Forum: Orice altceva La o Cafea (7)

• carmenn
    carmenn

buna fetelor! am sosit de la tara...am gasit in vie un pui de caprioara parasit...l-am luat la constanta si am vrut sa-l duc la delfinariu...insa mai aveau unul mic tot adus...si ii era greu ...vai d-soarei veterinar sa aiba grija si de el...:(((( l-am luat la mine sa incercam sa-l crestem noi...daca traieste si se face mare il duc acolo...:)

27.05.2013, 19:01:31
  • cattie
    cattie

Carmen,sfatul meu este sa contactezi cat mai urgent o asociatie pentru protectia animalelor,pentru ca s-ar putea sa te trezesti cu o reclamatie sau chiar amenda,chiar daca tu esti bine intentionata(ei nu au de unde sa stie asta).
    Bafta si sa dea Dumnezeu sa fie sanatos si sa-l vedem mare!!!

27.05.2013, 19:46:05
  • carmenn
    carmenn

pai asa o sa fac...oricum cei de la delfinariu stiu ca am avut intentia asta insa daca nu are cine sa aiba grija de el...o sa vad maine sa sun sa vad ce spun dar si asa e greu sa ai grija...ei se dau grozavi si astia cu protectia animaleleor insa nu fac cine stie pentru ele...de amenzi sau altele da...cred...oricum o sa sun maine sa ii anunt si daca mi se permite sa am grija de el il cresc pana se face mai marisor si-l duc la zoo...:(

27.05.2013, 20:02:12
  • cattie
    cattie

Carmen,nu le iau apararea ,dar majoritatea(daca nu 100%,habar nu am daca statul roman are altceva in afara de legea aceea privitoare la maltratarea animalelor) sunt ONG cu fonduri...lipsa.

27.05.2013, 21:09:14
  • carmenn
    carmenn

pai da...asa este...in afara de cateva ong care se ocupa de caini nu stiu daca avem...si cand ii suni si pe aia sa ia catei de pe strada iti spun ca ei nu au unde sa-i tina...nu au bani de mancare..am patit-o cu niste catei mici...mi-au ,,tras-o" cum se spune...nu se implica nimeni e totul o mare minciuna..pe banii statului isi fac fundatii si in spatele lor ei se ocupa de alte afaceri...:(

27.05.2013, 21:43:23
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Carmenn si la ora actuala, puiul de Caprioara este in posesia ta? Sti sa-l alimentezi?

27.05.2013, 22:22:22
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Of,Of...

27.05.2013, 22:22:46
  • carmenn
    carmenn

offffff...poate nu trebuia sa-l iau...nici eu nu mai stiu...dar nu era intr-un culcus sa-mi dau seama ca vine caprioara la el...mi-au spus sa-i dau lapte praf fara lactoza cu o pastila de cheag si un praf de drojdie uscata...sa am grija sa nu faca diaree...:((((((((((((...maine sun la asociatia vanatorilor din constanta sa le spun si sa vad ...ca mi-e frica acum...dar decat sa moara acolo mai ales ca a plouat rau la buzau....eu am vrut sa-l salvez...i-am dat lapte a baut putin si acum doarme...:)

27.05.2013, 22:51:43
  • carmenn
    carmenn

era bine sa mi-l primeasca la microrezervatie...si sa se ingrijeasca de el mai ales ca aveau si o fetita de 3 saptamani...au medic veterinar...nici nu stiu ce sa fac...dar eu asta am simtit atunci ca trebuie sa-l iau din camp...nevazand nicio caprioara pe acolo cat am stat noi in vie vreo 4 ore...

27.05.2013, 22:55:24
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Trebuie sa cumperi de la o farmacie veterinara, o sticla mai mare care are biberon (tetina) pentru animale. N-are nimic daca ii dai si lapte proaspat de capra. Dar gasesti lapte de capra??? Sau, lapte vaca diluat cu apa ...

27.05.2013, 23:19:14
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Ai probleme, nu gluma...

27.05.2013, 23:19:57
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Cred ca n-as dormi toata noaptea

27.05.2013, 23:20:19
  • soso07
    soso07

Carmen, sa-ti traiasca !!! Si sa ai grija de ea pana ii gasesti un camin ...

Trei prieteni se lauda cu nevestele lor. Primul :
    - Eu am o nevasta ca un fluture !!!
    Al doilea:
    - Nevasta-mea e ca o caprioara !!!
    Al treilea sta si se gandeste si dupa doua minute zice:
    - Pai ... nici a mea nu prea seamana a om !!!

28.05.2013, 00:12:08
  • carmenn
    carmenn

neatza! pai am sunat la Dir.Veterinara C-ta si mi-au spus ca nu ei se ocupa cu asa ceva sa ma duc la Microrezervatie...acolo nu mi l-a oprit...mai am de sunat la Asoc.Vanatorilor...da nu raspunde nimeni...ma chinui nu gluma...ca de mancat il mai insel cu laptele asta praf din 2 in 2 ore insa mi-e frica sa nu faca diaree...:(...s-a invatat daca il iei in brate si il mangai tace daca il lasi jos pe mocheta incepe sa planga...:)

28.05.2013, 09:51:31
  • 3cot
    3cot

Nu stiu daca te ajuta cu ceva dar......

- Legea nr 205/2004 privind protectia animalelor
    Art. 9
    (1) Detinatorii de animale pot detine animale salbatice, potrivit legii, numai daca sunt autorizati de directia veterinara si pentru siguranta alimentelor judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti.
    (2) Conditiile privind detinerea animalelor salbatice se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, la propunerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.
    – Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 205/2004 privind protectia animalelor, legea nr. 9/2008
    . La articolul 9, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:
    “(3) Detinatorii de animale pot detine animale salbatice pe o perioada determinata de timp, in vederea ingrijirii si recuperarii fizice, pentru animalele aflate in impas de supravietuire, cu acordul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.”

DSVSA Constanta Sos. Mangaliei Nr. 78, Tel: 0241-682-417, Fax: 0241-674-864, 0241-682-119,

28.05.2013, 10:29:43
  • nicolebijou
    nicolebijou

Ai bataie de cap, Carmenn!!!

28.05.2013, 12:09:55
  • aigile
    aigile

Succes, dragă ”mămică” de... căprioară!Ținem pumnii, să ajungeti la... liman!

28.05.2013, 12:33:50
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Caprioarele nu trag la oricine asa ca, draga carmenn, n-ai decat sa il consideri ca pe un semn divin.

28.05.2013, 14:53:43
  • nicolebijou
    nicolebijou

Eu stiu ca aminalele nu se pripasesc decat pe la casele cu oameni buni, asa ca aparitia puiutului de caprioara nu poate fii decat un semn bun.

28.05.2013, 15:25:58
  • nicolebijou
    nicolebijou

Gheorghitza, o ontrebare : cristalele (pietrele) isi pierd din proprietati daca le prinzi in rasina?

28.05.2013, 15:27:06
  • nicolebijou
    nicolebijou

Intrebare, scuze!

28.05.2013, 15:28:05
  • soso07
    soso07

Iubirea? Se întinde pe toate cele patru anotimpuri. Uneori trecerile sunt atât de bruște încât ne derutează, ne înspăimântă, alteori sunt atât de line încât nici nu le percepem.
    PRIMAVARA : răsar mugurii unei noi iubiri, vremea e schimbătoare, nu știi ce va urma. Azi e totul senin, mâine e înnorat și plouă. Uneori ninge în miezul primăverii. Iubire capricioasă, iubire temătoare.
    VARA : pasiune! Sărutări fierbinți, mângâieri încinse, totul sub arșița unui soare uneori prea fierbinte pentru puterile tale. Ploile scurte dar aprige răcoresc sufletul și fac loc altei arșițe.
    TOAMNA : iubire coaptă sau iubire stinsă... Nostalgie, dor, poate bucurie, teamă de frigul iernii, împlinire, maturitate. Un anotimp plin!
    IARNA : mulți se sperie de iarna iubirii, dar puțini știu că este poate cea mai frumoasă iarnă, luminoasă, strălucitoare. Dacă mai aveai dubii, acum poți afla dacă iubirea ta este făcută să reziste. Dacă nu s-a rătăcit printre capriciile primăverii, nu s-a topit în arșița verii, nu a murit de dor și nici nu a fost învinsă de crivăț, atunci iubirea ta este făcută să dureze, o viață de om sau mai multe... Și după fiecare iarnă vine o nouă primăvară!
    Anotimpurile iubirii? Nu au nimic în comun cu cele pe care le știi iar durata fiecăruia nu poate fi cunoscută. Am cunoscut primăveri care au durat o clipă sau ani, veri care au durat o clipă sau o viață și toamne...
    „Între cer și pământ” - Moise D.

28.05.2013, 17:54:56
  • carmenn
    carmenn

pai eu sunt ,,mama ranitilor" ca de obicei...ma enerveaza astia de la Dir.Sanitara...o sa mai insist maine sa-mi dea ceva un acor sa-l ingrijesc nu sa ma trezesc cu altele pe cap...

28.05.2013, 18:35:19
  • nicolebijou
    nicolebijou

Frumos citat, Soso! Si cat de adevarat....

28.05.2013, 20:57:26
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nicolebijou,
    Bună întrebare, mai ales că s-a umplut piaţa cu fel de fel de orgoane...
    Mai întâi, ar trebui lămurită noţiunea de "raşină". Chihlimbarul -de exemplu, este un fel de "răşina" . Cunoscutul "sacâz" folosit de violonişti pentru părul de la arcuş, de jucatorii de biliard care freacă vârful tacului pentru a nu aluneca pe bile, sau de electronişti pentru a face cositoriri, este tot o răşină. Dar şi cea sintetică, numită "epoxidică" i se spune tot "răşină".

28.05.2013, 21:36:02
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Hotarat lucru, este o mare deosebire intre rasina naturala si cea sintetica, asa cum este o foarte mare deosebire intre pietrele naturale si cele sintetice...
    Asta inseamana ca desi au unele caractarestici si proprietati fizice asemanatoare, ele nu sunt deloc identice. Asa cum Cristalul Swarovski AB, desi seamana cu Diamantul, nu este deloc Diamant!

28.05.2013, 21:40:29
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nota: "Cristalul AB" este cristalul care imita Aurora Boreala"

28.05.2013, 21:41:35
  • soso07
    soso07

https://www.youtube.com/watch?v=KtYB0rDFtSM

28.05.2013, 21:43:05
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Răşinile, sunt substante cu un amestec complex de compusi organici, secretate de unele plante, copaci sau insecte. Copalul, Şelacul de exemplu, sunt răţini secretate de niste insecte. Şelacul este folosit pe scara larga pentru a "emaila" natural mobila.(lemnul) Mai demult, piesele de mobilier erau slefuite manual fosind Şelac, pentru a primi un luciu de invidiat, mai ales la mobila stil. De asemenea, aceste rasini organice sunt folosite pentru impregnarea infăşurărilor electrice(bobinele) motoarelor sau transformatoarelor. (aceste infasurari, aflate in campuri magnetice puternice, incep sa vibreze. Pentru a nu se deteriora, spirele bobinelor se impregneaza cu rasini si se rigidizeaza in felul acesta).

28.05.2013, 22:06:31
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Dupa cum spuneam, sunt si Rasini sintetice, cum ar fi rasinile "alchidice" sau "epoxidice". Aceste rasini se folosesc mai ales pentru producerea unor adezivi care lipesc materiale diferite ca metalele, sticla, ceramica etc...

28.05.2013, 22:10:58
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Printre proprietatile importante ale rasinilor, se poate pune in evidenta faptul ca au proprietati IZOLATOARE. Din aceaata cauza se si folosesc in in industria elecrrotehnica (vi-a spus deja ca rasinile impregneaza bobinele, a caror spire sunt deja izolate cu diferite emiluri sau materiale textile izolatoare (bumbac, matase etc...) Asadar, sa retinem ca au proprietati izolatoare.

28.05.2013, 22:20:36
  • soso07
    soso07

Stefanutz e fericit pentru ca a vazut la televizor pe NatGeo Wild cucul alergator care manca un crotal :) Si un scorpion de nisip care manca ... alt scorpion mai mic :)))

28.05.2013, 22:33:09
  • forHOPE
    forHOPE

tot dupa cuci si pupeze umbla? :)))))

28.05.2013, 22:36:40
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Discutand despre acest subiect, mi-am adus aminte de un superb vers :
    "Fiind băiet, paduri cutreeram..."
    Si odata cu aceste amintiri, mi+am adus aminte ca mai toti baietii, aveam asuopra noastra un briceag. Stiti si voi, copilaria... Aruncam briceagul la tinta, (mai ales in portile unde stateau oameni care ne faceau necazuri... Le foloseam cand mergeam la furat pepeni... Dar mai ales in pădure, unde făceam crăci pentru prins şerpi, vergeaua cu craca pentru a cauta apa sau comori sau crengi pentru prastii...
    Tot cu acest briceag, cautam mai ales prunii din care curgea rasina, pe care o mancam cu pofta ca si cum era ceva cu totul special. Din răşina de la brazi, faceam un lipici cu care ungeam unele banci in care stateau fetiscanele dupa care ne sfaraiau calcaiele...

28.05.2013, 22:59:09
  • Gheorghitza
    Gheorghitza

Nicolebijou,
    Respectand cu toata dragostea breslasii, indiferent in ce domeniu isi prezinta creatiile, nu voi dezvolta acest subiect, pentru a nu da nastere la dispute neonorante. Am vazut multe creatii in sfera orgoanelor care sunt realizate cu rasini, si nu cred ca este oportun sa discutam aici, daca sunt bine facute, daca prezinta acele calitati despre care se vorbeste destul de mult mai nou. Fiecare are libertatea creatiei iar cumparatorii, au libertatea alegerii...

Daca pe tine te intereseaza in mod expres acest subiect, il putem discuta in privat. Pot face insa o recomandare. Daca tot faci ceva, incearca sa imbini placutul cu utilul si mai ales NATURALUL cu NATURAL. Deci, daca vrei sa faci ceva be baza de rasini, alege rasinile naturale care se gasesc din abundenta. Natura nu ascunde nimic de noi.

28.05.2013, 23:09:17
  • soso07
    soso07

Da, Diana :) Am reusit sa-i cumpar o carte numai cu pasari - o enciclopedie, pe care i-o voi da de 1 iunie.
    George, ne aducem cu drag aminte de copilarie ... Ca tot vine ziua copilului. Cate mai mancam si noi ... de prin garduri - frunze de macris, pistilul de la "Mana Maicii Domnului" care este acum inflorita, flori de salcam.

28.05.2013, 23:50:18
  • soso07
    soso07

Am mai vazut la emisiunea de pe Nat Geo Wild un cactus urias care poate trai pana la 200 de ani. Tarantula Tucson - barbatusul, daca nu este acceptat de femela, poate fi mancat de aceasta :)) Asa ca trebuie sa stie cum sa se poarte cu ea ... Toate acestea in Vestul Salbatic.

28.05.2013, 23:56:55
  • nicolebijou
    nicolebijou

Gheorghitza, multumesc pentru raspunsuri. Povestea cu cristalele fixate in rasina era pentru uzul meu propriu, nu pentru comercializare. Pentru mine imi place sa fac diverse experimente, dar care sa fie si benefice.

29.05.2013, 11:43:01
  • soso07
    soso07

Cifra nasterii
    Cifra care-ti reprezinta ziua de nastere poate sa-ti dea informatii despre tine: cine esti, care ti-e drumul in viata si ce trebuie sa faci pentru a fi fericita.

Ce floare esti?

FLOAREA SOARELUI
    daca te-ai nascut intr-o zi de 1, 10, 19 sau 28

Cine esti? O persoana care, asemenea florii soarelui, are nevoie de stralucire. Esti dinamic(a), placut(a), genero(a)s(a), vrei sa te afli in centrul atentiei si chiar ai un magnetism care va acapara atentia multor persoane! Ai idei bune si esti in stare sa le pui in practica. Felicitari!

Destin: In tinerete poti alege un drum care sa nu duca nicaieri… numai ca te vei opri la timp. Oricum, te vei descurca minunat in cele mai dificile situatii! Oamenii te vor admira pentru faptele tale.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa te lasi calauzit(a) de ceea ce simti, dar sa nu calci in picioare sufletele celorlalti. Sa te straduiesti sa nu fi autoritar(a), impulsiv(a) sau imprudent(a)! Bafta!

29.05.2013, 13:07:33
  • soso07
    soso07

BUJOR
    daca te-ai nascut intr-ozi de 2, 11, 20 sau 29

Cine esti? O persoana foarte pasionala in tot ceea ce face! Esti perseverent(a), oricat de dificila ar parea situatia in care te afli. Esti loial(a), iti indeplinesti responsabilitatile intr-un mod exemplar. Nu poti trai singur(a), esti pasional, dar si foarte posesiv(a), uneori sufocant(a) in manifestarile de tandrete.

Destin: Iti place mult natura, dar actiunile tale au ca scop asigurarea unui trai confortabil, fara probleme. Din acest punct de vedere esti un(o) invingato(a)r(e)!

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu subapreciezi oamenii si sa nu-i jignesti. Sa nu fi incapatanat(a) si inflexibil(a). Fii mai curajo(a)s(a)! Doar respectand aceste principii vei fi impacat(a) cu tine si cu cei din jur. Succes!

29.05.2013, 13:08:05
  • soso07
    soso07

PAPUCUL DOAMNEI
    daca te-ai nascut intr-o zi de 3, 12, 21 sau 30

Cine esti? O persoana instabila si imprevizibila, exuberanta si timida in acelasi timp. Nu iti place sa stai prea mult intr-un loc, situatiile si personajele trebuie sa se schimbe pentru a te simti bine. Programele si regulamentele nu sunt pentru tine pentru ca ai impresia ca-ti ingradeste libertatea la care tii atat de mult. Esti foarte curio(a)s(a) si ai nevoie in permanenta de lucruri care sa-ti alimenteze curiozitatea.

Destin: Desi puneti totul sub semnul jocului dragostei si al intamplarii, informatiile pe care le acumulati va fac indispensabil din punct de vedere professional. Aveti, de asemenea, o capacitate mare de adaptare si integrare.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu mai fii atat de superficial(a)! Sa-ti fie mai clara notiunea de fidelitate. Sa nu mai fi imprastiat(a), mai multa rigurozitate te va ajuta in tot ce vei intreprinde.

29.05.2013, 13:08:42
  • soso07
    soso07

ALBASTREA
    daca te-ai nascut intr-o zi de 4, 13, 22 sau 31

Cine esti? O persoana fidela, care, la randul ei, are mare nevoie de stabilitate. Ai un dezvoltat simt al ordinii si incepi de multe ori sa organizezi si vietile celorlalti. Dar firea ta profunda si sensibila va fermeca orice persoana care te va cunoaste cu adevarat. ” Nu-ma-uita”, nu-i asa?

Destin: Toate actiunile pe care le vei intreprinde au un grad minim de risc. In concluzie, suceesul iti va fi de la bun inceput asigurat 90%.Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Da dovada de tact cand iti impui punctul de vedere. Exprima-ti sentimentele fata de iubit(a) si fata de familie!

29.05.2013, 13:09:15
  • soso07
    soso07

IRIS
    daca te-ai nascut intr-o zi de 5, 14 sau 23

Cine esti? O persoana dinamica, sociabila si sincera, simpatica si foarte inteligenta. Esti echilihrat(a), dar o jignire te poate transforma intr-un vulcan! Respecti oamenii si astepti acelasi lucru din partea lor. Ai o mare capacitate de adaptare.

Destin: Poti deveni dependent(a) de placeri de tot felul care, numai o data gustate, te iau in stapanire. Cu umor, vei intretine multe relatii doar la nivelul flirtului, pentru ca te distreaza seductia in sine, dar si sexualitatea. Persoanele din jurul tau vor fi capabile sa poarte discutii interesante, pentru ca alt gen de oameni nu accepti in jurul tau. E O.K. sa fii selectiv.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa vezi lucrurile asa cum sunt si sa fii mai retinut(a).

29.05.2013, 13:09:41
  • soso07
    soso07

MAC
    daca te-ai nascut intr-o zi de 6, 15 sau 24

Cine esti? O persoana intuitiva, care anticipeaza situatii si chiar face profetii in toata regula! Esti un bun psiholog, nimeni nu poate avea secrete fata de tine. Esti sensibil(a), rafinat(a) si te cufunzi uneori in reverii adanci…

Destin: Esti romantic(a) si toata viata vei cauta un partener potrivit. Din acest motiv S-ar putea sa te casatoresti de mai multe ori… Esti sensual(a) si iti cauti echilibrul in prezenta iubitei /iubitului. Absenta unui partener potrivit te poate duce la dezechilibru interior. E totusi posibil ca in cele din urma ea/el sa apara in carne si oase.

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa-ti descoperi si sa-ti folosesti aptitudinile! Evita alcoolul si drogurile.

29.05.2013, 13:10:48
  • soso07
    soso07

ORHIDEE
    daca te-ai nascut intr-o zi de 7, 16 sau 25

Cine esti? Persoana sensibila, cu un simt dezvoltat al datoriei. Esti gata sa-i ajuti pe cei din jur intr-un mod total dezinteresat. Te detasezi in multime, cu toate ca nu o faci intr-un mod constient. Esti de o frumusete izbitoare, care nu se incadreaza neaparat intr-un tipar, ci pur si simplu atrage atentia.

Destin: Vei fi dezamagit(a) cand vei observa ca ceilalti nu accepta regulile de onestitate de la care tu nu te abati. Esti marcat(a) de tristete in mod obisnuit, dar trebuie sa o controlezi. Calatoriile ar fi o solutie pentru a-ti risipi melancolia in peisaje. Caminul pe care ti-l doresti e unul bine organizat. Stii sa iubesti, iar profunzimea sentimentelor tale va fi pentru partener o binecuvantare!

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Calatoreste! Nu-i lua pe ceilalti prea in serios!

29.05.2013, 13:11:47
  • soso07
    soso07

MARGARETA
    daca te-ai nascut intr-o zi de 8, 17 sau 26

Cine esti? O persoana modesta, rezervata, dar perseverenta. Sensibil(a), susceptibil(a), prudent(a). Esti in defensiva, de multe ori capitulezi prea usor.

Destin: Vei avea prieteni putini, dar adevarati. Esti tandru(a) si astepti acelasi lucru de la partener, asa ca-l vei cauta destul timp… Dar ceea ce e cu adevarat important e fericirea care iti va umple intr-o zi inima pentra ca esti o persoana norocoasa!

Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu fi suspicio(a)s(a) cu toata lumea.

29.05.2013, 13:12:16
  • soso07
    soso07

TRANDAFIR
    daca te-ai nascut intr-o zi de 9, 18 sau 27

Cine esti? O persoana temperamentala si impulsiva, adesea expusa consecintelor neplacute ale propriilor fapte. Accepti sarcini dificile si esti foarte curajo(a)s(a). Esti capabil(a) sa faci mari sacrificii. Familia si prietenii se pot bizui pe tine. Ai o receptivitate ascutita la stimulii sentimental-erotici.

Destin: Nu se poate trece usor peste interesele tale vitale. Ii vei deranja pe multi datorita simtului moral foarte dezvoltat. Vei urmari idealuri carora le vei consacra intreaga ta energie. “L’important ce la rose…” Ce sa faci pentru a fi fericit(a)? Sa nu iti neglijezi partenerul.

29.05.2013, 13:13:08
  • soso07
    soso07

Istoria umanitatii pe scurt

1. Femeia nu mai accepta sa locuiasca in copac. Si plange. Barbatul descopera pestera.

2. In pestera e frig. Femeia plange. Barbatul descopera focul.

3. Copiii tipa de foame. Femeia plange. Barbatul descopera toporul, arcul si bata si pleaca la vanatoare.

4. De la atata carne, Copilul se imbolnaveste de scorbut si beri-beri. Femeia plange.
    Barbatul descopera agricultura.

5. Deoarece mamutul se lasa cu greu ucis, Barbatul lipseste prea mult de acasa. Femeia plange.
    Barbatul incepe sa creasca animale domestice: vaca, oaie, porc, gaina, etc.

6. Femeia s-a saturat de friptura facuta la tepusa, cu garnitura de boabe verzi fierte, mancata de pe o frunza.
    Si plange. Barbatul descopera olaritul.

7. In pestera e curent si umezeala si din cauza asta copii racesc, fac pneumonie si mor. Femeia plange.
    Barbatul construieste mai intai un bordei, apoi o casa din lemn si piatra.

8. A venit iarna si e frig. Femeia plange. Barbatul descopera ca pielea si blana animalelor moarte se poate prelucra si confectioneaza haine.

9. Hainele din piele, precum si alea din blana put. Femeia plange. Barbatul descopera pe rand hainele din lana (care sunt aspre si zgarie – Femeia plange), hainele din in (care tot aspre sunt – Femeia suspina) si intr-un final hainele de matase (care par a fi multumitoare – Femeia zambeste).
    Mai tarziu, Barbatul rezolva si problema mirosurilor emanate de pieile si blanurile mentionate mai sus.

10. Diverse treburi lipsite de importanta, cum ar fi protectia turmelor de animale si starpirea potentialilor pradatori, tin Barbatul departe de casa. Femeia plange. Barbatul domesticeste cainele si pisica.

11. Femeia observa ca seamana prea mult cu semenele ei. Si incepe sa planga.
    Barbatul inventeaza fardurile si bijuteriile. Femeia zambeste.

12. Femeia se plictiseste de atata stat in casa si vrea sa-si largeasca orizontul. Normal, incepe sa planga.
    Barbatul inventeaza roata, domesticeste calul si descopera barca pentru ca femeia e fragila si oboseste repede. In afara de asta, nimeni n-ar vrea s-o auda iar plangand.

Peste ani…
    Femeia simte nevoia de a “evada” din cotidian. Nu are timp, bani sau dispozitia pentru excursii in strainatate, cu prietenele s-ar plictisi, la TV nu e nimic de vazut, afara e vreme urata. Capac peste toate, ca de obicei, Barbatul nu e acasa si oricum nici el n-ar intelege mare lucru.
    Femeia ar avea asaaaaa … un fel de chef de a scrie ceva care sa-i aduca complimentele unor necunoscuti si sa fie o chestie care sa pastreze anonimatul ...
    si absolut totul trebuie sa fie sub control si …
    Pentru a nu stiu cata oara in istorie, Femeia incepe sa planga. Barbatul inventeaza blog-ul.

Morala: Cand femeile plang, umanitatea evolueaza.
    Alta morala: Fara femei am fi trait si acum in copac.

29.05.2013, 13:43:17
  • nicolebijou
    nicolebijou

Super, Soso!

29.05.2013, 13:50:09
  • soso07
    soso07

Cu florile sau cu femeia ? :)))

Cine stie si stie ca stie, e intelept. Asculta-l!

Cine stie si nu stie ca stie, e adormit. Trezeste-l!

Cine nu stie si stie ca nu stie, e neinstruit. Instruieste-l!

Cine nu stie si nu stie ca nu stie, e PROST. Ocoleste-l!

Si nu uitati ca: “Intelepciunea striga pe strazi dar … raspunde numai cine vrea.”

29.05.2013, 14:07:37