Forum: Orice altceva La o Cafea (7)
soso07Ma duc sa fac ceva de mancare, mai vorbim.
16.06.2013, 10:27:15
ametist.shopsoso07 ,
16.06.2013, 11:04:15
Daca vrei pot sa-ti fac un pandantiv cu tehnica de la bratata .
www.breslo.ro/Product/Bratara-curcubeu--chakre_949205
sau chiar o bratara .
ametist.shopTeiul, planta umitoare care ne vindecă
16.06.2013, 11:26:52
Dureri de cap, migrena – se beau 1-3 cani de ceai de tei fierbinte, pe stomacul gol. Acest tratament are efecte sedative rapide, diminuand intensitatea durerii de cap. In migrenele biliare, infuzia de tei poate declansa reflexul vomitiv – un element care va poate contraria, dar care este pozitiv. Dati curs acestui reflex natural, care va debloca negresit colecistul si va grabi sfarsitul crizei de migrena.
Mai mute inf. :
http://ampress.ro/stiri/teiul-planta-umitoare-care-ne-vindeca-bolile-trupesti-dar-si-sufletesti/
soso07Emese, imi place mult bratarica :)
16.06.2013, 11:43:11
GheorghitzaZi buna, fetelor!
16.06.2013, 12:22:31
GheorghitzaVoi incerca sa va spun astazi cateva lucruri referitoare la elementele de baza ale naturii noastre si asocierea unor pietre cu acestea.
16.06.2013, 12:26:05
Abordarea elementara a pietrelor semipretioase nu a fost facuta pana acum in cadrul discutiilor noastre decat in mod tangential. Poate, ulterior, voi incerca sa prezint si aspectul planetar al pietrelor.
GheorghitzaAnumite afectiuni medicale, pot aparea din cauza unor rezonante dizarmonioase ale omului in raport cu unul dintre cele cinci elemente: Pamant, Apa, Foc, Aer, Eter.
16.06.2013, 12:59:58
Pietrele pretioase au si ele rezonante cu cele cinci elemente. Cunoscand originea dizarmoniilor energetice umane, se pot face recomandari referitoare la pietrele pretioase si aceste dizarmonii.
In cele ce urmeaza voi prezenta aceasta abordare elementara:
GheorghitzaPietrele guvernate de elementul PAMANT, sunt de fapt cristale care rezoneaza puternic cu pamantul fie prin structura lor, fie prin culoare. Aceste pietre sunt in general negre, brune sau verzi.
16.06.2013, 13:17:31
- Shungit (Carbune)
- Turmalina neagra
- Jasp Brun
- Agat Verde
- Mossagat
- Calcit verde
- Crisopraz
- Jasp Verde
- Smarald
- Malachit
- Turmalina Verde
- Turqoaza
- Kunzit
Toate aceste pietre sun recomandate si pentru cultura florilor, gradinarit, agricultura deoarece aduc fertilitate (din aceasta cauza sunt recomandate si in cazuri de infertilitate umana) de asemenea, armonizeaza locul cu Mama Natura, aduce prosperitate, marirea gospodariei cu vietati (iosaguri) si pomi fructiferi
soso07Buna George !
16.06.2013, 13:18:52
Interesanta abordarea. Urmaresc !
GheorghitzaPietrele guvernate de elementul APA, sunt in general de culoare albastra, violet sau violet-albastrui. Aceste pietre amplifica puterea de a iubi, compasiunea, receptivitatea, faciliteaza vindecarea (recomandate in stari de convalescenta), Detensioneaza si aduce prietenia, intareste raporturile interumane. de asemenea, aceste pietre dau rezultate foarte bune in domeniul parapshilogiei (deschidere carte alte planuri subtile) Asigura un somn linistit cu vise pline de optimism si lumina.
16.06.2013, 13:26:54
Iata cateva dintre aceste pietre:
- Agat Albastru
- Ametist
- Acvamarin
- Azurit
- Calcit albastru
- Celestit
- Selenit
- Lazurit (Lapis-Lazuli)
- Lepidolit
- Safir
- Sugilit
- Turmalina Albastra
- Calcedonie
- Cristal de Stanca
- Turmalina Roz, Turmalina Verde
- Jad
- Piatra Lunii,
- Scoica, Melci, Perla, Coral
-
GheorghitzaIata pietrele care rezoneaza cu elementul FOC
16.06.2013, 13:45:23
(sunt in general pietrele rosii aprinse, rosii portocalii, portocalii sau galbene urii, galbene portocalii)
- Agat Rosu, Agat de Foc, Agat striat, Agat Orbicular
- Rodocrozit
- Rubin
- Jasp Rosu
- Spinel
- Turmalina Rosie
- Carneol
- Sard, Sardonix
- Citrin
- Chihlimbar
- Piatra Soarelui
- Granat
- Serpentina
- Cristal de Stanca
- Diamant
- Topaz
- Zircon
- Onix
- Obsidian
- Hematit
Toate acestea dinamizeaza centru focului sacru (Manipura), asigura protectie (toate dispozitivele de protectie au in componenta lor cel putin o piatra care rezoneaza cu Focul); Amplifica forta fizica; da putere; creste curajul si vointa, indeamna spre optimism si voie buna; faciliteaza tehnicile de curatare, detoxificare si purificare a organismului; mareste nergeia magica (o potenteaza)
Recomandate in tehnicile de magie alba (magia defensiva)
soso07Deci nu se poate fara putin FOC :)
16.06.2013, 13:53:31
GheorghitzaPietrele care rezoneaza cu Elementul AER, sunt cristale cde culori variate:
16.06.2013, 14:08:27
- Aventurin
- Jasp pestrit
- Jasp Dalmatian,
- Mica
- Sfen
- Piatra Ponce
Sunt pietre care ajuta si faciliteaza comunicarea, amplifica aptitudinile intelectuale si favorizeaza calatoriile
GheorghitzaPietrele guvernate de Eter sunt pietre care au rezonanta TIMPULUI si sunt de vregula de provenienta organica:
16.06.2013, 14:13:40
-Chihlimbar
- Coral
- Fosile
- Lemn fosilizat
- Lemn silicifiat
- Gagat
- Scoica
- Melc (Ghioc)
Acestea, asigura longevitatea, faciliteaza evocarea existentelor anterioare si transcenderea timpului (nu degeaba unii magicieni folosesc Ghiocul)
carmennsi Elementul Pamant? :)
16.06.2013, 14:26:59
soso07Pe pagina anterioara - a fost primul.
16.06.2013, 15:33:29
carmenn:)
16.06.2013, 15:43:44
citim
carmennda...multumesc...eu si verdele...deci se explica de ce-mi place asa mult culoarea asta...sunt de Pamant...imi place sa merg in picioarele goale pe pamant..sa-l simt...sa-l scormonesc...
16.06.2013, 15:46:23
soso07Si eu sa ma "joc cu focul" :))
16.06.2013, 15:54:40
soso07SUFLETUL PERECHE - destin sau legenda ?
16.06.2013, 16:05:41
UN OM CARE S-A NASCUT PENTRU TINE
Cei care cred in existenta sufletelor surori sunt convinsi ca isi pot recunoaste jumatatea intr-o clipa. Emotiile pe care le simt nu se nasc dintr-o simpla atractie fizica.
Intalnirea cu SUFLETUL GEAMAN este un moment dramatic, cu o incarcatura emotionala profunda. Ai o senzatie puternica de deja-vu, ba chiar ca iubesti acea persoana de-o viata intreaga. In mod straniu, desi nu ai vazut-o niciodata, simti ca o cunosti bine si ca va leaga amintiri dragi. Ii poti impartasi toate GANDURILE tale, pana si cele mai intime, ca si cum ati fi prieteni de o viata.
Cand intalnesti un asemenea om, INTUITIA iti spune ca este jumatatea ta, ca v-ati nascut unul pentru celalalt si relatia dintre voi nu poate fi una intamplatoare.
Momentul intalnirii nu e nici el intamplator. De obicei, sufletul pereche iti iese in cale in situatii critice, in care ai nevoie de sprijin, iar cuvintele lui te ajuta sa lasi in urma durerea. Intalnirea poate avea loc intr-un moment important, care marcheaza o schimbare semnificativa din viata ta.
O veche vorba spune ca nimic nu este intamplator si ca Legile Universului lucreaza pentru a-ti indeplini DORINTA.
soso07O CREDINTA VECHE DE CAND LUMEA
16.06.2013, 16:14:51
Filozoful grec Platon scria in "Simpozium" ca oamenii au fost initial fiinte fantastice, cu paru brate, patru picioare si un singur cap cu doua fetze. Ingrijorat de forta extraordinara pe care o aveau, Zeus i-a separat in doua fiinte distincte, lipsite de puteri supranaturale si i-a condamnat sa isi caute fara incetare jumatatea pentru a redeveni fiinta puternica din erele primordiale.
Si in credintele orientale, conceptul de "suflet pereche" exista din cele mai vechi timpuri.
Legendele spun ca omul a fost creat ca o entitate completa, in mod egal masculin si feminin. Dar sufletul androgin s-a indepartat de misiunea care ii era harazita, a uitat calea divina si s-a scindat in doua entitati care se cauta neincetat. Vietile succesive prin care trece sufletul reprezinta drumul anevoios pe care il strabate pentru a-si gasi perechea.
In fiecare viata ai o sansa sa iti gasesti jumatatea, dar foarte putini reusesc acest lucru. Uneori, destinul ne aduce aproape, dar alegerile pe care le facem si obstacolele care se ridica in calea noastra ne indeparteaza de cel care ne este sortit.
soso07TEORIILE MODERNE
16.06.2013, 16:20:55
Exista teorii mai noi care sustin ca sufletul pereche nu este neaparat partenerul de cuplu, ci un prieten sau o prietena sincera, care iti este alaturi de-a lungul vietii si te sprijina in cele mai grele momente.
Sufletul pereche poate fi unul dintre parinti, un frate sau un mentor care te ajuta pas cu pas sa urmezi calea cea dreapta.
Sufletul pereche poate fi si strainul care ti-a salvat viata, care va ramane in preajma ta doar cateva ore sau zile, disparand apoi pentru totdeauna.
ametist.shopEu ma joc "in apa ".Intersesanta abordare .
16.06.2013, 17:15:27
Pt . cei care nu stiu :
Semne de AER: Balanta, Gemeni, Varsator - Intelectul
Semne de APA: Rac, Scorpion, Pesti - Emotionalul
Semne de FOC: Berbec, Leu, Sagetator - Fizicul
Semne de PAMANT: Capricorn, Taur, Fecioara – Spirit practic
astrologie.acasa.ro/astrologie-zodii-105/cum-arata-zodia-ta-in-functie-de-cele-4-elemente-11051.html
Gheorghitzaametist
16.06.2013, 17:54:34
si eu ma joc in apa. Facem baie impreuna??
ametist.shopNumai daca vine si un "Rac " , sa fim toti trei .
16.06.2013, 18:01:24
soso07Vi-l trimit pe Stefan :)
16.06.2013, 18:59:05
Nu aveti nevoie de cineva sa va "incalzeasca" putin ? :)))
GheorghitzaLumea aceasta a mineralelor este fascinanta! Pana acum, vi-am spus despre faptul ca un cristal anume, poate fi benefic pentru corpul uman din mai multe puncte de vedere. Va aduceti aminte, cand vi-am spus cat de important este Tabelul Periodic al Elementelor si pozitia pe ocupa un anumit mineral in acest tabel, functie de variaetatea elementelor chimice, Grupa, Perioada, Valenta...
16.06.2013, 19:24:00
Apoi, am pomenit de importanta rezonantei cristalelor din punct de vedere cromatic, Culoarea avand o importanta foarte mare.
Incerc in seara aceasta sa discutam putin despre o alta abordare despre care n-am vorbit pana acum si anume, ABORDAREA CRISTALOGRAFICA.
soso07În cultura tradiţională românească există nenumărate credinţe şi superstiţii care plaseaza Focul şi Apa în centrul atenţiei, între acestea fiind evidenţiată chiar o legatură magică. Deşi este considerat mai puternic şi chiar mai primejdios, având tendinţa să purifice total, Focul este, totuşi, generator de lumină şi căldură, alături de Apă constituind un element vital. Reprezentant al Soarelui, de-a lungul vremii Focul a fost frecvent folosit în scrierile religioase ca simbol al demiurgului divin.
16.06.2013, 19:27:01
Izvor originar, în aproape toate culturile tradiţionale, Apa simbolizează rodnicia. Adusă de la izvor în anumite zile, după cântatul cocoşilor, înainte de ivitul zorilor, este numită apă vie, sau apă neîncepută şi se foloseşte pentru vindecarea bolilor, pentru descântece de dragoste, ori pentru ghicirea ursitului. Asemeni Focului, şi Apa deţine rol purificator.
GheorghitzaFiecare cristal, are o structura critalina proprie si functie de acest sistem de cristalizare, pietrele primesc anumite proprietati tamaduitoare sau se recomanda pentru armonizarea anumitari stari energetice.
16.06.2013, 19:27:25
Vom discuta asadar despre cristaklele tamaduitoare, asezate fiecare in domeniul lor vibrational;
- Vital-energetic
- Emotional
- Afectiv
- Intelectual (mental)
- Toate nivelurile
GheorghitzaPentru a pune cristalele in aceste "casete" trebuie sa ne reamintim putin de sistemele de cristalizare ale pietrelor: (fara a intra in aceste teorii)
16.06.2013, 19:30:04
-Triciclic
- Monociclic
- Ortorombic
- Trigonal
- Tetragonal
- Hexagonal
- Cubic
GheorghitzaIn casetele tehnice ale fiecarui mineral, pe langa datele pe care si eu vi le-am trecut aici, La o Cafea, mai exista si rubrica: "sistemul de cristalizare" asa ca ori unde veti cauta date despre o anumita piatra, veti gasi si date despre acest sistem si min acest fel, feti descoperi si singure spre ce latura sunt recomandate.
16.06.2013, 19:32:24
Eu am sa fac o scurta prezentare:
GheorghitzaPietrele care intra in categoria de cristalizare Triciclica, sunt:
16.06.2013, 19:34:27
-Vital, energetic: Turqoaza
- Emotional: Amazonit
- Afectiv: Rodonit
- Mental, Intelectual: Cianit (Kianit)
GheorghitzaPietrele care intra in sistemul de cristaklizare Monociclica:
16.06.2013, 19:36:51
- Vital, energetic: Jad
- Emotional: Malachit
- Afectiv: Kunzit
- Mental, Intelectual: Lepidolit; Azurit
GheorghitzaSistemul ORTOROMBIC:
16.06.2013, 19:39:52
- Vital, energetic: Marcasit
- Emotional: Peridot (Olicina)
- Afectiv: Peridot, (Olivina)
- Mental, intelectual: Celestina,
Pentru oricare dintre nivele de mai sus: TOPAZ
GheorghitzaSistemul TRIGONAL:
16.06.2013, 19:42:45
- Vital, energetic: Hematit
- Emotional: Rubin, Smithsonit
- Afectiv: Rodocrozit
- Intelectual, mental: SAFIR
- Pentru oricare dintre nivelele de mai sus: Cuartul alpha, Calcit si TURMALINA
GheorghitzaSistemul TETRAGONAL
16.06.2013, 19:45:00
Nu are decat o singuira abordare, dar atat de puternica, incat poate fi folosit la toate nivelurile:
ZIRCON
GheorghitzaSistemul HEXAGONAL
16.06.2013, 19:46:56
are doar doua abordari si si astea puternice:
- Vital, energetic: APATIT
iar BERILUL, (sau varietaile de Beril) este recomandat la oricare dintre niveluri
GheorghitzaSistemul CUBIC
16.06.2013, 19:49:47
-Vital, energetic: Cuprit, Spinel
- Emotional: Spinel si Granatii
- Afectiv: Granat
- Intelectual, mental: Fluorit, Lazurit (Lapis-Lazuli) Sodalit
- La oricare dintre niveluri: DIAMANT
GheorghitzaSper ca va veti folosi de aceste informatii, cand vreti sa alegeti o anumita piatra, pentru un anumit scop. Daca veti asocia si restul informatiilor descrise aici, La o Cafea, negresit, nu mai trebuie sa va rugati de nimeni sa va sfatuiasca cum sa alegeti o piatra...
16.06.2013, 19:52:25
GheorghitzaRECAPITULARE:
16.06.2013, 20:03:14
- Vital, energetic: Tutqoaza; Jad; Marcasit; hematit; Apatit; Spinel
- Emotional: Amazonit; Malachit; Olivina (Peridot); Smithsonit; Spinel; Granat
- Afectiv: Rodonit, Kunzit; Olivina, Rodocrozit; Granat
- Mental, intelectual: Cianit; Lepidolit; Azurit; Celestit; Safir; Fluorit; lapis-Lazuli, Sodalit.
Pentru toate nivelurile:
Topaz; Calcit; AlphaCuart; Turmalina; Zircon; Beril; Diamant.
GheorghitzaAceste recomandari, tin deci, doar de Sistemul de cristalizare.
16.06.2013, 20:09:10
Alte pietre, se vor alege functie de abordarile puse in discutie (dupa rezonanta de Culoare, abordarea planetara, abordarea elementara, abordarea fizico-chimica abordarea pragmatica, (despre care inca n-am vorbit) etc...etc...)
soso07Daca as putea, mi-as tapeta un perete cu tot felul de tabele, clasificari, imagini ale pietrelor, sa le am tot timpul in fata ochilor si sa-mi fie mai usor sa fac alegeri si asocieri :)
16.06.2013, 20:17:16
carmennda ...asa am putea sa retinem mai mult...
16.06.2013, 20:47:12
ametist.shopPacat ca sa desfintat IZOMAC-ul ( Fabrica de tapet ) .
16.06.2013, 21:04:57
As fi putut sa va rezolv problema .
O seara frumoasa !
carmennam reusit sa termin ceva frumi la Deco...:) am postat-o...
16.06.2013, 21:16:32
ametist.shopFelicitari pt. "Mica printesa ", e foarte reusita .
16.06.2013, 21:23:41
carmennmultumesc...m-a inspirat scoica dantelata si frumoasa pe care o mai aveam in casa...au fost 3, ca decor si farfurioare langa o conserva din scoici...
16.06.2013, 21:39:18
soso07Carmen, poate faci si o sirena :)
16.06.2013, 22:07:52
Emese, poate facem un fototapet cu pietricele :) Ce-ar fi ?
Asta seara mi-am scos RACUSORUL la plimbare - pe Stefan :) Mergeam pe sub teii de pe alee si ma gandeam la cele citite aici - cu apa si focul. Mai exact, ca apa are oxigen in componenta, iar oxigenul intretine arderea. Stefan ma intrerupe din "gandire" cu o intrebare : "De unde vine oxigenul ?" Am ramas tablou pentru scurt timp, dupa care am inceput sa rad :)) Si, bineinteles, i-am explicat.
Fascinanta APA asta ...
carmennpai la urmatorul concurs...poate facem unul numai cu papusi fantezie...hazlii...ciudate...eu stiu... fiecare cum simte...:)
16.06.2013, 22:21:09
GheorghitzaPoate ca ar fi interesant de stiut, cum rezoneaza pietrele noastre cu spectrul energetic universal: Yin si Yang, deoarece de multe ori, reechilibrarea energetica trebuie facuta doar cu pietrele care pot face aceasta reechilibrare si daca nu cunoastem vibratiile energetice ale acestora, nu vom sti ce sa purtam sau ce sa recomandam in asemenea situatii.
16.06.2013, 22:51:39