Dar, pana la urma, a fost bine. A plouat un pic si ne-am plimbat dupa. Trimit poze, sigur. Am reusit sa intru aici de pe laptop-ul nasului, ca al nostru l-am luat degeaba, fi-mea n-a pus si incarcatorul ...
13.04.2013, 23:11:49
Eu va spun noapte buna !!! Am avut o portie de somn pana acum si ma duc sa mai dorm ... pana dimineata :)
Kalimeraodihneste-te.. e aer curat, iti face bine.. :) noapte buna, soso :*
13.04.2013, 23:35:20
carmennbine v-am gasit! pup fete si baieti...:)
14.04.2013, 11:54:24
Gheorghitzapup si eu...
14.04.2013, 13:17:20
soso07Si eu va pup :) Astazi am avut o zi forte frumoasa. Ne-am plimbat la Bran, Stefan s-a pozat cu o ... IGUANA !!! Am un baiat foarte curajos :)) Am fost intr-un sat si am vazut pe o placa de piatra sculptata o legenda. Mai pe seara va voi spune ce scria acolo, dupa ce ajung acasa si descarc pozele.
14.04.2013, 16:54:18
forHOPEVrem si noi pozee!!! Mai ales cu Stefan si iguana :D
14.04.2013, 17:15:26
Acum sa va adresez o intrebare (din partea bunicii mele): pe unde as gasi seminte de dovleac din acela care seamana cu o bata de baseball? vrea buni sa semene in gradina...
carmennsi eu sunt disperata dupa dovleci din aia si nu numai...din toate formele si culorile...as vrea..
14.04.2013, 17:37:39
soso07Legenda promisa (am scris-o si la concurs)
14.04.2013, 21:35:17
comuna Fundata, sat Sirnea (jud. Brasov) :
LEGENDA Branului - Din vorbele lui Sirnea - Bran - Rogozeanu
"La noi pietrele vorbesc
Si padurile soptesc.
La noi stancile gandesc,
Iar izvoarele doinesc.
Florile sunt cantatoare
Si cu vorbe chematoare."
soso07M-au atras intr-un fel anume acele locuri, n-as putea sa descriu in cuvinte ...
14.04.2013, 21:36:11
soso07Poate ati auzit ca ne aflam la finalul Erei Pestilor si la granita cu celebra Era Varsatorului (de fapt, in plina perioada de tranzitie dintre cele doua ere mentionate).
15.04.2013, 13:34:09
Sunt multe lucruri de spus, dar as vrea sa va aduc atentiei doar cateva dintre "noile reperele valorice" despre care am citit de curand :
"Pentru omenire va fi important sa se transforme conform vibratiilor noii epoci, pentru a putea intra in ea lin si armonios.
In felul acesta este important sa incetam sa ne mai cramponam de idei invechite, de stereotipuri si sa ne conectam la noul sistem de valori. Ce inseamna aceasta ?
- Inainte de toate trebuie sa invatam sa ne iubim pe noi insine si pe fiecare om din lume;
- Sa respectam libertatea de alegere a celui de langa noi;
- Sa incetam sa ne mai lasam manipulati de cei din jur;
- Sa ne deschidem pentru comunicarea cu adevarat sincera;
- Sa ascultam vocea propriei intuitii sau sa gasim o modalitate de a face lucrurile de rutina intr-un alt mod;
- Pe langa toate acestea, calitatile de baza ale Omului Nou sunt colaborarea, altruismul, caracterul uman, spiritul de prietenie. Iata spre ce trebuie sa se indrepte omenirea, pentru ca elementele naturii sa nu fie nevoite sa curete ele drumul spre noua epoca ... "
carmenncred...si pe mine ma atrage in fiecare an...de cand m-am nascut bantui pe acolo si tot nu ma satur...,,chemarea pamantului".....
15.04.2013, 17:39:59
carmennbuna fetelor! cine are rubarbar in gradina...vreau si eu o radacina...mi-e dor de compotul pe care il faceam cand eram mica si veneau rudele de la brasov cu o mana de tije proaspete...miami...
16.04.2013, 17:28:46
soso07Cine are gradina ...
16.04.2013, 19:19:02
carmenn:))) pai da...voi in balcon...doar vreun cuib de randunici...mi-au venit si mie micutele in frac...
16.04.2013, 19:40:35
soso07Noi am cultivat ardei iuti pe balcon de ne-au intrebat vecinii daca avem lamai, asa frunze mari aveau si erau plantele foarte inalte :)
16.04.2013, 19:54:23
carmennda....pai nu aveau poate asa lumina sau erau in ghiveci cam mic...asa cresc ele lungi si slabanoage in balcon...
16.04.2013, 21:02:16
soso07Nu, tocmai, erau ca in sera :) Aveau soare (sud - est) si caldura ... erau grase si frumoase :))) Si recolta era pe masura. Adunam cate un castron de ardei iuti.
16.04.2013, 22:07:44
GheorghitzaMa doare sufletul cand vad ca "La o Cafea" a cam disparut lumea.
16.04.2013, 23:29:57
Toti suntem ocupati, avem probleme dar altadata nu eram?
Daca merge tot asa, in curand, vom ajunge sa sa si uitam ca "undeva, candva" a existat un topic in care am reusit sa ne cunoastem, sa ne respectam, sa ne ajutam reciproc si de ce nu, sa ne iubim!
GheorghitzaSoso, Kalimera, Carmen ... si cam atat!
16.04.2013, 23:30:42
GheorghitzaAdica, ceva de forma:"Cei 12 Apostoli au fost trei: Luca si Matei"
16.04.2013, 23:31:24
ametist.shopBuna ziua !
17.04.2013, 11:37:53
O zi frumoasa cu soare va doresc !
soso07Chiar este soare, pomii sunt in floare ... in sfarsit, PRIMAVARA !!!
17.04.2013, 12:13:50
soso07Primăvară
17.04.2013, 12:27:50
Lucian Blaga
A cunoaşte. A iubi
Înc-o dată, iar şi iară
a cunoaşte-nseamnă iarnă
a iubi e primăvară.
A iubi - aceasta vine
tare de departe-n mine.
A iubi - aceasta vine
tare de departe-n tine.
A cunoaşte. A iubi.
Care-i drumul? Ce te-ndeamnă?
A cunoaşte - ce înseamnă?
A iubi - de ce ţi-e teamă?
printre flori şi-n mare iarbă?
Printre flori şi-n mare iarbă,
patimă fără păcate
ne răstoarnă-n infinit,
cu rumoare şi ardoare
de albine re-ncarnate.
Înc-odată, iar şi iară,
a iubi e primavară.
KalimeraCe zi frumoasa!! :) Azi am bantuit ceva vreme, in drumurile mele intre firma si ANAF... Si mi-a facut atat de bine plimbarea prin soare... Doamne, cat mi-era de dor!!:)))
17.04.2013, 14:33:12
Gheorghitza, eu stiam zicala aceea ceva mai prescurtata:
Cei patru evanghelisti au fost trei. Iata doi din ei: Matei! :))))
forHOPESi la noi a fost o zi minunata azi! Soare, si frumos..................
17.04.2013, 17:38:17
carmennsalutare de la mare! iarna nu-i ca vara...vorba aia...cu treburi prin curte si gradina...of...de acum o sa intru mai mult seara...ma scalpeaza maica-mea cat sunt de mare...ca nu le fac precum ea...eeee...m-a invadat iarba...si nu fac singura fata la tot...:)
17.04.2013, 17:46:20
GheorghitzaAmetist, ai putea sa ne mai dai din soarele tau din cand in cand...
17.04.2013, 19:31:43
Tie nu ti-a lipsit niciodata si nici norii negri nu ti-au brazdat cerul!
Gheorghitzafor HOPE de atata doare nu ti s-au topit Kinderii???
17.04.2013, 19:33:08
Masina aia ce-ti canta romante sub geam si descarca oua Kinder, mai vine pe la tine?
GheorghitzaLucian Blaga... cum avem multi dintre noi memoria scurta...
17.04.2013, 19:34:30
Noroc cu Soso ca ne-a mai adus aminte de acest mare poet pe care am reusit sa-l bagam in anonimat!!!
ametist.shopGheorghitza ,
17.04.2013, 19:56:49
Sunt bucuroasa , ca peste 2 zile voi vedea de RONNIE iar jucand .
Asa ca soarele si vremea buna e bonus .
carmennla tine G,cum este vremea....a venit primavara sau inundatiile va dau dureri de cap....cum e prin tara...am trecut Dunarea pe la Giurgeni...vai mama...era peste cota de inundatie .. iesita din matca...cam 200 de m de o parte si alta peste paduricea cu salcami si pomi...ce au mai plantat ei pe acolo...si case inundate si rulote...si mici casute de vacanta si rulote...raiul pasarilor de apa...multe rate...cocostarci si lebede...:)...la noi insa e vant dinspre mare....
17.04.2013, 20:22:33
forHOPEgeorge, nu a mai venit de mult masina cu Kinder....hmm...am spus eu de romante?? :))))))))
17.04.2013, 23:09:50
soso07Noapte buna, noapte buna !
17.04.2013, 23:35:12
Vine luna sa va spuna
Si sa toarca la feresti
Din fuiorul cu povesti.
Noapte buna, noapte buna ...
Doarme parcul, doarme cantul,
Obosit doarme si vantul
Si-n hamacul florilor
Tot norodul gazelor.
Noapte buna, noapte buna ...
blanitzaEee, buna vremea, dragi breslasi, Gheorghitza drag, cumva te-am auzit si-am venit, si pentru ca pasul meu de domnisoara:) a fost rar, v-am adus o... romanta minulesciana...
18.04.2013, 07:07:49
Romanta fara muzica...
Ca să-ajung pana la tine, i-am zis calului:
- Grabeste ...
Pune-ti aripi ca în basme
Si te-nalta pana-n nori ...
Tot mai sus,
Tot mai departe -
Ca sireagul de cocori
Ce pluteste colo-n zare! ...
Haide, calule, grabeste! ...
Ca să-ajung pana la tine, i-am zis vantului:
- Da-mi mana
Si taraste-mă cu tine pana unde poti patrunde -
Pana-n zarea-nsangerata unde soarele s-ascunde...
Ca s-ajung cat mai degraba,
Haide, vantule, da-mi mana! ...
Ca să-ajung pana la tine, i-am zis mortii:
-- Mergi-nainte
Si coseste-mi fără mila tot ce-i viu
Si-mi tine calea ...
Netezeste-mi muntii-n zare
Si-umple-mi de cadavre valea
Dintre ea si mine -
Haide! ... Haide, moarte, mergi-nainte! . . .
Ca să-ajung pana la tine,
Pentru tine-au obosit
Calul,
Vantul,
Moartea -
Toate mi-au făcut pe voie;
Dar . . .
Dintre cutele perdelei, ochii-ti verzi nu-mi mai rasar,
Strunele ghitarei-s rupte
Si . . . romanta s-a sfarsit!
--------------------------------------------------------------------------------
carmennneatza! bine ai venit,blanitza! frumi romanta....
18.04.2013, 08:50:31
forHOPEBuna dimineata,
18.04.2013, 10:52:15
Azi sunt trista...sa va spun de ce...printre blocuri pe la mine, erai caini abandonati. Deveniti acum, fara stapan. Printre ei, aveam si eu un favorit...un catel latos, alb...tare imi placea de el. Era un caine cuminte, nu latra la nimeni, nu se lega de nimeni...Azi dimineata, au venit trupele speciale de ecarisaj si i-au luat...si l-a luat si pe favoritul meu....:(( mi s-a frant inima cand am vazut ca l-au "impuscat" cu tranchilizante iar el dragutul, fugea cu seringa aia infipta in el...iar eu nu am facut nimic...ma simt ca un gunoi....
carmenn:(((((((((( mai bine nu ne spuneai...
18.04.2013, 11:03:18
forHOPEeu mi-as dori din inima sa am un catelus, sa ma joc cu el, sa il plimb, dar bunica nu imi da voie sa tin in casa nici pisici, nici caini :(((
18.04.2013, 11:42:38
carmennof....bunica...:(
18.04.2013, 13:38:59
nicolebijouSalutare!!! Am revenit si eu, inspirata de vremea frumoasa! Mi-era dor de caldura, daca as putea as sta ca o soparla la soare....
18.04.2013, 13:40:47
Carmenn, am eu rubarbura, dar acum nu mai pot sa scot din ea ca este prea mare. Spune-mi in toamna si-ti trimit.
nicolebijouUn soldat, înainte de a pleca pe front, s-a dus la bibliotecă şi a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decât cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donată bibliotecii de către persoana care scrisese comentariile. Aşa că numele şi adresa ei erau scrise pe carte. Plecat pe front, a decis să-i scrie acestei doamne. I-a spus cât de mult l-a impresionat cartea şi ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cărţii. Şi ea i-a scris înapoi. Aşa au început să corespondeze şi cu cât îşi scriau, relaţia lor devenea din ce în ce mai puternică. Într-una din scrisori, el i-a scris şi a rugat-o să-i trimită o fotografie. Ea i-a spus că dacă se simte apropiat de ea şi dacă dragostea lui este adevărată, nu va conta cum arată. Aşa că nu i-a trimis nici o fotografie…. Când s-a terminat războiul şi el s-a întors acasă şi-au dat întâlnire. Ca să se recunoască, ea l-a rugat să ţină cartea în mână, iar ea va avea un trandafir alb.
18.04.2013, 13:44:15
Aşa că în acea zi, într-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte în mână căuta o femeie cu un trandafir alb în mână. Vă daţi seama ce aşteptări avea? Era pe punctul de a-şi găsi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o văzuse niciodată.
Aşteptând, a văzut o fată superbă, îmbrăcată într-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a îndreptat către el şi… era minunată. Era dincolo de orice imaginaţie. Iar el s-a uitat şi a văzut că ea nu avea nici un trandafir . Lângă el s-a oprit o doamnă în vârstă. Avea un trandafir alb în mână.
Vă puteţi imagina? Tânăra superbă şi doamna care nu arăta foarte bine, dar cu un trandafir în mână.
Voi ce aţi fi ales? Persoana cu trandafirul îi ştia sufletul de care se îndrăgostise. Aşa că s-a îndreptat spre doamna în vârstă cu trandafirul, în timp ce tânăra frumoasă s-a oprit la câţiva paşi de el, l-a privit şi l-a întrebat:
- Vii cu mine soldat?
Inima lui era sfâşiată. Decizii… Alegeri… S-a gândit un minut. În timp ce tânăra se îndepărta de el, lucrurile corecte l-au determinat să aleagă: şi-a continuat drumul către persoana în vârstă care ţinea trandafirul în mână, s-a apropiat de ea şi i-a zis:
- Bună ziua, şi a invitat-o la cină.
Iar aceasta i-a spus:
- Fiule, nu ştiu ce se întâmplă aici, dar tânăra îmbrăcată în verde care tocmai a trecut pe lângă tine, m-a rugat să ţin în mână acest trandafir alb şi mi-a spus că, dacă vei veni la mine, să-ţi spun că te aşteaptă la restauranul din colţ.
Întotdeauna, indiferent dacă ne convine sau nu situaţia, să alegem să fim sinceri şi corecţi pentru că numai aşa vom putea câştiga respectul şi iubirea celor din jur!
soso07Nicolebijou, iar ne-ai adus o povestioara plina de invataminte !!! Cat de frumos ... a ales cu sufletul !
18.04.2013, 18:43:34
soso07Diana, poate primesti un camion "Kinder" de la Pitesti :))) Nu faci o vizita pe acolo, incepe "Simfonia lalelelor" ...
18.04.2013, 20:00:10
carmennmultumesc Nico...la toamna cand spui tu ca merge plantata...mai vorbim...poate face pui...:)
18.04.2013, 20:03:34
GheorghitzaNicolebijou, ma bucur tare mult ca nu ne-ai uitat!
18.04.2013, 20:38:38