Forum: Orice altceva La o Cafea (6)
soso07Carmen, mie imi place indrusaimul. Mai ales in dulceata :))
01.02.2013, 11:01:47
Muşcata parfumată- (Pelargonium graveolens) este cunoscută în special sub numele de Indruşaim şi e folosită de gospodine pentru a parfuma dulceţurile şi prăjiturile. Frunzele ei au o aromă puternică de lămâie şi mentă, de aceea i se mai spune şi muşcata parfumată.
blanitzaSorinuta, eu credeam ca-i zice drusaim, ca asa o auzeam pe mamaie din partea mamei, bune gemuri mai facea, de la dansa a luat si mama obiceiul de-a pune drusaim in dulceata si gem!!!
01.02.2013, 12:06:42
carmennpe aia parca am avut-o si eu are niste frunzulite subtiri si ca o palma cu degete desfacute...crete pe margine parca...cu niste flori mici mov...daca nu ma insel...
01.02.2013, 13:15:00
soso07Da, florile sunt micute, roz - liliachii, frunzele adanc crestate, dantelate, acoperite cu pufisori. Daca frecati o frunza intre degete se elibereaza mirosul puternic, iute, putin mentolat si cu note de lamaie. Alunga insectele suparatoare (mai ales tantarii).
01.02.2013, 14:48:01
Eu am gasit niste bratarele impregnate cu substanta extrasa din aceasta planta si care are acest miros. Se pun la mana ca sa alunge tantarii (la copii sau daca mergi intr-o zona intens populata cu asemenea insecte).
forHOPECe interesant...nu am auzit pana acum de muscata parfumata...se gaseste pe la magazine? Florarii? Sau unde? as incerca sa pun in dulceata sa vad ce iese...:)
01.02.2013, 15:19:54
carmennsi eu ma tot uit pe unde intru...poate fur un pui...:)oricum daca o sa gasesc o sa citesc inainte de a folosi frunzele sa nu ma intoxic...daca pun la dulceturi..:)
01.02.2013, 15:46:43
soso07Nu stiu daca se gaseste la florarii. Eu am cumparat de la piata, de la florarese.
01.02.2013, 15:47:06
carmenncine stie unde pot gasi sticlute mici de 2-3 cm sau globulete mici din sticla pentru pandantive sau inele...etc :)
01.02.2013, 15:51:25
ametist.shopNu despre aceste flori vorbiti ?
01.02.2013, 16:06:51
gradinavisata.wordpress.com/2011/01/22/muscate-din-seminte/
Interesant ca la muscate parfumate googelul pune muscatele curgatoare si cele englezesti .
http://www.flori-cultura.ro/muscate-parfumate-pelargonium-odoratissimum-parfumul-din-jardiniera-soiuri-de-muscate-parfumate-pentru-gradina-ta-cultivare-sfaturi-utile-inmultire/
soso07Emese, cauta pe net indrusaim.
01.02.2013, 16:49:49
Uite si aici :
http://jurnaldegradina.blogspot.ro/2011/09/muscata-parfumata.html
soso07Carmen, eu am vazut sticlute mici care contineau sclipici, dar costau 3 lei bucata.
01.02.2013, 16:54:23
gemsgemsCarmen, sa stii ca si eu am cautat de mi s-a luat. :P La noi pur si simplu nu se gasesc... sau nu am eu habar in ce colt intunecat sa le caut. :))
01.02.2013, 17:37:01
Cum a zis si Soso, gasesti sticlute mici cu sclipici. Eu le iau de la un magazin cu chestii pentru prin parul si alte prostioare. Sunt vreo 3 marimi de sticlute. si costa 2-3 lei.
Globulete mici din sticla am vazut numai pe site-uri din afara (concurente, deci nu iti pot lasa link aici :P). Din ce am vazut eu, globuletele pentru inele si pandantive costa intre 1 si 6 dolari, in functie de cate cumperi si daca mai vin si cu alte accesorii.
MarmotescuIndusaim, drusain sau Pelargonium Odoratissimum are Marmota....am avut doi uriasi dar nu i-am bagat in casa in toamna si zac decedati pe balcon...dar am un pui si cand il butasesc in primavara pot da la doritori. Eu mai bag cate o frunza intre perna si fata de perna,miroase tare bine.
01.02.2013, 18:05:42
Imi revin dupa o saptamana in spital cu piticu, azi ne-au externat...si va mai vizitez la cafeluta :)
Marmotescucarmen, apropo de sticlute mici faceam pe vremuri sticlute si lampi miniaturale din....fiole medicale :). din partea de jos sticluta(ciopleam artistic dop de pluta pe masura) si din partea de sus lampite :) .Aratau foarte bine. Atunci erau fiole care trebuiau pilite, si dupa ce le taiam le dadeam pe smirghel fin ca sa nu taie. Astea de acum care se rup sunt mai usor de utilizat, dar tot le-as da pe smirghel inainte un pic. Daca sti pe cineva asistenta medicala o sa ai o sursa minunata de sticlute transparente si maronii :).
01.02.2013, 18:08:51
soso07Sanatate multa piticutului !!! Aveti grija de voi, Marmi !
01.02.2013, 18:09:13
cattieMarmo,multa sanatate!!!
01.02.2013, 18:35:41
....sper sa ne vedem cat de curand la o cafea (reala) :)
carmennda...sa vad...multumesc...vijelie ai aparut pe la noi...:)
01.02.2013, 19:39:19
Gheorghitzacattie, pe unde ai umblat tu in ultimul timp de n-ai mai dat pe la noi?
01.02.2013, 23:56:10
ametist.shopGheorghitza,
02.02.2013, 12:20:57
Inre variscite si sediment marin este ceva asemanare ?
Dupa poza parca e la fel :
breslo.ro/Sold/LittleTreasures/Set-pandantive-variscite-50x28x6-33x20x6-mm_1362081
breslo.ro/Product/Set-pandantive-sediment-marin_820416
GheorghitzaEmese, eu personal nu agreez nicio piatra identificata ca "sediment marin"
02.02.2013, 15:32:49
Sub acesty nume se pot ascunde o gama larga de "facaturi" Ce este aia "sediment marin" ? Poate fi orice si ca atare, convine de minune marilor firme care comercializeaza asa ceva. Ceea ce mi-ai aratat tu, chiar confirma acest lucru. Variscitul este o piatra frumoasa si este translucida. Nu se gaseste pe toate drumurile. Multa vreme (chiar si azi) datorita asemanarii cu turqoaza, este vindut chiar vca turqoaza (ubii, mai corecti, i-au si pus numele de Varisqoaza.
Recomandarea mea este sa te feresti de toate denumirile "Sediment martin"
Acela la care m-ai trimis, nu este Variscit natural
ametist.shopOk , Multumesc frumos .
02.02.2013, 15:36:28
cattieZiua buna lume.
02.02.2013, 15:54:10
Gheorghita,nu am disparut,verific zilnic,citesc.Numai ca am fost mai mutulica in ultimul timp :)
Relax,nu scapati de mine asa usor :D
soso07Buna seara ! Eu am pus la cuptor o prajitura cu miere :) De o saptamana ma bate la cap copilu' mic si azi n-am mai avut scapare :) Sper sa fie ceva de capul ei.
02.02.2013, 20:08:36
Ethno.BeadBuna ziua si bine v-am gasit.
03.02.2013, 12:48:24
Intreb aici, pentru ca la sectiunea concursuri nu am gasit un topic de discutii generale, de fapt nu am gasit nici un topic unde s-ar potrivi intrebarea mea.
Mi-ar placea sa organizez pe Breslo un concurs de bijuterie etnica la care sa ofer premii in produse din magazinul meu.
Nu stiu exact cum sa procedez, cum sa aleg juriul, etc... E nevoie sa ma adresez echipei Breslo pentru asta sau pot deschide direct un topic de concurs?
Orice raspuns si sugestie din partea voastra sunt binevenite.
Multumesc :)
GheorghitzaEthno-Bead,
03.02.2013, 15:29:11
Aici, "La o Cafea" s-a discutat destul de mult pe aceasta tematica. Problema principala a fost cum facem sa reprezentam corect toate zonele geografice, deoarece daca s-ar face un concurs simplu cu tematica Etno, intotdeauna, premiile vor nemultumii majoritatea participantilor, pe motiv ca un podium cu trei locuri, nu acopera aria populara sau chiar etnica. printre noi sunr evrei, machedoni, armeni, sarbi, bulgari, mai ales maghiari, nemti pe langa regiunile traditionale romanesti...
Discutiile au ramas blocate, urmad ca ulterior sa revenim asupra acestei teme.
Iata ca ai venit tu si ai redeschis discutia. Aici, "La o Cafea" cam tot ce am facut, amk facut in colectiv, tinand cont de parerea fiecaruia.
Asadar, spune-ne si noua, inainte de a aborda subiectul mai detaliat, cum vezi tu organizarea acestui concurs?
Daca mergem pe ideea unui concurs serios si de oarecare anvergura, "Etno" ar trebui structurat pe SECTIUNI functie de regiunile geografice traditionale sau chiar pe criterii etnice. unora dintre colege nu le-a placut ideea sectiunilor abordate pe criterii etnice. Altele, au imbratisat aceasta idee. Marea problema este insa atunci cand tinem cont de PREMII. Daca vor fi mai multe sectiuni iar fiecare sectiune sa aiba 3 premii de baza, unul de popularitate si unul de debut, iata ca sunt deja 5 (cinci) premii pe o singura sectiune. Daca vor fi numai 5 sectiuni deja nvorbim despre 25 premii... Cine crezi ca accepta sa devina sponsor la un asa concurs? Si cu ce suma? deoarece a acorda premii de 20-30 lei pe premiu ar fi insuficient deoarece noi dorim sa rasplatim mai substantial munca de creatie. Altminteri, nu vom evolua niciodata deasupra mediocritatii.
Eu n-am facut decat sa-ti prezint cam cum am gandit noi la acea vreme.
Vino si tu cu detalii, cu propuneri si din partea noastra vei avea un ajutor consistent.
GheorghitzaFii binevenita printre noi!
03.02.2013, 15:30:42
GheorghitzaPrintre noi, a dost o adevarata artista pe segmentul Etno si din pacate, lucrarile ei n-au fost apreciate la valoarea corecta. Ea a plecat de pe platforma noastra si s-a orientat altfel. Daca ar mai fi fost acum pe aici, cu siguranta aveam in ea un sustinator de nadejde...
03.02.2013, 15:49:51
Ethno.BeadGheorghita,
03.02.2013, 19:40:59
Iti multumesc pentru raspuns si pentru bun-venit :)
N-am stiut ca s-a mai discutat pe aceasta tema. Sincer, nu m-am gandit ca acest subiect ar putea supara pe cineva pe motiv ca e altceva decat roman... Eu insami sunt un amestec de natii (sarba, maghiara, germana) dar ma simt romanca, cu toate ca n-am strop de sange romanesc in vene. Asta e insa alta poveste :)
Sincer, eu ma gandeam la un concurs simplu, cu trei premii (eventual si un premiu pentru debut sau popularitate, daca tot ai pomenit de ele) si as oferi produse din magazin la alegere, in valoare de 150 - 200 lei care sa se imparta intre aceste premii. Daca vor dori si alte magazine sa sponzorizeze concursul, acest lucru n-ar putea decat sa ma bucure :)
Premiul in sine nu ar trebui sa fie motivul pentru care cineva participa la concurs, castigatorii ar trebui sa se bucure in primul rand pentru ca au avut cele mai bune lucrari, zic eu.
Iar etnia participantilor chiar n-ar trebui sa conteze. Oricum, cand spun "etnic" in materie de bijuterie, eu ma gandesc mai mult la bijuterii in stil african, tibetan, mexican, amer-indian, arab, sud-american... Desigur, daca cineva ar dori sa realizeze bijuterii specifice oricarei alte etnii mai "apropiate" de noi, sau chiar romanesti, ar fi bine-venite si astfel de lucrari. Dar mie mi-ar placea sa vad bijuterii cat mai exotice la un astfel de concurs :)
Acesta a fost de fapt si motivul pentru care exista magazinul meu. Am observat ca pe Breslo si in Romania in general nu se prea gasesc materiale pentru bijuterii etnice, am adus initial pentru mine si apoi m-am gandit ca poate mai sunt si altii in cautare de astfel de margele si am decis sa deschid magazinul.
Imi pare rau de artista de care spui. Mi-ar placea sa stiu cine este si sa-i vad lucrarile. Intr-un fel era de asteptat, bijuteriile etnice au mare succes in occident, dar se pare ca acest lucru nu se intampla si la noi. Inca. Dar va veni si vremea lor :)
soso07Ethno - Bead, pe mine m-ar bucura un concurs cu tema propusa de tine :) Vreau sa-ti spun ca astazi am fost prin cateva magazine si exact aceasta tendinta am observat-o (la haine in mod special) !!! Se pare ca "vremea lor" este mai aproape decat ai crezut :) Ca sa nu mai spun ca stau de ceva vreme cu produse din magazinul tau in cos si astept ceva "finante" ca sa-mi fac de cap.
03.02.2013, 20:18:45
Concursul il poti anunta direct. Cu juriul te mai poti gandi pe parcurs (la cateva persoane pe care le alegi). In rest, mai poti studia concursurile care au mai fost pentru a te lamuri, plus ca mai putem discuta aici :)
Ethno.BeadMultumesc frumos, soso07 :)
03.02.2013, 20:23:56
Imi mai tin cateva zile ideile la dospit, mai vedem si ce scrie lumea aici, si voi lansa concursul. Te invit cu drag sa participi, poate nu vei avea nevoie de finante pentru produsele pe care le doresti :)
In privinta jurizarii, cred ca ar putea fi lasata si pe seama publicului, poate asa ar fi cel mai bine.
Mai studiez pana atunci si celelalte concursuri.
O seara frumoasa :)
GheorghitzaSa presupunem ca ramane un concurs simplu cum spui tu. Te-ai gandit cui se adreseaza concursul? Aici, avem artisti plastici, decoratori, prelucrarea ceramicii, lemnului, pielariei, vestimentatiei dar su foarte multi bijutieri. nu poti lansa asa un concurs cu adresabilitate generala. Nu e bine sa incurcam mere cu pere.
03.02.2013, 20:49:47
Daca de exemplu te-ai gandit la bijutieri, poti sa te gandesti la o tematica precisa:
"Arta podoabelor populare". Daca te-ai gandit la vestimentatie, atunci ar trebui sa gasesti un subiect de forma: "Motive populare in imbracaminte"
Sau "decorarea spatiilor cu motive populare" in cazul decoratorilor. Etc... Etc
Ai subiecte minunate si chiar s-ar potrivi un asemenea concurs acum, in perioada de asteptare a primaverii. Daca te hotarasti, ne spui si noua si te ajutam cu draga inima. Mult succes!
Ethno.BeadM-am gandit la un concurs de bijuterii, pentru ca ceea ce am eu in magazin sunt accesorii pentu bijuterii, si cel mai probabil premiile pe care le pot oferi nu ar fi tentante pentru artistii specializati in decoratiuni, prelucrarea ceramicii, lemnului sau vestimentatie :)
03.02.2013, 20:56:15
cattieGheorghitza,ba eu cred ca merge si cu adresabilitate generala....in afara de Anotimpurile,toate celelalte concursuri au adresabilitate generala,si merele cu perele sunt in aceeasi desaga.
03.02.2013, 21:35:58
Ethno-Bead e una singura si nu poate lansa un concurs de anvergura Anotimpurilor,iar daca se refera doar la o "ramura" participarea se poate restrange,pentru ca de exemplu eu una nu o sa ma bag la Vestimentatie,poate Kalimera nu se baga la bijuterii si nu mai stiu eu cine la deco...
Asa ca adresabilitatea generala e buna.
carmennbuna fetelor si G! ma bag si eu ca musca-n lapte..:) consider ca este un concurs numai pentru bijuterii....dupa materialele oferite de magazin...vestimentatia si deco...nu prea au ce cauta..zic eu...asa ca este doar pentru fetele care se pricep la margelit.
03.02.2013, 22:17:09
cattieCarmen,la Toamna,eu am luat locul 2 la deco si 75% din premii au fost materiale pentru bijuterit :)
03.02.2013, 22:24:49
Asa ca asta nu prea are importanta.
AtelierMikaelaEthno-Bead, mult succes cu noul concurs! O tema cu totul speciala :)
03.02.2013, 22:39:01
Voi oferi un premiu unei creatii alese de mine (constand in furnituri)
si o bijuterie pentru un client votant!
GheorghitzaFetelor, patim ca data trecuta. Eu mi-am dat doar cu parerea. De aceea a venit Etno aici, sa ne ceara parerea. Cand sunt mai multi care chibzuiesc, negresit iese o treaba mai buna.
03.02.2013, 23:09:15
GheorghitzaSi daca ea s-a gandit cam cum si-ar dori concursul, s-o lasam pe ea sa decida. Altminteri, iar se blocheaza ideea doar la intentii. Si mie mi se pare ca un concurs mai restrans la "bijuterii" este mai usor de realizat. Dar asta nu insemna ca cine va vrea, nu poate concepe un concurs de o mai mare anvergura.
03.02.2013, 23:12:46
cattieNeatza luuuuuuuuuuume.
04.02.2013, 08:51:01
Si eu tot asta fac,imi dau cu parerea.Si parerea mea este ca un concurs restrans NUMAI la bijuterii limiteaza intrucatva accesul partcipantilor.
Pe cand un concurs numit simplu (de exemplu) Influente sud si nord americane in moda europeana nu trebuie sa fie neaparat de anvergura Anotimpurilor si permite un acces mai larg(moda de a purta nu stiu ce bijuterie azteca,de a iti decora casa cu nu stiu ce masti cu influenta maya sau pene si franjuri pe o bluza ca pieile rosii )
Si acum fug la munca,nu inainte de a va ura un inceput de saptamana minunat!
soso07Multumim, la fel, Cattie !!! Ar fi nevoie de ceva spor, desi astrele spun ca dupa 10 februarie s-ar manifesta mai bine "sporul". Pana atunci, stam si cugetam ! Sau doar stam :)
04.02.2013, 10:31:37
Ethno.BeadNagual, iti multumesc pentru incurajare si pentru premiile pe care le vei oferi. Ma bucura nespus faptul ca exista deja si alti sponsori ai acestui concurs, inca inainte de a fi lansat :)
04.02.2013, 13:56:15
M-am tot gandit si m-am razgandit in ultimele ore. M-am uitat si peste celelalte concursuri si intr-adevar, nu sunt restranse doar la un anumit domeniu.
Si daca un artizan care are o idee pentru un accesoriu vestimentar (curea, geanta, accesoriu de par, orice altceva) sau decoratiune, si ar dori sa participe, multumindu-se cu premiile puse in concurs, de ce nu l-am lasa sa o faca, cat timp se incadreaza in tema?
Mie mi-ar placea sa pot multumi pe toata lumea :)
soso07Etno-Bead, eu am doua pandantive care abia asteapta sa fie prinse in "joc" :) Azi am descoperit ce reprezinta unul dintre ele (spirala Koru din cultura maora - Noua Zeelanda).
04.02.2013, 15:44:05
Voi fi si eu alaturi de tine cu un premiu!
JewelswithloveBuna,Ethno-Bead,e buna ideea concursului cu tema etnica.Sunt atatea posibilitati de exprimare,atatea filoane superbe in intreaga lume!!!Daca o sa demarezi acest concurs,voi oferi si eu un premiu si,te asigur,vei avea sprijin total de la o multime de breslase talentate si inimoase!
04.02.2013, 16:59:31
Ethno.BeadVa multumesc frumos pentru sprijin si ma bucur ca v-a placut ideea. Cred ca voi demara concursul chiar in seara asta, pentru ca am putin timp :)
04.02.2013, 19:08:25
GheorghitzaErno, nu te grabi cu anuntul concursului... Mai intai asigura-te ca ai sponsori suficienti, ca ai gandit forma concursului si modul de jurizare. Gavca vrei sa iasa treaba buna, asigura-te ca toate probleme sunt bine structurate si rezolvate...
04.02.2013, 20:35:58
Revin cu ideea de a separa cat de cat modurile de creatie. Iti propun ca te ghidezi maca dupa ce s-a facut pana acum, adica trei sectiuni: Bijuterie, Moda si vestimentatie, Arta plastica si decorativa.
Vad ca ar fi fete care ar sari in ajutor cu premii.
Iata care ar fi premiile: Premiul I, II si III (votul unui juriu) ; Premiu de popularitate (votul breslasilor) si Premiulo de Debut. In total 5 premii pe Sectiune si 15 pe tot concursul, ceea ce pare posibil...
Asta inseamna si trei moderatoare (sunt fete deosebite care accepta sa fie moderatoare pentru fiecare sectiune.
Este ultrima mea propunere pentru acest concurs si in rest faci cum te indeamna inima si sufletul.
LadyShopBuna seara .
04.02.2013, 21:33:23
Noi doua avem ceva in comun , ceci daca te decizi , ma voi numara printre sponsorii concursului tau .
Ethno.BeadMultumesc frumos pentru ajutor, LadyShop. Cred ca stiu la ce te referi cand spui ca avem ceva in comun :))
04.02.2013, 21:47:27
Gheorghita, "inima si sufletul" ma indeamna sa fac un concurs de bijuterii si atat, asa cum am gandit de la inceput, pentru ca asta ma pricep sa fac (ca nu prea fac din lipsa acuta de timp, asta e cu totul alta treaba). Intre primele lucruri pe care le-am facut cand m-am inscris pe Breslo a fost sa verific daca a existat in trecut vreun concurs de bijuterie etnica. Cand am vazut ca nu este, mi-am zis ca mi-as dori sa-l organizez eu. Dar am asteptat un pic, cat sa prind ceva "cheag" si sa ma lamuresc ce si cum.
Pe de alta parte, daca sunt fete care si-ar dori sa participe cu decoratiuni sau articole vestimentare, nu as vrea sa le interiz acest lucru. Dar sa organizez un concurs de anvergura celui propus de tine, e peste puterile mele in momentul de fata, din mai multe motive pe care nu le voi expune aici.
Asa cum a zis si cattie, doar "Anotimpurile" au fost concursuri separate pe sectiuni, in rest toate au fost generale, si impresia mea este ca bijuteriile au convietuit destul de bine cu decoratiunile si obiectele vestimentare, iar concursurile s-au desfasurat fara probleme.
Pentru un concurs simplu ca cel gandit de mine, cred ca premii ar fi. Eu as acorda patru din ele, si sunt deja alti patru sponsori anuntati inca inainte de a fi lansat concursul.
Cat despre jurizare... la un concurs neoficial, as prefera sa las acest lucru pe seama publicului.
In conditiile date, daca se doreste un concurs pe sectiuni, eu nu pot sa ma ocup de organizarea lui, din pacate :(. Ce pot face este sa astept, iar daca se va organiza mai devreme sau mai tarziu sa ma ofer sa moderez si sa sponzorizez sectiunea de bijuterii.
GheorghitzaEtno, atunci da-i drumul la concurs asa cum l-ai gandit.
04.02.2013, 22:03:25
GheorghitzaLadyShop,
04.02.2013, 22:11:50
daca ai sti cat ma bucur ca te vad pe aici...
Marmotescudau si eu un premiu ...nu stiu inca ce si cum dar ne organizam :)
04.02.2013, 22:31:04