Forum: Orice altceva La o Cafea (7)

• Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata: am crescut mari si spaima drobului de sare care ne-ar putea cadea in cap, am dus-o cu noi.
    Nu stiu daca trebuie sa ne intrebam "Ce este teama?" si nu stiu daca ar trebui sa raspundem aici, mai ales ca tot mai putini breslasi vin pe "La o Cafea" si deci, nu pot aparea comentarii, incat sa ne dam seama cam cum inteleg breslasii termenul acesta de TEAMA.

18.06.2013, 00:32:19
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ce pot face eu insa referitor la acest subiect, pe care tot eu l-am deschis, este sa va spun ca exista o piatra, mai speciala, care pote sa ne fie de folos in lupta noastra impotriva temerii, fricii. Despre piatra aceasta am vorbit, dar reiau discutia incercand sa va spun mai multe lucruri despre ea. Piatra se numeste CHAROIT

18.06.2013, 00:35:21
  • soso07
    soso07

Da, imbraca multe aspecte teama ...

18.06.2013, 00:36:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Doar ca pentru a intelege piatra aceasta, trebuie sa patrundeti in interiorul vostru sa va aflati si sa va intelegeti propriile temeri, pentru a intelege (si a crede) ca piatra aceasta, chiar poate ajuta si ne poate fi de folos.
    Tot ziceam noi ca imbinam utilul cu placutul.

18.06.2013, 00:39:05
  • soso07
    soso07

Spuneai de drobul de sare. Cred ca unele temeri ne-au fost induse de cand eram mici. Nu ne-am nascut cu ele.

18.06.2013, 00:40:16
  • soso07
    soso07

La modul : Nu face anume lucru pentru ca s-ar putea intampla ... Nu face asta, nu face aia ... de ajungem sa ne temem si sa respiram, nu cumva sa fie si ceva microbi in aer.

18.06.2013, 00:42:03
  • soso07
    soso07

Iar "mostenirea" aceasta de ani buni ne chinuim acum sa o indepartam, dar la varsta asta e destul de greu. Unele temeri cedeaza mai usor, altele mai greu.
    Si, cand te gandesti ca totul tine de mental ...

18.06.2013, 00:43:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Este un comentariu excelent! Ducem cu noi, toate temerile si fricile inoculate in noi... ASUPRA ACESTORA TREBUIE ACTIONAT MASI INTAI
    Iar Charoitul este un inversunat excavator care coate la suprafata, toate lucrurile tenebroase pe care le-am ascuns si le-am purtat in noi, de-a lungul timpului.

18.06.2013, 00:48:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

scoate la suprafata...

18.06.2013, 00:49:28
  • soso07
    soso07

Viata asta ... un mare NU.
    Nu invata sa inoti = teama de apa
    Nu invata sa aprinzi aragazu = teama de foc
    Nu te duce la patinoar, ski, etc = teama de cazaturi
    Nu te duce la atletism ... ca trebuie sa inveti
    Nu iesi pe afara cu rolele, nu pleca de langa bloc, nu, nu, nu ...
    Si lista e lunga ... si continua si in ziua de azi.

18.06.2013, 00:50:06
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Frica de ploaie, de traznete, de fenomene ale naturii, este o frica care a aparut din pricina unor experiente sau a unor amenintari:
    "Nu fugii prin ploaie ca poti fi traznit!"
    "Nu te du la balta, ca te poti ineca"
    "Nu sta sub copac, ca poate cadea pe tine"
    Nu te juca cu canii, ca te musca!"

Iata cum fenomene naturale, au fost induse in noi sub forma de teama.
    Ele s-u inocoluat in noi si... in noi au ramas!

18.06.2013, 00:54:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hi, hi, hi, Soso... scriseseram aproape de-odata aceleasi idei.
    Buna treaba!

18.06.2013, 00:55:39
  • soso07
    soso07

Exact ce spuneam si eu (pe pagina anterioara) ...

18.06.2013, 00:55:56
  • soso07
    soso07

No comment

18.06.2013, 00:56:12
  • soso07
    soso07

Vrei lista actualizata ... cu probleme mult mai subtile ? :)))

18.06.2013, 00:57:16
  • soso07
    soso07

Am si aici un sac plin de NU-uri :)

18.06.2013, 00:57:38
  • soso07
    soso07

De unde crezi ca apar problemele in jurul varstei "critice" ... din lipsa de libertate impusa de mici copii.
    Cum spunea Baniciu intr-un cantec - toata viata schimbam colivii.

http://www.youtube.com/watch?v=naxfg5UOIl4

18.06.2013, 01:06:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Se pare ca lumea nu este intersata de acest subiect, asa ca eu zic sa il inchidem.
    Am incercat si eu...
    Si asa este foarte tarziu.
    Noapte buna si ... pe maine!!

18.06.2013, 01:06:36
  • soso07
    soso07

Noapte buna !

18.06.2013, 01:13:27
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Buna dimineata.Eu am "dezertat" tot din motive tehnice...Sper ca de azi sa fie bine.
    Sorina,poezia de care spun o stiam de bunicul meu,nu era in nici o carte si nici nu am mai auzit-o la altcineva...Si,cu mintea copilariei,nu am dat importanta si n-am notat-o nicaieri.Pacat!

18.06.2013, 07:55:04
  • soso07
    soso07

Ma gandeam ca e ceva special. Cine stie, poate iti vei reaminti cateva versuri la un moment dat.

18.06.2013, 07:56:35
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Despre Charoit, am vorbit foarte mult in "cafelele" anterioare dar acum, incerc sa va prezint despre actiunile sale vibratorii asupra elementului discutat aseara: TEAMA

18.06.2013, 11:16:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Charoitul reprezinta eleganta culorii purpurii ("Piatra Razei purpurii" cum ii mai spun unii) In matricea sa insa, Charoitul se imbina si cu culoarea neagra, ceea ce ne indica faptul ca piatra are capacitatea de a "pamanta" fiinta si de a patrunde in frecventele mai dense ale gandului si materiei. Putand patrunde in aceste zone energetice (de vibratii grosiere) inseamana ca are puterea de a scoate la lumina multe lucruri care intuneca mintea si umbresc lumina sufletului. Sabloanele de TEAMA sunt unele dintre lucrurile care ne intuneca mintea si sufletul iar Charoitul poate dizolva aceste sabloane (transmise, primite sau dobandite)

18.06.2013, 11:24:47
  • ametist.shop
    ametist.shop

Buna ziua !

Subiectul este extrem de interesant , pacat ca eu la ora accea sunt in lumea viselor ( sau a cosmarurilor ) .
    Avem multe frici , unele "obtinute " de la parinti , societate , dascali , dar ce facem cu fricile care vin de departe ( vieti anterioare ) .
    Eu am frica de inaltime , adesea in somn ma prabusesc in gol .
    Din materialele pe care am studiat mi-am dat seama ca am frica de esec , de insucces ( inconsienta ).

O zi frumoasa !

18.06.2013, 11:29:04
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Charoitul are puterea de a patrunde prin vibratiile sale in domeniile astrale inferioare (Asa cum poate patrunde si Onixul sau Obsidianul) locul de unde ne vin limitarile mintii precum si "programarile" la care am fost supusi inca de mici, chiar de parintii nostri sau societatea in care traim. Poate parea trist si de neacceptat dar ceea ce numim noi "educatie" sau "cei sapte ani de acasa" s-ar putea sa fi contribuit mult la barierele care ne zadarnicesc evolutia. Inca de atunci, de cand eram copii, practic, fara sa-si dea seama, parintii, mai tarziu dascalii, ne-au putut "programa" gresit (involuntar)
    Charoitul, prin puterea sa energetica, poate "reacorda" sufletul, sublimand acea "programare" gresita si implicint, eliminand cauza a carui efect va deveni mai tarziu ceea ce numim TEAMA

18.06.2013, 11:32:37
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dupa cum spuneam si aseara, prima bariera ce trebuie invinsa este TEAMA DE TEAMA. intr-un fel sau altul, toti suntem sub controlul si efectul fricii (mai mult sau mai putin), care ne uzurpa fortele si incearca sa conduca destinul.
    Teama de spatiu inchis (claustrofobia). Au fost multe cazuri, in care copii mici, pentru an umite greseli, erau pedepsiti de parinti, prin inchiderea in camari mici si intunecate, care provocau adevarate spaime copiilor ("Vezi ce se intampla daca faci prostii? Acum stai acolo inchis in intuneric si poate vin si niste sobolani pe acolo. -sau serpi, insecte etc... dupa cumk ii venea in minte parintelui). acest tip de trauma, se va dezvolta pe nestiute, pana mai tarziu, in frica de spatiu inchis, frica de intuneric, frica de anumite isnscte sau animale.

18.06.2013, 11:41:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Alte persoane, au teama de viteza prea mare , teama de fulgere si tunete, teama de apa, teama de inaltime cum spunea chiar mai i9nainte Emese...
    Noi, ar trebui sa revedem filmul vietii si nsa ajungem la timpii care ne-au lasat urme si ne-au influentat negativ viata. Abea descoperin sursa primara a fricii, abea apoi o vom putea sublima.
    Charoitul, tocmai asta face. Ne ajuta sa patrundem in acele vibratii care au provocat traumele in urma carorara am ramas cu teama in suflet.

18.06.2013, 11:46:48
  • ametist.shop
    ametist.shop

Gheorghitza

Charoit inca nu am , dar deja am pus in " cos " , astept banii .
    Cred ca am nevoie de piatra respectiva si eu .

18.06.2013, 11:54:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

"Vezi ca esti prost? Nu esti bun de nimic..." Striga un parinte copilului. Repetate, aceste fraze, vor face din copil, un adul neincrezator in capacitatea de a face ceva bun. Stigmat ce-l va urmari toata viata. Acestia vor deveni doar subordonati si persoane care se vor considera slabe, inferioare, persoane aflate permanent in slujba cuiva. Charoitul, va ajuta acea peroana, sa-si depaseasca starea de inferioritate pe care au dobandit-o dintro elemtara gresala parinteasca

18.06.2013, 11:56:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Sunt copii, care anumite conjucturi, cad mereu victima sistemului colectiv.
    din gluma in gluma, sunt elevi buni, care, prin anumite imprejurari sunt scosi in fata ca fac prostii. Intr-o clasa, ori unde ar fi ea, se iveste cate un copil caruia i se "sparg oalele in capul lui" chiar nevinovati fiind. repetandu-se aceste situatii, ei vor deveni la maturitate oameni care permanent se vor autoinvinovati.
    Charoitul va scoate la lumina adevarul si cu ajutorul lui, se va putea corecta si aceasta teama de a fi permanent vinovat de ceva.
    acest lucru se intampla si in cuplu. Parca e un facut: in orice familie, cineva trebuie gasit vinovat. Orice se intampla in casa apare fraza: "Vezi? Numai tu esti de vina!"
    Charoitul poate reechilibra energetic aceste stari care pot conduce la ideea de autoinvinovatire

18.06.2013, 12:02:13
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Charoitul, prin vibratiile sale ne poate scoate la lumina toate elementele tenebroase care ne-au facut fricosi. dar, el nu o face oricum. Aceste "scoateri la lumina" se fac cu niste eforturi si poate, cu mari neplaceri. Se pune intrebarea: suntem apti sa suportam adevaruri dureroare din viata noastra?
    charoitul este o piatra puternica. Sunt doua variante: suntem dispusi sa trecem peste orice neplaceri, numai sa scapam de TEAMA? Sau am dori acest lucru, dar fara sa simtim ceva, chiar daca ar dura o viata...
    In primul caz, Atunci, putem asocia langa Charoit si Obsidian, Onix, Cristal de stanca
    Daca nu suntem precatiti pentru o rezolvare rapida (vorba cu taiatul cozii la pisica) atunci, vom incerca doar cu Charoitul simplu.

In ambele cazuri insa, sa nu uitam ca suntem fii a lui Dumnezeu si ca fara Dum,nezeu, nu se poate face nimic. Acest lucru este rezolvat de Ametist. pus langa Charoit, va creia un tandem impecabil, care ne va ajuta sa pastram legatura cu Dumnezeu, in tot acest timp. Si Ametistul, mai face ceva. Imbuneaza, armonizeaza fiinta cu vibratiile superioare, ajutand fiinta sa treaca mai usor peste impactul vibrational al Charoitului cu corpul nostru energetic.

18.06.2013, 12:11:34
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

iata, vi-am recomandat cateva pietre care se vor combina inteligent, vor conduce la realizarea nu numai a unor frumoase bijuterii, dar si la realizarea unui ansamblu benefic pentru noi, mai ales in ce priveste dorinta noastra de a elimina frica, Teama din sufletul nostru.

18.06.2013, 12:13:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Voi incerca sa selectez pentru voi, cateva boli fizice declansate din cauza fricii sau temerirlor. Dar asta, mai tarziu.
    Va doresc o zi excelenta mai departe!

18.06.2013, 12:15:11
  • ametist.shop
    ametist.shop

O.K. Am revenit si astpt .

18.06.2013, 13:11:11
  • soso07
    soso07

Emese, si eu am teama de inaltime. Chiar nu ma pot apropia de o margine (de prapastie sau altceva cu gol) pentru ca simt imediat in cap ceva ciudat ...
    Copilul meu mic are o groaza de temeri si eu ii explic tot timpul ca nu are de ce sa-si faca griji. Totul e sa aiba incredere in mine ... Uneori imi reuseste, dar ce ma fac cu oamenii mari care nu au incredere in ce le spun ? :))
    Noi traversam acum o perioada foarte dificila, declansata tocmai de ce spunei tu, George ... "esti prost, nu esti bun de nimic". Si ma refer la sotul meu, pentru ca eu nu am pus la suflet astfel de lucruri, dar el da. Si acestea, repetate inca din copilarie si care mai continua si in ziua de azi (din partea parintilor) ne afecteaza noua existenta. Mai ales ca au degenerat in alte chestiuni, dar cel mai grav pe plan psihic. Daca unele probleme se mai repara, desi lasa urme, partea psihica, atunci cand zici ca s-a rezolvat si stai linistit ... apare din nou.
    Astept sa spui care sunt bolile declansate de aceste probleme.

18.06.2013, 14:40:14
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sunt "peste " si stiu cat de afectat este o persoana mai sensibila ,cand i se spune ca nu e bun de nimic .

soso07 ,

Din pacate Tu nu-l poti ajuta .El trebuie sa constientizeze blocajele si sa le rezolve .

18.06.2013, 15:08:48
  • soso07
    soso07

Emese, l-am ajutat foarte mult si il ajut in continuare. Numai eu stiu prin ce-am trecut ... ce temeri uriase am avut. Am discutat foarte mult, despre niste lucruri pe care o sotie normala nu le-ar discuta cu sotul ei, pentru ca, pana la urma, el a gresit. Am trecut peste niste lucruri pe care alta nu le-ar fi acceptat nici intr-o mie de ani, de asta spun ca nu sunt o femeie normala. L-am incurajat, practic am refacut aproape tot ce-au distrus altii, dar trebuie sa fie convins si el, ai dreptate ca sta, pana la urma, in puterea lui.
    Doar ca am cam obosit ... Si, pana la urma, mai exist si eu pe lumea asta. Ar trebui sa ma pun si eu pe picioare, ca sa pot continua. Cam asa stau lucrurile.

18.06.2013, 15:30:28
  • soso07
    soso07

Dar, toata aceasta "experienta" ne-a ajutat foarte mult pe amandoi, pentru ca exista si parti bune. Practic, ne-a scos din starea de "suficienta" in care ne-am aflat atata timp si care a fost datorata tot conjuncturii in care, normal, ne-am complacut, pentru ca nu putem da vina doar pe ceilalti :)
    E greu, dar asta e. Ce-o mai fi, mai vedem si pe parcurs.

18.06.2013, 15:37:11
  • ametist.shop
    ametist.shop

Sotul meu e " gemeni " si nu-l afecteaza mai nimic pe lumea asta .
    Suntem impreuna de 24 de ani , si nici in ziua de azi nu a inteles
    felul meu de a fi . Vine acasa cu povesti despe boli , ploblemele cunostintelor ,
    el le povesteste si lea i uitat . Eu noatpea ma framant si caut sa le ajut .
    Foarte greu poti intelege pe cinava pana nu esti intr- o situatie identica .

18.06.2013, 15:47:48
  • soso07
    soso07

Da, asa e. Dar incerc sa-l scot din starea asta, sa-l calmez, sa-l fac sa nu mai puna totul la suflet, sa stea putin inainte sa se enerveze, pentru ca totul are rezolvare si nu isi face numai lui rau actionand la nervi, ma afecteaza si pe mine. Ma blocheaza si nu mai pot face nimic.
    Stiu ca sunteti firi sensibile voi, cei de apa :) Dar mai stiu ca ar trebui sa lasati sa curga totul pe langa voi ... sau voi sa va strecurati usor printre toate problemele. In plus, luati forma vaselor in care sunteti pusi, adica va adaptati mai usor. Pune un berbec sa se strecoare sau sa ia forma custii in care e bagat :)))

18.06.2013, 16:03:16
  • carmenn
    carmenn

buna fetelor!

18.06.2013, 16:31:19
  • soso07
    soso07

Buna Carmen. Iar ti-ai schimbat floricica de profil :)

18.06.2013, 16:35:34
  • soso07
    soso07

Nufar, ce frumos :)

18.06.2013, 16:36:01
  • Jewelswithlove
    Jewelswithlove

Banuiesc ca barbatul Gemeni e altfel,pentru ca eu,Geaman fiind,sunt exact cum spui si tu,Emese,ma dau cu capul de toti peretii ca sa le rezolva pe toate,de cele mai multe ori nu pot dormi din cauza gandurilor si a grijilor...Sau sunt eu un Geaman atipic,nu stiu...

18.06.2013, 16:51:08
  • soso07
    soso07

Trei cauze ale bolii spirituale

CAUZA SI EFECT
    Privind prin ochii vindecatorului saman, cauza suprema a tuturor bolilor poate fi regasita in cadrul lumii din alte dimensiuni – in aceleasi regiuni din care boala isi extrage puterea initiala de a ne agasa.
    Nu este suficient sa anihilam, pur si simplu, efectul bolii cu ajutorul medicatiei din planul fizic si sa speram ca totul va fi bine. Pentru ca adevarata vindecare sa se intample, trebuie sa abordam cauza bolii.

Lipsa de armonie

Lipsa de armonie este ceea ce traim atunci cand viata isi pierde brusc sensul, sau atunci cand pierdem o legatura importanta cu viata.
    Starea de lipsa de armonie pe care o traim ca reactie la unele situatii de viata, duce la o diminuare a puterii personale. Acest lucru se poate intampla intr-un mod subtil, pe de o parte, sau intr-un mod catastrofic, care ne zguduie viata, pe de alta parte.

FRICA

A doua cauza clasica a bolii este frica. O persoana care trece prin viata, roasa de un sentiment cronic de frica, este de doua ori vulnerabila in fata bolii, pentru ca anxietatea diminueaza in mod agresiv si progresiv starea de bine, iar acest lucru, la randul lui, va afecta sentimentul de a fi in siguranta in lume.

Starea de bine este baza pe care e construit sistemul personal de sanatate. Cand aceasta baza este afectata in mod negativ, se diminueaza capacitatea de a functiona a sistemului nostru imunitar. Si cand sistemul imunitar cade, suntem in primejdie.

Nu este prea dificil sa vedem ca aici functioneaza un mecanism de feedback. Frica - si anxietatea pe care aceasta o creaza, produce lipsa de armonie. In acelasi mod, lipsa de armonie genereaza frica, si ambele daca ele lucreaza impreuna, afecteaza de doua ori mantia protectoare a sistemului imunitar al corpului, dar si matricea energetica. Boala urmeaza in mod inevitabil.

Pentru practicienii medicali din occident, nu este o surpriza faptul ca lipsa de armonie si frica se materializeaza in boli care sunt recunoscute de catre stiinta. Cu aproape 500 de ani in urma, medicul renascentist Paracelsus a observat ca “frica de boala este mai periculoasa decat boala insasi”.

Aceasta ne aduce la a lua in considerare a treia cauza clasica a bolii – fenomenul cunoscut vindecatorilor indigeni ca pierderea sufletului.

18.06.2013, 16:56:31
  • soso07
    soso07

Pierderea sufletului

Printre vindecatorii traditionali, pierderea de suflet este privita ca fiind diagnosticul cel mai serios si cauza majora a mortii premature si a bolilor serioase, desi, in mod curios, in textele medicale vestice acest diagnostic nu este mentionat. Cel mai apropiat context cunoscut este “El/ea si-a pierdut dorinta de a trai”.

In societatea vestica, pierderea de suflet este cel mai usor inteleasa ca fiind o deteriorare a esentei vitale a persoanei – un fenomen care se intampla, de obicei, ca reactie la o trauma. Cand traumele sunt severe, poate sa apara o fragmentare grupului de suflete a persoanei, cu disocierea partilor de suflet sfaramate, care fug de o situatie de ne tolerat. In circumstante coplesitoare, aceste parti de suflet pot sa nu mai revina.

Pierderea unei parti de suflet este usor de recunoscut, daca stii ce sa cauti. Iata o lista a unora dintre simptomele clasice:

· Sentimentul ca esti fragmentat, ca nu esti cu totul prezent
    · Blocaje de memorie – o incapacitate de a-si aminti fragmente din viata
    · O incapacitate de a simti iubire sau de a primi iubire de la altul
    · Indiferenta/indepartare emotionala
    · Stari subite de apatie sau de neatentie.
    · Lipsa de initiativa si entuziasm
    · Lipsa bucuriei
    · Incapacitate de a progresa
    · Incapacitate de a lua decizii
    · Lipsa de discernamant
    · Negativism cronic
    · Dependente
    · Tedinte de suicid
    · Melancolie sau disperare
    · Depresie cronica.

Desi termenul de ‘pierdere de suflet’ nu le este familiar vesticilor, zilnic folosim multe expresii in acest sens, in limbajul folosit pentru descrierea incercarilor personale. Interviurile din media si stirile includ comentarii individuale, de genul: “Am pierdut o parte din mine, cand s-a intamplat acel necaz”, sau “Nu am mai fost acelasi, de atunci incoace”. Cand discutam despre pierderea de suflet cu indivizi interesati de subiect, aproape toti au simtit ca au pierdut “o parte” din ei, in anumite momente din viata – desi aproape nimeni nu stie ca partile pierdute ar putea fi recuperate.

Adevarul este ca pot fi recuperate.

18.06.2013, 17:00:32
  • ametist.shop
    ametist.shop

Jewelswithlove ,

Am vorbit despre Geamanul meu ( sotul ) , care e exact cum am vazut descris de astrologi .Daca ai peste 30 de ani verifica ce ascendent ai .

http://mariana.ro/ro/harta-natala/index.html

Sora mea e sagetator si are ascendent in varsator ( ca baiatul meu ) si sunt ca 2 picaturi de apa .( carecter , gandire , mentalitate )

18.06.2013, 18:20:03
  • cattie
    cattie

Seara buna lume.
    Soso nu sunt un mare fan ceai,dar pliculetele cadou sunt MORTALEEEEEEEE!!!!
    ..adica au fost,ca nu mai sunt :)

18.06.2013, 20:15:04
  • carmenn
    carmenn

buna vijelie...:)

18.06.2013, 20:44:53
  • carmenn
    carmenn

multumesc pentru aprecire...nufarul meu este foarte frumos...si mie imi place mult

18.06.2013, 20:45:30