Forum: Orice altceva La o Cafea (7)

• soso07
    soso07

Dar o cafea la nisip ? Ar merge ?
    Eu as vrea doar nisipul ... sa-mi bag capul acolo si sa nu-l mai scot.

23.07.2013, 20:41:52
  • Kalimera
    Kalimera

stii, spre rusinea mea, nu am avut niciodata curiozitatea sa incerc cafeaua la nisip :) e buna?

23.07.2013, 20:52:08
  • carmenn
    carmenn

buna...eu azi am incercat o ,,gingerata" ...am ras 2 cm de ghimbir peste care am turnat apa minerala si miere , plus zeama de lamaie si menta verde...racoritoare si sanatoasa...

23.07.2013, 20:57:16
  • ametist.shop
    ametist.shop

Cafeaua la nisip e foarte buna , am baut de mult ( 30 de ani ) la Cluj .
    Chimbir am facut si eu cu lamai si miere , asa ca numai bunatati avem pe mese .

O seara frumoasa si noaste linistita !

23.07.2013, 21:03:19
  • soso07
    soso07

Eu am baut la mare, pe vremuri ...

23.07.2013, 21:06:58
  • soso07
    soso07

Sa avem o noapte linistita !

23.07.2013, 21:08:45
  • Kalimera
    Kalimera

pur si simplu se rade ghimbirul si atat? nu se lasa cateva zile? as face si eu.

23.07.2013, 21:16:55
  • soso07
    soso07

Ploua stele ...
    http://www.youtube.com/watch?v=eGnd4FSCMyU

23.07.2013, 21:16:57
  • soso07
    soso07

Perseide

Ca de obicei, în luna august își face apariția curentul de meteori Perseide.

Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Perseidele sunt cunoscute pentru că este perioada concediilor și a vacantelor, perioada din an când oamenii petrec mai mult timp sub cerul liber, noaptea.

23.07.2013, 21:21:14
  • soso07
    soso07

Fenomenele astronomice se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, lipsit de lumini parazite. Așa că din orașele mari nu se pot observa mulți meteori. Cel mai bun este un loc la țară sau la munte. Este bună și un loc de observații aflat la marginea orașelor mari. Cei ce vor observa din zonele cu cer curat, pot vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din orașe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

23.07.2013, 21:22:02
  • soso07
    soso07

Anul acesta vom putea observa acest "spectacol" in jurul datei de 12 august.

23.07.2013, 21:25:38
  • ametist.shop
    ametist.shop

Kalimera ,

Eu tau felii suptiri de chimbir si lamai si pus intr-un borcan , compelez cu mierea si le pn in frigider . A doaua zi din siropul respectiv poti face ceai sau cu apa rece limonada .

23.07.2013, 21:30:54
  • Kalimera
    Kalimera

multumesc, Emese! :*
    o sa incerc sa fac si eu asa, pare sa fie tare buna!!

23.07.2013, 22:25:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Un cristal, doua cristale...

Sa facem un exercitiu de imaginatie.
    Sa ne imaginam ca suntem intr-un bazar iar dintre sute de tarabe, vocea unui tip se aude cel mai tare:
    - "Ia cristalul, neamule! Ia cristalul, neamule!"
    sau:
    - "Un cristal, doua cristale! Un cristal, doua cristale!"
    Si "neamul" curios, se aduna in jurul tarabei. Plin de pietre si cristale...
    Trei intreaba, unul cumpara si la un moment dat, o tipa, nemultumita de ce i-a aratat vanzatorul, ii zice rastit:
    - Dar ai zis ca dai doua cristale la pret de unul si... mi-ai dat doar unul la pret de doua!! Ce smecherie mai e si asta?

23.07.2013, 22:44:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

-"Acum, nici cu pretul a zece cristale nu ti-l mai vand" ii spuse suparat vanzatorul, dupa care i-l lua din mana. Era un cuart cu doua varfuri (doua cristrale intr-unul singur...), numit Diamant Herkimer sau, varie4tatea romaneasca "Diamant de Maramures"

Un cristal mai special despre care vreau sa va vorbesc mai mult, acum, care sfarsitul povestilor noastre.

23.07.2013, 22:53:59
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

A primit numele de "Diamant" deoarece poate prezenta luciu si scilpiri de diamant dar, este vorba doar de un Cuart, insa un Cuart mai special pe care eu l-as pune in vitrina cadourilor primite de la Mama Natura, celor merituosi spiritual.
    Denumirea de Herkimer provine de la minele cu acelasi nume situate in statul New York. Varietatea romaneasca oarecum similara cu acesta, "Diamant de Maramures"
    vine tocmai din zona unde se mai gasesc asemenea Cuarturi, adica din Maramures (Minele Herja de ex) Interesant ca doar Cuarturile Herkimer din SUA sunt recunoscute (dar si ale noastre, cu toate ca nu prea au facut mare valva prin lume)

23.07.2013, 23:01:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Bioxid de Siliciu, cu duritatea 7. De fapt, acesta este Cuartul Herkimer.
    (si de aici, toate calitatile Cristalului de Stanca) Insa...
    I-a crescut doua varfuri, ca si cum am privi Piramida lui Keops cu gandul ca una egala dar de sens opua s-ar afla ascunsa in pamant ! (ca intr-o oglinda)
    Ne putem da seama destul de usor ca nu mai este vorba de un simplu cuart ci, de un adevarat ansamblu rezonator...

23.07.2013, 23:11:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nu vom discuta despre teoria genezei lui. Va voi prezenta doar cateva caracteristici subtile care i-au adus faima.

23.07.2013, 23:12:55
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cuartul HERKIMER:

- Armonizeaza fiinta cu vibratia Universului
    - Deschide caile comunicative cu entitati energetice din alte planuri superioare.
    - Elimina blocajele mentale si alaturi de Ametist, favorizeaza comuniunea cu Divinitatea in procesele de rugaciune sau meditatii.
    - Elimina stressul, oboseala fizica sau intelectuala, surmenajul. Efectiv, INJECTEZA ENERGIE
    - Inlatura starile de teama, pesimism dar mai ales, deviaza vibratiile joase, energiile negative (protejeaza impotriva razelor cosmice nebenefice, Radiatiile Rx, radioactivitate etc...)
    - Eliminand blocajele energetice la toate nivelurile (si echilibrand, aliiniind si centrand TOATE chakrele) induce curgerea naturala, fireasca a bioenergiilor subtile din corp, AMPLIFICAND CORPUL UMAN LUMINOS (Amplifica si mareste campul auric)
    - Stimuleaza abilitatile psihice (si parapsihice, mai ales INTIUTIA si CLARVEDEREA)
    - Acordeaza fiinta cu planurile energetice superioare (Excelent GHID spiritual)
    - Printre cele mai puternice cristale PROTECTOARE impotriva raului
    - Amplifica Emisia (puterea gandurilor) dar si RECEPTIA, transformad OMUL iontr-o adevarata antena astronomica.

Daca sunt aici, fete care cred in puterea magica a cristalelor, vor gasi in Cuartul HERKIMER un adevarat INVATATOR, PROFET si mare DOCTOR tamaduitor.

23.07.2013, 23:33:20
  • soso07
    soso07

Un CRISTAL chiar SPECIAL ! Merita toata atentia !!!

Si siropul lui Emese este interesant ! Voi face si eu, pana acum faceam doar cu lamai si miere.

Noapte buna va doresc !

24.07.2013, 00:33:07
  • soso07
    soso07

Buna ziua :)

Ce ne mai spun astrele :

La sfarsitul lunii, Universul ne pregateste o surpriza. Maturand intervalul cuprins intre gradele 5 si 10 ale semnelor feminine, Jupiter exaltat, insotit de prometeicul Mercur si de Marte in cadere, Venus in cadere, Saturn si Pluton in receptie mutuala, Neptun in domiciliu si Luna exaltata, isi impletesc energiile intr-un Mare Sextil.
    Pe de-o parte, astrele trezesc in noi abilitati si talente: pro...funzimea, receptivitatea, intuitia, magnetismul, imaginatia, capacitatea de a oferi sprijin, sustinere si protectie iar pe de alta parte, ne ofera multiple oportunitati de a le folosi. Si daca ne vom simti coplesiti de atatea calitati trezite dintr-o data si de multimea de situatii favorabile ce ne indeamna sa le etalam, Trapezul si Nicovala cu aceeasi baza, trigonul aplicant Soare-Uranus, si incuiate cu aceeasi cheie, aflata in semnul Gemenilor, ne indeamna, inainte de toate, sa gandim, sa ne lasam condusi de RATIUNE.

24.07.2013, 11:52:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Toate auspiciile pentru un Five O'clock reusit!
    Asa ca Sorinuto, astrele-s de partea ta!

24.07.2013, 16:08:48
  • soso07
    soso07

Cred ca ai citit in stele inainte ;) Iti multumesc, George !!!

24.07.2013, 16:22:42
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Va rog sa nu postati nimic urmatoarele minute, deoarece doresc sa alipesc cele 6 cafele, pentru a putea fi gasite mai usor.

24.07.2013, 17:18:11
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

La o cafea (7) a inceput la data de 19.06.2013 si s-a desfasurat pana la data de 30.07.2012.

24.07.2013, 17:31:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Toate Cafelele au durat 2 (doi) ani.
    Cei mai putini breslasi au postat La o Cafea 5 (27 de persoane) iar cele mai multe persoane au postat la Cafeaua (4) cand au fost prezenti la discutii 38 de breslasi.

La ultima cafea (7) au ramas in dialog doar 17 breslasi

24.07.2013, 17:36:36
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In doi ani, La o Cafea, s-au postat 16.963 de mesaje.

24.07.2013, 17:39:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata care au fost primii breslasi care trecut pragului Cafenelei noastre:
    -Gheorghita
    -Blanita
    -Ametist.shop
    -for HOPE
    -Soso
    -Jewelswithlove
    -Aigile
    -Tonycat
    -Nagual
    -Kiti
    -dana86
    -Carla

24.07.2013, 17:41:31
  • carmenn
    carmenn

si euuuuuuuuuuuuu....:)

24.07.2013, 17:46:20
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

carmenn, i-am pus doar pe primi 12 breslasi care au aparut La o Cafea. (in ordinea aparitiei)
    Voi reveni cu alt mesaj, in care vior fi trecuti breslasii prezenti la toate Cafelele printre care, bineanteles, vei fi si tu...

24.07.2013, 17:50:08
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Trebuie sa-i multumesc din toata inima Blanitzei care a moderat Cafelele (3); (4); si (5) mentinand viu spiritul Cafelelor. (fara de care, "La o Cafea" nu ar mai fi aparut.)

24.07.2013, 17:54:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Iata Breslasii prezenti laq toate cele 7 (sapte) cafele de pana acum:
    -Gheorghitza
    -Blanitza
    -Ametist.Shop
    -forHOPE
    -Bijouxdemonage
    -Carmenn
    -Aigile
    -Nagual
    -Cattie
    -Jewelwithlove
    -GemsGems
    -raven
    -kalimera
    -carla69
    -Dana86 (ladyShop)
    -Carla69

24.07.2013, 18:17:30
  • soso07
    soso07

Si, evident (vorba lui Stefanutz) ... soso07 ;)

24.07.2013, 20:01:47
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

In prima lista (dupa ordinea in care s-a intrat in cafea, soso07 e acolo unde trebuie.
    In a doua lista am gresit eu. Probabil, deoarece erai cea mai activa persoana.
    Crecd ca ar trebui sa fii premiata! Efectiv, alaturi de Ametist.shop, ai fost cea mai "prezenta" aici, "La o Cafea"...

24.07.2013, 20:13:28
  • carmenn
    carmenn

asa este...alaturi de tine G, care ne-ai intretinut cu povestile si informatiile tale pretuite...multumim ...:)

24.07.2013, 21:34:54
  • soso07
    soso07

George, am avut parte de multe "premii" pe parcursul acestor doi ani petrecuti impreuna aici, la o cafea... prieteni minunati fara de care nu as fi fost ce sunt acum ! Eu va multumesc tuturor, iar tie, George, in mod special pentru ca fara tine nu as fi cunoscut ce inseamna PRIETENIA adevarata, dezinteresata !!! In acesti doi ani am trecut prin foarte multe (in plan personal) si aici mi-am gasit linistea. Nu vreau sa-mi inchipui ce ar fi fost fara aceasta "oaza" de oxigen ... Si vreau sa cred ca acest lucru va continua si la "un ceai" :)

24.07.2013, 22:08:54
  • soso07
    soso07

Oamenii au nevoie de oameni

"Ne este atât de uşor să vedem oamenii din exterior şi să judecăm. Uităm complet de oglinzile din sufletul fiecăruia, nu încercăm să le descoperim şi etichetăm oamenii uşor, simplu doar din ceea ce se vede. Fiecare om are durerile lui, răni care nu se văd, răni vindecate, răni care încă mai sângerează… fiecare om are lacrimile lui, dureri nespuse. Ne e uşor să ne oprim doar la imagine.
    Oamenii au nevoie de oameni. Oamenii au nevoie nu doar de cuvinte, uneori şi de fapte, oamenii au nevoie de dragoste, au nevoie de susţinere, să ştie că lângă ei există suflete. În jurul nostru sunt oameni cărora le plânge sufletul. Vezi lucrul ăsta? Sunt oameni căzuţi, care au nevoie să îi ajuţi, sunt oameni care au nevoie de o simplă întrebare: eşti ok?
    Uneori suntem surzi la durerea altora, uneori nu vedem lacrimile celorlalţi, uităm de cuvinte, de fapte, de suflete. Oamenii nu sunt doar ceea ce vezi, oamenii sunt suflete, dureri, tăceri.
    Ai grijă de oamenii din jur, pe care îi iubeşti. Iubeşte-i azi, în prezent, fii alături de ei. Noi greşim prin faptul că de cele mai multe ori, auzim, vedem, iubim prea târziu. Iar atunci regreţi şi atât, rămâi cu amintirea unor oameni care azi ar fi putut fi mai mult decât o amintire, azi ar fi putut să fie lângă tine, să fie un om printre oameni…"

25.07.2013, 00:24:44
  • soso07
    soso07

O noapte linistita !

25.07.2013, 00:25:17
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cuarturi Herkimer, se gasesc Deci nu este o problema sa le achizitionati. Ce vreau insa sa va mai spun, se refera la montajul Cuartului Herkimer in bijuterii.
    Puteti gasi de exemplu doua cuarturi Herkimer (care si asa nu sunt prea mari si le puteti adapta in asa fel incat sa realizati un pandantiv si o perche de cercei.
    Important de retinut este ca fixarea lui trebuie facuta in zona centrului de greutate. Adica la 1/2 din lungimea lui. Puteti adapta destul de usor multe tipuri de agatori dar, oricare ar fi sistemul de prindere (prin lipire de ex) sa retineti ca cele doua varfuri trebuie sa ramana libere.
    Ca pandantiv, puterti cauta de exemplu o baza pandantiv dintre acelea care au locas de lipire a unui caboson. Ce trebuie sa faceti? Masurati cuartul si dati o gaura centrala in baza pandantivului. Cu o pila ac, largiti gaura in forma hexagonala, pana cuartul "se potriveste aproape exact" Apoi, lipiti-l cu solutie in asa fel incat jumatate din cuart sa fie inspre erxterior si jumatate de cuart sa fie inspre interior. Astfel baza va avea montat un cuart central, la care ambele varfuri sunt libere.
    Nu fixati cuarturile Herkimer niciodata de unul din varfuri. Orice procedura ati gasi, varfurile trebuie sa ramana libere (si in cazurile cerceilor)

25.07.2013, 00:40:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca veti gasi pietre Boji, pastrati-le permanent impreuna intr-un etui sau saculet de piele. Din aceasta cauza si daca veti dori sa le purtati, sa le fixati in asa fel incat ambele sa ramana fixate una langa alta. De exemplu, puteti face un colier si in loc de pandantiv, asezati cele doua pietre (se gasesc pietre Boji si mai mici, de cca 25-30mm iar fixarea si adaptarea prinderii nu este o problema complicata.
    Ce trebuie sa retineti este aspectul energetic.
    Corpul uman este impartit in doua. (de sus pana jos incepand de la cele doua emisfere. Astfel, jumatate de corp, mana si piciorul STANG are aspect FEMENIN, RECEPTIV. Cealalta jumatate si mana dreapta, piciorul drept, are un aspect masculin deci, Emisiv (din cauza aceasta bioterapeutii, folosesc palma dreapta: Cu palma stanga absoarbe energiile cosmice si cu mana dreapta le dirijeaza spre organul bolnav)
    Cand veti monta cele doua pietre Boji, sa respectati aceasta polaritate. piatra Boki Femenina sa fie in partea stanga iar piatra Boji Masculina, sa fie in partea dreapta.

25.07.2013, 00:49:12
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Incerc sa va fac surprize cat mai interesante. (pe care ler-am lasat intentionat mai la urma). Una dintre surprize se refera tot la un Cuart, Vedeti voi de ce marea familie a Silicatilor este cea mai speciala? Pentru ca ne dau cele mai fascinante si mai puternice cristale (si nu in ultimul rand, frumoase)

Unii dintre voi, ati auzit probabil ca Pamantul nostru a suferit nu numai transformari geologice importante in cei 3-4 miliarde de ani de existenta dar, a fost si GAZDA mai multor civilizatii. (La asa "vechime" doar nu credeti ca a trait aici, Pe Pamant doar actuala generatie, pe care o stim de la Hommo Sapiens incoace...)
    La indemana, ne vine repede civilizatia ATALANTILOR (Atlantida)

25.07.2013, 01:01:15
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dar, exista surse de informare care ne vorbesc despre o alta civilizatie (net superioara) si anume despre civilizatia LEMURIENILOR (enigmatica LEMURIA)

25.07.2013, 01:02:44
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ei bine, din acele vremeruri ne-au fost lasate niste cristale speciale, care si au caracteristici speciale. (altminteri, nici n-ar fi palpitant)
    Fiecare dintre voi, aveti libertatea sa credeti sau nu tot ceea ce va scriu eu acum. daca vreti, luati-o ca o palpitanta Legenda.
    Cristalul despre care vreau sa va scriu se numeste

CUARTUL LEMURIAN

25.07.2013, 01:05:10
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

CUARTUL LEMURIAN este de fapt (ca si Cuartul Herkimer) un fel de Cristal de Stanca... dar, care are o arhitectura mai speciala (asa cum sunt de exemplu Cuarturile Fantoma, Cuarturile Catedrala, Cuarturile Gradina de sub ape etc... etc...)

25.07.2013, 01:07:46
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Un Cuart Lemurian se recunoaste dupa fetele hexagonului. Pe una (sau mai multe fete) privindu-l din fata, de pot observa niste trepte transversale, de jos in sus, ca si cum am vedea o scarita cu zapi (mai mari jos si tot mai mici inspre varf.
    Privind cristalul din profil (sa zic asa) se vad clar acele trepre. Cu fiecare scarita, cristalul isi micsoreaza dimensiunea, incat am putea spune ca arata ca o antena telescopica deschisa pe vericala. Asta inseamna ca acest tip de cristal, a crescut IN TREPTE in perioade diferite de timp. De exemplu a crescut un milion de ani, dupa care, o suta de mii de ani, n-a mai crescut dar s-a restrans (s-a comprimat. Apoi, iar a crescut un milion de ani si iar a s-a comprimat in o suta de mii de ani si tot asa...)

25.07.2013, 01:15:25
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Deci, Cristalul LEMURIAN se recunoaste dupa fetzele hexagonului, care au pe verticala niste trepre, de jos in sus pana spre varf. Daca Tinutul LEMURIA si Lemurienii pot fi legende, acest cristal despre care vi-am scris, nu este o legenda ci exista cu adevarat si chiar se poate achizitiona.
    Cristalul Lemurian se gaseste in cateva zone:

Brazilia (cea mai importanta sursa)
    Rusia
    SUA (cam unde se gasesc si Cuarturile Herkimer)
    Tibet
    Zambia

25.07.2013, 01:19:33
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Are duritate 7 (identic cu Cristalul de Stanca) dar, surprinzator, poate fi gasit si in cateva nuante de culoare fascinante:
    (in general, este TRANSParent SI CURAT)
    -Galben (identic cu Citrinul)
    -Fumuriu (identic cu Cuartul Fumuriu)
    -Roz (identic cu Cuartul Roz)

25.07.2013, 01:23:01
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Daca doriti sa aflati mai multe lucruri despre acest cristal, imi veti spune. Acum, va spun si eu
    Moapte Buna!

25.07.2013, 01:24:07
  • soso07
    soso07

Buna dimineata :)
    Cristale ... si nu oricum, ci din vremuri enigmatice ...
    Sigur ca as vrea sa aflu mai multe despre acest cristal.

25.07.2013, 06:47:30
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cuartul Lemurian, ajuta fiinta sa patrunda teritoriile planului angelic si al celui Divin prin armonizarea fiintei cu vibratiile dragostei si compasiunii divine.
    Indruma fiinta spre aspectele rezonatorii specifice marii iubiri neconditionate.Indeamna fiinta spre autocunoastere si ami apoi, spre cunoasterea adevarata, fiind un adevarat ghid spiritual care poate patrunde in timp, mai ales in trecut, pentru a cunoste si a vedea propriile noastre erori care ne-au condu8s la suferinta.
    Cuartul Lemurian ne poate conduce in locurile unde se fac "inregistrarile vietii" numite in cartile de specialitate "Cronicile Akashice" cele, care, dupa cum ni se spune, vor fi "probe" la "Judecata de Apoi", probe concrete, reale, de netagaduit, probe ne prezinte toate faptele noastre din decursul vietii: bune si rele !

25.07.2013, 11:11:18