Forum: Orice altceva La o Cafea (6)

• soso07
    soso07

Nichita Stănescu
    --------------------------------------------------------------------------------
    Altă matematică

Noi ştim că unu ori unu fac unu,
    dar un inorog ori o pară
    nu ştim cât face.
    Ştim că cinci fără patru fac unu,
    dar un nor fără o corabie
    nu ştim cât face.
    Ştim, noi ştim că opt
    împărţit la opt fac unu,
    dar un munte împărţit la o capră
    nu ştim cât face.
    Ştim că unu plus unu fac doi,
    dar eu şi cu tine,
    nu Ştim, vai, nu ştim cât facem.

Ah, dar o plapumă
    înmulţită cu un iepure
    face o roscovană, desigur,
    o varză împărţită la un steag
    fac un porc,
    un cal fără un tramvai
    face un înger,
    o conopidă plus un ou,
    face un astragal...

Numai tu şi cu mine
    înmultiţi şi împărţiţi
    adunaţi şi scăzuţi
    rămânem aceiaşi...

Pieri din mintea mea!
    Revino-mi în inimă!

29.01.2013, 13:58:36
  • carmenn
    carmenn

frumos...

29.01.2013, 14:18:21
  • soso07
    soso07

Astazi am exersat o tehnica noua, pirogravura :) Cu alte cuvinte, m-am jucat cu focul, dar mi-a placut :)) Prima data am "desenat" o floare de colt, dupa care am incercat niste ghiocei. Si pentru ca veni vorba de vestitorii primaverii pe care o asteptam cu drag sa apara, am sa va spun o povestioara :

Ingerul si ghiocelul

Intr-o zi, un inger zbura in cerul curat, leganat de stelele cele stralucitoare. El se oprea la fiecare stea si rupea cate o floare pe nimerite si, dupa ce a cules cate una din fiecare lume, formand astfel un buchet ceresc in brate, se cobora pe pamant si culese si de aici o floare pe nimerite. Apoi se sui iarasi in cer si se facu nevazut sub bolta azurie. Florile de pe pamant, care-l vazusera pe ingerul stralucitor, fara a fi vazut floarea ce o culesese, se intrebau geloase care este sora lor fericita pe care o luase ingerul si o dusese cu sine.
    - E un trandafir - ziceau trandafirii.
    - E un crin alb, alb ca el - ziceau crinii cei mandri.
    - Nu, e o floare de portocal cu miros divin - asigurau portocalii.
    - Va spun, surioare, ca nu poate fi altceva decat un tulipan - striga inganfandu-se un tulipan frumos.
    Chiar si viorica, de regula atat de modesta, aspira la onoarea de a avea o surioara in rai si sustinea cu blandete ca ingerul luase o viorea.
    Numai ghiocelul sta la o parte in tacere.
    Celelalte flori il uitasera.

29.01.2013, 17:37:33
  • soso07
    soso07

Deodata, din inaltimea cerurilor, o lacrima cazu si veni sa luceasca pe locul de unde fusese rupt ghiocelul. Ingerul nu se arata, dar o voce cereasca strabatu aerul parfumat, intocmai ca o plangere iubitoare si fara sfarsit.
    - Sarmana floare - zicea vocea - floare intr-adevar modesta; cere-mi vreo rasplata pentru ca te-am rupt; vorbeste, ce-mi ceri tu?
    - Putin lucru - raspunse ghiocelul.
    - Voiesti parfumul rozelor ?
    - Nu.
    - Stralucirea tulipanului ?
    - Nu.
    - Foile aromatice ale lamaiului ?
    - Nu.
    - Atunci ce-mi ceri ?
    - Deoarece voiesti sa-mi dai un dar, stapane, lasa-ma sa ma nasc si sa infloresc iarna, sub zapada si in geruri, si ca la mirosul meu cel dulce, la aparitia mea binecuvantata, oamenii amortiti si inghetati de vanturi si vifore, sa se simta incalziti si intariti prin speranta primaverii viitoare, a soarelui de foc, cu razele divine.
    Din ziua aceea, ghiocelul este totdeauna cea dintai floare care ne surade dupa iarna posomorata, alb, ca si cum ar mai purta inca urma lacrimii sfintite.

29.01.2013, 17:45:39
  • carmenn
    carmenn

frumos...imi este dor de povestile lui G!

29.01.2013, 18:26:33
  • soso07
    soso07

M-am gandit ca poate asa il atragem la gura sobei :)

29.01.2013, 18:33:55
  • carmenn
    carmenn

daaaaaaa.....hai G....macar o povestioara scurta...:)

29.01.2013, 19:00:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07 ,

Frumoasa poveste care mi-a adus aminte ca oare cainii dupa ce mor unde ajug "?
    Exista RAI si pt .ei ?

O seara frumoasa si multe povesti cat mai vesele !

29.01.2013, 21:18:16
  • carmenn
    carmenn

in amintirea noastra...in primul rand...pe urma cine stie...:(

29.01.2013, 21:25:57
  • soso07
    soso07

Emese, cu siguranta exista un loc mai bun si pentru ei !

29.01.2013, 21:39:14
  • soso07
    soso07

Zori de ziuă se revarsă peste vesela natură,
    Prevestind un soare dulce cu lumină şi căldură,
    În curând şi el apare pe-orizontul aurit,
    Sorbind roua dimineţii de pe câmpul înverzit.

El se-nalţă de trei suliţi pe cereasca mândră scară
    Şi cu raze vii sărută june flori de primăvară,
    Dediţei şi viorele, brebenei şi toporaşi
    Ce răzbat prin frunze- uscate şi s-arată drăgălaşi.

Dimineaţa
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    de Vasile Alecsandri

29.01.2013, 21:43:43
  • ametist.shop
    ametist.shop

Poate ca suntem egoisti si ne gandim numai la noi .

29.01.2013, 21:43:51
  • soso07
    soso07

Emese, stiu ca e greu si te gandesti ca acolo unde a ajuns Rex trebuie sa fie mai bine !

29.01.2013, 21:51:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Emese,
    Si lumea materiala are viata ei, dar lumea vie???
    Se spune ca suflet, vine de la suflare (respiratie). Noi, mai asociem sufletul cu spiritul. Dar daca o luam cuvant cu cuvant, orice vietate care respire, are suflet. (dar nu orce fiinta care are suflet are si ratiune...) Asadar, eu cred ca tot ce-i viu ramane viu si nu dispare. Asa cum Dumnezeu a creat animalele, sa populeze Pamantul, si ele probabil se reancarneaza. Altminteri, am ramane fara animale dupa un timp. Viata este eterna (nu omul sau animalul) Iar cainele are si el viata lui. Repet, este doar parerea mea.

29.01.2013, 22:07:09
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc pt. incurajari .

O zi frumoasa si multe bucurii !

30.01.2013, 10:01:29
  • soso07
    soso07

Multumim, la fel si tie, Emese !!!
    Ce-ai zice de o ciocolata cu menta ?

30.01.2013, 10:49:53
  • nicolebijou
    nicolebijou

Era odata un țăran chinez, foarte sărac, dar deștept. Care își lucra din greu pământul împreună cu fiul său. Într-o zi fiul îi spuse:
    - Tată, ce ghinion, calul nu a venit la muncă astăzi.
    - Pentru ce numești asta ghinion? răspunse tatăl. Să vedem ce ne aduce ziua de mâine.
    După câteva zile calul reveni însoțit de o minunată iapă sălbatică.
    - Tată, ce noroc pe noi! exclamă fiul. Calul nostru ne-a mai adus un ajutor.
    - De ce numești tu asta noroc? răspunse tatăl. Să așteptăm să vedem ce ne aduce ziua de mâine.
    Câteva zile mai târziu, fiul vru să încalece calul cel nou dar, acesta, neobișnuit cu asta, se împotrivi și-l trânti la pământ.
    Fiul își rupse un picior.
    - Tată, ce ghinion! Mi-am rupt piciorul!
    - De ce numești asta ghinion? Să vedem ce ne aduce ziua de mâine!
    Baiatul nu era convins de filozofia tatălui și plângea în patul său. Câteva zile mai târziu, trecură prin sat trimiși ai regelui în căutare de tineri pe care să-i ducă la război. În casa bătrânului țăran, văzura doar un tânăr cu piciorul rupt și îl lăsară în pace.
    Tânărul înțelese atunci că nu trebuie să consideri ca absolute nici ghinionul, nici norocul, ci trebuie să-i dai răgaz timpului, ca să vezi dacă un lucru este bun sau rău…
    MORALA acestui vechi sfat chinezesc este că viața are atâtea întorsături, iar în evoluția ei poate fi atât de imprevizibilă, încât răul poate deveni bine, iar binele, rău…

Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2013/01/30/norocul-si-ghinionul/#ixzz2JRlzyjnS

30.01.2013, 10:51:08
  • ametist.shop
    ametist.shop

soso07 ,

Perferata mea e menta , multumesc de oferta .
    O sa spun sotului meu sa caute in magazine.

30.01.2013, 11:00:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca tot iti place menta, iata cateva dintre actiunile acestei traditionale plante medicinale sub diverrse forme: Cataplasme, inhalatii, infuzii, ceaiuri, uleiuri volative, picaturi in nas, bai reconfortante (cu sau fara lumanari...) etc...
    - Astm, bronsita, inflamatii ale tractului respirator superioar, gripa, raceli, eliberarea foselor nazale, sinusite, rinite, inlaturarea migrenelor, durerolor de cap, de dinti (mai ales in nevralgii faciale), infectii gripale, dispnee
    - Tulburari digestive, diaree, dureri de stomac, greturi atipice, aferctiuni hepatice (detoxificarea ficatului)
    - tulburari menstruale
    - Orice fel de dureri usoare sau medii
    - diferite leziuni,
    - Litiaza renala,
    - Combaterea moliilor (asociata cu Lavanda), imbunatatirea mirosurilor din camere (mai ales din dormitoare si bai

In plan spiritual, Menta este o planta care armonizeaza planul MENTAL.

30.01.2013, 22:40:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va supun atentiei voastre cateva lucruri legate de clasificarea gemelor.
    Avand in vedere ca in categoria SEMIPRETIOASE, se gaseau dupa bunul plac al comerciantilor (mai ales) atat pietre de inalta calitate a caror pret poate urca pana la 1000 $ caratul (un carat = 0,2 grame), cat si pietre de valoare nesemnificativa care incepe de la 0,05$, dar si pentru multe alte motive stiintifice, s-a acceptat pe plan mondial, sa se scoata termenul de PIETRE SEMIPRETIOASE iar clasificarea gemelor, se face la ora actuala astfel:

1) PIETRE PRETIOASE: Diamant, Rubin, Safir, Smarald

2) PIETRE F I N E: acvamarin, Opal, Topaz, Alexandrit, Granati, Zircon, Rodocrozit, Cuart Fumuriu, Ametist, Citrin, Kunzit, Cordierit, Epidot

3) PIETRE ORNAMENTALE: Jad, Jadeit, Turqoaza, Lapis-Lazuli, Sodalit, Gama Calcedoniilor, Agatelor si Jaspului, Azurit, Malachit, Crisocolla, Fluorina, Serpentin

4) MATERII ORGANICE PRETIOASE:
    - PERLE
    - PAWA, Abalone (doar anumite melci si scoici)
    - CORALI
    - CHIHLIMBAR

30.01.2013, 22:58:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Datorita importantei gemelor din familia Silicatilor, s-a acceptat ca toata gama de geme care face parte din aceasta categorie, sa i se spuna FAMILIA SILICEI ( care include toate varietatile de Cuartz si Calcedonie):
    Iata aceasta mare familie:
    Onix, Obsidian, Carneol, Jasp, Ochi de Pisica, Ochi de Tigru, Ochi de Soim, Piatra Soarelui (Aventurinul rosu-portocaliu), Aventurinul (cel traditional, verde), Crisopraz, Calcedonia AQlbastra, Ard, Sardonix

30.01.2013, 23:02:56
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sper sa va fie de folos aceste informatii.
    Spor la treaba tuturor!

30.01.2013, 23:03:41
  • carmenn
    carmenn

neatza! orice informatie e utila...multumim

31.01.2013, 09:19:00
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza ,

Eu folosesc ceaiul de menta mai ales cand ma supara fierea ( stomacul ) .
    Daca tot aiamintit de Lavanda , poti sa ne spui mai multe si despre lavanda .
    Acela am sub forma de uleiuri volatile .

31.01.2013, 09:51:20
  • soso07
    soso07

Pot sa raspund eu in locul lui George ?
    Produsele de la Fares sunt preferatele mele :)

ULEI ESENTIAL DE LAVANDA - Fares Orastie

Lavandulae aetheroleum

Efect: calmant, sedativ, antispastic, antiinflamator, antibacterian, antiviral, antifungic, expectorant, hipotensiv, emenagog, cicatrizant, îndepărtează insectele

Recomandari :

Afecţiuni ale sistemului nervos - Insomnie, agitaţie, tensiuni nervoase, stres, cefalee, depresie, nevralgii
    Afecţiuni ale aparatului respirator - Răceală, gripă, bronşită, tuse, sinuzită
    Afecţiuni ale aparatului digestiv - Tulburări digestive pe fond nervos, enterocolite infecţioase, colici, balonare
    Afecţiuni ale aparatului urinar - Cistită, uretrită
    Afecţiuni ale aparatului cardio-vascular - Palpitaţii, hipertensiune arterială
    Afecţiuni ale sistemului osteoarticular - Reumatism, artrită, contracturi şi dureri musculare
    Afecţiuni cutanate - Herpes, arsuri, răni, micoze, înţepături de insecte
    Acnee, eczeme, îngrijirea tuturor tipurilor de ten

Uz intern: dozele recomandate (conform tabelului) se amestecă cu o linguriţă de miere. În cazul diabeticilor, administrarea se face pe o bucăţică de pâine.
    Uleiul se administrează timp de 7-14 zile. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.

Uz extern:
    Inhalaţii, candela de aromaterapie, masaj, baie, comprese.

Contraindicatii:
    Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează şi în caz de hipersensibilitate la lavandă.

31.01.2013, 10:08:20
  • soso07
    soso07

Te poti uita pe site-ul lor sa vezi toate produsele. Trimit si prin posta.

31.01.2013, 10:09:51
  • ametist.shop
    ametist.shop

Multumesc frumos !
    Efectul de calmare am simtit si eu .

31.01.2013, 11:16:27
  • carmenn
    carmenn

eu am lavanda flori si imi fac seara din cand in cand ceai...e super...:)

31.01.2013, 13:54:51
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

ametist, uitasem interventiile si intrebarile tale referitoare la cristale. Si acum, zambesc cand imi aduc aminte cum gaseai tu pietrele. Si ce pietre...
    Ai facut tu ce ai facut si mi-ai adus aminte acum, cand ai intrebat de LAVANDA.
    Lavanda, face parte parte din varful piramidei plantelor medicinale si cu atat de multe beneficii incat ar trebui scrisa o carte doar despre Lavanda. Soso, ti-a raspuns in general, cam la tot ce trebuia. Eu voi incerca sa iti spun mai cpncret cateva lucruri de spre planta si nu numai despre calitatile folosite in aromoterapia cu Lavanda si prin excelenta. Calitatile tincturtilor sau uleiurilor volatile de Lavanda sunt binecunoscute iar compatibilitatea ei cu alte uleiuri, este urmatoarea:
    - se combina in general cam cu toate uleiurile volative
    - potenteaza efectele terapeutice in combinatie cu uleiurile citrice, salvie, patchouli, muguri de PIN si ROZMARIN
    - In tratamente interne (ceaiuri) se combina excelent cu MENTA. De fapt, Lavanda si Menta sunt ca doua surori gemene. In multe afectiuni chiar se recomanda asocierea lor.

31.01.2013, 18:30:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dupa ce voi face un rezumat al informatiilor (sunt foarte multe) voi continua sa iti scriu despre beneficiile Lavandei ca planta (nu ca extract sau ulei volatil, despre care am scris, precum si anumite compatibilitati cu medicina energetica, chakrele si bineinteles cu... cristalele

31.01.2013, 18:34:18
  • soso07
    soso07

O tema interesanta !!! Eu astept !
    George, poate ne luminezi dupa ce termini cu minunea de lavanda, si cu bergamotul si rozmarinul.

31.01.2013, 19:01:58
  • ametist.shop
    ametist.shop

Abia astept .
    Ceai de lavanda inca nu am baut ,dar iclusiv culoarea ma fermecat.

31.01.2013, 19:12:50
  • soso07
    soso07

Scuze, bergamota ... ma grabea copilul sa-i citesc ceva la televizor.
    Emese, mie imi place ceaiul Earl grey care contine bergamota :)

31.01.2013, 19:34:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Lavanda intre plante, este Ametistul intre cristale.
    Iata cateva recomandari:
    - Afectiuni ale pielii: psoriazis, eczeme, urticarii (mai ales cele de natura alergica) eritem, arsuri, arsuri datorate expunerii la soare, acnee, cosuri, abcese
    - Afectiuni si tulburari comportamentale: agitatie, isterie, anxietate, ganduri persistente si obositoare, fobii, stari de anxietate, insomnii pe fondul unor afectiuni emotionale,
    - O gama larga de dureri in special cele provenite din afectiuni sau disfunctii digestive (de multe ori cele mai puternice vmigrene pot proveni din zona ficat-bila)
    - Hipertensiune arteriala
    - Difertite afectiuni reumatice
    - Caderea parului (in asociere cu miere, propolis si cu usturoiul da rezultate excelente)

Imprteuna cu Eucaliptul se foloseste pentru dezinfectia incaperilor
    Impreuna cu Busuiocul, Rozmarinul si Menta se foloseste pentru purificarea energetica a incaperilor (mai ales clase, cabinete SPA, Cabinete medicale, sali de gimnastica etc...)

31.01.2013, 20:59:41
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cand folositi uleiurile volatile de Lavanda, este bine sa aveti in incapere cristale de Ametist, Aventurin si Cuart Roz

31.01.2013, 21:01:55
  • carmenn
    carmenn

da...combinatie benefica...cred...nu numai dupa culoare...

31.01.2013, 21:07:49
  • aigile
    aigile

De cate ori schimb asternuturile, stropesc pernele/saltelele/dunele cu ... (coincidenta?!) ulei de lavanda/ menta+eucalipt.Fie vara, fie iarna, efectul e asa reconfortant!...

31.01.2013, 21:18:09
  • carmenn
    carmenn

buna idee...eu bag mici saculeti prin dulapuri cu levantica si cred ca o sa pun si stelute de anason si cardamon...poate le ametesc pe molii...:))

31.01.2013, 21:48:17
  • aigile
    aigile

Moliile nu mai reactioneaza demult la asa... bunatati! S-au adaptat!... Acum 'rod' cu spor si sinteticul, de care inainte nu se atingeau... In afara de naftalina, nimic nu le mai vine de hac - pacat ca, pe langa mirosul groaznic, mai e si cancerigena!...

31.01.2013, 21:54:22
  • blanitza
    blanitza

Dumnezeule, ce parfum imbatator aici, ce gradina, ce serai!!! Gheorghitza drag si scump de 100 de ori, minunat subiect ai ales, iar lavanda cea adormitoare ma imbata deja, si eu vreau ceai de lavanda, simt ca este exact ce-mi lipseste, unde se gaseste si cat pun?

31.01.2013, 21:59:20
  • blanitza
    blanitza

Ligia scumpa, ai dreptate, moliile se comporta total atipic - am gasit matase roasa, daca-ti vine sa crezi asa ceva, am ramas trasnita!!! Mama pune foi uscate de tutun maruntite, prin toate bulendrele groase, da rezultate.

31.01.2013, 22:02:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

blanitzo, nu-ti promit dar daca voi avea timp, iti fac rost de Lavanda si iti trimit.

31.01.2013, 23:23:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Plantele medicinale folosite si in aromoterapie, se impart in trei clase care indica niste calificative in functie de rata volatilizarii:
    1)Esente cu calificative de varg
    2) esente cu calificative medii
    3) Esente cu calificative joase (acestea isi pierd cel mai repede mirosul ambiental)

BERGAMOTA face parte din prima clasa, adica, a primit calificativul de varf.

31.01.2013, 23:45:39
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ceoarece te-a intersat cateva lucruri de Bergamota, am sa trec in revista aspecte legate de planta si mai ales de Ceaiul de Bergamota

31.01.2013, 23:46:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

sorry, DEOARECE...

31.01.2013, 23:47:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

- Abcese (mai ales in combinatie cu Lavanda)
    - Bronsita (cu Lavanda, Menta Rozmarin)
    - Cistita (aplifica actiunile tamaduitoare in asociere cu eucalipt, piper negru, Lavanda, Ienupar)
    - Bergamota, in asociere cu Salvia, Chiparosul, Muscata si Isopul, este folosita in terapia populara pentru prevenirea sau terapia CANCERULUI (!!!!!)
    - Dureri in gat
    - Eczeme umede (supurande)
    - Gastro-enterita
    - Indigestie, dispepsii de fermentatie etc...
    - Bergamota este un dar al naturii pentru femei, fiind folosita pentru multe afectiuni specifice femeilor ( iritatie vaginala de ex pentru spalaturi)
    - Litiaza biliara
    - Lipsa poftei de mancare
    - Leucoree ( tocmai ce ziceam...)
    - Mirosul neplacut al gurii (batranii o folosesc pentru curatirea gurii dupa ce isi dau jos protezele)
    - Psoriazis
    - Plagi (si infectate)

Mai sunt multe dar nu transformam topicul in farmacia naturii acum.

31.01.2013, 23:58:28
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bergamota se poate asocia cu Jaspul Heliotrop (Matostat), cu Carneolul, Ochiul de Tigru, Sardonixul.

01.02.2013, 00:00:08
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !

Ce interesant e intuitia omului , pacat ca nu prea tinem cont de ele.

Multumesc de informatii .

O zi frumoasa !

01.02.2013, 09:53:20
  • carmenn
    carmenn

buna! muscata?! cum o folosim? eu stiam ca este toxica frunza de muscata chiar daca e o floare foarte frumoasa care ne incanta si decoreaza geamurile si nu numai. :)

01.02.2013, 10:56:14
  • soso07
    soso07

Buna, Emese !
    E chiar interesant, iar eu vreau sa-ti spun ca am o mare incredere in intuitia mea, care nu prea m-a inselat :). Informatiile pe care ni le-a adus George - legaturile dintre arome si pietre m-au uluit.
    Jasp Heliotrop, Sardonix (printre pietrele specifice berbecului), la care se mai adauga si Carneolul si Ochiul de tigru cu vibratiile lor ... Nu degeaba imi place aroma Bergamotei.
    Mai bine beau un ceai de tei sa ma linistesc :*)

Imi place atmosfera mediteraneana pe care ai creat-o cu intrebarea despre lavanda :)

01.02.2013, 10:59:39